Jump to content

Featured Replies

Posted

Ovog ljeta idem na Hvar, tačnije u Jelsu, pa me interesuje ima li tamo nekih čudnih, bizarnih mjesta, nešto ne-znam-ni-ja-šta, dobrih kafića, nešto što bi vrijedilo da se vidi.

Osim toga, interesuje me kakva su vam iskustva, cijene, ljudi, kamene plaže bez trunke pijeska, šta god :)

Da, idem na odmor, da odmorim i glavu i sve ispod glave, ali kontam bar malo nešto da vidim pored toga, da ne bude 100% turistički boravak.

Anyone?

Hvar je ljubav <3. vjerujem da ćeš se dobro provesti. što se cijena tiče, kafići i restorani su podosta skuplji od prosjeka, no možeš proći jeftino ako se hraniš u marketima, tamo su cijene iste kao u ostatku Hrvatske (možda koja kuna-dvije više), ali podnošljivo je.

plaže su predivne, ako ne govorimo o onim gradskim. treba malo istraživati, maknuti se s glavne ceste, pronjuškati kuda mali puteljci vode. moje najdraže su mala Stiniva (šljunak, gotovo pa i nema ljudi, tirkizno more, mir i tišina, uživancija), pa uvala Dubovica koju ćeš spaziti s glavne ceste na putu prema gradu Hvaru. treba se spustiti do nje kroz polja, ali isplati se. od tamo, prošetaj se nekim od puteljaka i naići ćeš na još skrivenih uvalica. :)

provozaj se tunelom Pitve do južne strane otoka, to je doživljaj... večeraj u konobi Kokot  (hobotnica ispod peke) uz predivan zalazak sunca...

posjeti grad Hvar ako ti je do noćnog života - probaj domaće kolače kod Nonice, prošetaj rivom, popij pivo u parku ili na pijaci... izgubi se u uskim kamenim uličicama, popni se do vrha grada i gledaj Paklene otoke (do kojih možeš doći taxi brodom ako ti je do lijepih i skrivenih plaža)... ak se osjećaš fensi, sjedni u Carpe Diem i popij najskuplje piće ikada... :D

posjeti neko od sela u unutrašnjosti otoka i razgledaj autentične kamene kućice... uberi lavandu... bicikliraj od Jelse do Starog Grada kroz polja... 

u svakom slučaju, sve ovo ti je najlakše obilaziti autom, ali može se i biciklom ako si u kondiciji :D

ne znam... ja obožavam ovaj otok i uvijek ću se vraćati. jednostavno ima sve što čovjek može poželjeti - odmor, mir i tišinu, ali i dobar noćni život ako ti ovo prvo dosadi... :) uvijek se doma vratim sretna, ali i depresivna što ne mogu duže ostati... eto. ak te još nešto zanima, slobodno pitaj!

Edited by butterfly_junkie

• 1 month later...

ako mene pitate, najljepši hrvatski otok. :)