Jump to content

Featured Replies

On 1/30/2011 at 8:07 PM, Soma said:

2. krajem marta, pocetak aprila

Ma naravno da oni mogu da promene u sred sezone, al to ne mora da bude nužno krajem marta početkom aprila. Jesenas su vremena za London promenili od novembra. To je rizik koji uvek postoji.

Najveci je u tom periodu, zbog mnogobrojnih promena (nove destinacije, ukinute destinacije)...

Zasto mislis da je bolje preko banke ako je za vise ljudi,zar nije isto da li je za jednog ili vise?

cena jednog leta po osobi je za 2,5eura jeftinija placena bank transferom od onog placenog karticom. karta za 10 osoba - razlika je 25eura.  Naknada banci za transakciju je od oko 10-15eura za bank transfer. odnosno, realna usteda za 10 putnika na istoj rezarvaciji je oko 10-15eura.

On 1/30/2011 at 9:54 PM, Guja said:

Zasto mislis da je bolje preko banke ako je za vise ljudi,zar nije isto da li je za jednog ili vise?

cena jednog leta po osobi je za 2,5eura jeftinija placena bank transferom od onog placenog karticom. karta za 10 osoba - razlika je 25eura.  Naknada banci za transakciju je od oko 10-15eura za bank transfer. odnosno, realna usteda za 10 putnika na istoj rezarvaciji je oko 10-15eura.

On 1/31/2011 at 8:17 AM, Guja said:

Sta bi sa varijantom kupovine karata na aerodromu Nikola Tesla, jel neko probao i ima li razlike u ceni?

Zvao sam ih... i povratna karta je za 25eura skuplja nego na netu. Amai je kupovao karte na aerodromu...

Najbolje je otici do AB. Trazite da vam kazu cenu bez cekiranog prtljaga i bez aerodromskog cekiranja. Verovatno vam je saopstila cenu sa sve uracunatim cekiranim prtljagom i silnim dodacima.

Ja sam kupovao karte i ispale su me 10 eura jeftinije, dakle 5 eura po karti.

On 1/31/2011 at 12:11 PM, amai said:

Najbolje je otici do AB. Trazite da vam kazu cenu bez cekiranog prtljaga i bez aerodromskog cekiranja. Verovatno vam je saopstila cenu sa sve uracunatim cekiranim prtljagom i silnim dodacima.

Ja sam kupovao karte i ispale su me 10 eura jeftinije, dakle 5 eura po karti.

Jesi li ti to kupovao direktno na aerodromu,ako je to uopste moguce ili kako? I jel hoces da te je karta izasla manje nego da si platio on line?

On 2/4/2011 at 1:46 PM, sakic207@yahoo.com said:

Da li neko zna koliko sati traje let avionom od Temisvara do Pariza?

Oko 2.5h.

Mislim da je moguce zameniti ime na karti, ali da to kosta i ne znam koliko se isplati. Pogledaj vec na njihovom sajtu.

Evo, pise da kosta 40 evra, ako to uradis preko sajta, odnosno 60 evra ako uradis preko call centra.

imam jedno lako pitanjce, nadam se da ce neko biti voljan da mi odgovori:

Da li Wizz i Ryan koriste isti aerodrom u Bolonji? Vidim da Wizz iz Temisvara slece na Forli ali ne znam da li tamo ima jos neki aerodrom...

Ako eventualno koriste razlicite aerodrome, molim za informaciju o transferu izmedju tih aerodroma.

Unapred hvala i pozdrav svima!

ne koriste isti aerodrom, wizz slece na forli a ryan bas na bolonjski aerodrom. koristi wikipediu za takve stvari tamo imas tacan spisak aviokompanija I destinacija sa svakog aerodroma.

a za transfer ne znam stvarno.

