Jump to content

Featured Replies

Takođe, u Temišvaru mi nisu ni pogledali ručni prtljag, u Forliju mi teta na check-inu tražila da joj pokažem hand luggage :D

Pre jedno 5 sati sam uhvatio baner na wizz sajtu da daju popust za clanove exclusive cluba "who says that summer is over", booking perio 30 i 31 avgust. Sad vidim da ga nema vise tako da ce verov da se pojavi sutra. Eto cisto da znate unapred, bice popusta narednih dana!

Užasno me nervira što su karte osetno skuplje kada ih uzimam za više osoba, pojedinačna redovno ispadne jeftinija!  :maddd:

Zato sto se cesto desi da je samo jedna ili dve po toj ceni koja jeprikazana, a ostale budu po vecoj... oni ti pokazuju prvo najjeftiniju a moze da bude da je po toj ceni ostala samo jedna, i sad ti npr. hoces 5 kom i jedna ti je po toj ceni a ostale su vec skuplje... :-[

Užasno me nervira što su karte osetno skuplje kada ih uzimam za više osoba, pojedinačna redovno ispadne jeftinija!

Vec sam govorio o ovome da sam imao ovakav slucaj i uradio ih pojedinacno i bile mi jeftinije!!!

Cao svima,

Imam pitanje u vezi sa odustajanjem od putovanja.

Znam da je to moguce samo iz Srbije preko 0900 broja telefona.

Takodje, znam da je do 14 dana pre poletanja, moguce dobiti novac nazad, umanjen za "troskove obrade". Kada je broj dana manji od 14, umanjenje iznosa je jos vece, odnosno tada je "troskovi obrade + "troškovi razocaranja Wizz-air-a sto nismo koristili njihove usluge".

Da li neko zna, koliko je to procenata u prvom slucaju (14 ili vise dana pre poletanja), a koliko u drugom (manje od 14 dana pre poletanja)?

Ja ne znam da low cost kompanije vracaju novac u slucaju odustajanja :? Ali, ako im na sajtu pise tako nesto, onda moguce...

Cao svima,

Imam pitanje u vezi sa odustajanjem od putovanja.

Znam da je to moguce samo iz Srbije preko 0900 broja telefona.

Takodje, znam da je do 14 dana pre poletanja, moguce dobiti novac nazad, umanjen za "troskove obrade". Kada je broj dana manji od 14, umanjenje iznosa je jos vece, odnosno tada je "troskovi obrade + "troškovi razocaranja Wizz-air-a sto nismo koristili njihove usluge".

Da li neko zna, koliko je to procenata u prvom slucaju (14 ili vise dana pre poletanja), a koliko u drugom (manje od 14 dana pre poletanja)?

mislim da je ovako - povracaj para je moguc ali od cifre koja je placena se oduzima:

Cancellation fee Per flight, per passenger 60 EUR / 51 GBP - vise od 15 dana

Seat protection fee Per flight, per passenger 80 EUR / 68 GBP - manje od 15 dana

dakle ako je vise od 15 dana ostalo onda sve preko 60eu po letu dobijas nazad

6.5.1. You may cancel your reservation up to the fourteenth (14th) day prior to the scheduled time of departure of your Flight. You will be entitled to a refund of the Total Fare after deduction of the Cancellation Fee. If you cancel your reservation within fourteen (14) days prior to the scheduled time of departure of your Flight, you will be refunded the amount of the Total Fare after deduction of the Fee for Other Services and the Seat Protection Fee.

Total Fare - verovatno misle na neto cenu karte bez taksi i dodataka tako da lepo su oni to sracunali tako da realno nikome ne vracaju pare sem ako jr neko platio kartu 500eu ;)

p.s. mislim da vraca i ryanair ali je 100eu po smeru tj ako ste platili kartu preko 200eu dobijate pare nazad :D :D

Pozdrav svim posetiocima ovog foruma! Evo ovako, trebam da idem u Memingen (iz Bg-a) krajem oktobra putem kompanije "WizzAir", pa me zanima par stvari vezanih za rezervaciju (prvi put mi je da idem avionom). Pre svega, placanje karte me zbunjuje, postoje tri opcije (Bankovna doznaka (koja me najvise buni), MasterCard(Visa) i Maestro). Koji su to nacini i moze li mi neko reci sta znaci ovo bankovna doznaka?

Zatim, putujemo cerka i ja, i necemo nositi nista teze od 10kg (ona jedan kofer samo, i ja), a na jednom od koraka rezervacije trazi se da se navede broj torbi i pise da cena jedne torbe iznosi 1650 dinara. Sta je sada to, i je l' tu trebam da stavim opciju "bez torbi"???

