Jump to content

Featured Replies

Strumfi, dobrodosla na forum! Da bi lakse pronasla informacije, koristi opciju "search", pri vrhu stranice, u sredini. Pisano je vec dosta o svemu.

Ako vec kazes da si putovala wizzom, ne znam sta ti onda nije jasno u vezi sa rucnim prtljagom. Pise ti lepo i na samom sajtu wizza uputstvo vezano za rucni prtljag sta sme, a sta ne i to uglavnom vazi za sve aviokompanije na svetu. Sve sto je tecno u pakovanjima do 100ml prolazi. Sve sto je u vecem pakovanju, oduzece ti. U maksimalnom zbiru, u rucni prtljag mozes da stavis tecnosti do 1l, u pakovanjima do 100ml. Turpije, makaze i slicni ostri predmeti, kao i bilo kakvo oruzje, bice ti oduzeti.

Sto se cene karte tice, nije isto kupiti kartu za Pariz u novembru i u avgustu, pa je u skladu s tim i razlicita cena. Avgust je ipak high season, pa su i cene skuplje. Mislim da ne bi trebalo vise da cekas, nego kupi kartu. No, sve zavisi, teoretski, moze i da pojeftini karta, ali ne verujem da moze znatno. Ali, zato moze znatno da poskupi. Pa ti vidi sta ti je ciniti.

Sto se placanja tice, mnogo ti je jednostavnije karticom, pogotovo sad kad su takse za placanje karticom i bankovnom doznakom izjednacene, pa nemas nikakve ustede za placanje bankovnom doznakom. Sve ti to pise na sajtu wizza, lepo otvaraj i citaj :)

E pa nikad nisam putovala sa rucnim prtljagom osim male torbice za dokumenta i pare, pa sam to slabo i citala. Informisala sam se vise iz iskustva ljudi ispred mene kojima su masovno oduzimali sokove, dezodoranse i parfeme. Ranije kad sam citala na eng sam imala utisak da moras da imas neku posebnu plasticnu kesicu gde sve to prepakujes te tecnosti, imala sam utisak da je to cim a posto sam vec platila za kofer nije me zanimalo. Ok sad sam procitala na sajtu i vidim da je dovoljno da sve potrpam u jednu plasticnu kesu puder, maskara i parfem jedva imaju zajedno 150ml, odlicno. Znam da je letnji period sezona, ali opet slabije ljudi idu u gradove u obilazak u sred vrucine pa sam mislila da ce za neke destinacije kao za Barsu i Maltu od koje sam odustala jos u januaru cena biti visoka a za gradove ce biti ono regularna manje vise, ali vidis oni tako ne razmisljaju (isti fazon i sa bioskopima poskupeli sad preko leta kad ljudi redje idu, apsolutno ne razmisljam kao oni)  :( Ok u svakom slucaju hvala na brzom odgovoru :)

Hm samo me jos jedna stvar zanima sad sam sracunala ako platim visom karte oni ce mi po letu po putniku dodati 660 dinara znaci u mom sluacju posto nas je dvoje to je 4*660 dinara, sto je po meni mnogo oko 25e samo za to. Zanima me iskustvo ovih koji su platili preko unikredit banke, koliko se oni ugnezde u cenu karte??

A ha skontala sam oni ti dodaju tu svoju proviziju bez obzira kako placao karticom ili doznakom  :dance:

Eureka ;D

Tako je, htela ne htela, tu taksu moras da platis. Jedino ako imas neke od njihovih kartica, uz koje se ne placa taksa. Ali, kao drzavljanin Srbije, to ne mozes da izvadis, a i da mozes, pitanje je koliko se isplate, jer ima nekih uslova, blabla...

Ljudi, potrebna mi je hitna pomoć tako davas molim, ko god ima iskustva da odgovori.

1. Kada odem na wizz da rezervišem kartu, tamo na koraku KUPOVINA traže da se ukuca vrsta kartice, broj kartice ime vlasnika kartice, oni CVV itd. Da li kada odem na POTVRDI REZERVACIJU, skinu pare sa kartice? Mislim, da li je onda karta rezervisana ili kupljena?

