Jump to content

Featured Replies

Од краја септембра нема у понуди карата за лет Београд- Рим...

Да ли је то привремено или не дај БОЖЕ укидају ту линију.

Mora da je neka greška u sistemu, jer kad se gleda red letenja po mesecima, imaju cene do kraja godine.. Jedino što kad klikneš da izabereš dan, ono pokaže kao da taj dan nema leta.  :?

Moze mala pomoc?

Treba da letim za Brisel. I sve mi je jasno oko prijavljivanja na salteru , na aerodromu, zbog lupanja famoznog pecata  :bang: ali s imam nejasnocu apropo "rucnog prtljaga" . Jasne su mi i dimenzije torbe 55X ..., a ono sto ne razumem je : da li se u taj isti "rucni prtljag" racuna i lap -top ( naime da li on moze biti u posebnoj torbi???) i sta sa malom "zenskom tasnom" ?

Hvala na odgovoru!

..I da znacilo bi mi, ako bi ste mi pomogli u informacijama, kako stici sa aerodroma do centra Brisela, najpovoljnije? da li se uopste isplati uzimati za 33 Eur (po prvacu) onaj mini bus Wizz Air-a ili se jednostavno snaci prevozom. Ima li neko iskustvo?

Hvala! klanj::

Pa ne mozes da nosis 16 raznoraznih torbica sa sobom.

Lap-top i tvoju "zensku tasnu" stavis  u tu torbu tzv.rucni prtljag...dakle mozes da imas samo 1 kom rucnog prtljaga koji

ne prelazi 10kg/mozda ti istolerisu jos 0,5kg plafon gore...pazi da ti torba nema tockice,jel kofer ide u metalni ram i mora da uleti

u njega

Kad udjes u avion mozes da izvadis tvoju tasnu iz kofera,ako ti bas nesto treba da uzmes posle sve vrati kako je bilo...

Pogotovu sto ides u Brisel,tamo su bas rigorozni i ostri kao sto je pisano ovde na forumu...pa srecno !  :spot:

:-\ tako sam i mislila....Hvala puno na info!

...a da li znas nesto apropo prevoza od aerodroma do centra grada?

Evo da ti kazem za malu zensku tasnu :D

Ona se racuna kao jedan komad rucnog prtljaga,tako da ako imas ranac moras malu zensku tasnu ubaciti u njega.

Ok..ok :) shvatila NEMA z. tasne :)

...jos samo "prevoz"da sreim sa aerodroma i ja sam na konju  :spot:

Imaš autobus koji vozi do železničke stanice Midi a odatle možeš metroom. Bus ide na pola sata a povratna karta je koliko se ja sećam 23 evra. Kupuje se s desne strane kad se izađe iz zgrade i traže vreme leta za povratak. U slučaju da busa iz nekog razloga nema (posle ponoći itd.), odmah se stvori linijski taksi (20 evra po osobi) koji takođe ide do stanice Midi. Ako misliš da je skupo, vožnja traje skoro ceo sat.

vanilice, kazes 23 Eur je bus, pa onda treba platiti i metro... da li znas cenu za isti?

Hm!

Wizz Air bus je 33 eur ...

sta sad?  :?

Ne mogu da se setim ali možda mogu da potražim kod kuće. Prevoz po Briselu mi je blago izbrisan iz sećanja. Mislim da smo kupile trodnevnu kartu (ili neku višednevnu kartu) i da nam se ona ohoho isplatila.

Uzgred, mislim da se pisalo na forumu o nekoj zaobilaznoj varijanti prevoza, prvo do gradića Šarlroa a odatle vozom do centra pa probaj da nađeš.

