Jump to content

Featured Replies

Gledaj ti glupih ograničenja. Ja imam jedan mali neseser u koji trpam higijenu. E sad, da li on ima 0,8l, tačno 1l ili 1l i 0,25 ne znam, ali, nije valjda da prave problem ako se malo prekorači?

I da, odakle oni znaju koliko tačno neseser može imati litara?

Obicno ne detaljisu. Glavna je stvar da ti je sva tecnost u pakovanjima manjim od 100ml. Mada, prodje se nekad i sa vecim pakovanjima, ali, desi se i da ti oduzmu, zavisi. Obicno i ne traze da se pokaze tako u plasticnoj kesi, ali ako insistiraju na tome i ti pokusas da ubacis ambalazu ukupne zapremine od 1,5l u kesicu od 1l, tesko da ces uspeti :) Tad te verovatno nateraju da se oslobodis 0,5l, ali to jos nisam doziveo.

U vecini slucajeva, narocito kad je guzva, ne prikazujes im tu kesicu sa tecnoscu uopste, samo ti puste torbu kroz skener i to je to. A tu im je bitno samo da vide tecnost u malim pakovanjima, a sad da li je u zbiru 1l ili 1,5l, to valjda bas ne gledaju.

Moj neseser je torbica koja nije providna, dakle nije plastična providna kesa. Nisam skapirao da li mora to čudo da bude providno ili može i ovaj plavi neprovidni da prođe?

Koliko sad vidim, zabrana je da nosiš više od 1l tečnosti, a nije ograničenje torbice od 1l? Tu nemam brige jer ću imati svakako možda 0,7l tečnosti u neprovidnoj torbici od zapremine 1l ili možda malo jače.

Po pravilu, svu tecnost koju imas u prtljagu treba da prikazes sluzbeniku na bezbednosnoj kontroli u plasticnoj providnoj ziploc kesici ukupne zapremine 1l. Svako pojedinacno pakovanje tecnosti ne sme biti u ambalazi vecoj od 100ml.

To je pravilo, a sva ostala prica je iz licnog iskustva.

To sam skontao. Šta mi savetuješ po pitanju ovoga što imam - da li da nosim plavi neseser (neprovidni) i rizikujem da ga neki službenik zapleni, ili da nosim u nekoj običnoj plastičnoj kesi? Što se litraže tiče, tu sam ok, ne brinem.

Nece ti niko zapleniti neseser. Spakuj sve u ziploc kesicu, pa stavi u neseser i stavi pri vrhu ranca. Ako ti budu trazili, da mozes lako da izvadis. Ako ti ne budu trazili, samo prodjes i cao.

Cao!

jedno pitanje vezano za liquid koji je unosi u avion - da li cuvena plasticna kesa sa zipom, moze da bude manja od 1l, recimo da prima 200-300 ml i da se u nju stave tri bocice od po 100 i manje? Jer stvarno ne mogu da nadjem vecu   :-[;D

Zbog kesice od 200ml te privode, i zadrzavaju u pritvoru 24h ;D

Naravno da moze i manja kesa, u vecini slucajeva i ne traze da im pokazes tecne stvari, jer svakako prolazi kroz skener, pa ako vide nesto sumnjivo i vece od dozvoljenog, onda otvaras torbu. Ako je bas bas neki zadrti sluzbenik i ako bas ima vremena na raspolaganju, u najgorem slucaju, moze da te posalje u neku od radnji na aerodromu i natera te da kupis tu "specijalnu" ziploc kesu od 1l, koja kosta, recimo, 1 evro.

Hahah, pa moram da pitam, kad su mnooogo dosadni sa  tim sitnicarenjem  ;D

Hvaala :D

evo da citate malo komentare o Wizzu od, najverovatnije, ljudi koji nikada nisu usli u avion nego je  tetka od njegove devojke...kojoj je pricao njen drug iz osnovne skole rekla da je jednom isao i avion kasnio i svi su bili neljubazni i avion je gori nego JAT-ov i.....

http://www.b92.net/putovanja/komentari.php?nav_id=501236#hrono

p.s. Ne budite lenji...ko je u Bg-u nek ide da se slika i uzme karte :)

Ne bi imalo efekta. Lobi nacionalnog avio prevoznika je veoma jak na doricnom forumu.

