Jump to content

Featured Replies

neki stanovi imaju više kupatila i to je oznaka za broj kupatila u stanu. a kada biraš sobu (private) - kupatilo je po pravilu zajedničko, osim ako ne piše drugačije.

Srećno!!!

Edited by du-ki

Да, али ја сам већ налетео на два стана где се купатило не дели, а опет је у опцијама то private room.

Не иде ми у главу да је могуће букирати цео овај стан за двоје за 391е, а шесторо за исти тај период би платили 1012 е.

Па логично је да је њима циљ да више људи букира, јер тада узимају скоро три пута више пара, а и гостима изађе мање када поделе.

Да ли онда због тога отказују резервације или у старту обијају ако им се не исплати ?

Да ли је боље да нас двоје тражимо искључио цео апартман који прима двоје или то уопште није битно ?

Accommodates: 6
Bathrooms: 1
Bedrooms: 3
Beds: 4
Check In: 11AM - 10PM
Check Out: 1PM
Property type: Apartment
Room type: Entire home/apt

Uvek posaljes mejl vlasniku i pitas sta te zanima, pre nego sto odlucis da rezervises. Tesko da ti mi ovde mozemo dati precizan odgovor.

Al ga ti brate komplikujes za sve pare, tzv overthinking.

Taj koji gadja samo grupe od 6 ljudi jer se to najvise isplati je klasican idiot. Svima je u interesu prije svega da stan ne zjapi prazan. Bolje 391e od tebe nego 0 odnosno minus jer mora da plati rezije. Koliko su uopste ceste grupe od tacno 6 putnika? 

Naravno da mu se isplati tih 391e inace ne bi ni stavio tu cijenu. Tacno je da se 1000 isplati vise al daj sta das.

Nema tih indijanskih fazona, otkazivanja jer ima bolju ponudu itd. Ti kad bukiras automatski si blokirao te datume u kalendaru pa kad ja i mojih 5 drugara dodjemo da trazimo neki termin koji se preklapa sa tvojim uopste ne mozemo ni da vidimo taj stan a samim time ni da damo bolju ponudu zbog kojeg bi tebi gazda otkazao.

tl;dr nema zaista potrebe da toliko ulazis u detalje i lupas glavu, sve je jako jednostavno i pouzdano.

tako je!!!!!!!  

kako piše toliko i košta, i ne lupaj ti glavu šta se njemu isplati ili ne. Ako ti odgovara - bukiraj, apre toga pitaj za sve detalje.

Slobodno, govorim iz iskustva od oko 30 airbnb bukinga :smile:

Samo mala ispravka, moze da se desi da ne kosta bas uvek koliko pise, jer ako je vlasnik nov i neupucen, nekad stavi pogresne cene, u smislu da za vise ljudi bude nerealno jeftino po osobi. Ali, svakako ne moze i ne sme naknadno da ti ista trazi. Zato je dobro da se uvek razmeni poneka poruka sa onim koji izdaje stan i potvrde svi detalji, cak iako danas postoji opcija za direktnu rezervaciju.

Да логично, није ми пало на памет да када се блокирају датуми нико не може да види, па самим тим ни да се договара са власником. 

Ја сам игром случаја налетео на Србина, тако да смо се договорили да избегнемо те глупе провизије изашло ме је 40 евра мање, а он је блокирао те датуме.

Међутим што се тиче друга два града ту још тражим. Па чисто да проверим и ову ситуацију са private room

Accommodates: 4

Bathrooms: 1 (Shared bathroom)

Bedrooms: 1

Beds: 2

да ли у овом случају ако букирам, понавља се иста прича као и са Entire home/apt , дакле нас двоје имамо целу собу на располагању, дакле оба брачна кревета ?

Логично би било да само у опцији ''share rooms'' je могуће да ти неког падобранца убаце у собу.

п.с. и дилема да ли букирати смештај у Местре или самом Венецији, није тако драстично већа цена.

Edited by Miki_MM1

35 minutes ago, Miki_MM1 said:

Ја сам игром случаја налетео на Србина, тако да смо се договорили да избегнемо те глупе провизије изашло ме је 40 евра мање, а он је блокирао те датуме.

Uvek postoji i opcija da se "dogovori". Ali, u tom slucaju, ako ti se desi da te neko zezne, nemoj da racunas na pomoc AIRBNB-a.

41 minutes ago, Miki_MM1 said:

Па чисто да проверим и ову ситуацију са private room

Accommodates: 4

Bathrooms: 1 (Shared bathroom)

Bedrooms: 1

Beds: 2

да ли у овом случају ако букирам, понавља се иста прича као и са Entire home/apt , дакле нас двоје имамо целу собу на располагању, дакле оба брачна кревета ?

Логично би било да само у опцији ''share rooms'' je могуће да ти неког падобранца убаце у собу.

Posalji mejl vlasniku i pitaj. Ako nije hostel, obicno se ne praktikuje tako nesto.

37 minutes ago, Miki_MM1 said:

п.с. и дилема да ли букирати смештај у Местре или самом Венецији, није тако драстично већа цена.

Ako ti ta razlika nije presudna, idi u samu Veneciju.

Za AirBNB ako je smestaj skuplji ili se duze ostaje sve moze biti stvar dogovora. Uvek mozes da kontaktiras vlasnika i pogodis se za bolju cenu. Onda vlasnik smanji cenu samo za period na koji se pogodite i odmah rezervises. Treba obratiti paznju i na razne popuste koje daju kao marketinske ponude. Imaju popust od 45 dolara na trosak od 100 dolara za svaki novi nalog. Do sada sam kreirao oko 5-6 novih naloga i na svaku rezervaciju sam em dobio 45 dolara popust em primas kredit na prvi nalog koji je prijatelju 'preporucio' da otvori novi nalog. Imali su i popust na rezervisanje smestaja za 'poslovni put', samo treba da rezervises na delu sajta za poslovno putovanje. Ne mora nista da se dokazuje. Neke promocije su globalne, a druge samo za odredjenu zemlju IZ koje rezervises. Prema tome za promocije nije uopste bitno gde ides, vec odakle rezervises.

