Jump to content

Featured Replies

Meni je to suludo kod Inteze da i kad placas u valuti koju imas da rezervisu vise.

Dragance moze referal na pm treba da uskoro rezervisem neki smestaj ako sve bude ok.

1 hour ago, pegi said:

heheh,jaoj ja stvarno postujem tvoj trud i sva mi je logika uravo tamo gde je i tvoja :smile: placah milion puta na ovaj nacin, nikad problema, sad mi zbun totalni..ovde i ne traze adresu, samo vlasnika kartice i postal kod, apsolutno nemam ideju sta moze biti..kontaktiracu i banku u ponedeljak, eto da eventualno razjasnim i sa njima..glupo mi zbog ove devojke sto je vlasnik stana, istekla mi ta rezervacija, tacno ce pomisliti da sam neozbiljna iako sam pokusala da joj objasnim

Posalji joj poruku, objasni i zamoli da ti pricuva te datume dok ne vidis sta je s karticom.
To je standardna procedura, desava se.

Ono jest', to je kontra od one price da je zbog eventualne kursne razlike. Ali, ajde, da ne lupam glavu. Evo, saljem ti poziv i zahvaljujem.

pa jesam, pokusala sam da objasnim, samo se plasim da u svom tom objasnjavanju ne ispadnem jos sumnjivija :smile:  videcu ujutru sta ce reci, zena  verovatno spavala kad sam slala pojasnjenja..

hvala svakako svima na pomoci, divni ste i vrlo azurni :smile:

Hm,samo da joj to dodatno ne zakomplikuje situaciju?

Neki sajtovi su rigorozni da mozes da placas karticom samo ako je na tvoje ime.Jer,ako je na tudje,postoji mogucnost od pronevere (da si ukrao nekome podatke).

Drugi sajtovi nisu toliko rigorozni...ne znam kakav je taj Airbnb...

Au bre al su rigorozni, u principu, njima je valjda bitno da je placeno, ko placa-sta se koga tice :smile: mada, platicu ovom mojom pa nek sve gori :smile: a otvorih novi nalog, s obzirom da je i stari star svega par dana i plus dobih popust jelte :smile: kakva je sansa da me nesto cimaju zbog duplog naloga?

Nema problema ni sa duplim nalozima, imam gomilu istih. 

Imao sam i ja problema pre 10 godina sa internet karticom Rajfhajzena kada sam pokusavao da kupim avionsku kartu. To sam pokusavao jedno dve nedelje i kako nije uspelo iz vise pokusaja i razgovora sa tehnickom podrskom sajta koji ju je prodavao na kraju sam kupio preko turistickog agenta. Ne secam se tacno sta je bio problem, uglavnom te internet kartice nemaju ista pokrica kao standardne kreditne kartice i zato nisu bile prihvacene. I takav problem sa debitnom karticom nisam nikada imao sa inostranom karticom, samo sa srpskom.

Edited by noskich

vozdra narode..

sigurno se pojedoste od iscekivanja :wink: da cujete kako se zavrsi moja "internet kartica" avantura , a pojedoh se i ja da vam se sto pre svima zahvalim :biggrin: 

naravno da je pobednik u resenju problema Dragance u onom prvom od svih prvih komentara :smile: preko kog sam  samo presla, a gde ja, iako sam tvrdila da sam uradila sve kako treba na profilu, ipak nisam..naime, nedostajao je onaj deo identifikacije IDa, morala sam da slikam vozacku i sebe i bla bla.. da me identifikuju..e kad to zavrsih, tek tada moze konacna rezervacija i placanje..brate, kao da mi poklanjaju stan u najmanju ruku..ali  dobro, rezervisah, platih i sad cekam april koji se cini daleko svetlosnim godinama :smile:

a stvarno sam se odusevila koliko ste usluzni i spremni da pomognete, te se od sveg srca svima zahvaljujem..Dragancetu sam se zahvalila kroz 12E na racunu Airbnb, reg. sam se preko njega :smile: i dobila popust od 20E (Dragance, pobedniče, onaj ostatak od 6E ces mi nadoknaditi kafom   na nekom areodromu kad se sretnemo u nekom prolazu :smile: )

e tako, a ja sad odoh da listam forum, svasta ste pametno pisali, pa da se zavalim i uzivam :smile:

Skoro je bila prica o toj verifikaciji IDa, mozda cak par postova iznad,pa su nesto zakerali mnogo ovi iz AIRBNBa. Ok, reseno :smile:

Nego, kako samo 20 evra popusta? 

Ulozio sam u marketing:biggrin:

Nego, stvarno mi nije jasno kako samo 20 evra??? Onog trenutka kad je mveruovic pitao koliko se dobija kad te neko pozove, ja otvorim svoj nalog, pogledam, pise 28 evra. Istog dana, malo kasnije, kad sam slao pozive, kliknem da posaljem, pise 26 evra. Evo, sad pise 25 evra! Ali, mislim da sam otkrio o cemu se radi, ja zapravo dajem 100 brazilskih reala, a kako kurs varira, tako se i menja pomalo u evrima. Ali, to i dalje ne objasnjava kako samo 20 evra, tolika razlika u kursu nije bila.

