Jump to content

Featured Replies

Nema nikakvog pecatiranja. Molim te ne pisi stvari u koje nisi siguran da ne zbunjujes ljude koji treba da putuju

Uz svo duzno postovanje, ja sam to ovde video... http://wizzair.com/useful_information/web_check-in/?language=SR

Tacnije, ovo pise i da, ja sam samo o web check inu pricao..

Ако изаберете чекирање путем интернета, морате одштампати своју карту за укрцавање и показати је на вратима за укрцавање заједно са вашим путним документима (пасошем или националном личном картом). Ако немате путне документе из ЕУ, морате доћи до пулта за чекирање да би ваши документи били проверени и да би ваша карта за укрцавање била печатирана пре него што одете до врата за укрцавање.

Da, to pecatiranje bi trebalo da postoji ali meni nisu radili na wizz pultu nego sam sa odstampanom boarding kartom isao pravo na pasosku kontrolu. To pecatiranje za nas je obavezno na unutar sengenskim letovima gde nam proveravaju pasose a drzavljani EU mogu sa licnom kartom direktno na gejt bez pecatiranoe boarding karte. Ja bih preporucio da se ipak ode na wizz-ov salter pre leta za svaki slucaj mada mi imamo posebnu pasosku kontrolu pre nego sto nas puste na gejtove.

U Memmingenu ne pečatiraju odštampanu kartu već samo stavljaju parafjavascript:replaceText(' :D', document.forms.postmodify.message);

Još jednom da podsetim na ono što je već pomenuto, na tom aerodromu su vrlo rigorozni po pitanju ručnog prtljaga, meni su pet minuta većali da li da mi ostave bočicu parfema koja je fabrički 125ml a bila je vidno poluprazna  dok je supruga morala da proba mleko iz bebine flašice jer naravno bebi to nije padalo na pamet da uradi baš kada oni to traže!

Ako nisi drzavljanin EU, po pravilu, MORAS da odes na pult za check in da ti utvrde identitet i da ti PECATIRAJU ili samo ZAZVRLJAJU kartu, ili, npr izdaju poseban boarding pass, kao u BGu.

Da se nadovezem na ovo sto je Vladarr napisao: veoma su precizni, oduzece vam sve sto je preko 100ml, zahtevaju da imate i plasticnu kesu za tecnosti i, naravno, izmerice i rucni prtljag, pa povedite racuna.

Ljudi možda ponavljam, al jel ste primetili da je sada iznos bankovne doznake i visa kartice isti. Izgleda da više razlike nema... Barem se meni ne pojavljuje.

Ja pokraden:

Nije, bilo je 275din. Znači, sad je potpuno svejedno kako kupovati, tačnije, više se isplati karticom jer nema provizije banke.

;D

...wizzair BEG - STOKHOLM- BEG...  na nasem aerodrom standard manje vise nikog nisu terali da rucni prtljag meri u onom ramu ali zato u Stokholmu kad sam se vracao meri se rucni prtljag dva puta kilogrami i stavlja se u ram tri puta...strasno....

Pasoska kontrola u Stokholmu je rigorozna kada ulazite u zemlju, zbog ceka nemam pojma ali od nas 100 putnika 70 je vratila...cekali sta god i posle mnogo maltretiranja kako sam na kraju cuo svi pusteni da udju u zemlju...

meni su zamerili sto nemam povratnu kartu ...tj nije odstampana a mail koji sam dobio gde pise da imam povratnu kartu je na srpskom i kao njima nista ne znaci....za novac me nisu pitali niti sto drugo ...uhvatili se za jebenu kartu kao mutavi a pasos mi je skoro pa popunjen ceo....to je nije zanimalo ...cak nije htela ni da me saslusa....

ako putujete tamo samo dosta strpljenja....

izvinjavam se ako nisam ovde trebao da pisem o svom iskustvu ali ovde mi je bilo naj logicnije...

ako treba neki savet pitajte dosao pre dva dana ...

...wizzair BEG - STOKHOLM- BEG...  na nasem aerodrom standard manje vise nikog nisu terali da rucni prtljag meri u onom ramu ali zato u Stokholmu kad sam se vracao meri se rucni prtljag dva puta kilogrami i stavlja se u ram tri puta...strasno....