Mislim da je AirBNB dobar za skuplje razvijene zemlje i tamo se bas isplati. Ne vidim poentu koriscenja istog u jeftinim zemljama gde regularno mozes naci hotel za simbolicnu cifru. Jedino ako trazis bas nesto specificno tipa ceo stan za sebe ili je u pitanju veca grupa ljudi.

Edited by noskich

Tesko da je vise dobar za bilo sta osim za vece grupe ili za sobe. Barem za Barselonu, Pariz, London...cene su uglavnom u rangu cena hotela 3 zvezdice. 

Mi se uvijek radije odlučimo za airbnb jer volimo da imamo više prostora, imamo veću privatnost, i što je najvažnije, više volimo da pravimo klopu nego da jedemo napolju. Nekada je vegetarijancima jako teško da jedu u određenim zemljama jer se hrana u hotelima i restoranima uglavnom svodi na mnogo UH. 

noskich је апсолутно у праву. Градови попут Будимпеште, Прага и Москве нуде поприлично јефтине и квалитетне хотеле. Мада некада није лоше и букирати неки удаљенији хотел, ако остајеш дуже времена, ако немаш ту потребу да се враћаш у исти у току дана и ако постоји добра метро мрежа у том граду. Рецимо ја сам био презадовољам хотелом у округу Баиш Љобрегат,  10км од Барселоне односно центра. Чак шта више пријатно ме изненадио и тај округ, где је имало шта да се види, а што бих сигурно пропустио да сам имао смештај у самој Барси.

Edited by Miki_MM1

Је л неко успео да дода пословни мејл и да оствари тај бонус од 47е ?

Је л то функционише ?

Nakon sto odradis rezervaciju za business travel u iznosu od min 75$, bez taksi, kad se check-outujes, dobijas na mejl vaucer kod koji predstavlja bonus od 50$ za naredni smestaj, bilo kog tipa, ne nuzno business i vazi godinu dana.

Ne moras nuzno da pretrazujes preko business strane, vec kad odaberes smestaj, prilikom procesa rezervacije stikliras da je u pitanju business travel, kad se pojavi u nekom trenutku.

Edited by Dragance

• 2 months later...

Pozdrav svima. Da li neko moze da mi pomogne oko registrovanja na Airbnb i da mi posalje pozivnicu ukoliko i dalje vaze popusti na pozivnicu. Kako airbnb rezervise moj novac i da li je to ceo iznos? Mozda su moja pitanja glupa ali prvi put putujem na ovaj nacin. Kupila san karte za Spaniju ali su mi iskrsli problemi oko smestaja tako da moram da nadjem nesto jeftno inace mi propadaju karte. nadam se da ce neko da mi pomogne.:smile:

Kad nadjes odgovarajuci smjestaj i potvrdis rezervaciju trazice ti da uneses podatke sa kartice i tada ti rezervisu citav iznos. Taj novac ostaje kod njih do dana check-ina tako da je procedura vracanja u slucaju eventualnog otkazivanja prilicno brza i jednostavna (jedino moras da vidis da li smjestaj koji bukiras naplacuje neki procenat u slucaju da otkazes).

Kad na airbnb-u nadjes odgovarajuci smjestaj imas opciju da kontaktiras vlasnika, pitas sta te zanima, dogovoris se oko preuzimanja kljuceva itd... prilicno je jednostavno sve i nemoj da se ustrucavas da ispitas sve sto te interesuje pa tek onda bukiras :smile:

Ne postoji neka procedura za check in, dogovoris se kako da preuzmes kljuc i udjes, to je to.

1 hour ago, Aleks0820 said:

Pozdrav svima. Da li neko moze da mi pomogne oko registrovanja na Airbnb i da mi posalje pozivnicu ukoliko i dalje vaze popusti na pozivnicu. Kako airbnb rezervise moj novac i da li je to ceo iznos? Mozda su moja pitanja glupa ali prvi put putujem na ovaj nacin. Kupila san karte za Spaniju ali su mi iskrsli problemi oko smestaja tako da moram da nadjem nesto jeftno inace mi propadaju karte. nadam se da ce neko da mi pomogne.:smile:

Dakle, airbnb-u plaćaš ceo iznos prilikom rezervacije i novac ostaje kod njih. Kada se uspešno useliš u stan, 24 h posle toga airbnb prosleđuje novac gazdi stana. U ogromnom procentu sve se završi kako treba i nema potrebe da se obraćaš posredniku (airbnb.com). U slučaju da imaš problema sa check-imom npr: gazada se ne pojavljuje u dogovoreno vreme, smeštaj ne odgovara slikama na sajtu...... ili bilo šta ako krene kako ne treba javljaš se posredniku i tražiš pomoć. Ali budi bez brige, biće sve sigurno kako je dogovoreno, pa u slučaju da se ne javljaš, njima će to biti znak da je sve u redu i novac se transferiše gazdama. Ni na dolasku ni na odlasku gazde ti neće tražiti nikakav novac, jer on njima stiže od airbnb-a.

• 4 weeks later...

Pozdrav svima. U narednih par dana trebalo bi da otvorim nalog ovde kao vlasnik 5 apartmana.

Da li bi mogli da me uputite sa par smernica...pozivnica...problemi kod otkazivanja i sl.

Ako pozivnica funkcioniše i u ovom slučaju pošaljite mi na [email protected]

Hvala unapred.