Jump to content

Featured Replies

evo i ja se vratih iz Pariza i resih da ostavim nekoliko korisnih saveta putnicima koji nameravaju posetiti grad svetlosti . Za prevoznika sam se odlucio za Micka Lapovca jer je karta bila jeftinija za nekih 30-40 evra i naravno pogresio sam . Autobusi em sto im nisu novi ( po meni stari preko 15 god. ) , em u njima sa ljudima se prevoze i zivotinje . U polasku sa nama bio je jedan pas u povratku 2 , culo se i neko mjaukanje u busu tako da je moguce da smo imali i macku , da ne pricam da mi je sediste u povratku bilo razvaljeno tako da sam ceo put u povratku (24h) proveo u polulezecem polozaju . Zatim tu je i 3 evra za madjarske carinike iako su nas sve izbacili iz busa sa stvarima i detaljno pretresali ( zabranjeno je unositi vise od 1 litre alkohola i 1 boksa cigareta koji mora biti otvoren ) , to matletiranje trajalo je oko 3 sata. u povratku pored 3 evra za madjare plaćalo se i 10 evra za nase carinike a da ne pricam o tome da se i u odlasku i u povratku svraca u neki skrnav rostoran koji je dosta udaljen od autoputa jer predpostavljam da tamo njihovi vozaci imaju besplatni rucak . o repertoaru muzike i videa bolje da i ne govorim jer je u pitanju gastrabaterska tura . prema tome vise nikad sa Mickom Lapovcem !

a sad malo o Parizu. Za obilazak Pariza najbolje je koristiti sopstvene noge , metro i RER za udaljenije delove , poput Versaja i Diznilenda . Sve karte kupuju se na automatima , 1 karta za metro košta 1.7 e ako se kupuje karnet od 10 komada košta 12 evra. Karta RER-om do Diznilenda je oko 6.7 evra u jednom pravcu , do Versaja oko 3 evra .

Suvenire je najeftinije kupovati na Monmatru , ispod Bazilike Sakre Ker ima nekoliko radnji i tu se mogu naci 3,4 magneta za 10 evra , kugle su od 3-15 evra zavisi od velicine i ima  milijon džidžabidža sa oznakom Paris.

Makete Ajfelove kule najbolje je kupovati kod same kule gde ih prodaju crnci i obavezno se cenkajte , mozete sniziti cenu i preko 50 % , prodaju se 5 privezaka sa ajfelovom kulom za 1 evro .

U Diznilend ko namerava da ide najbolje je da unapred kupi kartu , rezervise preko interneta jer na sam dan ulaska je preko 80 evra ( meni drugarica rezervisala za 40 evra za oba parka s tim da sam mogao dva puta da uđem ali je uslov bio da 7 dana prođe od prvog ulaska ) . Ko prvi put ide u Diznilend najbolje je da kupi kartu samo za Diznilend park jer je toliko velik da nece stici sve da obđe za jedan dan.

Sto se tice muzeja ja sam kupio PARIS MUSEUM PASS za 2 dana koji sam platio 32 evra i mogao sam da uđem u Luvr , Orsaj , Rodin , da se popnem na Trijumfalnu kapiju , Notr Dam , Invalide ( grob Napoleona ) , Svetu Kapelu , Oranžeriju , Branli ( obavezno posetite ovaj noviji muzej koji je smesten odmah pored Ajfelove kule ), tako da mislim da mi se isplatio , jedini uslov je bio da ta dva dana budu spojeni . Muzej Grevin (voštanih figura ) je 20 evra mislim najskuplji u Parizu . Penjanje na Ajfelov toranj liftom na 3 sprat je 13. 4 evra za odrasle , do drugog sprata pešice je 4.5 evra ( ima 690m stepenica ) . Toliko za sada , ako neko ima nekih pitanja rado cu odgovoriti .

• 2 weeks later...

Jesu li guzve za pesacenje?

Znam da je poduzi red za karte.

