Jump to content

Featured Replies

prvo rezervise let i stavis opciju bankovna doznaka, posle ti na mejl stigne instrukcija za placanje i sa tim odes u banku. najkasnije za pet dana treba da ti stigne potvrda od wizza da je prosla uplata

Ako može neko da mi razjasni...

Otkazan mi je let zbog komercijalnih razloga (Bukurešt - Larnaka, smor) i javili su mi na vreme. Zvali su me jutros iz kol centra (razgovor na engleskom) i ponudili mi onih par opcija koje znaju ovi kojima su već otkazivali letove i ja sam odlučio da mi uplate 120 posto novca koji sam platio na Wizzair račun. E sad, ja sam tek malopre otvorio Wizzair Account pa me zanima da li ću morati da se objašnjavam sa kol centrom zašto sam tražio da mi uplate pare na račun koji tad nisam imao. Inače sam se registrovao sa istim podacima (uključujući i mejl i broj telefona na koji su me zvali iz Wizza). Da li da zovem kol centar ili samo da sačekam neko vreme i da vidim da li će mi stići novac na račun... Jasno vam je da ovo pitam da ne bih plaćao 59 dinara po minutu razgovora :)

Hvala!

Ne bi trebalo da bude bilo kakav problem oko wizz accounta, uplatiće ti na njega normalno. Jedino što je meni ta refundacija uplaćena 30. dana od dana kada je trebalo da bude let. Možda će tebi brže?

Ako mi uplate 30 dana posle ovog otkazanog leta, onda nema ništa od wizzaira ove godine :(

Hvala ti, ako mi bude uplaćeno nešto ranije, javiću ovde, da znaju ljudi kakva je procedura.

Predpostavljam da je Wizz otvorio ovde racun u Uni-banci, pa se zato na to svi prebacili, ali da li je nemoguce ici i dalje na OTP i wizz-racune u Madjarskoj i Rumuniji?

Pitam, jer je OTP po meni sasvim korektan u svakom smislu...tamo sam cak dobio i Visu i Maestro, bez bilo kakvih mesecnih naknada odrzavanja (naravno, racun je samo devizni)

Predpostavljam da je Wizz otvorio ovde racun u Uni-banci, pa se zato na to svi prebacili, ali da li je nemoguce ici i dalje na OTP i wizz-racune u Madjarskoj i Rumuniji?

Pitam, jer je OTP po meni sasvim korektan u svakom smislu...tamo sam cak dobio i Visu i Maestro, bez bilo kakvih mesecnih naknada odrzavanja (naravno, racun je samo devizni)

Moguće je, naravno, samo je malo skuplje (valjda 6 eur je provizija).

Drushtvo, pretrazila sam forum i nisam bash uspela da nadjem odgovor koji me zanima....

Zna li neko da li wizz air vraca pare ,ako se otkaze rezervacija, 3-4 dana pred sam put?

Drushtvo, pretrazila sam forum i nisam bash uspela da nadjem odgovor koji me zanima....

Zna li neko da li wizz air vraca pare ,ako se otkaze rezervacija, 3-4 dana pred sam put?

pa vracaju ukoliko si platila vise od 140eu po smeru jer je 60eu penal za otkazivanje i 80eu seat protection fee ako otkazes do 15 dana pred let. Tako da u 99.9999999% ne vrate nista :)

Jel me zezaaaaaaaaaash?

Ma daj bre, pa oni nisu normalni! Kako mogu tako da zadrze celu sumu !!! aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa  :bang: :bang: :bang:

Ne pitas da li zezaju kada prodaju kartu po 90din do Minhena....

Jbg..to je low cost  ;)

• 2 weeks later...

Jutros dobih poruku od Wizz-a sledeće sadržine

ХИТНО!

Не можете путовати ако не доставите следеће податке

За једно или више одредишта из ваше резервације неопходно је да доставите податке из путног документа да бисте испоштовали локални закон о безбедности. Кликните овде да бисте попунили образац.

Ако не доставите ове податке најкасније 4 сата пре заказаног поласка вашег лета, ваше путовање може бити одбијено.

Ако сте већ доставили тражене податке, не обраћајте пажњу на ову е-поруку!

Inače čekiranje sam obavio, sve regularno, dva dana ranije.