I jos jedno pitanje (izvinite, ali stvarno ne znam nista o ovome  :-\ ), nacin cekiranja-koji je bolji i kako ide cekiranje putem interneta? HVALA vam unapred svima od srca!!! Pozdrav!

Nacin placanja ako izaberes bankovnu doznaku ond mozes preko banke cini mi se unicredit banke nalogom da platis. Ranije je ovo bilo isplativije jer nisu uzimali naknadu za ovaj nacin placanja!!!

Ako prtljag koristite rucni u datim dimenzijama i tezini onda navedete bez prtljaga. Do samog cekiranja mozete promeniti opciju i dodati neki prtljaga ako je potrebno.

Naravno je da je bolje putem interneta jer se ne placa  ;D

Sam nacin cekiranja je jednostavan videces i sam.

Znaci ako izaberem Maestro, placam putem kartice?

A sto se tice cekiranja, moraju da se stampaju neke stranice itd., tako da me zbunjuje...

Sad sam gledao bas, kada stignem do onog koraka kada biram nacin cekiranja, broj torbi i kada upisujem informacije putnika (ja mislim 4. korak), pise mi ovako - "Cena bez naknade za rezervaciju 7760 RSD", a na pocetku mi je pisalo da je sve ukupno 10400rsd. Sta je to i da li se ove dve cifre sabiraju?

"Важно: Ако имате путне документе који не припадају ЕУ, кликните овде."  Oboje imamo nase nove pasose, da li su oni u skladu sa ovim?

Naravno ako izaberes koja kartica placas karticom. Ranije je bila razlika u vrstama kartica a i sad je.

Kad budes cekirao imaces dva pdf file i njih ostampas i to je to. To pokazujes na aerodromu.

Na tu cenu se dodaje cena naknade za datu karticu koja je sada mislim 660 dinara po letu po putniku i zato dobijas tu cenu oko deset hiljada.

Nasi pasosi su u skladu sa tim tako da ne brines.

I jos jedna informacija koja ti mozda moze biti od koristi - vec u novembru ima karata za 90 din do Minhena (plus takse naravno), pa ako ti nije bas striktno da moras da putujes krajem oktobra mozes da ustedis vise nego duplo u odnosu na cene karata iz oktobra

Od decembra Wizz air povećava broj letova između Beograda i Malmea, tako da će na ovoj relaciji leteti 5 puta nedeljno (do sada 3 puta)

Od decembra Wizz air povećava broj letova između Beograda i Malmea, tako da će na ovoj relaciji leteti 5 puta nedeljno (do sada 3 puta)

Znaci gastarbajteri bas navalili :D

Neznam da li je vec prije bilo rijeci o prtljazi na Charleroi aerodromu, ali evo za svaki slucaj - znaci nema sanse da unesete u avion vise od dozvoljene rucne prtljage - 4 kontrole prije ulaska u avion! Ja sam se u maju vracao iz Meksika, letio sam preko Bruxellesa za Bg i imao sam ni manje ni vise nego 45kg prtljage: 25kg u backpacku koji je isao u check in luggage, i 2 torbe rucne prtljage od po 10kg.. naravno probao sam unijeti ova dva manje ruksaka u avion i - uspio! al sam imao neku ludu srecu jer sam prije ukrcavanja nasao nekog lika koji nije imao rucne prtljage (!) i njemu uvalio jedan ruksak.. Inace na drugoj kontroli (na onom rentgenu) me zena upozorila da cu morati da platim 65 eura za drugu torbu ( a kartu avionsku plati 50!) ja joj reko: ma aj pusti ti mene, dogovoricu se ja sa onima.. kad qurac, poslje nje eto ti jo sjedne kontrole - svak ko prodje mora da izvaze i izmjeri gabarite prtljage (2 ljudi stoji nema sanse da prodjes) i lik vidio da imam 2 torbe i poslao me kod zene koja mi je na kartu zeljepila neku neljepnicu da moram da platim 65 eura na ulasku u avion (nema sanse da se odljepi jer je zenska povukla crte hemijskom preko nje tako da ako odljepim se vidi da je bila naljepljena naljepnica).. na boardingu tj. na zadnjoj kontroli mi vidjeli najepnicu i htjeli da mi naplate i ja im uspijem prodati foru kako sam se vratio na check-in i chekirao tu 2 torbu (vide da imam samo jednu) i da je ova na check in-u zaboravila da mi skine naljepnicu i ladno prodjem  :blob:

Svaka čast!  clap Sada nešto razmišljam, skroz sam isprojektovao situaciju, i mislim da se ne bih snašao kao ti. Sjajno.

Inače, bacio sam juče pogled na sajt, mogu karte za Rim da se nađu za po 1100 kinti po pravcu u oktobru, tipa 1. oktobar, a povratak 8. (koji dan gore dole)