2. Kada se rezerviše karta u kom roku se dobije potvrda na mail?

Molim vas, hitno mi je, tek danas sam dobila pozivno pismo i sutra bi trebalo da idem u ambasadu da podnosim zahtev za vizu a let mi je u utorak...  :(

Ljudi, potrebna mi je hitna pomoć tako davas molim, ko god ima iskustva da odgovori.

1. Kada odem na wizz da rezervišem kartu, tamo na koraku KUPOVINA traže da se ukuca vrsta kartice, broj kartice ime vlasnika kartice, oni CVV itd. Da li kada odem na POTVRDI REZERVACIJU, skinu pare sa kartice? Mislim, da li je onda karta rezervisana ili kupljena?

2. Kada se rezerviše karta u kom roku se dobije potvrda na mail?

Molim vas, hitno mi je, tek danas sam dobila pozivno pismo i sutra bi trebalo da idem u ambasadu da podnosim zahtev za vizu a let mi je u utorak...  :(

Da, kada odes na POTVRDI, ako je sa karticom sve u redu i ako ima para na njoj, karta je kupljena, i pare su skinute. Istog momenta u roku od par sekundi dobijas potvrdu na mejl. Istampas tu stranicu gde stoji info leta i sifra leta koja ti je jedina i potrebna na salteru kada dodjes na aerodrom. Naravno pored putne isprave.

Inace, povecali su proviziju kartice na 66o dinara po letu. Evo:''* Накнада за резервацију по путнику и по лету у једном смеру биће аутоматски додата коначном износу ваше резервације када изаберете врсту кредитне картице којом желите да платите(MasterCard / Visa: 660 RSD).''  :maddd:

Ne idem Wizzairom, nego Lufthasom i British airways-om u London (nit sam ja placala nit birala kompanije  ;D), ali molim vas da mi odgovorite da li smem u cekirani prtljag da stavim neki sendvic i 2-3 mala sokica, i malu flasu vode, cisto dok se tamo ne snadjem sta i kako. Mislim, da li hrana i pice sme uopste da se unosi? Izvinjavam se sto pitam ovde, nisam znala gde, a bezveze mi da postavljam novu temu samo za ovo jedno pitanje.

Hvala na brzim odgovorima, putujem sutra  klanj::

Svoje ne smeš, samo ono kupljeno na aerodromu u međuzoni, koliko ja znam. Smeš u kofer, ali u ručni ne smeš.

Ovo mora da je nebuloza. Kazes za wizzair ili sve avio kompanije da ne smes da nosis sendvice u koferu?

Sendvici i hrana uopste je OK, moze da se unese koliko god zelis, ali nikakva tecnost preko 100ml po pakovanju, a sva tecnost mora da stane u kesu zapremine 1l.

Dakle, mali sokic, voda - ne moze. To moze da se kupi, po premium ceni naravno, kada se prodje security kontrola.

To vazi za sve kompanije, radi se o drzavnim propisima o sigurnosti na aerodromima, a ne o politici neke kompanije.

Ljudi help!!!

Sad sam uradila online check in i dole mi pise i sledece:

За путовање не можемо прихватити карте за укрцавање без 2 бар кода.

Sta to znaci? Meni je jedan bar kod na karti... jel misle na 2 u smislu sa oba primerka ili na samoj karti i mojoj i za njih da treba da bude 2 bar koda? Putujem danas pa mi je hitno potreban odgovor ako neko zna...  :?

E pa super, to je onda to... ma tako je i meni nego mi je ono delovalo kao da na listu treba da bude dva koda, i na toj mojoj i na tom koji njima dajem... dobro je, to je to  ;D

Hvala  ;)

Postavio bi pitanje ljudima koji su skoro leteli Wizz-om.

Kakva je situacija sa ovom kontrolom na aerodromu da li imas povratnu kartu??

Meni je sluzbenica JAT-a pre dva meseca pravila problem jer imam kartu za London u jednom pravcu, a taj "zakon" jos nije ni poceo da se primenjuje.

E sad! Trebao bi da putujem za London Wizz-om, krajem jula. Do sada kad god sam leteo Wizz-om nije bilo problema. Da li se nesto promenilo po tom pitanju. Ne zelim da dam pare a da me neki mamlaz ne pusti iz zemlje.

Pritom to se gleda za odredjene zemlje koje su na Sengen listi. Za Britanuju imam urednu vizu, ali (opet) ne znam koliko su ljudi na aerodromu upoznati sa pravilima...