Sve detalje za transfer od/do aerodroma mozes naci na sajtu aerodroma, u ovoj sekciji:

http://www.charleroi-airport.com/en/passengers/acces-and-parking/index.html

Do Brisela mozes satl busom, povratna je 22 evra, a mozes i busom do zeleznicke u Sarleroa, za 3 evra(zuti bus, kad izadjes, pa levo), pa odatle vozom do Brisela, sve ti to tu pise. Za sve detalje vezano za voz, pogledaj sajt njihovih zeleznica gde mozes naci i najstitniji detalj u vezi cena i satnice polazaka.

http://www.b-rail.be/nat/E/

Uglavnom, ako planiras jos ponegde da se vozis po Belgiji, najbolje ti je da odes do Sarleroa, pa dalje vozom. Za voz se najvise isplati karta "Go Pass", ako si ispod 26 godina, ili "Rail pass", ako imas vise od 26. Go pass kosta 50 evra i imas 10 voznji, koje vaze godinu dana i nisu na ime. Dakle, mozes je dati nekom svom prijatelju, a mozes je koristiti i za vise vas, ako putujete zajedno. Znaci, ide vas 5, ti popunis 5 karata. Za Rail pass vaze ista pravila, ali kosta 76 evra za 10 voznji. Obrati paznju da te cene vaze samo za voznju drugom klasom, pa u te vagone i udjite. Imas sve objasnjeno na sajtu zeleznica. Uglavnom, kad stignes na bilo koju stanicu, trazis tu kartu na salteru, i posle je popunjavas olovkom kad udjes u voz, samo ce ti se kasti. Vazno je da znas da npr, ako ides iz Sarleroa za Briz, a moras da presedas u Briselu, dovoljna ti je samo jedna karta. Kad popunjavas kartu, kao mesto polaska napises Sarlroa, a kao destinaciju Brizu i sve ok.

I vodi racuna ako se vracas iz Brisela vozom do Sarleroa, pa odatle busom na aerodroma, da busevi idu na svakih sat vremena, barem je tako bilo u nedelju. Dakle, dodji na vreme, da ne bi zakasnila na let, jer su guzve na aerodromu i sve pregledaju do u sitna crevca, sto ume da potraje.

vanilice, kazes 23 Eur je bus, pa onda treba platiti i metro... da li znas cenu za isti?

Hm!

Wizz Air bus je 33 eur ...

sta sad?  :?

Stanica Midi ti je u sirem centru i mozes sve i peske. Grad jeste velik, ali ja, recimo, uopste nisam koristio metro, vec sam sve u sirem centru obilazio peske. U krajnjem slucaju, mozes sesti u neki voz za jos jednu stanicu zeleznicom do stanice Brussels Central, skoro pa svi vozovi idu i tamo. A nece ti naici i kondukter za tih 3-4min, sigurno.

Vazno je da znas da npr, ako ides iz Sarleroa za Briz, a moras da presedas u Briselu, dovoljna ti je samo jedna karta. Kad popunjavas kartu, kao mesto polaska napises Sarlroa, a kao destinaciju Brizu i sve ok.

Dragance, a a ko ti ne treba 10 karti i imas vise od 26 godina, postoji li na automatu na aerodromu opcija da kupis kartu sa aerodroma do briza i da li se preseda u charloa ili u briselu?

Postoji na automatima ispred aerodroma i ta opcija. Odaberes valjda opciju bus+train, pa vec sledis korake dalje. Nisam probao, ali sam video da postoji i neki lik pored mene je to kupovao. To ti je varijanta gde su ti u ukupnu cenu uracunati taj bus do zeleznicke u Sarlroa, pa odatle voz do Briza i gotovo izvesno da se preseda u Briselu. Ne znam koliko kosta i da li se isplati. Mislim da mozes videti cenu na sajtu zeleznica za to.

Vidi na istom sajtu koje jos opcije imas za relaciju Sarlroa-Briz, pa nadji sta ti se najvise isplati. Stvarno imas tamo sve do detalja o cenama i vrstama karata. Verovatno je najbolji i najpouzdaniji sajt zeleznica koji postoji.

Mozda eventualno da nadjes jos par ljudi koji idu tamo, pa uzmete taj jedan Rail pass, a ti im samo platis tu svoju jednu voznju?

edit:

Cena od aerodroma do Briza je 19,60 evra, cena busa do stanice u Sarlroa je ukljucena.

Najvise ti se isplati tzv summer ticket, kosta 7,5 evra za bilo koju destinaciju u Belgiji. Znaci, do Briza bi ti bilo 3(za bus od aerodroma do stanice u Sarlroa)+7,5(voz Sarlroa-Briz)=10,5 evra

http://www.b-rail.be/nat/E/tarifs/tickets/summer/index.php

http://sefora.b-rail.be/sefora/Sefora/berekenen.do?action=accessTicket&langue=3

Dragance HVALA srcem svim. To su te INFO koje su mi trebale  clap.gif' alt=':clap:'> .