On 2/11/2011 at 9:49 AM, Totibgd said:

imam jedno lako pitanjce, nadam se da ce neko biti voljan da mi odgovori:

Da li Wizz i Ryan koriste isti aerodrom u Bolonji? Vidim da Wizz iz Temisvara slece na Forli ali ne znam da li tamo ima jos neki aerodrom...

Ako eventualno koriste razlicite aerodrome, molim za informaciju o transferu izmedju tih aerodroma.

Wizzair leti za Forli, a ryanair sa aerodroma u Bolonji. Udaljeni su oko 70km. Transfer od Forli aerodroma do zleznicke stanice Forli je najjednostavniji taksijem oko 15-20eura. Ima i neki bas, jako sam ga dugo cekao, ali ga nisam docekao, pa sam uzeo taksi (svi koji su sleteli uzeli su taksi). Od Forlia do Bolonje vozom 5eura oko sat vremena putovanja Regionale vozom. Od zeleznicke do aerodroma Bolonja shuttle busom Aerobus oko 5 eura.

Beograd -> Rim, cena povratne 9880 RSD (Visa Electron)

Medjutim, kada izaberem 3 karte, pojedinacna karta izadje 10980 RSD (Visa Electron)

Zasto?  :?

Ispadne jeftinije te tri karte pazariti pojedinacno (i ustedeti skoro 3500 RSD)

Ne ispadne, verovatno nisi dobro video. Kad odaberes let kod wizzaira, on ti u prikazanu cenu automatski doda taksu za placanje bank transferom. A posto ti placas visa electron karticom, taksa za to je veca, oko 5 evra po letu, i po osobi. Imas ispod cene padajuci meni gde mozes da odaberes opciju placanja, pa ces videti koja ti je prava cena.

Dakle, za svaku povratnu kartu ti placas po 10ak evra takse za placanje karticom.

Ili je mozda samo jos 1-2 karte dostupna po toj ceni za taj datum, a treca karta je skuplja, ma da, to dosad jos nisam vidjao.

Ili si samo pogresno sracunao :)

Ne ispadne, verovatno nisi dobro video. Kad odaberes let kod wizzaira, on ti u prikazanu cenu automatski doda taksu za placanje bank transferom. A posto ti placas visa electron karticom, taksa za to je veca, oko 5 evra po letu, i po osobi. Imas ispod cene padajuci meni gde mozes da odaberes opciju placanja, pa ces videti koja ti je prava cena.

Dakle, za svaku povratnu kartu ti placas po 10ak evra takse za placanje karticom.

Znam, u oba slucaja sam odradio rezervaciju do kraja, kalkulacija je tacna.

Jedino logicno objasnjenje je ovo sto je Cika Sima rekao.

Zanima me sta znaci uzvicnik iza termina dolaska ( 00:30 ! )  :?

edit: quote

On 2/11/2011 at 9:59 PM, Cika Sima said:

Verovatno je ostalo samo 2 sedista po nizoj ceni, a ono trece vec ide po visoj.

pazite na ovo kada kupujete veci broj karata! dakle ako su dve karte dostupne po ceni od npr 100eu povratna a vi izaberete 3 karte AUTOMATSKI ce biti obracunate SVE 3 karte po ceni one trece koja je visa za 10, 20 a nekad i vise evra. Dakle kupis 2 karte ( ili jednu) po jednoj ceni pa opet ostatak itd.

Meni se ovo desilo sa spanairom. Bila jedna karta za 100eu a dve 280eu i ja lepo kupio jednu za 100eu i drugu za 140eu ;)

On 2/11/2011 at 10:54 PM, WeeMan said:

Zanima me sta znaci uzvicnik iza termina dolaska ( 00:30 !:?

arriving next day - pise u napomeni

Sta savetujete, cekiranje preko neta ili ne?

Kada se popunjava spisak putnika na online rezervaciji, da li se koriste kvacice ili nije vazno, bojim se da neprepoznaju central european font, pa mi prezime ispadne Le#i% ili tako nesto.