Ima li mogucnosti da se kombinuje, do drugog nivoa peske a od drugog do treceg liftom?

guzve su velike i na stepenicama jer je sada udarna turistička sezona , gužve nema uveče , ja sam se popeo oko pola dvanaest , toranj radi do 00.45 min.

Sto se opcije tice kombinacija peske i liftom , mislim da može ali se karta kupuje dole .

Jel ima neko resenje za jeftin prevoz od Pariza do Marseja?

Airfranse je skup a TGV je oko 70e

Ja bih nesto jeftinije:)

Ovo mi je extra, ali mi je problem sto mora da se kupi ranije jer neznam koliko cu da se zadrzim u Amsterdamu.

• 4 weeks later...

U Diznilend ko namerava da ide najbolje je da unapred kupi kartu , rezervise preko interneta jer na sam dan ulaska je preko 80 evra ( meni drugarica rezervisala za 40 evra za oba parka s tim da sam mogao dva puta da uđem ali je uslov bio da 7 dana prođe od prvog ulaska ) . Ko prvi put ide u Diznilend najbolje je da kupi kartu samo za Diznilend park jer je toliko velik da nece stici sve da obđe za jedan dan.

Gde si uspeo da kupis kartu online za 40e za oba parka? Najjeftinije sto sam uspela da nadjem je cca 60-70e (1 dan/2 parka), i cca 125e (2 dana/2 parka). Da li si stampao e-ticket i bez problema usao sa njom? Malo me buni tvoja recenica da mora da prodje 7 dana od prvog ulaska, ja bih da vezem dan za danom. Nista u vezi tog uslovljavanja nisam pronasla na sajtu...

drugarica iz Pariza mi je to odradila za Diznilend , onaj je platila svojom karticom i poslala mi kartu mejlom , ja sam odštampao i na ulazu sa tako odštampanim papirom sam bez problema ušao . E sad , da je bio samo jedan  park bilo bi jos jeftinije , isto tako da je bio vikend karte bi bile skuplje za oko 10-20 e , i da napisala mi je i dane  kada mogu da uđem u  Diznilend ( ja sam izabrao 20.jul , simbolično jer sam pre 12 god. na isti dan bio tamo ). Sa tom kartom od 40 evra , mogao sam da uđem dva puta , jedini uslov je bio da prođe 7 dana od prvog ulaska , to mi je naglasio i momak na blagajni kada sam ulazio.

Ako ideš prvi put u Diznilend i nameravas da ostaneš samo jedan dan moj ti je savet da obiđeš samo Diznilend park , Volt Dizni studio ostavi za drugi put , mada ja iskreno nestigoh ni taj drugi put.

Ako ti nešto znači mogu je pitati za sajt  pa ti pokušaj , isto tako ako imaš još pitanja tu sam da pomognem .. serenade

evo ti njen kompletan odgovor za diznilned :

karte su jos uvek u prodaji po istoj ceni po kojoj si ti kupio ali samo do 24 septembra. Naravno da je cena 40 preko nedelje (2 parka) i 47 vikendom sa jos jednom besplatnom posetom u roku od 7 dana. Problem je sto sve mora da se rezervise najkasnije do 7 septembra.

evo i sajt http://www.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fidf-offres.disneylandparis.fr%2Fbillets%2Findex.xhtml%23contentj&h=0c20deNw0ftJuSO3NNyeLh5ufDw

Posle ovog datuma cene se dobro povecavaju i poostaju normalne tarife : 2 parka 1 dan-->67€ odrasli i 57€ deca. I ove cene vaze do 8 novembra.

Eto toliko od nas,

Mela

Billet Disneyland - Disneyland® Resort Paris

idf-offres.disneylandparis.fr

Billet Disneyland - Différentes formules magiques s'offrent à vous pour accéder aux Parc Disneyland® et Walt Disney Studios®

Подели

• 2 weeks later...

