Jump to content

Featured Replies

Hmm jos nesto da pitam... Kad sam isao na sajtu check in, ispod imam samo print boarding card... To je ujedno i karta i boarding pass jel tako ili?

samo ti to odstampaj treba da imas 2 stranice po letu, odes na njihov salter i oni ce ti zameniti za kartu ili ce ti reci da si slobodan da ides odma na gate

Zato sam pitao da li ja ovo stampam 2 za mene 2 za devojku posto je to samo jedna strana u jednom pravcu i za drugi pravac isto 2 za mene, 2 za nju...

Koliko se secam od poslednjeg puta, u junu ove godine, za jedan smer postoji boarding pass koji se sastoji od 3 stranice. Prve 2 stranice su obavezne da odstampas, treca su bese samo reklame. Te prve 2 obavezno moras da imas, znam da su nas davili na aerodromu u Sarleroa. Jednu stranicu dajes njima, prilikom boardinga, ali su trazili da im pokazes da imas i drugu stranicu.

Meni je ovo sve jedna stranica i kako sam razumeo ovo je boarding pass, a kako je rekao @milanvuk jednu dajem njima i daju mi kartu, a drugu ostavljam cisto radi reda, jer ja nisam dobio kartu da stampam samo ovo...

Da se ne bismo igrali gluvih telefona ovde, to sto si dobio nakon odradjenog online check-ina, to ponesi na aerodrom i nemas razloga da brines. Sigurno da nisi mogao bilo sta pogresiti tako, pa da ti umesto 2-3 stranice daju samo jednu. Tako je kako je, mozda se nesto u medjuvremenu menjalo, ne znam. Uglavnom, ponesi to i ne brini. I ne zaboravi da odradis i online check-in za povratni let.

Srecan put :mah:

Da, izgleda da su menjali nesto...Ovo sto mu je stiglo na mejl za stampu se razlikuje od obe stranice koje su se pre stampale.

Ovo meni nije stiglo na mail... Nista mi nije stiglo na mail, samo posle check in-a ispod ima print pdf boarding card i nista vise i na to sam kliknuo i pokazao sam kakav sam papir dobio... E sad @milanvuk je rekao da im dam to i da dobijam kartu?

negde moras da se prijavis negde ne moras vec sa tim ides na gate, da ne bi rizikovao odes lepo do njihovog saltera i pokazes im, npr u bgd su mi odstampali kartu u rimu su mi rekli odma da idem na gate itd.

Ma da videću tamo šta i kako... Mislim ovo jedino imam ništa mi nisu ni poslali sem fakture, daću im i to na uvid radi reda, pošto karte nema samo boarding card...

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2

boarding pass i jeste karta, sve ostalo je "plan puta" a to ti ne treba na aerodromu. pre sedam dana sam cekirala kartu za drugaricu i isto je dobila jedan papir, a ne dva kako je bilo ranije. u donjem delu stoje kao one "makazice" za deljenje papira  i tu stoji airline copy. svakako ne treba seckati boarding pass, samo ilustrujem. i da, normalno je prosla na aerodromu.....isla je sa airone do milana, pa rajanom do brisela i od brisela do beograda wizzom, samo je ona napravila urnebes na aerodromu (sta da se radi kad neko meni kaze "ala paranoises", sta me smarasa sa uputswtvima), pa je dosla knap za cekiranje *- curica se malo zapila na aerodromu, pa je ignorisala savete o prtljagu i tecnostima (imala placen prtljag ), pa su joj rekli da to ne moze tako i da cizme u kesi su dodatan prtljg....malo je bacala torbu po aerodromu sa recima cariniku "podigni je ti " i onda je epilog bio pregled u odvojenoj prostoriji do gole koze, 130 evra naknada za prtljag (za njih dve) i nekih 50 eura kazne -- ne znam tacno za sta, ali je malo falilo da je uhapse....sto je i zasluzila

boarding pass i jeste karta, sve ostalo je "plan puta" a to ti ne treba na aerodromu. pre sedam dana sam cekirala kartu za drugaricu i isto je dobila jedan papir, a ne dva kako je bilo ranije. u donjem delu stoje kao one "makazice" za deljenje papira  i tu stoji airline copy. svakako ne treba seckati boarding pass, samo ilustrujem. i da, normalno je prosla na aerodromu.....isla je sa airone do milana, pa rajanom do brisela i od brisela do beograda wizzom, samo je ona napravila urnebes na aerodromu (sta da se radi kad neko meni kaze "ala paranoises", sta me smarasa sa uputswtvima), pa je dosla knap za cekiranje *- curica se malo zapila na aerodromu, pa je ignorisala savete o prtljagu i tecnostima (imala placen prtljag ), pa su joj rekli da to ne moze tako i da cizme u kesi su dodatan prtljg....malo je bacala torbu po aerodromu sa recima cariniku "podigni je ti " i onda je epilog bio pregled u odvojenoj prostoriji do gole koze, 130 evra naknada za prtljag (za njih dve) i nekih 50 eura kazne -- ne znam tacno za sta, ali je malo falilo da je uhapse....sto je i zasluzila

