Jump to content

Featured Replies

To sa dimenzijama prtljaga je bezvezno nerviranje. Pa ljudi su obisli pola sveta, putovali po par meseci sa dimenzijama 55x40x20cm. Normalnih stvari u takav kofer, jos bolje torbu stane koliko oces (ako se dobro pakuje). Meni za par dana puta takva torba bila poluprazna, a sve sto mi je trebalo sam poneo, bez uztezanja.E sad, malo nam Wizz udaris ovu kontru sa 10eur po pravcu.

Ali i ako planiras da dovlacis nesto od preko, suveniri i slicno porodici, onda se vise isplati odma platiti jedan cekirani prtljag. I pored toga, proci ces mnogoooo jeftinije nego sa Jatom i sl. kompanijom. P.S. Pre neki dan povratna karta Bg-Brisel Šarloa bila 1.9eur ako ti neko pazari sa Wizz karticom. A takvih kao sto vidis ima i hvala im sto nam izlaze u susret. :spot:

shvatiš da si platio skoro isto kao da si išao redovnom linijom, presedne ti sve.

kako to mislis "redovnom linijom"?

pa i wizzove linije su redovne  :)

To sa dimenzijama prtljaga je bezvezno nerviranje. Pa ljudi su obisli pola sveta, putovali po par meseci sa dimenzijama 55x40x20cm. Normalnih stvari u takav kofer, jos bolje torbu stane koliko oces (ako se dobro pakuje). Meni za par dana puta takva torba bila poluprazna, a sve sto mi je trebalo sam poneo, bez uztezanja.E sad, malo nam Wizz udaris ovu kontru sa 10eur po pravcu.

Slazem se u potpunosti. Imate cak i na You Tube neke snimke pakovanja u rucni prtljag.

Ljudi (posebno zene) su malo razmazeni oko tog pakovanja, i ja sam bila, al otkad sam pocela da putujem preko niskobudzetnih kompanija, itekako znam da sve spakujem u mali kofer ili bekpek, pa sve i za putovanja od po mesec dana.

shvatiš da si platio skoro isto kao da si išao redovnom linijom, presedne ti sve.

kako to mislis "redovnom linijom"?

pa i wizzove linije su redovne  :)

Ma mislila sam ako ne putuješ low cost kompanijama. :D

Inače, taman isplaniram da se spakujem u mali kofer za 3 nedelje boravka u NL (mislila sam da ne mogu, ali ipak mogu), i oni sad uvedu ovu novu politiku. -.-

Naravno da se može spakovati u mali kofer... doduše, zavisi da li planiraš da donosiš suvenire ili štagod iz inostranstva, ili ako ti tamo baš trebaju neke posebne stvarčice koje ne bi stale u mali kofer, pored ostalih stvari, ali u ostalim slučajevima, može. Čak i ja, koja uvek trpam sve što stignem iz "a šta ako baš to budem htela da obučem ili koristim" razloga, sam probala da se spakujem u mali kofer, i iako nisam bila sve spakovala, i verovatno bi mali kofer bio prepun, uspela bih.

E sad, sa ovom novom politikom, ne znam da li je ikako moguće otići negde sa malim koferom. Ne znam kolike su dimenzije najmanjeg malog kofera?

Evo sta su iz Wizzair-a novo smislili:

WIZZ Premium

Поштовани Путници,

Хтели бисмо да вас обавестимо о нашој најновојој услузи: WIZZ Premium!

Добијте наше најтраженије услуге по пакет цени!

Да ли сте исфрустрирани кликом на многе додатне опције током резервисања или желите да надоградите своје искуство путовања са Wizz Air-ом? Штиклирајте ову опцију да уштедите најмање 33%*!

* У односу на цену услуге плаћене појединачно.

WIZZ Premiumје сјајна комбинација наших популарних услуга:

•Унапред плаћено чекирање на интернету (€7)

•XXLong додатни простор за ноге или Резервисано место у првом реду (€8)**

•Велика кабинска торба (€10)

•WIZZ Flex (€10)

•Гаранција доласка на време (€10)

Укупна цена горе наведених услуга ако се купују појединачно: €45

Цена WIZZ Premium цена горе наведених услуга ако се купују у пакету: €30

Ваша уштеда: €15 (33%)

WIZZ Premium Plus садржи услуге укључене у WIZZ Premium, плус један комад чекираног пртљага:

•Један комад чекираног пртљага (15 €-25 € у зависности од сезоне и времена лета)

•Унапред плаћено чекирање на аеродрому (€7)

•XXLong додатни простор за ноге или Резервисано седиште у првом реду (€8)

•Велика кабинска торба (€10)

•WIZZ Flex (€10)

•Гаранција доласка на време (€10)

Укупна цена горе наведених услуга ако се купују појединачно: €70 (укључујући максималну накнаду за један комад чекираног пртљага)

WIZZ Premium Plus цена горе наведених услуга ако се купују у пакету: €40

Ваша уштеда: €30 (43%)

E sad, sa ovom novom politikom, ne znam da li je ikako moguće otići negde sa malim koferom. Ne znam kolike su dimenzije najmanjeg malog kofera?

42x32x25cm. Teoretski to je 33l zapremine. Ako se pogledaju one prethodne dozvoljene dimenzije i ko fura kofer, realna litraza mu je otprilike ta oko 33l (a ne 44l kako ispadne matematicki).