Odoh na njihov sajt, kad ono

Датум резервације: 31 Август 2011

Број потврде: ME8*BQ

Статус резервације: ПОТВРЂЕН

Мораћете да покажете овај број потврде и важећи документ за идентификацију на пулту за чекирање како бисте добили карту за укрцавање.

Pretpostavljam da je greška do njih, al' rek'o bolje da pitam, ako je neko imao ovakav slučaj?

• 2 weeks later...

wizz je prilicno istumbao raspored za letnju sezonu sledece godine, osim malmea koji je najavljen da je povecan sa 3 na 5 puta nedeljno, povecali su brisel sa 2 na 3 puta i geteburg sa 2 na 3. stokholm je smanjen sa 3 na 2. vremena za rim su pomerena tako da se sad krece pre podne sto je povoljno za hvatanje konekcija easy jetom, a memingen je pomeren za oko 15h, sto je isto super jer su najzanimljivije konekcije ryanom jako kasno tako da se sad smanjuje cekanje u memingenu. uostalom pogledajte i sami, skoro sve je manje vise promenjeno.

Za narkomane portugalce sada jos idealnije....Beograd/Memmingen/Faro  krenes iz Bgd u 15.05 a sletis u Faro u 20.55...divota...

Za narkomane portugalce sada jos idealnije....Beograd/Memmingen/Faro  krenes iz Bgd u 15.05 a sletis u Faro u 20.55...divota...

Hehe ko o cemu wolfbgd o Portugalu :)

Nego, bas je nekako 'tesna' konekcija za Faro. Wizz slece u 16:40, a Ryan polece u 18:40 utorkom, a 18:55 subotom. Hm, da li ici na rizik da wizz nece kasniti?

Mozda je ipak sigurica ici za Porto (ako ovi ne promene letnju semu).

@vidaknn

I ja sam primetio tumbanje.

off: Po ranijem rasporedu je bilo idealno da se stigne u Minhen na finale lige sampiona 19.5. Dodjes preko dana, osetis atmosferu u gradu.... A po novom jedva stizes na stadion. Bas bez veze :(

Mada za produzeni vikend u Rimu ce biti stvarno idealno.

Poljance u memingenu ima taman toliko terminala da wizz moze da kasni i celih sat vremena. Ja bih u Faro...odande je sve nekako suncanije...

Poljance u memingenu ima taman toliko terminala da wizz moze da kasni i celih sat vremena. Ja bih u Faro...odande je sve nekako suncanije...

Ma i ja bi, zato sam 'na mukama' sta raditi :)

auh, posto nema pretrage po topiku nego samo za ceo forum  :102:, moram da postavim par pitanja ovde:

1- mogu li mojom VIZA karticom da kupim kartu za drugu osobu ?

2- cena povratne karte preko interneta ispada oko 100 evra, u cenu je uracunat samo rucni prtljag do 10 kg ? Onaj veliki cu morati da platim posebno ? Bar sam tako razumeo, 15-20 evra, u zavisnosti od duzine leta ... to je vec 120 evra ... ima li jos nekih skrivenih troskova ?

3- Gde se izdaje WizzAir karta na aerodromu (u Beogradu), poslednji put kad sam leteo JAT-om, bilo je 10ak saltera/redova, iznad svih monitori sa JAT-ovim logom, da li mi oni izdaju kartu ili postoji red sa WizzAir logom na nekom drugom ulazu/mestu ? (ne letim cesto, pojma nemam, znam da je u Nemackoj svaka avio kompanija imala poseban salter za svoje putnike)

1. Mozes!

2. Da, prilikom rezervacije, imas opciju da odaberes ako hoces i redovan prtljag, za koji je doplata otprilike kao sto si i rekao i naplacuje se po letu i po osobi. Racunaj da ti je povratna karta, u stvari, 2 leta! Sve takse kod wizza mozes naci ovde: http://wizzair.com/useful_information/service_fees/?language=EN. Takodje, i ostali podaci vezano za kupovinu karte su ti dostupni na samom sajtu.

