Jump to content

Featured Replies

Da :)

Puno hvala, jedva cekam da putujem, bezveze sam se cimao danas do aerodroma, samo su mi rekli da sve kupim i zavrsim preko neta :)

Sada je jos samo ostalo neko torbu za rucni prtljag da kupim, video sam  par u zari, ali cini mi se da su malo vece od dozvoljenih :D

@Un I.Q. ue

Stvarno si izabrao ekstremno SKUP datum, ali i pored toga verujem da ce let Valensija-Temisvar bar u jednom trenutku pasti na manje od 60 evra; ja se nadam i duplo manje...

Sada je jos samo ostalo neko torbu za rucni prtljag da kupim, video sam  par u zari, ali cini mi se da su malo vece od dozvoljenih :D

Javi kad kupiš pošto i meni slijedi ta akcija :D

Nije bilo, veruj mi ... onda sam i kupio pravac Novi Sad - Valensija, pa znam ;) !

Ja sam je gledala i to za 15ak e povratna je bila za Tem-Mil, a na ryan-u je bilo u pravcu 7 e Mil-Val... ja u to nisam racunala troskove prevoza do Ns ali avion ti je svakako ispod 50e pa cak i kad dodas troskove benzina to je sve tu negde, a opet neuporedivo jeftinije nego i sad i tad i bilo kad direkt Tem-Val s wizz-om...

@Un I.Q. ue

Stvarno si izabrao ekstremno SKUP datum, ali i pored toga verujem da ce let Valensija-Temisvar bar u jednom trenutku pasti na manje od 60 evra; ja se nadam i duplo manje...

Ne nadaj se previse... iz iskustva od prosle godine a pratla sam taj let skoro celo leto... jednostavno im je bas taj let jako skup u odnosu na sve ostalo sto sam videla, a moze im se ocigledno jer je i s tim cenama bio popunjen i u kraju avgusta kad sam ja isla... Tad nisam bila upucena u ostalo i platila sam to i to dobro, samo da sam znala za ovu opciju iz Milana ryan-om do Valensije, mogla sam ustedeto 200 evra... Par dana pred let sam uzela kartu i bila je 300 e, zato vam i kazem, osim ako se neko cuuudooo veliko ne desi pa drasticno spuste te katre, zaobidjite taj direktan let, nego uz malo cimanja mozete ustedeti posteno...

Ivana, ima ovde iskusnih ;) i onih koji ni prosle godine nisu puno platili  :P

Ja sam uzeo smer NS - VLC po odlicnoj ceni, ali cene za povratak nisu bile ni blizu tako niske...s obzirom na par meseci do tog datuma, Ryan je drzao "ponosno" svoje cene za VLC - BEG, a ni Wizz nije bas u rangu redovno niskih (smer TEM - BEG je uvek jeftiniji od BEG - TEM) !

Oko Valensija - Temisvar se nikad nece desiti da ima pristojnu cenu...isto je i sa Valensija - Bukurest, Madrid - Temisvar, Madrid - Bukurest, Barselona - Temisvar, Barselona - Bukurest !

Ivana, ima ovde iskusnih ;) i onih koji ni prosle godine nisu puno platili  :P

Ja sam uzeo smer NS - VLC po odlicnoj ceni, ali cene za povratak nisu bile ni blizu tako niske...s obzirom na par meseci do tog datuma, Ryan je drzao "ponosno" svoje cene za VLC - BEG, a ni Wizz nije bas u rangu redovno niskih (smer TEM - BEG je uvek jeftiniji od BEG - TEM) !

Oko Valensija - Temisvar se nikad nece desiti da ima pristojnu cenu...isto je i sa Valensija - Bukurest, Madrid - Temisvar, Madrid - Bukurest, Barselona - Temisvar, Barselona - Bukurest !

Ja izuzetno postujem iskusnije na ovom forumu, ali samo kazem ono sto znam da je bilo, i bila je 39 ron-a Milan - Tem, a iz Val za Mil je bila isto 7e, pa sad ti kazi jos 1000 puta da nije bilo povoljno, ja ti kazem sta sam ja gledala danima i sta bih i uzela tad da sam mogla da znam unapred svoj poslovni raspored jer meni je to jako povoljno, bas zbog toga sto sam prosle god potpuno bez iskustva lose prosla... a vama koji ste prosli bolje jer ste bili iskusniji, svaka cast, tu nema sta... da smo prosle godine vodili ovaj razgovor ja bih tih 200 i vise potrosila radije na cipele u Spaniji :)

...a iz Val za Mil je bila isto 7e.

Nazalost, moram opet - Ovo nije bilo za jul mesec ;) ! Najniza za smer VLC - BEG je bilo onih 14.99e !

;)

Na sajtu WizzAir stoji da postoji i opcija: "Shuttle Bus Transfer Belgrade" - da li uopste postoji ovaj servis i odakle ide?

Putujem WizzAir-om u subotu za Minhen.

Posto u startu bukiranja povratne karte BG Minhen nisam rezervisao prtljag a sada zelim da ga dodam za povratak.

Kada sada udjem da ubacim i prtljag on mi nudi samo varijantu da u oba smera platim prtljag.

Kako da platim samo prtljag od Minhena do Beograda?

Da li prvo treba da odradim check in za let BG Minhen, pa onda odradim cek in za povratni let Minhen BG sa dodatnim prtljagom - gde cu imati samo cenu prtljaga u 1 smeru (oko 1.600 din).

Jel to ok?

Za prevoz do aerodroma ti je najjeftinije da ides busom 72 sa Zelenog venca ili da ga sacekas na nekoj stanici negde usput, na Novom Beogradu. Kupis na trafici kartu za 50 dinara i to je sve. Red voznje 72ojke mozes pogledati na sajtu GSPa Beograd.

