Jump to content

Featured Replies

Sto bi lik sa poljskog foruma rekao....

Brak komentarza  :(

inace, na sajtu su i dalje obe opcije a za manju se navodi samo London-Katovice

Verujem da su VAm svima do sada stigli mejlovi od Wizz-a:

1.Мала кабинска торба:

Ако је ваш кабински пртљаг величине 42(д)x32(ш)x25(в)цм или мањи, може бити унет у авион бесплатно. Школски ранац или торба са лаптопом који стају испод седишта су типични примери торби које испуњавају овај захтев .

2. Велика кабинска торба:

Ако је ваша кабинска торба већа од димензија мале кабинске торбе, можете је понети у авионску кабину уз накнаду од 1100 RSD на интернету, коју можете да платите приликом резервације вашег лета или да је касније додате на вашу резервацију. Ваша велика кабинска торба ипак мора лако да стане у боксове изнад седишта у кабини тако да не сме да буде већа од 56x45x25цм.

Да бисмо се суочили са овим проблемом, тестирали смо иновативну политику кабинског пртљага, тиме што смо увели 2 типа кабинског пртљага од почетка августа. Пошто су резултати теста били позитивни Wizz Air ће спровести ову политику широм своје мреже од 24. октобра 2012. Политика једне кабинске торбе по путнику остаће непромењена.

Svi smo znali da će se to desiti čim su uveli za London-Katovice. Verujem da ce i druge low cost slično postupiti.

Šta je sledeće: cipele na nogama vece od br 42 :spot:

Verujem da su VAm svima do sada stigli mejlovi od Wizz-a:

1.Мала кабинска торба:

Ако је ваш кабински пртљаг величине 42(д)x32(ш)x25(в)цм или мањи, може бити унет у авион бесплатно. Школски ранац или торба са лаптопом који стају испод седишта су типични примери торби које испуњавају овај захтев .

2. Велика кабинска торба:

Ако је ваша кабинска торба већа од димензија мале кабинске торбе, можете је понети у авионску кабину уз накнаду од 1100 RSD на интернету, коју можете да платите приликом резервације вашег лета или да је касније додате на вашу резервацију. Ваша велика кабинска торба ипак мора лако да стане у боксове изнад седишта у кабини тако да не сме да буде већа од 56x45x25цм.

Да бисмо се суочили са овим проблемом, тестирали смо иновативну политику кабинског пртљага, тиме што смо увели 2 типа кабинског пртљага од почетка августа. Пошто су резултати теста били позитивни Wizz Air ће спровести ову политику широм своје мреже од 24. октобра 2012. Политика једне кабинске торбе по путнику остаће непромењена.

ali niko ne pominje da su rekli da ce od 24.10.2012. sniziti cene po letu za 550 dinara. ako se koristi ta manja torba.

S tim sto je jedna promena privremenog a druga stalnog karaktera.  :x

ali niko ne pominje da su rekli da ce od 24.10.2012. sniziti cene po letu za 550 dinara. ako se koristi ta manja torba.

Ja stvarno ne znam koliko ce ovo novo petljanje sa raznim vrstama prtljaga doprineti ubrzanom check-inu i sprecavanju kasnjenja letova zbog toga. Zamislite neke prosecne strine, gastarbajterke, koje krecu za npr Nemacku, pa sad ti njima objasni na aerodromu sta je mali, a sta veliki kabinski prtljag i nateraj ih da doplate za to... Cinjenica jeste da ce nesto ustedeti na gorivu, ali, taj dosadasnji prtljag 55X40X20cm i 10kg je normalan i uobicajen kod mnogih kompanija, bas iz razloga sto se prtljag tih dimenzija uklapa u one prtljaznike u avionu. Ne znam onda kako je to uticalo na komfor prilikom leta. Meni, koji sam prosecne visine, vise na komfor uticu ona njihova sugava sedista, gde covek ne moze normalno da sedi, jer je razmak minijaturan, ubise me kolena za sat i po leta, a pojedina sedista su pod 90 stepeni, i ne mogu da se obore. Poslednji let mi je stvarno bio mucenje, a sta tek da kazu moji drugari koji imaju preko 1,90m...