3. Kartu kod wizza ces sam da odstampas i nju nosis na salter za check-in. Tacnije, uradices tzv. online check-in, u periodu izmedju 7 dana pred let do par sati pre sam let. Imas i negde na sajtu objasnjeno kako se to radi, nista komplikovano. Na poslednjem koraku imas pdf fajl koji odstampas i to je tvoja aviokarta, sa kojom ides dalje na salter. U Beogradu, salteri wizza se nalaze na "starom" delu aerodroma, gde su nekad bili domaci letovi. Kad dodjes do aerodroma, prva vrata na koja udjes, videces vec saltere. Uostalom, ako se ne snadjes, uvek mozes pitati nekog.

edit: WeeMan me preduhitrio, ali nisam hteo da brisem post, kad sam se vec potrudio :)

auh, posto nema pretrage po topiku nego samo za ceo forum  :102:, moram da postavim par pitanja ovde:

1- mogu li mojom VIZA karticom da kupim kartu za drugu osobu ?

2- cena povratne karte preko interneta ispada oko 100 evra, u cenu je uracunat samo rucni prtljag do 10 kg ? Onaj veliki cu morati da platim posebno ? Bar sam tako razumeo, 15-20 evra, u zavisnosti od duzine leta ... to je vec 120 evra ... ima li jos nekih skrivenih troskova ?

3- Gde se izdaje WizzAir karta na aerodromu (u Beogradu), poslednji put kad sam leteo JAT-om, bilo je 10ak saltera/redova, iznad svih monitori sa JAT-ovim logom, da li mi oni izdaju kartu ili postoji red sa WizzAir logom na nekom drugom ulazu/mestu ? (ne letim cesto, pojma nemam, znam da je u Nemackoj svaka avio kompanija imala poseban salter za svoje putnike)

1.naravno da mozes samo si ti nosioc rezervacije a videces i sam kada budes unosio podatke za svakog putnika unosis ponaosob. Uostalom nije ni bitno cija je kartica, bitno je da ima para.

2.Da. Samo rucni prtljag je besplatan i ima ogranicenja ne samo u kg vec i u dimenzijama. Vece torbe placas oko 15e po svakom letu, znaci povratna oko 30e,koliko se ja secam.

3. Nema karata. Poneses pasos i odstampan check in i ulazis u avion. Wizz ima svoj "salter".

Toliko, ako jos nesto treba, pitaj.

Racunaj da ti je povratna karta, u stvari, 2 leta!

aaaa, kakvi lopovi !! To sam skroz prevideo !

Video sam to, jeza ... samo da covek ceka u strahu da ga neko potapse po ramenu i trazi pare za nesto  :cryy:

U Beogradu, salteri wizza se nalaze na "starom" delu aerodroma, gde su nekad bili domaci letovi. Kad dodjes do aerodroma, prva vrata na koja udjes, videces vec saltere. Uostalom, ako se ne snadjes, uvek mozes pitati nekog.

aa-haa ... sa parkinga gledano, to mora da je ulaz skroz desno ... onako u magli mi stoji da sam tu negde video WizzAir logo

uzgred, carevi ste, tri odgovora za sat vremena  klanj::

Hvala puno svima !! :pivoooo:

Racunaj da ti je povratna karta, u stvari, 2 leta!

aaaa, kakvi lopovi !! To sam skroz prevideo !

Video sam to, jeza ... samo da covek ceka u strahu da ga neko potapse po ramenu i trazi pare za nesto  :cryy:

Nisu lopovi, takva su im pravila i to je to. Pise lepo, pa kome se ne svidja, ne mora da leti njima. I takse su sve lepo istaknute i ako sve uradis u postujuci pravila, niko te nece tapsati po ramenu, bez brige :)

Dakle, odaberes gde i kad hoces da letis i platis to karticom. Jedine takse koje ces imati su ti takse za placanje karticom (oko 6 evra po letu, po osobi) i takse za redovan prtljag, ako ga zelis, o tome smo vec pricali. Ali i sve te takse su ti jasno istaknute pre samog placanja. Posle toga, ostaje ti da uradis online check-in u roku predvidjenom za to i odes sa svojom kartom na salter. Postujes pravila o velicini, tezini i sadrzaju prtljaga i to je to.

Svaka sledeca kupovina karte ce ti biti rutina od par minuta.

aa-haa ... sa parkinga gledano, to mora da je ulaz skroz desno ... onako u magli mi stoji da sam tu negde video WizzAir logo

Jeste, taj ulaz na cosku.