Hm, to sa prtljagom ni meni nije bilo najjasnije, jer ako si uzeo kao "povratnu" kartu, onda ces verovatno morati da doplatis prtljag i za tamo i za nazad. Mozda da probas da pozoves call centar, mozda bi oni mogli da ti rezervisu prtljag samo za povratak.

Web check in se radi zasebno za svaki let, u periodu predvidjenom za to, pocev od 7 dana, do 3h pred let.

Za prevoz do aerodroma ti je najjeftinije da ides busom 72 sa Zelenog venca ili da ga sacekas na nekoj stanici negde usput, na Novom Beogradu. Kupis na trafici kartu za 50 dinara i to je sve. Red voznje 72ojke mozes pogledati na sajtu GSPa Beograd.

Karta od 50din je za prvu zonu a aerodrom spada u zonu 2 tako da je potrebno imati kartu za 2 zone koja kosta 100din (mislim da prolaze i  dve po 50din).

zonev.jpg

Karta koja se kupuje na trafici za 50din vazi za zonu 1 ili za zonu 2 e sad kako neko moze da dokaze kad si usao u autobus to ne znam osim ako ne udju na stanici koja je granicna. Nikada nisam isao autobusom za drugu zonu tako da ne znam kako to tacno funkcionise.

Sve si ti to lepo objasnio clap Upravo zbog nedoumica koje imas sam i naveo cenu od 50 din.

Pre nekoliko dana sam koristio tu liniju do aerodroma i ponistio 2 karte od po 50 dinara, cisto da mi savest bude mirna. Kad sam se vratio sa putovanja i hteo istom linijom nazad, otisao sam do kioska na aerodromu da kupim kartu. Trazim kartu za 2 zone, kazu, nemaju. Imaju samo ove za 1 zonu i kazu, svi te karte koriste za prevoz do grada. OK, uzmem jednu za 50 din, ponistim, udje kontrola negde na Novom Beogradu i sve OK. Bas kao sto si rekao, kako oni mogu da dokazu gde si ti usao? U teoriji, moguce da naidje neki visoko inteligentan ridzovan u civilu, tacno na granici izmedju dveju zona, ako iko i zna gde je to tacno i da resi da ti naplati kaznu po svaku cenu. Ali, verovatnoca da se to desi je ista kao i sto je bila verovatnoca da ce biti smak sveta pre neki dan ;)

Dakle, zakljucak, najjeftiniji prevoz do aerodroma kosta 50 din :)

Al' ga napisa u siframa! A mislim da sve to nema veze sa temom o wizziaru, koliko sam provalio, radi se o Ryanairu.

U pravu si potpuno ;)

Vezano je za moje predhodno pisanje u ovoj temi, u vezi povratka iz Valensije...danas se pojavila ova opcija, koju sam malopre video...

Hehe super sto si nasao tako jeftino, a jos lepse je kad nema provizije  ;D

Inace i ja sam u julu u Valensiji, samo malo ranije od 5-og do 9-og :)

Edit: posto je wizz tema:

new route from Skopje to Venice Treviso. The first flight will take off on the 20th of September 2011 and will, initially, operate twice a week.

Moram da budem malo zajedljiv :bag:...vazno da ce nama u sledecem sirenju ruta iz Bg-a da dodaju Stavanger, Bergen, Turku i eventualno Tampere...mada potonji deluje previse turisticki... :x

Ja sam i ranije i u isto vreme i kasnije  :) od 29.06. do 27.07. sam ja tamo ;) !

Hehe, da si zensko mislio bih da je sudbina, ovako racunaj samo na pice  lol::

Moram da budem malo zajedljiv :bag:...vazno da ce nama u sledecem sirenju ruta iz Bg-a da dodaju Stavanger, Bergen, Turku i eventualno Tampere...mada potonji deluje previse turisticki... :x

A kad ce da bude to sirenje, jel se zna?

Inace Jat je prestao da leti za Trs, pa ce mozda i nas da obraduju sa Trevizom ;)

Pa najranije krajem ove godine, kada budu postavili jos jedan avion u Beograd. Bice povecanje frekvencija na nekim od postojecih linija i uvodjenje nekoliko novih. Tako je bar bila praksa kod ostalih baza tipa Budimpesta, Bukurest, Sofija... Iskreno se nadam da i oni teze da se to desi sto pre jer siguno zele da povecaju Luton na 7 puta nedeljno; sad bez Britisha, JATu i njima su puni avioni.

Sada je jos samo ostalo neko torbu za rucni prtljag da kupim, video sam  par u zari, ali cini mi se da su malo vece od dozvoljenih :D

Javi kad kupiš pošto i meni slijedi ta akcija :D

Na sajtu, torbe su izgledale odlicno, cena je bila oko 6 hiljada, ali kada sam otisao i pogledao torbe uzivo, razocarao sam se koliko je materijal los, toliko los da izgleda kao da je od starih vreca za krompir torba napravljena.. Pogledao sam i one kao mini rucne kofere u Benetonu, cena je oko 12 hiljada, a materijal i nije nesto, jeste sve lepo i fensi, ali mnogo skupo, meni nikako nije jasno da je skoro ista cena tog mini kofera i velikih kofera, ali valjda oni znaju sta prodaju.. Stara, nova kolekcija, ko ce ga znati..

Mozda je najpametnije uzeti kao one torbe za trening ili teretanu, dosta stvari stane, a ako bude trebalo u onaj kalup da se stvalja, moze da se savije, ugura i slicno, sto kod kofera i tvrdih torbi i nije toliko lako i prakticno..

Jos jedno pitanje.. AKo slucajno dodje do promene vremena leta i slicno, ja cu dobiti obavestenje na email ?