Jump to content

Featured Replies

Ja ne znam ko koga ovde zeza...na sajtu wizz air imate letove za Rim sve do 29.decembra.

Jao ko je pisao ovaj idiotski tekst??

Pa verovatno neki sludjeni novinar kome se neda nikako da putuje Wizzom do Rima !  :roll:

ja ne znam jel nas ovaj malo...wizzov let do rima pre neki dan je bio dupke pun.a na mom letu rim bud bilo je 60 %putnika pa opet idu 2 aviona dnevno vikendom a plus leti i rajan i ostali,mada očigledno je istina ostalo.zapostavljaju nas a imali bi interesa pogotovo za španiju

Naši novinari su dno dna, totalno neobavešteni i jedva čekaju da objave nešto, pa makar to i ne bilo istina. Pao mi na pamet jedan moj drug koji je na nekom svom forumu pre neku godinu objavio navodnu listu učesnika Beovizije, sa sve iskarikiranim nazivima pesama, koja je bila da se upišaš od smeha, a i dete bi provalilo da je zajebancija u pitanju. To je dospelo do nekog novinara, pa se lista pojavila i u Blicu, i Kuriru i nekim drugim novinama, pa čak i na nekom Evrovizijskom sajtu, da smo umirali od smeha, kako neka glupost može da dospe u javnost. Tako je isto i u ovom slučaju 100%. Možda čitaju naš forum, pa brže bolje hteli da objave ekskluzivu. :D

E ovako imam jedno verovatno glupo pitanje, ali verujem da je bilo slicnih slucajeva pa da neko moze da me posavetuje.

Naime po prvi put idem iz BG-a za London i  posto nam treba viza moram da koristim svoj drugi pasos a ne srpski. posto ovaj pasos nisam nikada koristio za ulaz / izlaz iz Srbije, ne bih da to uradim ni sada, odnosno na BEG bih pokazao na izlazu srpski pasos a u LTN bih usao sa drugim pasosem i isto tako za povratak.

Moje pitanje sada je koji Pasos (Nationality) /Broj pasosa koristiti prilikom kupovine karte i web check in-a da ovo izvedem???

Neko ima savet?

mislim da nema veze koji koristish za buking ... probaj npr. onaj drugi :)

Plasim se da me nas policajac nece pustiti preko ako mi na bordingu pise natioality i broj tog drugog pasosa, a ja prelauim granicu sa srpskim pasosem. S druge strane moze da me pita gde mi je viza za UK, ako koristim srpski pasos?

Neko imao ovakva iskustva?

upozorenje za sve one koji lete na Malpensu, prilikom kupovine karte cekirala sam opciju cekiranja internetom. kad je plan puta bio odstampan, pisalo je za budimpestu cekiranje preko interneta a za malpensu na aerodromu, i da je besplatno. to mi je u tom momentu znacilo da Malpensa (ma koliko cudno mi to bilo) nema opciju cekiranja preko interneta i ja lepo odstampam plan puta zbog broja rezervacije. i tako juce se opet ulogujem (jer vracam se danas) da mogu da odradim cekiranje online i naravno to uradim (uz panicnu jurnjavu gde odstampati boarding pass), znaci da sam isla po planu puta cekalo bi me cekiranje na aerodromu uz doplatu.....

mislim da nema veze koji koristish za buking ... probaj npr. onaj drugi :)

Plasim se da me nas policajac nece pustiti preko ako mi na bordingu pise natioality i broj tog drugog pasosa, a ja prelauim granicu sa srpskim pasosem. S druge strane moze da me pita gde mi je viza za UK, ako koristim srpski pasos?

Neko imao ovakva iskustva?

Ako želiš izlaziš sa srpskim pasošem a ako te pitaju za vizu kažeš/pokažeš drugi pasoš.

Tvoje je pravo da koristiš pasoš koji želiš.

Dakle, opušteno. Koristio više puta bez problema.

Samo ja da proverim, da li mogu u rucni prtljag da idu tecnosti do 100ml zapakovane u onu providnu kesu? I da li se ta kesa moze dobiti/kupiti na aerodromu?

Da, mogu.

Poslednji put kad sam leteo Wizzom iz BGa, pre oko mesec dana, na pultu gde se radi check-in su stajale te kesice i mogao si da ih uzmes koliko ti volja, ne kostaju nista. Po Evropi, uglavnom kostaju 1 evro.

Upravo polecem sa Malpense, za par minuta. Wizzair....svaku torbu su ubacili u onaj okvir i to kod ulaska u avion a skoro svaku na cekiranju, nema muvanja vise...

Izgleda da stvarno nešto nije u redu. Moja rezervaca za 02/10 je jednostavno nestala, odnosno uopšte je nema u spisku mojih rezervacija, a regularno je plaćena kao i sve ostale. Da li se ovo još nekom dešava?

Jesi li probao da je potrazis ne u spisku nego po broju rezervacije? I usput, nikad losiji let wizzom nisam imala nego nocas malpensa budapest, mislim da ce me jedna dupla palinka sutra ujutru oraspoloziti

Ne, nema je nigde. Još strašnije što sam upravo dobio e-mail sa prilogom INOVICE gde su iznosi koje smo uplatila sa predznakom - a datum računaovih dana iako smo ih platili 21/05/2012. Nije valja povraćaj.

A mi unapred platili smešaj :cry22::cryy::bang:

Naslućivao sam loše vesti ali ovome se nisam nadao. Mogli su nam preusmeriti let iz Budimpešte ili Temišvara. :(

Odoh u banku. A tamo sam već zatvorio račun koji je bio otvoren samo u svrhu plaćanja ban. doznake za Wizzair :bang: :bang: :bang:

Jeste povraćaj. Wizzair će obaviti poslednji let na liniji Beograd - Fiumicino 24. septembra, nakon toga se linija suspenduje na neodređeno vreme. Kažu da su samo tokom letnje sezone prodavali dovoljno karata da bi linija bila održiva, pa postoji mogućnost da će se vratiti na leto 2013. - do tada za FCO sa Alitaliom i Jatom.

Kažu da ostale linije neće dirati, mada ima naznaka da će na nekima smanjiti frekvencije - to ostaje da se vidi.

Ne mogu oni tek tako da ti vrate novac, moraju da te obaveste o otkazu leta i da ti ponude da li ces novac u pravom iznosu na karticu, jer je vise od dve nedelje od datuma putovanja, ili ces na wizz account sa +20% . Procitaj prvo pravila pa onda idi na formu za zalbu na njihovom sajtu. Meni se desilo isto za Rim, pa sam odmah kupila karte iz Temisvara, a povracaj. Koji su mi dali koristim vec za treci let, jer sa wizz racunom na kartu se ne zaracunava naknada kao za ostale kartice

Nije im se isplatila, to je bilo ocekivano, dugo vremena se stizalo skoro u ponoc, meni licno to nije odgovaralo i sto si morao da ostanes najmanje cetiri nocenja u Rimu. Da su na vreme postavili red slican kao sto imaju iz Temisvara onda bi im se isplatilo. Recimo, ja sam otkad je wizz dosao kod nas jednom kupila karte za Rim i opet su uprskali i taj jedini put pomerili datum leta sto me je kostalo nekih sto evrica kad se sve sabere, i losi su bili za bilo koju konekciju dalje.