Jump to content

Featured Replies

Generalno jeste kao sto kazete ali npr Milano-Marakesh povratna sa svim taksama 30e...

Gde ce nam dusa da kazemo da je skupo.

Za wizz je tacno da sem Forlija nema vise karata po 4RON za Milano pa cak se desavalo i za Veneciju....

Easy drzi standardne cifre i za 20tak e moze da se pronadje svasta nesto.

Rezime : slazem se da nije kao nekada ali je i dalje bagatelno  :yok: :yok: :yok:

Milsim da niko nije rekao da su karte skupe, vec se govori o tedencijama kod evropskog low-cost...

Do Forlija ne mozes naci kartu niti ispod 50RON, a kamo li za Milano i Veneciju.

2008. sam leteo Milano-Fes povratna za 0.02e i jako cesto si mogao da nadjes po toj ceni... ni ovog puta ne kazem da je 30e mnogo...

dakle nije uopste bilo reci o skupim kartama, vec da se nesto generalno desava i menja.... i zanimljivo je odgonetnuti u kom pravcu ide i koji su razlozi.

Pa ne znam....mozda je generalno skuplje ali evo moj primer....

u decembru sam bukirala wizz temisvar-forli za 4RON = 1Eur

onda, 4.01. bukiran let Milano-Valencia = 3Eur Ryan

17.01. Milano-Trapani = 6eur Ryan

Prosle nedelje Memingem-Faro =6e Ryan

I da, naletela sam na o,1e karte ali samo na "ostrvske letove".

I jos jednom.. da, ako se govori o tendencijama mislim da cene stoje i da je to sve slicno kao ranije cak generalno bolje za putnike jer ima vise alternativa. Raduje cinjenica da npr fly pegasus ima pa sigurno 30% nize cene nego pre, da BluExpress silazi u rang Easy-ja.... da uvek moze da se osloni na standardini Ryan i Wizz...

I nisu avio kompanije te koje same kroje cenu karata. Koliko je nemacka vlada ili sada katalonska kriva za vise cene. Pa dovoljno je da pogledamo u svoje dvoriste i vidimo koliko lokalna samouprava moze da koci low cost...

wizz temisvar-forli - 30.03.

Milano-Valencia 31.03.

Milano-Trapani 13.04.

Memingem-Faro 09.04.

Pa ne znam....mozda je generalno skuplje ali evo moj primer....

u decembru sam bukirala wizz temisvar-forli za 4RON = 1Eur

hahaha... pa znamo i mi da je bilo. Da ne znamo ne bismo ni mi primetili da su skocile cene (konkretno u ovom slucaju sa 4RON na 50RON).

I da, naletela sam na o,1e karte ali samo na "ostrvske letove".

Svaka cast... a nekad je bilo za svaki cosak Evrope za 0,01e.

Raduje cinjenica da npr fly pegasus ima pa sigurno 30% nize cene nego pre, da BluExpress silazi u rang Easy-ja.... da uvek moze da se osloni na standardini Ryan i Wizz...

Cene letova flypegasus-a su na istom nivou kao i 2007. A generalno statisticki gledano prosecna cena karte je skocila preko 70%, jer su poslednjih godinu-dve dodali dosta medjunarodnih letova.

I jos jednom.. da, ako se govori o tendencijama mislim da cene stoje i da je to sve slicno kao ranije cak generalno bolje za putnike jer ima vise alternativa.

OK. to je tvoje misljenje i iskreno se nadam i voleo bih da si u pravu.

Ja sam izneo svoje zapazanje, jer sam primetio da u poslednjih godinu ipo dana za jedno 50-100% vise love mi odlazi za karte na iste ili slicne rute u odnosu na period (2006-2008). E, da... i citao sam skoro negde: fianansijski direktor ryanair-a je rekao da je samo za poslednjih godinu dana prosecna cena karte porasla za 15% i da planiraju da podignu cenu do kraja ove godine jos za 15-20%.

Slazem se da se broj linija uvecava, ali ako cene nastave da rastu ovim tempom, onda bolje nek se zaustave sa sirenjem.  :D Salim se...

I nisu avio kompanije te koje same kroje cenu karata. Koliko je nemacka vlada ili sada katalonska kriva za vise cene. Pa dovoljno je da pogledamo u svoje dvoriste i vidimo koliko lokalna samouprava moze da koci low cost...

