Jump to content

Featured Replies

Aaa, je l to dodatnih 5 evra za placanje karticom? Znaci 5 evra po letu, za povratnu kartu 10 evra?

Dakle, da li sam dobro shvatila? :-\ Sta sve ulazi u cenu povratne karte?

- cena karte

- prtljag cekirani do 15kg 2x10 evra = 20

- placanje karticom 2x5 evra = 10

Znaci na cenu karte treba da dodam jos 30 evra?

Tako je...

Mozes sve (ne samo kod Wizza) najbolje proveriti, tako sto ces pokusati da kupis kartu i ici skroz do poslednjeg koraka (kada ce ti traziti podatke sa platne kartice)...u toku te "procedure" ces najbolje shvatiti sta sve i koliko kosta...

;)

cao svima...jako korisne informacije dajete i zato sam odlucio da i ja nesto pitam... clap Nedoumica mi je sledeca:rezervisao (kupio) sam karte i na e-mail mi je stigla prvo specifikacija pa dan posle i racun (e-invoice)...e sad,zbunjen sam jer mi na fakturi (racun,invoice) na mestu gde treba da stoji ime kupca stoji moja adresa...pitanje je:kako to da resim i da li mi to uopste predstavlja problem??? posto je moja rezervacija potvrdjena,mislio sam da je sve ok da je moja prva elektronska kupovina avionske karte prosla ok,medjutim ovo sa racunom me je malo prepalo :cryy: ......... :LOLLL:

ko moze da mi pomogne da razresim ovu dilemu ?bicu mu duznik... :pivoooo:

Samo jos kedno pitanje... Da li se placa ona provizija od 5 evra za placanje Internet karticom Banke Intesa?

Hvala

cao svima...jako korisne informacije dajete i zato sam odlucio da i ja nesto pitam... clap Nedoumica mi je sledeca:rezervisao (kupio) sam karte i na e-mail mi je stigla prvo specifikacija pa dan posle i racun (e-invoice)...e sad,zbunjen sam jer mi na fakturi (racun,invoice) na mestu gde treba da stoji ime kupca stoji moja adresa...pitanje je:kako to da resim i da li mi to uopste predstavlja problem??? posto je moja rezervacija potvrdjena,mislio sam da je sve ok da je moja prva elektronska kupovina avionske karte prosla ok,medjutim ovo sa racunom me je malo prepalo :cryy: ......... :LOLLL:

ko moze da mi pomogne da razresim ovu dilemu ?bicu mu duznik... :pivoooo:

Invoice je faktura i ona ti nista ne znaci...verujem da se sa njom mogu pravdati racuni, kod poslovnih putovanja).

Mail "Your itinerary ******" ti je najbitniji i njega treba odstampati (mada verovatno nece trebati), a na njemu bi trebao imati i svoje ime i kod !

Samo jos kedno pitanje... Da li se placa ona provizija od 5 evra za placanje Internet karticom Banke Intesa?

Hvala

Za sve kartice !

Un I.Q. ue hvala veliko...taj mail your itinerary:****** sam dobio odmah ispod njega je specifikacija sa informacijama o rezervaciji,o putnicima itd. ali to mi je stiglo na "hrvatskom" jeziku,da li moze da bude problem sto nije na engleskom posto je to verovatno zbog toga sto mi je sajt wizza bio na "hrvatskom" dok sam rezervisao (kupio) kartu???

Unapred zahvalan... :pivoooo:

Kao sto smo vec milion puta rekli, taj papir i nije toliko relevantan. Meni ga nisu ni trazili vec su samo uzeli pasos i po prezimenu me nasli u kompjuteru.

Aaa, je l to dodatnih 5 evra za placanje karticom? Znaci 5 evra po letu, za povratnu kartu 10 evra?

Dakle, da li sam dobro shvatila? :-\ Sta sve ulazi u cenu povratne karte?

