Jump to content

Featured Replies

16 hours ago, Veljko Komlenic said:

Pozdrav svima. U narednih par dana trebalo bi da otvorim nalog ovde kao vlasnik 5 apartmana.

Da li bi mogli da me uputite sa par smernica...pozivnica...problemi kod otkazivanja i sl.

Ako pozivnica funkcioniše i u ovom slučaju pošaljite mi na [email protected]

Hvala unapred.

Poslao sam ti pozivnicu druze. Imas u opcijama mozes sve da podesis. Da li gost moze da ti otkaze i kada. U zavisnosti od opcije mozes da dobijes 50% bukirane cene ako se ne pojavi gost, 25% ili nista. Sve zavisi kako podesis i kada se otkazuje. Obicno sto se pre otkazuje to manje dobijas od rezervacije, a ne moze da se otkaze istog dana kada bi gost trebalo da stigne, samo pre.

On 3/4/2017 at 10:50 PM, Miki_MM1 said:

noskich је апсолутно у праву. Градови попут Будимпеште, Прага и Москве нуде поприлично јефтине и квалитетне хотеле. Мада некада није лоше и букирати неки удаљенији хотел, ако остајеш дуже времена, ако немаш ту потребу да се враћаш у исти у току дана и ако постоји добра метро мрежа у том граду. Рецимо ја сам био презадовољам хотелом у округу Баиш Љобрегат,  10км од Барселоне односно центра. Чак шта више пријатно ме изненадио и тај округ, где је имало шта да се види, а што бих сигурно пропустио да сам имао смештај у самој Барси.

Ja do sada nisam mnogo zemalja gde je preko airbnb-a skuplje nego u hotelima. Tako da sam 90% vremena proveo u airbnb smestaju.

Edited by Zoki28

1 hour ago, Zoki28 said:

Ja do sada nisam mnogo zemalja gde je preko airbnb-a skuplje nego u hotelima. Tako da sam 90% vremena proveo u airbnb smestaju.

AirBNB je odlicna stvar u najskupljim zemljama gde je najjeftiniji hotel 150 dolara noc.

Ali u jeftinim zemljama gde su veoma pristojni hoteli izmedju 10-20 dolara noc nema svrhu.

Tamo gde su hoteli $10-20 airbnb je jos povoljniji i sto je najbitnije vecina ima kuhinju, dok hoteli uglavnom nemaju tako da se na hrani ustedi daleko vise nego na ceni smestaja a i mnoogo je zdravije. MIslim na stvari koje mogu da se spreme za 15-20 minuta.

Takodje review-ovi na airbnb su pouzdaniji nego na booking i s;icnom sajtovima, tako da mozes da saznas sta ces otrilike dobiti,

Tako da nema svrhu jedino ako bas volis da ostajes u hotelima :smile:

14 minutes ago, Zoki28 said:

Tamo gde su hoteli $10-20 airbnb je jos povoljniji i sto je najbitnije vecina ima kuhinju, dok hoteli uglavnom nemaju tako da se na hrani ustedi daleko vise nego na ceni smestaja a i mnoogo je zdravije. MIslim na stvari koje mogu da se spreme za 15-20 minuta.

Takodje review-ovi na airbnb su pouzdaniji nego na booking i s;icnom sajtovima, tako da mozes da saznas sta ces otrilike dobiti,

Tako da nema svrhu jedino ako bas volis da ostajes u hotelima :smile:

Ja ne znam da li si ti putovao po zemljama ASEAN-a, recimo Tajland, Vijetnam, Indonezija...? Tu ti AirBNB ispadne kao sto je McDonalds u Srbiji. Trebao bi da bude jeftin, a ispade fancy varijanta po pravilu znacajno skuplja nego hotel. Uporedi Agodu sa AirBNB i videces. U hotelu si 100% siguran da imas rezervaciju, AirBNB ti moze biti otkazan u poslednjem momentu. U AirBNB cesto ni ne vidis vlasnika, u hotelu mozes da rezervises ture, posavetujes se sa osobljem, promenis novac... A hotel je bolji i za nepredvidjene stvari, recimo stignes u grad u 3 nocu. Mene su tako pustili da spavam u holu hotela. Takodje u zemljama u kojima legalno stranci moraju da prijavljuju boravak policiji hoteli to rade automatski dok sa AirBNB mozes imati problema (obicno je to slucaj sa zemljama u kojima su hoteli jeftiniji).