Mada, kada bolje razmislim...bas me briga  :banana: :banana: :banana:

I sprema se za slikanjeeeeee    clap.gif' alt=':clap:'> :clap:dance: :dance:

Mislim da se ne isplati, znajuci nas, Srbe, kontam da ce babe i dede cekati od rane zore na trgu, i to jos 2 dana ranije ;D

Bravo za Wizz! :party:

I ja kazem... svaka cast...

A ovi na forumu B92 sto su se nasli pametni da komentarisu kako je sve lose a u jatu super su presmesni... :hihi:

Da li neko ko je vise puta putovao na relaciji Temisvar-Milano zna da mi kaze da li se desava da let kasni? Imam sat vremena razlike za presedanje na Ryanair pa se malo cimam... :-\

Ta informacija ti nista nece znaciti, samo ces se vise nervirati :) Nema pravila, mozda inace krece uvek tacno u minut, a bas tog dana kad tebi bude trebalo ce da kasni, ili obrnuto. Cinjenica je samo da je 1 sat za presedanje jako rizicna kombinacija, narocito za lowcost. Doduse, jeste izvodljiva i uz malo srece, nadajmo se da ce biti sve ok :)

Ja imam iskustvo i da avion krene ranije.

Pitanje: da li su svi tu?

Odg. Da.

Vozi Miško.

I poletosmo sa Malte 20 minuta pre najavljenog vremena.

Ko drugi, nego Rayan.

Pekarski Temisvar-Milano mi do sada nikada nije kasnio. Racunam da je iz prostog razloga sto je prvi po rasporedu pa sem teskog tehnickog problema, jake magle i snega ne vidim razlog za kasnjenje.

Inace, leteo sam 7-8 puta na toj liniji i vozio bar jos toliko ljudi na aerodrom i nikada nije kasnio.

E sad...Marfi je bezobrazan po nekad.

Slazem se sa dragancetom da je rizicno sat vremena. Prvo, kad sletis u Milano imas par minuta dok bus ne dodje..pa par dok ne krene...pa nekoliko za pasoske formalnosti i na kraju ako imate cekiran prtljag i tu koji minut. Mi smo hvatali iz Bergama let za Faro koji je isao u 10.40 sto je 3 sata vremena. Nesto se ne secam da smo bas bas bas mnogo blejali.

Jedino sto sam siguran da je u vreme kada wizz iz Temisvara dodje ogroman je red na kontroli za odlaske...mislim da se tada pogadja bas mnogo letova u priblizno vreme...ljudi su u koloni i u delu hodnika gde su kafici.

A ono sto je srecna okolnost - da necete videti ni A od aerodroma Bergamo. Meni je to jedan od najtuznijih aerodroma...ne znam zasto....mozda zbog 4e cene limenke piva...ne znam...

uh uh u pravu ste, sad se jos vise nerviram  :)

ne znam ni sama zasto mi se to cinilo kao super ideja u tom trenutku, al  sta je uradjeno-uradjeno. Mozda zato sto mi je do sada Wizz u vecini slucajeva stizao pre vremena. U svakom slucaju, moram da se spremim za opasan stres.

Nemam prtljag, to je jedino olaksavajuca okolnost.

hvala na odgovorima :)

edit: upravo sam shvatila da ipak imam sat i po izmedju :D

edit: upravo sam shvatila da ipak imam sat i po izmedju :D

E, to je vec znatno bolje :) Ako ne bude nikakvih kasnjenja, koji minut dok prodjes carinsku kontrolu (guraj se da prva izadjes iz aviona, to bar nije tesko ako imas iskustva sa GSPom :D), i cim napustis bescarinsku zonu, pravac na check-in pult, da prekontrolisu pasos i ponovo bezbednosna kontrola i eto te. Bitno je da se cekiras do 40min pred let, a posle ces vec naci avion za to vreme. Ako bude napeto i veliki red, onda obavezno, izvinite, oprostite, pardon, imam let za par minuta, molim vas, pustite me preko reda.

Da li neko moze da mi kaze da li su prilikom on line kupovine wizzair karte potrebni podaci iz pasosa?

Hvala