Putujem u ponedeljak, karte jos ne kupih! :D

Elem, toga se setih danas, ali ne lezi vraze! Kada u padajucem meni-u ukucavam nasu zemlju (sa sve CG :D), nece da prihvati online kupovinu karata. Opcija "Others" ne postoji. Ne znam da li je bitno dalje za kupovinu odakle dolazis... Pretpostavljam da karta "glasi" na ime, dokle je validna, e sad ne znam da li se kuca i zemlja porekla sa sve brojem pasosa (kasnije, kada se daju ostali podaci), mada mi to malo cudno... Sta mislis/te, da lupim bilo koju zemlju iz okruzenja, da bih dosla do tih famoznih "Online" karti za Diznilend?

ime i prezime ti moraju biti tacni jer ce ti pri izdavanju pravih karti traziti pasos da uporede ime , a to odakle dolazis , broj pasosa i ostalo je nebitno ..

имаш је у свим туристичким центрима, бољим сувенирницама, ја сам моју купио на Пигалу   lol::

важе 2, 4 и 6 дана, ова последња је била 64 евра, а списак музеја је повелики - мислим укупно 52, у Паризу и ван њега --- Лувр, Орсеј, Делакроа, Роден, Бобур (Жорж Помпиду), Ле Инвалидес, плус пењање на Пантеон, Тријумфалну, Норт Дам, крипта Норт Дама, музеј музике, Оранжерија.....

и још нешто у Версају..... ма свашта нешто.....

то је оно што сам ја видео..... а има још....   :happyyy:

ja sam Paris museum Pass kupio na železničkoj stanici Gare du Nord . Pored navedenog od Amona u okviru Pariza sa njim mozes da udjes i na jos 20-tak sto muzeja sto dvoraca van Pariza . Dvorci su : deo Trianon u Versaju , Fontenblo , Vensen u Vensenskoj šumi ,Rambuje , Kompijen , Pierfonds , Sen Zermen de Pre . Ja sam ova zadnja tri obisao i nisam pogresio , ne zna se koji je od kojeg bolji .

Kompijen i Pierfonds su ti na oko 80-tak km severno od Pariza , a do Sen Zermena mozes i RER-om on je na oko 25 km.

deo Trianon u Versaju

е да, то нешто у Версају... мени је већ била истекла кад сам отишао у палату Луја 14, и изгубљен у прелепим баштама исте, до тог Трианона нисам ни стигао....

други пут....

• 8 months later...

Drugari, da li je neko ulazio u neke pariske muzeje uz pomoc press kartice? Je l' prolazi to u Parizu? Hvala, pozz

Pozdrav. Mislim da nema potrebe da stavljas jednu te istu poruku na dva razlicita mesta (teme), sasvim je dovoljno sto si otvorio nov topik pa ce ti vec neko mozda odgovoriti. Shvati dobronamreno moj komentar. Ja sam koristio euro 26 karticu i predstavljao se da sam iz Slovenije, nemaju pojma u Parizu ko si i odakle si tako da je opusteno prolazilo. Press karticu nisam koristio.  ;)

@AleksaSRB Hvala, druze! Svaki savet je dobrodosao, nov sam ovde, tako da smernice znace u svakom slucaju! Pozz :)

Ja sam prosle godine sa ISIC karticom uspeo da udjem za dz samo u Orsay i Rodenov, i to nakon sto sam im dao pasos na uvid, slagao da je Srbija u EU. U Luvru nije proslo, imali su spisak koje su zemlje u EU ili sta vec. Za Trijumfalnu kapiju sam dobio popust, a da sam rekao da sam student umetnosti ili istorije, sto nisam, dobio bih popust i u Versaju. Studenti iz EU ne placaju ulaznice

Ovo za  "PRESS" i mene zanima :)

A zanima me jos, da li neko zna kako se u Parizu proslavlja 14jul, Dan pada Bastilje. Bicu tada u Parizu,a nikako da izguglam da li ima nesto zaimljivo..Vidim da je obavezna vojna parada. U Nemackoj se zadesih na proslavi/protestima za 1. maj i bilo je mnogo dobro. Ne znam sta da ocekujem od Francuza.