A gde su hoteli toliko jeftini hrana je jos jeftinija. Stvarno ne vidim zasto bih kuvao negde gde rucak ili vecera kosta 2-3 dolara. Sta treba, da jedem sendvice na recimo Tajlandu pored takve fenomenalne kuhinje za dzabaka? Pa to je po meni potpuno suludo. Za review, zavisi, ja obicno rezervisem preko Agode i tu stvarno imas svasta, neko kaze super smestaj, drugi kaze ne valja uopste, ali vremenom izgradis neko iskustvo pa mozes da izvagas. Imas prosecnu ocenu za razlicite aspekte smestaja i konacnu ocenu. Dosta mi dobro ide to procenjivanje i u poslednjih nekoliko godina se uopste nisam presao, dok se kod AirBNB-ja jesam presao jedanput. Ali ako tebi funkcionise nemam nista protiv, samo da je svakom lepo. 

Edited by noskich

Jedino kada sam putovao u jugoistocnu aziju nisam koristio airbnb, doduse ima nekoliko godina od tada verujem nije bio toliko dobar kao sada, Ali za npr Karibe, ili Tenerife uvek sam ostajao u AIRbnb smestajima ... u vlasnik je u vecini slucajeva bio tu tako da sam uvek mogao da bobijem korisne savete. NIkada se nije desilo da mi neko otkaze, ali sam uglavnom ostajao u smestajim sa odlicnim ocenama uako je malo skuplje naravno,

Doduse u jugoistocnoj aziji nisam cak ni rezervisao hotele unapred pre puta, uvek je bilo moguce da se nadje povoljan hotel istog dana ili par dana ranije. Korisno je sto na booking moze da se reservise pa da se besplatno otkaze.

Nisam vidjao da obrok u restoranu bude svega 2-3$ osim u Maleziji, obicno je oko $10, tako da mi hrana bude skuplja od smestaja sa tri obroka na dan. A o kvalitetu hrane da ne govorimo, doduse za vecinu ljudi je hrana iz restorana potpuno u redu jer tako nesto jedu i kuci,  ali meni bas i ne odgovara. Naravno ne jedem sendvice, ali za jako kvalitetnu hranu ne treba vise od 20-30 minuta da se spremi, a to nije mnogo. Kada se uzme u obzir da ne zavrsim za 2-3 kg vise kao ako jedem u restoranima.

Edited by Zoki28

Pozdrav narode, iz Crne Gore sam,  postao sam host na air, i kad se odradi uplata na devizni , banka iskida, uzme skoro 30posto, dakele ako mi Air uplati 97e , ja podignem 73e , tako je juce bilo, da nije neko iz Bosne mozda, da mi objasni koliko kosta ako se uzme da ti ari uplati preko westen uniona? Pise kod njih 10$ ali na koju cifru je 10, da li zna neko? Pokusao sam i preko deviznog u Bosnu, od 100e banka je uzela 22eura... Takodje da li MORA kartica da bude kreditna kad rezervisem smjestaj? 

Trosak za uplatu na devizni je fiksan tj trosak za wire transfer. Ako imas opciju da ti uplate na paypal, pa da skidas odatle na karticu vezanu za pp bilo bi svega 5-7eur.

ili skidaj vece sume.

Пре месец дана сам имао прво искуство са аирбнб-ом и то у три италијанска града и све је било супер.

Пре неки дан сам доживео када је у питању Беч, да ме је власница стана (изнајмљује цео стан) испитивала као да треба да добијем америчку визу, што ја у потпуности разумем и све сам испоштовао, да би на крају одбила моју понуду, зато што она има систем да прихвати више понуда и онда да бира које госте ће примити. 

Сада доживљам нешто слично. Лик издаје цео стан, ја сам такође букирао, он је за разлику од ове горе поменуте прихватио, али не јавља се скоро 24 сата на поруке.

Пошто издаје само у августу, јутрос је био букиран само мој период и још пар дана, а сада видим да је комплетан август букиран ... то ми је јако сумњиво.

Ја не знам шта је овим људима.

Ljudi su idioti, to je najveci problem.

Ja imam iskustvo s "druge" strane: gospodja hoce da bukira jedno nocenje, sve super sem sto za taj dan vec imamo kasni check-out sto sam joj objasnio i napisao da moze da udje u kucu tek u 14h i da cu vrlo rado prihvatiti njen zahtjev ako joj to odgovara... i evo od tad je proslo vec 2 dana a odgovora nema :bang:

Ako si vec bukirao trebalo bi da ti je dostupan i vlasnikov broj telefona pa mozes da pokusas da ga kontaktiras na Viberu/Whatsappu.

Ма није проблем нека каже ''такви и такви су услови, ово је мој приватни стан имам и неке приватне ствари, бирам кога ћу пустити у стан''.