Idem samo u Brisel (na 3 dana) i nema mrdanja dalje.

dragance, hvala puno.

zanima me jos opcija kupovine karte u vozu, da li bi se to isplatilo, obzirom da kondukter, kako pisu, moze da udje na nekoj n-toj stanici, pa onda kupis kartu od mesta n-1 do recimo briza?

kakva su tu iskustva?

Danas smo dobili informaciju od putnika koji je pokušao da rezerviše let Wizz Air-om do Rima krajem septembra da to nije moguće uraditi pošto ovog leta više nema u rezervacionom sistemu mađarske niskotarifne aviokompanije.

Iako na sajtu Wizz Air-a u sekciji red letenja (timetable) stoji let do Rima dva puta nedeljno: utorkom i subotom, ovaj let nije moguće rezervisati pošto nije ponuđen u prodaji.

Novi sajt Wizz Air-a koji je javnosti predstavljen pre mesec dana (24. juna 2012.) doneo je brojne neprijatnosti putnicima, a da li je nestanak leta do Rima samo jedna od neprijatnih grešaka sajta ili ova kompanija planira gašenje ove linije ostaje nam da vidimo u narednom periodu, pošto iz ove kompanije ne odgovaraju na novinarska pitanja.

Novi sajt Wizz Air-a osim pogoršane pretrage koja prikazuje letove u blokovima od po tri dana putnicima je uskratio i mogućnost pretrage prema kriterijumu najpovoljnije cene za određenu destinaciju, dok se u redu letenja (timetable) prikazuju i letovi koji se ne mogu dobiti u pretrazi prilikom rezervacije (primer Rima). Putnici tako ostaju zbunjeni i pitaju se da li je let ukinut ili se radi samo o grešci u sistemu.

Iako Wizz Air, prema statistikama aerodroma "Nikola Tesla" u Beogradu beleži izvanredne rezultate u pogledu broja putnika i ima preko 150 putnika po svakom letu tokom letnje sezone, to izgleda nije dovoljno ovoj kompaniji da bi proširila svoje poslovanje iz Beograda.

Uprkos ranije najavljivanom povećanju baze na beogradskom aerodromu i postavljanju drugog aviona, Wizz Air smanjuje broj letova u narednom periodu (počev od septembra), a izgleda sudeći po Rimu i da ukida linije.

U isto vreme Wizz Air otvara nove linije sa drugih aerodroma u regionu. Čak šest novih letova biće uspostavljeno sa skopskog aerodroma tokom oktobra (Bazel, Dortmund, Ajndhoven, Malme, Memingen i Milano-Bergamo). Takođe u oktobru Wizz Air se vraća i na ljubljanski aerodroma otvaranjem linija prema Briselu (Charleroi) i Londonu (Luton).

Nedugo nakon otvaranja baze u Beogradu (u aprilu 2011.) Wizz Air je otvorio i bazu u litvanskoj prestonici Viljnusu. Danas iz ovog grada Wizz Air obavlja 13 redovnih linija, a nakon godinu dana od otvaranja baze Wizz Air je u nju prebacio i drugi avion.

Izvor:  Aviokarta.net

Jao ko je pisao ovaj idiotski tekst?? Pa sto puta se desavalo do sad da ne moze da se rezervise karta za neki let jer nema cena pa posle bude sve u redu.

Kao sto rekoh: evo pojavile su se cene i datumi i za septembar i za oktobar.

A ovaj ko je pisao tekst bolje da se pokrije usima .

Wizz Air nam je potvrdio da ukida liniju Beograd-Rim od 24. septembra ove godine. U kompaniji je odlučeno da linija postane sezonska zbog veoma izražene popularnosti tokom leta i smanjene potražnje tokom zimskih meseci.

U Wizz Air-u nisu mogli da nam odgovore zašto se linija gasi od kraja septembra, a ne od kraja oktobra kada i zvanično u celom svetu počinje zimski red letenja. Takođe nam nisu odgovorili kada će linija ponovo biti aktivirana.

Izvor isti.