Osecam da su posle toga proklinjale low cost i klele se kako ce od sada pa nadalje leti samo "normalnim" kompanijama. :hihi:

ovo sto sam ispisala i jeste samo delic, ali da dodam jos jedan: iz nekih nepoznatih razloga policajka je htela da joj pretesterise stikle na novim cizmama....inace, ovo mi nije prijateljica nego koleginica. i zamislite sad nekog punog sebe, zensko visoko 184cm, pa se jos nabije na stikle, a sta botoksirana, mozete misliti kako je sve to izgledalo :)

Izvinjavam se, znam da je negde bilo ovde, ali sada ne mogu da nađem... Ako neko može samo da mi kaže kako funcioniše plaćanje Wizza kad putujem iz Beograda (cena u dinarima) a plaćam Intezinom viza internet karticom na kojoj su mi evri? Da li uopšte može i kako se konvertuje?

Hvaaa mnogo! flowers::

kad dodjes do poslednje stranice gde ti trazi podatke sa kartice imas opciju da izaberes u kojoj valuti placas i tu izaberi naravno evre, ako placas u dinarima visa konvertuje u evre po svom kursu, ao te bas zanima kurs imas na njihovom sajtu

Skinu eure sa tvog računa i konvertuju u dinare po prodajnom kursu. Nije povoljno. Povoljnije bi bilo da imaš dinasku karticu.

Informacije u prethodna 2 posta nisu tacne u ovom slucaju.

Banka Intesa ce u ovom konkretnom slucaju da ti preracuna evre po njihovom kupovnom Intesa HIT kursu za efektivu na dan obracuna. Posle zilion pokusaja da saznam to i razlicitih odgovora u razlicitim filijalama, ovo je konacan i tacan odgovor. A sada taj podatak imas i na sajtu:

http://www.bancaintesa.rs/code/navigate.aspx?Id=451

A ovde mozes proveriti kupovni Intesa HIT kurs za efektivu(pretposlednja kolona):

http://www.bancaintesa.rs/code/navigate.aspx?Id=21

Inace, ako kupujes u drugim valutama, onda skidaju po kursu Vise za tu valutu na dan obracuna, koji mozes proveriti ovde:

http://www.visacemea.com/rs/exchange_rates.jsp

Taj kurs je priblizan srednjem kursu, i svakako se isplati placati karticom u inostranstvu, gde evro nije valuta, vise nego menjati evre u lokalnu valutu u menjacnici. Npr, u Madjarskoj, Rumuniji i sl.

Neke druge banke, npr, drugacije obracunavaju ako placas u dinarima deviznom karticom koja je vezana za evro. Npr, za Visa electron karticu AIK banke, obracunavaju po srednjem kursu, pa se vise isplati placati karticom, ako vec imas devize, nego ih menjati u menjacnici negde u Srbiji, pa placati u kesu.

Takođe, treba znati i da je kurs EUR-RSD kod Wizz-a, daleko nepovoljniji od Intesinog, pa treba sračunati šta je povoljnije.

ako je kartra na sajtu 35e toliko ce biti skinuto s kartice ukoliko je ona devizna i vezana za evre

ni 1e manje ni jedan e vise

ako je kartra na sajtu 35e toliko ce biti skinuto s kartice ukoliko je ona devizna i vezana za evre

ni 1e manje ni jedan e vise

To niko nije ni dovodio u pitanje.

Takođe, treba znati i da je kurs EUR-RSD kod Wizz-a, daleko nepovoljniji od Intesinog, pa treba sračunati šta je povoljnije.

Najgora kombinacija je traziti da ti Wizz prebaci u dinare, po svom kriminalnom kursu, pa potom placati u dinarima, deviznom karticom vezanom za evre, gde bi Intesa obracunavala po svom HIT kursu za efektivu ;D