Међутим ова госпођица ме је завлачила 24 сата и онда је дала глупи изговор да баш тог дана нема никога ко нам може дати кључ, а то се као никада није десило, јер увек некога има.:rolleyes: А ја добијем одговор од аирбнб-а, да је прихватила другу резервацију.

Што се тиче овог другог лика, малопре се јавио и извинио што касни са одговором, тако да се надам да ће све бити у реду. 

ThirstyTraveler  ти издајеш стан преко аирбнб-а ? Је л имаш претежно странце као госте ?

Добро си ме подсетио да инсталирам Whatsapp, раније сам га користио, али није на одмет имати и то у штеку.

Ja сам у Риму чак има дил мимо аирбнба, пошто је тај лик био из Бања Луке, па смо се лако по српски договорили да избегнемо аирбнб провизије и да му дам кеш када се тамо видимо и није било проблема. Оставио кључ код домара и решен проблем.

Негде постоје и сандучићи са шифром где ти власник остави кључ, ако му не одговара касни чек-ин или да те уопште чека и дочекује.

У суштини, проблем је са овима који сезонски изнајмљују стан када нису ту и када путују и они сами, али надам се да са овим неће бити проблема.

Ostavljanje kljuca u postanskom sanducetu ili na dogovorenom mestu ispred vrata je standardna stvar. Veoma mi se cesto desavalo da vlasnika ni ne vidim, samo pokupim kljuc. To je bas cesto kada se bukira ceo stan ili kuca. Vec rekoh da Airbnb koristim samo u skupim zemljama koje su obicno sigurnije nego jeftinije pa se valjda zato to i radi.

Inace sam i nudio sobe preko Airbnb u periodima kada nisam mogao da nadjem dugorocnog cimera u kuci/stanu u kojem sam ziveo. Gotovo nikada ne placam punu cenu za boravak nego uvek uspem da iskoristim neki Airbnb kredit, bilo od hostovanja ili od boravka, putem preporuka ili novih profila koje sam otvorio.

Najcudniji gost mi je bio jedan Korejac koji se pojavio u ponoc. Rezervisao sobu i odmah tu ispred vrata. Imao sam aktiviranu opciju za instant rezervacije. Srecom ne lezem rano ni ja pa nije bio problem.

Edited by noskich

• 3 weeks later...

Zdravo svima! Unapred se zahvaljujem na odgovoru na moje, mozda glupo pitanje. Prvi put planiram da rezervisem smestaj putem Airnbnb-a... Pitanje je vezano za nacin placanja. Koliko sam se upoznala ne postoji mogucnost direktno platiti vlasniku stana vec samo putem kartice. Koliko je siguran ovaj nacin placanja? Da li moram da imam devizni racun ili ce se sa kartice 'skinuti' dinari u valuti koja je trazena. Glupa su pitanja, ali sam u nedoumici  zbog toga sto ne volim da na internetu ostavljam podatke o svojoj kartici... 

Veliki pozdrav !

Gledaj da izvadis debitnu karticu sa kojom ne mozes da odes u minus. Onda uplatis novca koliko planiras da potrosis online i uvek ti je kartica na nuli. Tako nema nikakve opasnosti da ce te neko zakinuti. Cak i da neko dozna detalje tvoje kartice zahtev za placanje ce biti odbijen jer je saldo na kartici nula.

I da, smestaj ce ti biti naplacen u valuti koja je podesena u tvom profilu. Ne znam da li moze da se izabere dinar tamo, pogledaj u podesavanjima. A ako ne moze i/ili ako budes placala smestaj u stranoj valuti onda ti banka uzima proviziju na konverziji dinara u stranu valutu. 

• 3 weeks later...
  • 1 month later...

Moja cerka je poslala zahtev mom muzu koji je sve odradio,ali mu non stop traze drugu sliku...evo tri dana se on slika telefonom, kamerom, salje sliku pasosa, vozacke ...i non stop mu odbijaju nalog jer slika nije u boji, jer ne mogu da "upare" dve slike (kao da  su dve osobe u pitanju)...cisto ludilo...da li je neko imao ovakvo iskustvo ili ima neki predlog sta da radimo?

Ako traze i da pomesa kecap i majonez i maze po glavi, stvar je ozbiljna, Milan Tarot je preuzeo komande :biggrin:

Ili je to ili ne daju da pare ostanu u familiji, evo, ja cu mu poslati zahtev ako treba :biggrin:

E bice da ne daju,sunce im kalajisano....ali cini se da je posle videa uspeo da se registruje...taman sam htela da stirkam gace za sliku...rekoh , da se ne brukamo u belom svetu!