- cena karte

- prtljag cekirani do 15kg 2x10 evra = 20

- placanje karticom 2x5 evra = 10

Znaci na cenu karte treba da dodam jos 30 evra?

Jos 40eura... koliko ja znam rucni prtljag do 10kg je besplatan a prtljag koji placash je 15eura po letu

Wizz: 15kg torba=10eur; kartica=5eur; check-in na aerodrom besplatan do Aprila, od April nadalje FREE online check-in

Easyjet: 20kg torba=11eur; kartica=9,50eur; FREE online check-in

Rayan jos nisam koristio, neznam. A i  ne lete ovamo. Neoficijalno: 15kg torba=15eur; kartica=??? (neka kaze neko ko zna); online check-in=5eur (u neke promocije je free online check-in)

To se placa za svaki let oddelno.

Pa da, malo sam brzopleto postavio pitanje... Reč je o tome da to mogu da dobiju samo UK građani?

Imam dve  drugarice koje tamo žive godinama, jedna čak i radi za jednu avio kompaniju, pa s obzirom da sam se navukao na ova putovanja, razmišljam u pravcu da ih pitam da apliciraju, a da im ja plaćam preko svog računa... ili tako nekako, još nisam razradio plan, zanimaju me mišljenja

za svaku karticu je drugaciji fee

Nije tacno  :LOLLL:

Tj, bar ne kod nas. I Visa i Master su ista cena. A to sto ima i drugih kartica, te kartice kao sto znam ne postoje kod nas. (Jedino kod Easyjet ima VisaElectron i kaze da sa nju nema fee, ali jos nisam to probao dali radi sa nasih V.Electron kartica)

Probali smo Dragance i ja da bukiramo let sa Visa Electron, ali transakcija nije htela da prodje. Medjutim, to ne mora nista da znaci, iz razloga sto smo posle prebacili pare na Visa Internet, i ponovno nije htelo. Sutradan sam saznao, da mora da prodje neko vreme, min 20 minuta da se proknjizi uplata na racun, tako da...

Ja sam ranije tom istom svojom karticom placao kod Easyjeta i ima neki popust sa visa electron karticom, tj, mislim da od svih ponudjenih kartica njome je najpovoljnije placati. Nekad bilo i kod Ryanaira gratis sa tom karticom, a sad corak. Kod wizza samo sa tom nekom njihovom specijalnom karticom se ne placa taksa, ali, dzaba, kad je nama nedostupna.

Pa da, malo sam brzopleto postavio pitanje... Reč je o tome da to mogu da dobiju samo UK građani?

Imam dve  drugarice koje tamo žive godinama, jedna čak i radi za jednu avio kompaniju, pa s obzirom da sam se navukao na ova putovanja, razmišljam u pravcu da ih pitam da apliciraju, a da im ja plaćam preko svog računa... ili tako nekako, još nisam razradio plan, zanimaju me mišljenja

Ima moja devojka ovu Freedom card ali ne moze nikako da je dopuni. Izgleda mozes da je dopunjavas samo iz Engleske a ako racunas transfer novca do tamo onda izadjes na isto.

EasyJet sam placao Visa Virtuon karticom i uvek sam birao opciju Visa Electron iako se Virtuon u tom smislu vodi kao obicna Visa kartica i svaki put je proslo. Inace, za Electron EasyJet nista nije naplacivao.

Ja sam kupila kartu sada za 7 jul - Barcelona, iz Temisvara, povratna. A nije mi sad jasan ovaj check-in fee na aerodromu....dakle, ako sam uspela nesto da shvatim - ako preko njihovog sajta odradim taj check in pred put, onda sama stampam kartu, i nista ne placam na aerodromu ?? ;))

Ko leti iz Temisvara neka upamti da je jedino pravilo da nema pravila. Prvo se formira red u roku od 5 sekundi, kao da ce avion da pobegne. A dole vas ceka autobus... Pa se ponovo formira red na stepenistu, kod ulaza u avion...