Znaci moglo bi se upakovati i u ovu novu dimenziju samo bi trebalo sasiti neku costum torbu. Postoje i rancevi za to zapreminom, ali se ovde javlja problem eometrjsko oblika, pa niko ne sigura da mozes nagurati ranac u onaj ram za proveru na aerodromu.

AleksaSRB

Posteno i korektno. Verujem da vecina nas nikad nije uzimala dodatne pakate, jer ipak treba leti za najmanje novca. :blob:

Ali ko je ovo praktikovao do sada, eto njemu radosti. :) Jedino, mislim da im ovo aerodrom cekiranje nije bilo potrebno da uglavljuju.

Mada sam vidjao ljude po aerodromu kako to rade. Valjda se plasili da nece uraditi kuci dobro za kompom, pa da ce im propasti jeftin let. :happyyy:

Da to ne bude kao onda kada se pricalo da ce Ryanair poceti letiti iz Tuzle za Njemacku?

И ја сам негде прочитао да су разоговори градских власти и туристичких организација  са Визером заказани за половину новембра. Ако се договоре, могуће је очекивати неке летове из Мостара већ летњој сезони 2013... Никакве дестинације још нису наведене.

Kupih karte za Pariz odavno, pre nego što je uvedeno smanjivanje besplatnog kabinskog prtljaga i naplata od 10 EUR za one koji su veličine 55x40x20..

Rekoh još jednom da proverim. Da li ću ja na svoj put 24. novembra moći da ponesem prtljag dimenzija 55x40x20 i da pritom ne platim za njega (obzirom da je takva politika bila kada sam ja kupovao svoje karte)?

Ili se podrazumeva da sad moram da ponesem manji prtljag, a ako hoću veći, moraću da doplatim 10 EURna aerodromu?

Kako oni uopšte znaju ko je kad kupio kartu (jasno mi je da mogu da znaju, ali ne znam da li nameravaju da to stvarno proveravaju) i u zavisnosti od toga koji prtljag unosi?

Zbunjen sam :D

Kupio sam karte za Milano iz Budimpeste... E sad pitanje posto mi je ovo prvi put... Platio sve i dosao mi je danas mail da je confirmed u booking-u... Gde je ovde boarding pass i karta koju treba da odstampam posto sam isao web check in? Nigde ne vidim pdf dokument? Ili to dobijam tek kada odem na check in tamo na njihovom sajtu?

Ali i ako planiras da dovlacis nesto od preko, suveniri i slicno porodici, onda se vise isplati odma platiti jedan cekirani prtljag. I pored toga, proci ces mnogoooo jeftinije nego sa Jatom i sl. kompanijom. P.S. Pre neki dan povratna karta Bg-Brisel Šarloa bila 1.9eur ako ti neko pazari sa Wizz karticom. A takvih kao sto vidis ima i hvala im sto nam izlaze u susret. :spot:

Cisto da potkrepim svoje izjave. Pored onog cuvenog klipa gde lik pakuje pola sobe u malecno koferce, evo jos jednog.

Ali, uvek moze to i bolje (tesnije).

I jedno izdanje sa pripadnice lepseg pola.

:stop:

Pogledala sam prvi i treći video i ne mogu da verujem. xD Doduše, mogla bih i ja da spakujem sve ove stvari u kofer koji ima ova devojka (iako nisam baš neko ko zna da se pakuje), ali onaj lik kako je spakovao sve ono u koferčić... prosto za ne poverovati...

A koji je to čuveni snimak, daj da vidim? :)

Kažem vam, pokušala sam ja da se spakujem za 3 nedelje putovanja u mali kofer, i uspeće mi, ali glupavi Wizz je morao da uvede ovu novu politiku.

Ryan Air je nema?

A koji je to čuveni snimak, daj da vidim? :)

Kažem vam, pokušala sam ja da se spakujem za 3 nedelje putovanja u mali kofer, i uspeće mi, ali glupavi Wizz je morao da uvede ovu novu politiku.

Ryan Air je nema?

http://www.youtube.com/watch?v=dH9j4OlybSo#ws

Po novim Wizzovim pravilima, bruto zapremina je nesto malo preko 33l. Zato sam i okacio onaj klip gde se lik lepo spakovao u zapreminu od 28l. :D

Posto letimo devojka i ja za Milano i nazad, pošto treba da štampam karte i boarding pass, jer sam išao Web check in znači štampam 8 papira ako sam dobro razumeo... Jedan za mene, jedan za nju, 2 za njih za Budimpeštu i kad se budem vraćao iz Milana isto jedan za devojku i jedan za mene i za njih 2 komada?

I da jel mora u koloru pošto nemam štampač u boji ili da nosim u neku fotokopirnicu?

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2

Posto letimo devojka i ja za Milano i nazad, pošto treba da štampam karte i boarding pass, jer sam išao Web check in znači štampam 8 papira ako sam dobro razumeo... Jedan za mene, jedan za nju, 2 za njih za Budimpeštu i kad se budem vraćao iz Milana isto jedan za devojku i jedan za mene i za njih 2 komada?

I da jel mora u koloru pošto nemam štampač u boji ili da nosim u neku fotokopirnicu?

Tako je. Karta za jedan pravac se sastoji iz 2 lista papira.

I naravno da mozes crno belo. Inace u kopirnici bi te odrali za color. :bag: