Jump to content

Featured Replies

Nisam nikada ni tvrdio da je sve crno. Sve sto tvrdim o AirBNB se moze svesti na dve stvari:

1. Nema nikakvog standarda i sve zavisi od domacina; domacina ima svakakvih pa kakvo ces iskustvo imati je dosta neizvesno jer domacin moze da otkaze, da ne otvori vrata, da ne ocisti sobu... mali milion stvari koje mogu poci po zlu... Primeti da sam napisao MOGU, ne moraju. Moze biti i super, bolje od hotela. Ali rizik svakako postoji.

2. Drugo, posto postoji taj element neizvesnosti, moje je licno misljenje da AirBNB ima smisla samo u zemljama u kojima je 2 do 3 puta jeftiniji nego regularni hoteli. Po pravilu to je slucaj u razvijenim zemljama. Recimo ako je hotel u proseku 150 dolara noc, AirBNB se moze naci za oko 50. To je odlicna ponuda i ja uvek u takvim situacijama gledam da rezervisem AirBNB. Medjutim, u zemljama u razvoju cena AirBNB-a je ista, pa cak nekad i visa od cene hotela. E, u tim slucajevima se opredeljujem radije za hotel jer postoji neki standard, neko tu profesionalno radi na recepciji, gotovo da ne postoji mogucnost otkazivanja rezervacije itd. AirBNB bi mogao biti koristan i u zemljama u razvoju nekome ko trazi nesto bas specificno, na primer veca grupa ljudi koja zeli da iznajmi ceo stan ili kucu. Ili traze nesto egzoticno poput kuce na drvetu i tako dalje. Za klasicni boravak ipak bih se pre opredelio za hotel.

Nadam se da sam sada konacno bio jasan. Opet moje licno misljenje, nije nikakvo pravilo...

• 2 weeks later...

Hej, ljudi.. u zajebanojsmo situaciji u Bangkoku, Tajland. 

Dakle dosli smo u prelep oblakoder, ali na ulazi pise onako istaknuto pored lifta.

Uprava ove zgrade zabranjuje bilo kakvu vrstu dnevnog iznajmljivanja ili AirBnB, sve slucajevo prijavljujemo turistickoj policiji... bla bla

bas smo se iznenadili i kako sada da to objasnimo AirBnBu da zelimo zamenu za nesto sto je sigurnuje? Upomoc!!! Ovo nam se nikada nije desilo, velika neprijatnost...prosto nas strah jer smo sa detetom.

koliko ja znam, airbnb u bankoku nije dozvoljen..tako da ti ljudi koji izdaju gajbe, posluju nezakonito...

stanovi se mogu izdavati samo na mesecnom nivou...znaci min, mesec dana

Ne samo u Bangkoku vec u celom Tajlandu izdavanje smestaja na manje od mesec dana je ilegalno. Bas sam o tome pisao upravo na ovoj temi. Na Tajlandu i u ostalim zemljama u razvoju zaista ne postoji nijedan dobar razlog zasto koristiti AirBNB kada za istu ili cak i nizu cenu mozete odsesti u hotelu. Jedino ako je neka bas specijalna situacija u pitanju da se iznajmljuje ceo stan ili poseban smestaj tipa kuca na drvetu...

Trazite povracaj novca od AirBNB i bukirajte hotel preko sajta Agoda.

Edited by noskich

Ne odgovaraju na nase poruke. U soku smo, zasto je onda veca ponuda preko airbnb nego bookings i agode ako je AirBnB zabranjen??? 

Agoda je preskupa. Hoteli su krs na agodi. Ponude su neprimamljive. 

Ovo nije zabrana od strane vlasti ovo je zabrana od strane uprave stanara takozvani building menagment.

Lokacija je super, sve predivno. Hotel pored je deset puta skuplji, upravo smo danas pitali.

Predlozite nam nesto za 50 dolara na noc, a da ima klimu i dve sobe?

Nije zabrana od strane uprave stanara, vec na Tajlandu postoji zakon koji zabranjuje komercijalno izdavanje smestaja na manje od mesec dana. 

Ne znam kakva vi to ocekivanja imate od hotela kada su vam "krsh" hoteli na Agodi? 5 zvezdica?

Evo recimo u tom cenovnom rangu hotel sa 5 zvezdica na Agodi, ima bazen, saunu... nije u samom centru, ali za pojmove Bangkoka nije ni daleko. Bangkok svakako nije grad koji se obilazi pesice.

26 minuta taksijem ili Uberom do centra.

https://www.agoda.com/le-bangkok-hotel_2/hotel/bangkok-th.html

PS A tek sada videh ovo o dve sobe. Mislim da su vam standardi i ocekivanja malo neuskladjeni sa realnoscu. Dve sobe, 5 zvezdica, u centru Bangkoka, i sve to za 50 USD noc.

Edited by noskich

Izvinjavam se, zasto nas trolujete sa preskupim linkovima gde je doplata za decu!!! Plus daleko. Airbnb je zakon. Ali je zabranjen od uprave zgrade.  Da je zabranjen generalno ne bi postojala mogucnost da se uopste rezervise. Nije prvi put da putujem. Ovo je service apartment na 18 spratu pored reke, prelepo, bozanstven pogled. Zgodno mesto. 

Ja samo kazem, da na ulazu tako pise. Inace je zgrada prazna!!! Kako ljudi prezivljavaju prazne stanove! Koji je smisao da ti uprava stanara brani goste.

19 hours ago, ThirstyTraveler said:

Ako je tako, bice da cete morati da savladate taj strah i ostanete tu.

Daa. Stvarno cudno! !!! https://m.imgur.com/gallery/2PMAfUp

https://imgur.com/a/bVOIrIs

1 hour ago, kolumbian said:

... Da je zabranjen generalno ne bi postojala mogucnost da se uopste rezervise...

Ne znam zašto misliš ovako, AirBnB je više puta dokazao da ih apsolutno ne interesuju lokalni zakoni, i oni uvek prebacuju sve na izdavača (slično kao i drugi servisi koji uzimaju novac za posredovanje, npr. Uber). Pa koliko je samo drame bilo sa stanovima na Menhetenu (gde je kratkoročno izdavanje zabranjeno), pa i dalje mogu da se "iznajme" na njihovom sajtu...

Ne znam. Nikada se nije desilo da upravo stanara sprovodi zakone. U Americi kada smo bili, stvarno se je postovao propis i nisi mogao da iznajmis. 

Ima mnogo problema sa AirBNB sa pravne strane, recimo meni je u Zenevi otkazan smestaj jer postoji limit na broj nocenja koje vlasnik moze da ponudi preko AirBNB-a za godinu dana. I onda kada ispuni taj limit, on je lepo otkazao svim ostalim gostima, ne interesuje ga.

Drugo, u velikom broju zemalja boravak treba da se registruje. I dok se to obavlja automatski kada boravite u hotelima, preko AirBNB-a naravno nema nista od toga.

Vi ste rekli da vam je budzet 50 USD i taj link koji sam podelio se uklapa u taj budzet. Opet, Bangkok se ne moze obici peske. Tako da je udaljenost od 25 minuta kolima od centra sasvim prihvatljiva. 

Da je u pitanju registrovan serviced apartment onda se on ne bi izdavao preko AirBNB vec direktno preko firme koja se time bavi na njihovom sajtu. 

Na tajlandskoj granici se obavezno mora upisati u kartonche adresa prebivalista. E sad, oni to ne proveravaju, ali ako se desi bilo kakav eksces, pa provere onda si u problemu u AirBNB-u, a u hotelu/hostelu nisi. 

Edited by noskich

@noskich ne uklapa se jer je doplata za preko dve osobe.

Mi smo i upisali u to adresu sa AirBnBa,

ne znam onda ako je zabranjen zasto je onda povoljniji i svuda prisutan po Tajlandu.

• 1 month later...

Šta mi oni koji imaju iskustva preporučuju za nalaženje dužeg smeštaja (min. 30 dana) na kanarskim ostvima (San Sebastian) i u Tunisu? I koje mesto je bolje za februar?

Za duzi smestaj mozes poslati poruku domacinu i probati da izboksujes povoljniju cenu. Ako je van sezone verujem da bi vecina domacina ponudila jeftiniju cenu nekome da ostane celih mesec dana. A za detalje o tim zemljama zaista ne znam.

Edited by noskich

• 4 weeks later...

Imam jedno pitanje. Prvi put putujem preko airbnb-ja i s obzirom na to da trenutno imam samo Dina Card, zanima me da li moze njom da se izvrsi transakcija ili ipak ne?