Pa, naravno da postoji razlog za skok cena. Zato sam i rekao da mi je zanimljivo da cujem da li neko zna koji su razlozi...

O bre Dule ... :bang: :bang: :bang: , sta drugo...

btw, imao si sinoc za ibizu iz Milana 3e kartu....

I Forli  Bergamo  se pojavljuju s vremena na vreme za 19RON sto nije 50.

Al ajde, sve ce biti lakse kada ugledamo stara dobra 4RON. Kopam po netu ali nema nikakvih informacija da li je mozda skocila neka taksa u Temisvaru....Mislila sam da je nesto slicno kao u Nemackoj ali nigde informacije. E sad, kako nemci uveli taksu za sve letove iz nemacke a karta kod Ryana opet 5e?

btw, imao si sinoc za ibizu iz Milana 3e kartu....

Sta bih radio na Ibizi zimi/pocetak proleca.  :D salim se....

Cinimi se da se ne razumemo... ne mozemo da nadjemo jednu kartu za 3e i da odmah kazemo: cene nisu poraslei ne rastu, kad cak i oni samo kazu da podizu cene. Ne mogu da nadjem podatak, ali cinimi se da je najveci skok cena kod ryanaira bio kraj 2009. Po mom misljenju tu je neka prekretnica u njihovoj politici.

I Forli  Bergamo  se pojavljuju s vremena na vreme za 19RON sto nije 50.

cool! Nisam primetio...

Al ajde, sve ce biti lakse kada ugledamo stara dobra 4RON. Kopam po netu ali nema nikakvih informacija da li je mozda skocila neka taksa u Temisvaru....Mislila sam da je nesto slicno kao u Nemackoj ali nigde informacije. E sad, kako nemci uveli taksu za sve letove iz nemacke a karta kod Ryana opet 5e?

Kod wizzair-a ne radi se samo o Temisvaru...

Nafta je skocila u poslednjih goinu dana 35%, ali i pre je skakala i padala... Ryanair i wizzair su poslovali sa gubitkom poslednje tromesecje (-10miliona eura Ryanair), ali i ranijih godina su imali gubitke i vece...

E sad, kako nemci uveli taksu za sve letove iz nemacke a karta kod Ryana opet 5e?

Putnicima kojima Ryanair naplati jednu/nekoliko karata po €5 takse nadoknade oni [mnogi] koji karte plate vise.

Mocices danas u toku dana.... Let ti je u ponedeljak u bese 7-8 ujutro....danas je sedmi dan ali je cesta pojava da te rane letove ne daju tacno u minut. Meni je npr za pekarski let iz Temisvara za Milano pustio sajt tek uvece tako da....nije nikakva frka, probaj veceras..

ups...nisam videla da ste vec sami sebi odgovorili :)

pozdrav svima!

odusevila sam se kad sam videla da postoji ovakav forum!

MOLIM POMOC od svih...

situacija je sledeca:

ovako, bukirah let za sebe uspesno bukurest-alikante,

a onda krenuh za brata i drugaricu odjednom,

jer je tako jeftinije nego sve tri karte odjednom,

prilikom tog drugog bukiranja odbili su mi karticu,

a novac mi je skinut,

zvala sam call centar wizza i poslusala i poslala im claim na sajtu kao sto su mi  savetovali,

naravno proverila sam u banka intesi i transakcija je bila uspesna, novac skinut....

a karte nema

a madjari mi kazu:zao mi je mi novac nismo dobili i necemo vam bukirati let

kad sma se obratila banka intesi

da ako mogu izdaju mi neki zvanican dokument da je moj novac zaista otisao

oni su rekli: zao mi je tako nesto ne postoji i ne mozemo vam izaci u susret

i eto tako...ja ne znam ko mene ovde da izvinete````bava!!!

al sigurno je da ja novca na kartici vise nemam...

i nemam vise ideja...

da li je imao neko slicnu situaciji

il zna o cemu se ovde radi i kako dalje da postupam!

izvinite na opsirnosti,

hvala unapred!

kad sma se obratila banka intesi

da ako mogu izdaju mi neki zvanican dokument da je moj novac zaista otisao

oni su rekli: zao mi je tako nesto ne postoji i ne mozemo vam izaci u susret

Trazi izvod sa racuna, na njemu se sigurno vidi iznos, a trebalo bi cak i da se vidi svrha...makar kao neka sifra koju opet banka moze da prepozna.