Unapred hvala!!!

Putovao sam za London pre mesec i po bez povratne karte Wizzom, niko me ništa nije pitao. Ali zato mi je jedan majmun na Beogradskom aerodromu pre dve godine odbio ukrcavanje u avion za Atinu jer nisam imao povratnu kartu (Olympic), iako sam imao urednu vizu.

Ako se dobro sećam, mislim da dok je vizni režim za Šengen bio na snazi, nijedna aviokompanija nije dozvoljavala ukrcavanje ako nemaš povratnu kartu. Zato što bi u slučaju da te ne prime u zemlju u koju putuješ ta ista kompanija morala da snosi troškove tvog povratka nazad.

A i ovo za London je baš interesantno, meni su gotovo uvek tražili povratnu kartu na uvid. Mada sam na Lutonu jednom gledala kako su pustili nekog našeg dečka, iako nije imao povratnu, uz rečenicu:"Sledeći put ako ne budeš imao"...  :)

Zanimljivo. Meni nikad nisu tražili kartu kad god sam išao u UK. Otprilike, 4 puta Heathrow, 2 puta Luton.

A i te aviokompanije što glume imigracionu policiju, ako ti ambasada ne traži povratnu kartu, i da ti vizu, šta se to njih tiče. Mene su onda pustili na avion u zadnjem trenutku, ali tek pošto su mi od kuće doneli pasoš koji je bio ispunjen do poslednje stranice, i pošto sam potpisao da u slučaju da mi odbiju ulazak u zemlju, sam snosim troškove povratka. Ako se već toliko brinu, nek daju svakom taj papir da potpiše, očigledno da može.

ako ides na krace od 7 dana i ne mozes da imas povratnu kartu nego samo "plan puta" , e sad koliko je to njima dovoljno....

hehehe! Dobri su ti sto sami tumace zakone kako oni hoce. Hvala sto ste se potrudili da mi objasnite.

Stvar je u tome sto sam ja za zadnjih 9 meseci 6 proveo u Londonu. Supruga mi je iz Londona. Porodila se pre mesec dana i pocetkom septembra treba da se vratimo za Beograd. Leteo sam 4 puta Wizz-om za Luton i sve je bilo ok. Niko nista nije pitao. Zadnji put odlucim da letim JAT-om i bas sam se usrecio (gore pomenuto). Pa jos i svi oni clanci po novinama kako se uvodi stroga kontrola... Stvar je u tome sto ja nemam nikakav plan puta. Dolazim i ne znam kada se tacno vracam, kao i do sada. Mozda 2. mozda 10. Nemam neke pare kod sebe jer mi ne trebaju. Sve su kod zene.  U stvari sta sve to njih briga! To je moje pravo.

Upravo to! Neka kontrolisu ljude koji idu u zemlje za koje ti ne treba viza (mada je i to idijotski da se maltretiraju slobodni gradjani). Ja sam sve uredno regulisao sa ambasadom i oni su mi na osnovu dokumenata dali vizu. Znaci, znaju gde da me nadju ako im trebam.

Ne znam ni sam!

Hvala jos jednom!!!

Ja se izvinjavam zbog dva posta, ali ne vidim opciju za dodavanje na prethodnu poruku.

Kad smo kod kasnjenja, meni je zadnji put na Lutonu Wizz kasnio skoro 9 sati. Poludeo sam. Pre toga 2 sata. A ako pogledate sajt aerodroma Beograd videcete da je danas kasnio skoro 5 sati. :D :D Postaju veoma bezobrazni! I sto se tice svog tog kasnjenja i oko ovih cena. Gledajte sad letove za London i iz Londona. U proseku su oko 130 funti! Ej! Za te pare...

Uzas je od kada British ne leti za Beograd. Definitivno treba jos jedna kompanija. Zbog konkurencije. Jat slabo leti ovih dana, pa Wizz iskoriscava sve to. Uzasni su! A ovamo kao hoce da naprave svoju bazu u Bg-u.

Jos jedan savet svima! Kada kupujete karte za vise ljudi moze vam se desiti da kad kupujete jednu po jednu prodjete jeftinije nego dve odjednom. Upravo mi se to desilo za dve karte do Brisela!!! Razlika je bila oko 25 eura - malo li je!