Jump to content

Featured Replies

Majke mi,  tri dana se cimamo sa registracijom...a ceka nas covek gde smo rezervisali smestaj...nikakve mucke nikakvi bakraci, samo sto smo u srodstvu...msm.cerka poslala zahtev tati. I na profilu njegovom stoji sada kredit 25 evra koje ne moze da koristi dok mu ne prihvate nalog. (tako je pisalo pored te cifre od 25 evra)...Haski optuzenik

E pa ladno ga zvali iz AirBnb-ja....kao zasto su slike sa dokumenta crno-bele???? kao da nisu imali ni jednu registraciju iz Srbije...pa koji je ID Srbije???? Zna li neko??? Boze kao u nekom horor filmu smo...pa slika sa dokumenta je mladja od slike koju je poslao...(pa naravno kad je razlika 8 godina od kada je pravio pasos)...strasnoooo

Verujem da nije prijatno i da je cimanje, ali to samo govori da vode racuna o bezbednosti. Ipak se radi o ozbiljnoj stvari, neko ce da primi tu neku osobu u svoju kucu, npr, tako da zaista ne zele da ista prepuste slucaju i hoce da zaista utvrde identitet osobe koja otvara profil. Danas je relativno lako falsifikovati sve, skinuti necije podatke sa neta, ukljucujuci i fotografije ili doci do tih podataka na neki drugi nelegalan nacin. Zato su trazili video snimak, kao jos jedan vid sigurnosne provere potvrde identiteta. Koliko god smesno zvucalo i bilo frustrirajuce za vas, zapravo je sasvim u redu i pozitivno to sto rade.

Slazem se....potpuno se slazem , ni ja ne bih pustila nekog u kucu tek tako, ali mislim da su malo preterali...nekoliko slika, dokumenata, video...ali valjda ce se sad resiti posle telefonskog razgovora...kao javice se sutra.

Zdravo svima. :smile: Da li neko želi da me pozove na registraciju na airbnb?
Pozdrav!

• 3 months later...

dobro vece..nova sam na forumu i molim za pomoc..nova sam i na AIRBNB :smile: nasla sam smestaj, komunicirala sa vlasnicom sve se dogovorili , odobrila mi reyervaciju..medjutim kada sam dosla do placanja/sve je stalo..jednako mi izbacuje da nije moguca autorizacija...inace, za placanje koristim Internet Visa karticu, kojom btw placam apsolutno sve na internetu..evo pre par dana sam njome platila i avio karte. Moje pitanje zapravo glasi..da li je moguce da Airbnb ne prihvata tu Internet karticu kao nacin placanja?

hvala

Mozda jos nisi prosao sve faze verifikacije naloga? Da potvrdis da si ti ti, adresa, mejl, telefon, a mozda i verifikacija kartice, ne znam sta sad vec traze. Pogledaj negde u podesavanjima, mozda je to.

To varira, ali, evo, meni sad pise da ako posaljem nekom zahtev, taj neko dobija 28 evra popusta, a nakon sto taj neko realizuje rezervaciju, meni sleduje 13 evra kredita.

jesam prosla, sve sam to odradila, zapravo nisam ni mogla da se upustim u rezervaciju dok nisam upisala sve podatke..jel neko od vas placao tom Banka inteza Internet karticom?

pa ajd posalji meni yahtev da se reg preko tebe..ionako sam tek krenula da koristim airbnb

Evo, pregledao sam sve racune od mojih rezervacija i koliko vidim, placao sam i tom karticom, ocigledno, bez problema. Sta mi pada na pamet je da si mozda odabrala pogresan tip kartice, ili, jos verovatnije, ako imas tacno onoliko novca na racunu koliko je iznos rezervacije, to nije dovoljno da bi transakcija bila prihvacena. Moras da imas nekih 4-5% vise.