Ocigledno su nesto zabrljali. Verovatno je do sistema. Ali, siguran sam da ti nece ukrasti pare. Ono sto je moguce, to je da je nekim cudom, novac samo rezervisan na tvom racunu, a da karta nije izdata, ko zna zbog cega.

Najverovatniji scenario, po meni, je da ti je novac na kartici samo rezervisan, ne i prebacen na racun wizza, jer bi u protivnom morali da ti izdaju kartu. Za neki dan ce ta rezervacija verovatno biti otkazana i novac ce ti biti ponovo dostupan na racunu. To mozes da proveris u samoj banci.

da al u banci su rekli da je transakcija uspesna

tj da bi trebalo da im novac uskoro legne...

znaci da im trazim izvod sa racuna...

jos samo konacno

ovi iz wizza da mi odgovore na claim...

hvala vam,

iskreno se nadam da ce se uskoro sve srediti...

da al u banci su rekli da je transakcija uspesna

tj da bi trebalo da im novac uskoro legne...

To upravo kazem, transakcija je uspesna, novac je rezervisan, pa bi tek trebalo da bude prebacen na racun wizza. A to potraje koji dan. Ako oni u wizzu shvate gresku, a nadam se da hoce, vrlo brzo ce otkazati transakciju. Ako i dalje bude problema, moraces ih opet zvati, lepo im smireno sve objasniti, ako treba i poslati im skeniran izvod sa racuna. No, nadam se da sve to nece ni biti potrebno, ali za slucaj nuzde, moras traziti svoje pare :)

Verujem da ce se sve lepo razresiti, jer nece ti ukrasti pare, kao sto rekoh, to sigurno, imao sam i ja problema sa njima, zbog otkazivanja letova, pa su mi uredno vracali novac na racun, do poslednjeg centa. Bez panike, bice sve ok :mah:

Bravo Dragance tako je i bilo  clap.gif' alt=':clap:'>

banka je rezervisala novac,a tek 5ti put kad sam se pojavila i to sa bratom u banci konacno su pristali da skinu rezervaciju

i ako je ista dobro u tome kupili smo 2 karte sinoc za 40 evra manje nego da je uspela transakcija :dance:

pozzz :pivoooo:

Vidis, tu za tu opciju nisam znao, da pripretis u banci, pa da ti otkazu rezervaciju :)

Opasan ti brat, nema sta ;D

I jos jeftinije karte, ihaj!

Zasto ne mogu da se cekiram za povratak, rim-bg , 11.03 , pise da moze 7 dana pred let, a tamo mi stoji samo za odlaznu rutu bg-rim ?

:mah:pa mozda jos nisu otvorili check in...

ne moras da zuris...uradi to dva dana pre...

a ja 2 pitanja

1. u slucaju otkazivanja leta...

zbog greske koju je mogla da resi avio kompanija il ne,,,pretpostavljamd a nnije isto

novac se refundira samo ako si platio osiguranje il ne?

2.hm...da li je neko od vas leteo iz bukuresta...

da li ce mi biti problem da ubacim kao rucni prtljag kofer velicine 54x40x24 a dozvoljeno je 55x40x20...

nije pplasticni pa bi mogao i da se sabije malo :D

iz nekog razloga vec godinama mi stizu wizz mailovi sa ponudama na ceskom jeziku, a kada sam se registrovao na sajt nikad ceski nisambirao. kako moze to da se promeni?

kad uradim booking, stigne mi na engleskomi to je ok, nego me nervira sto ne razumem ponude, a pritom su za letove iz praga..

Skini se sa mailing liste.

Pa udji na site, odaberi srpski i prijavi se za news....

Dobijaces ih na srpskom (ako odaberes eng....na engleskom.....)

Mozda zato sto si nekad, kao ja pre par godina, izabrao da ti stizu ponude za gradove Budimpesta i Prag, recimo, pa se toga ni ne secas. Tad nam je to bio najblizi lowcost. I ja redovno dobijam ponude na ceskom :)