A to da ce smanjiti cene u proseku za 5 evra, to ce biti isto kao i kad daju promociju 20%, pa, kao smanje cene, a 3 dana pre promocije prvo podignu cene... Ali, sta da se radi, verovatno cemo i dalje leteti njima i prilagoditi se novim pravilima :potty:

Takodje, kad smo se vracali za Temisvar delovalo mi je kao da ima vise rucnog prtljaga nego putnika. Jos su im i pukla vrata za rucni prtljag pa dok su stjuardese ugurale sve te torbe pa dok su popravile (citaj zalepile trakom) vrata...

Šta je sa onima koji su let rezervisali i platili pre ove odluke, a putuju nakon njenog uvođenja u praksu (krajem novembra) ?

Ne moramo ništa da plaćamo, nosimo prtljag 55x40x20 :) ili ne  nono

Da bi se situacija oko gabarita prtljaga razresila ko god putuje Wizzom iz BG,BUD i TEMISVARA sad u oktobru ,novemb.

Nek iznese svoja iskustva  i naglasi aerodrom

Pa da vidimo jel prolazi  prtljag 55x40x20 ...10kg.....i dalje za DZ!!!  :spot:

Ili da se pakujemo u skolski ranac 42x32x25  ;D

"Нова политика кабинског пртљага ће се односити на све летове резервисане 4. октобра 2012. или касније за путовања од 24. октобра 2012. па надаље. Ако сте резервисали лет пре 4. октобра 2012., можете да унесете велику кабинску торбу у кабину авиона бесплатно"

"Нова политика кабинског пртљага ће се односити на све летове резервисане 4. октобра 2012. или касније за путовања од 24. октобра 2012. па надаље. Ако сте резервисали лет пре 4. октобра 2012., можете да унесете велику кабинску торбу у кабину авиона бесплатно"

Sva sreca pa kupih karte pre 3 dana. zvizhd Al za ubudece ce biti :death:

sva sreca pa sam poslednje karte wizz-om kupila pre 12 meseci.

Zivela Budimpesta i Ryanair.

Mada, verujem da je pitanje dana kada ce i oni da se solidarisu sa ljubicastim drugovima...

Biti ce vrlo veselo pakovati stvari u skolski ranac  ::crazy: ma skroooz  zanimljivo

Pogotovu za kabastije /gabaritnije putnike !

Ili zene koje vuku svasta nesto...da se nadje za sve prilike !

Da li bi neko sa Wizz karticom hteo da mi kupi 2 avio karte u vrednosti od 20 evra?

Primopredaja novca u BG, ZR ili NS, ili uplata na racun.

(Ne znam ni da li iko ovde ima tu karticu, ali ajd da probam...)

Pozdrav svima!

Treba da kupim povratnu kartu Charleroi - Beograd, odlazak oko 25. decembra, povratak oko 5. januara. Jasno mi je da je to špic sezone i da su zato karte toliko skupe (125€ povratna bez prtljaga za jednu osobu), ali, šta mislite, ima li nade da cene padnu ili eventualno da bude neka akcija u skorije vreme? Ili bi mi bilo bezbednije da kupujem karte odmah?

nema sanse da bude jeftinije za novu godinu. akcija moze da bude i ne mora, to niko ne moze da garantuje ovde. verovatno zavisi od wizz menadzmenta kad ce popust biti.

Nasli smo let wizz air iz Ljubljane za Brisel u januaru za nas dvoje 36e povretne karte,da li je neko leteo iz Ljubljane,i da li karte mozemo kupiti na nasem aerodromu na salteru,mislim da moze posto smo pre kupovali preko Fly niki kada smo leteli za Copenhagen iz Vienne za 29e.

Recimo 14 januar BUD-BRI za dve osobe 27.35evra. Do Pešte voz povratna, 26 evra. Koja crna Ljubljana:)?

U Ljubljani imam prijatelja,tako da kolima me izadje jeftinije sa sve plinom i vinjetama nego iz Bgd-a za isti period,a voz do Budimpeste,neka hvala,da putujem 10h...ne pada mi napamet,do Ljubljane sam za 4h i 20 min.

U zavisnosti koji polazak se koristi, vreme putovanja je u rasponu 7:51-8:06. Ako cete vec precizno. ;D