pa nema pogresan tip, odabrala sam placanje karticom..msm, od onog sto mi je ponudio..ali mozda si u pravu za to drugo, ako moram da imam na njoj vise nego sto treba..imam nesto vrlo malo preko, uglavnom na nju uplatim tacno onoliko koliko mi treba za transakciju.. :/ bre, to niko drugi ne trazi, sta su ga oni posebni :smile:

haha moguce.. pih sad mi u medjuvremenu istekla rezervacija sto mi odobrio domacin.. a cudo jedno kako se uvek u ovakvim situacijama pogodi vikend kad ne mogu ni banku da konaktiram ni da obavim transakcije :/

Ne trazi AIRBNB, vec Banka Intesa. Ako se ne varam, moras da imas 4% vise, toliko ti prvo rezervisu, da bi se obezbedili od eventualnih varijacija kursa, a nakon par dana skinu tacan iznos, a tih 4% ti ponovo postanu dostupni. Ono sto ja praktikujem je da vecinu novca drzim na racunu Visa electron kartice, pa samo online prebacim onoliko koliko mi je dovoljno za odredjeno placanje na racun vezan za na Visa internet karticu. Dakle, sve online i nema veze ako je vikend. Uslov je, naravno, da imam dovoljno novca na prvom racunu :biggrin:

PS: Kontaktiraj domacina ponovo i trazi da ti ponovo rezervise na 24h, objasni gde je zapelo.

Edited by Dragance

pa vidi..slicno i ja radim..upravo sa visa electron sam i prebacila na visa internet, koja je vezana za devizni racun..i prebacila sam jos novca na nju malopre, to ide bukvalno u sekundi..ali i dalje nece..a isto to sam neku noc uradila kad sam kupovala avio karte i nije bilo nikakvih problema...bas mi nije jasno sta je problem..msm, sa ovom karticom nikad nisam imala problem, sad me ovo zbuni

Jbg, onda nije do toga. Ako nije ni do neke verifikacije, ni do izbora tipa kartice, vise nemam ideja sta bi moglo da bude posredi, osim da si pogresila u kucanju nekih licnih podataka ili podataka sa kartice. Mozda ako se unosi adresa, nisi unela onu koja je vezana za tu karticu? Ili si unela za nijansu drugacije od onog kako je u sistemu banke, npr, "c" umesto "ć" ili obrnuto? Ili, ako si momentalno pokusala nakon sto si prebacila dodatni novac, treba da sacekas jos koji minut pa pokusas opet? Ili, sto mi se jednom desilo negde valjda na sajtu hostelbookers pre x godina, da je iz nekog razloga prihvatao transakciju samo ako odaberem GBP kao valutu?

Edited by Dragance

heheh,jaoj ja stvarno postujem tvoj trud i sva mi je logika uravo tamo gde je i tvoja :smile: placah milion puta na ovaj nacin, nikad problema, sad mi zbun totalni..ovde i ne traze adresu, samo vlasnika kartice i postal kod, apsolutno nemam ideju sta moze biti..kontaktiracu i banku u ponedeljak, eto da eventualno razjasnim i sa njima..glupo mi zbog ove devojke sto je vlasnik stana, istekla mi ta rezervacija, tacno ce pomisliti da sam neozbiljna iako sam pokusala da joj objasnim

hahah..to mi je trebalo..otreznjenje bre :smile: a posto si samo ti tu , da te jos smorim  da se sad  nosim mislju da otvorim pay pal, jos to nisam probala :wink:

Otvori, ne moze da skodi da ga imas, ali i paypal vezujes za karticu, pa ce da ti javi isti problem. Jedino ako hoces da ga vezes za Visa electron karticu, da, eto, imas jos jedan vid zastite, ukoliko ne zelis direktno da ukucavas podatke od te kartice na sajtu AIRBNB-a ili bilo kom drugom sajtu. Ali, nema razloga za brigu, za preko 10 godina koliko koristim Visa electron, nisam imao nikakav problem bezbednosne prirode, a placao sam sve i svasta online. 

A stvarno, probaj da platis sa Visa electron pa javi kako je proslo.