Pasoska kontrola u Stokholmu je rigorozna kada ulazite u zemlju, zbog ceka nemam pojma ali od nas 100 putnika 70 je vratila...cekali sta god i posle mnogo maltretiranja kako sam na kraju cuo svi pusteni da udju u zemlju...

meni su zamerili sto nemam povratnu kartu ...tj nije odstampana a mail koji sam dobio gde pise da imam povratnu kartu je na srpskom i kao njima nista ne znaci....za novac me nisu pitali niti sto drugo ...uhvatili se za jebenu kartu kao mutavi a pasos mi je skoro pa popunjen ceo....to je nije zanimalo ...cak nije htela ni da me saslusa....

ako putujete tamo samo dosta strpljenja....

izvinjavam se ako nisam ovde trebao da pisem o svom iskustvu ali ovde mi je bilo naj logicnije...

ako treba neki savet pitajte dosao pre dva dana ...

Hvala puno na ovim informacijama jer ja trebam sledece nedelje i nisam ni mislila da moze biti tako bas kod njih smaranje... tako da mi je dobro da se odmah pripremim a i da pre polaska uradim online check in i za povratak jer idem na samo 5 dana pa kontam da cu moci da i to odstampam pre nego sto podjem kad vec kazes da tako smaraju... takodje sam se dvoumila dal da idem samo s rucnim pa aj kao ako bude i malo vece mozda nece biti bas rigirozno ali sad kadf si mi sve ovo pojasnio odoh da dodam ipak jednu torbu i lepo do 32 kg cu se uklopiti sigurno  ;D

Hvala na info, ako ima jos bitnih stvari slobodno podeli, bice od znacaja... :comp:

Ivana, dodaj kofer ako tamo nesto kupujes ili sta vec....tamo su temperature veoma prijatne i sem papuca sorca i 5 majci za svaki dan ti ne treba nista....dobro de ves se podrazumeva...

Ja sam se zeznuo sto sam nosio duxeve i pantalone jer ih nisam ni jednom obukao. e torba koju sam vukao praznu mi se isplatila jer sam IKEA manijak pa sam je natovario do maksimuma...jedva sam je nosio i nisam uspeo da predjem 35 kg dozvoljenih...tako da ako nista ne kupujes nosi samo rucni. Inace sem ikea nista nije jeftino niti pristupacno...cene su kao kod nas ili abnormalno skuplje.

kod njih je alkohol mnogo skup pa sam nosio prijateljima alkohol cigare i neke slatkise...niko me nista nije pitao niti pravili problem. Oni tamo kupuju alkohol u nekim"sistem bulage" ili kako vec...

Pivo u marketima kao nasa voda...strasno.... 1,5 % alkohola...hi hi

Kako izadjes sa carine ti se nalazi salter za autobus...tu kupis kartu za stokholm do t-centrale ili gullmarsplana...zavisi gde idetj koji deo grada. Ja sam isao do t-centrala upio povratnu.

Ako ides turisticki OBAVEZNO kupi Stockholm card na T-centrale....to je onaj plato sa kockama ili trouglovima...ja sam uzeo na tri dana. Visestruko se isplati jer ti samo gradski prevoz nevno da odes i da se vratis (dve karte ) kosta 1200 din. prevoz je skup bas bas...a i ulaznice...

ajd da ne smaram ovde ako te zanima sta je pod MOST za posetiti ili neke cene ...sta god da te zanim pitaj na pvt. Ja sam bio 10 dana i video sam oko 20% od grada a bikvalno sam bio non stop na nogama....

e da naj naj je sto nema mraka samo zadje sunce na 2 sata i opet ogreje super.... 24 juna sunce ne zalazi uopste vec greje 24 sata ....fantasticno...

ponesi pukaci ja sam se kupao...tako da ...

a svedjani kao nacija su mi prelepi....

Hvala puno na informacijama... ja bas 24. idem Boze zdravlja tako da mi je extra sto si me upozorio na ovo, zamisli sletis uvece i izadjes a ono dan :))) Ja idem turisticki ali kod rodjaka, na 5 dana... tako da verovatno necu uspeti onda da vidim ni 10% ako je tvoja racunica takva :) ali nadam se da cu bar ono sto je pod must videti... planiram i ja da nesto malo kupim ipak pa dodadoh i tasne po novim zanimljivim cenama od 2200 po pravcu... Naprosto obozavam Wizz-ov kurs  :maddd:

Cek, cek... Ti rece : i nisam uspeo da predjem 35 kg dozvoljenih...

:? Koliko je dozvoljeno??? Jel ovo neka novina?

http://wizzair.com/useful_information/baggage/?language=SR

ПРОМЕНА У ВЕЗИ СА НАКНАДОМ ЗА ПРТЉАГ!

Почев од 15. јуна 2011. Wizz Air мења начин рачунања износа накнаде за пртљаг на интернету на следећи начин:

Износ накнаде за пртљаг рачуна се на основу предвиђеног трајања вашег лета.

Када је предвиђено трајање лета краће од 2 сата, накнада за птрљаг на интернету је 15 EUR по комаду пртљага по лету

(13 GBP/68 PLN/4125 HUF/150 SEK/63 RON/ 135 NOK/29 BGN/405 CZK/173 UAH/11 LVL/1650 RSD/53 LTL)

Када је предвиђено трајање лета једнако или дуже од 2 сата, накнада за пртљаг на интернету је 20 EUR по комаду пртљага по лету

(17 GBP/90 PLN/5500 HUF/200 SEK/84 RON/ 180 NOK/39 BGN/540 CZK/230 UAH/14 LVL/2200 RSD/70 LTL)

Сваком путнику је дозвољено да носи:

Један комад ручног пртљага чије димензије не смеју бити веће од 55x40x20 цм и чија тежина не прелази 10 килограма бесплатно,

и

Највише 6 комада чекираног, задржаног пртљага од којих ни један не сме бити тежи од 32 килограма.

што значи, ако добро рачунам  :P ,

из Београда мање од 2 сата лета је Рим, Мемингем и Лондон(?) те за њих иде

појефтињење од 1,5е по лету док за остале дестинације из бг-а иде поскупљење од 3,5е по лету

Nije pojeftinjenje, isto je za te jer je i pre bilo 15 e. Nego sad je poskupljenje za ove letove koji su tacno 2h ili vise...

тја, ипак је мало појефтињење и мало веће поскупљење  ;D

елем

пре 2 месеца повратна за Малме - Накнада за пртљаг  3300 RSD

пре 10 дана повратна Рим - Накнада за пртљаг  3300 RSD  > значи по лету ме је излазило 1650 дин (16,5e) за торбу

Da li neko zna da je dozvoljeno da pored ranca sa sobom nosim i kesu plus u kabinu aviona? Idem na 5 dana pa ne bih da vučem kofer, da plaćam za džabe.

ne moze nikakva kesica, sve mora da ti stane u taj rucni prtljag, mene su par puta terali da i onu torbicu sa dokumentima, koja se nosi oko vrata stavim u torbu da vide da li moze da stane. Kad pise jedan komad prtljaga onda je to jedan u bukvalnom smislu.

Hvala. Ma sećam se da sam pre tri godine, kada sam išao za London prošao normalno sa rancem i kesom, ali čitam da su dosta pooštrili kontrolu. Pa nekako ću da strpam sve u ranac

;)

Ne idem Wizzairom, nego Lufthasom i British airways-om u London (nit sam ja placala nit birala kompanije  ;D), ali molim vas da mi odgovorite da li smem u cekirani prtljag da stavim neki sendvic i 2-3 mala sokica, i malu flasu vode, cisto dok se tamo ne snadjem sta i kako. Mislim, da li hrana i pice sme uopste da se unosi? Izvinjavam se sto pitam ovde, nisam znala gde, a bezveze mi da postavljam novu temu samo za ovo jedno pitanje.

Hvala na brzim odgovorima, putujem sutra  klanj::

Ne idem Wizzairom, nego Lufthasom i British airways-om u London (nit sam ja placala nit birala kompanije  ;D), ali molim vas da mi odgovorite da li smem u cekirani prtljag da stavim neki sendvic i 2-3 mala sokica, i malu flasu vode, cisto dok se tamo ne snadjem sta i kako. Mislim, da li hrana i pice sme uopste da se unosi? Izvinjavam se sto pitam ovde, nisam znala gde, a bezveze mi da postavljam novu temu samo za ovo jedno pitanje.

Hvala na brzim odgovorima, putujem sutra  klanj::

Svoje ne smeš, samo ono kupljeno na aerodromu u međuzoni, koliko ja znam. Smeš u kofer, ali u ručni ne smeš.

Mislila sam na kofer... znaci u kofer sme?

Koliko ja znam sme, ja sam nosio Austrian Airlinesom.