DakleM, pratite kurs reala i trazite poziv od mene u najboljem trenutku :biggrin:

1 hour ago, ThirstyTraveler said:

Dakle preko mog linka bi bilo 1€ vise ali je Dragance prevarant oteo:tongue:

Dakle, sledeca rezervacija je tvoja, imacu 756 naloga :smile:

Btw, moj popust je 25€, nem pojma na koju foru, to ce   dobro ici , necu ulagati u marketing :biggrin:

1 hour ago, ThirstyTraveler said:

A stalno ti je 100 BRL, to ne varira?

Nemam pojma vise. Ako nije ni to fiksno, onda je jedino objasnjenje da varira sa kursom bitcoina :biggrin:

Imalo bi, ali, ocigledno nije tako. A koji algoritam koriste da odrede vrednost vaucera, to stvarno ne znam.

I ja imam samo pozitivno iskustvo sa airbnb-om. Slike stanova su bile potpuno verodostojne. Cena je bila bas kao na sajtu bez ikakvih dodatnih troskova. Svi domacini su bili ljubazni i uvek na raspolaganju za dodatna pitanja ili pomoc, ali nisu smetali.
Bas sada u aprilu idem na mini odmor i vec sam rezervisala smestaj. :smile:

• 4 weeks later...

Zaboravila sam, da li postoji neki minimum koliko mora kostati smestaj da bi moglo da se iskoristi onih 25$ koji se dobijaju prilikom registracije? Npr. ako je smestaj samo 40-50 dolara, da li se moze iskoristiti tih 25 ili ipak to mora biti nesto skuplje?

Znam da oni koji "pozivaju prijatelje" dobijaju novac prvom prilikom kad prijatelj plati smestaj od minimum 75$, ali ne secam se sta vazi za one koji se tek registruju i nisam to nasla u pravilima.

kod mene je bio uslov 69$..

inace, moram da ih hvalim..imala sam situation :smile: kako sam nova na tom sajtu, morala sam da istrazim sta mi to sve nude, sta to sve ima i nisam stala dok nisam zavirila u svaki kutak..tj dok nisam dobila na mail poruku da mi je nalog ukinut :o  ispostavilo se da sam cackajuci svasta okolo, slucajno i odjavila nalog (genije, znam)..ne bi to bila tolika frka, da ja vec nisam rezervisala i plaila smestaj..frka, panika, jurnjava, da ne objasnjavam moju agoniju (a imalo bi se sta pisati, kod mene stalno neka akcija), uglavnom- kontaktirah ih na FB..ljudi moji, ja toliku uvidjajnost, profesionalnost i predusretljivost ne sretoh u zivotu (zemlja Srbija me nije naucila da  to ocekujem) oni su tako urgentno odreagovali da su mi vratili i nalog i kompletan novac i cak kupon od 20$..sa sve podsetnikom da im se obratim u svakom trenutku kad pozelim (jos ne znaju kakav smor mogu da budem :wink: ) upozorili su me da ce mojoj banci mozyda trebati duze da prebace novac, alii to je bilo ok, cekala sam samo preko vikenda..

e onda je na red dosla rezervacija koja je automatski otkazana kada se nalog obrisao..pa sam morala da objasnjavam i toj vlasnici stana, zasto sam otkazala..a vec sam joj puno objasnjenja dala kad nisam uspevala da platim, pa smo se i oko toga cimali..onda sam je i zamolila da mi cuva stan dok mi ne legne ta uplata i naglasila 15 dana..haaa, dosadna sam najstrasnije, ja sebe ne bih vise tu primila..ali ne i ta vlasnica stana..pokazala je nevidjeno razumevanje i toleranciju da se ja pitah gde mi to zivimo kad su mi te stvari toliko iznenadjujuce..u svakom slucaju, sve sam povratila na staro, al morala sam da ubacim malo drame , kolko da zapamtim ovaj prvi put :wink: a citava organizacija oko ovog nacina izdavanja stanova, kao vrlo profesionalna i usluzna..

On 1/16/2018 at 4:07 PM, Dragance said:

Skoro je bila prica o toj verifikaciji IDa, mozda cak par postova iznad,pa su nesto zakerali mnogo ovi iz AIRBNBa. Ok, reseno :smile:

Nego, kako samo 20 evra popusta? 

Znaci, nismo jedini...da se utesim...zna Dragance kako smo se mi iscimali...epilog...platili smo tipu van Airbnb-ja, a onda je osvanulo kod mug muza da moze da rezervise...konacno...e toliko nam se sve smucilo da vise ne znam ni koliko ko naloga ima...svako od nas dvoje ima po dve-tri mail adrese, paswordi,ludila...nista me ne pitajte....slikao se ,vozacka, pasos, licna....strastnoooo. Svi smo, ukljucujuci nasu cerku, bili posvadjani ko je gde pogresio kod registracije....

Мена занима како да подесим у филтерима да ми избацује само смештај који подразумева једну приватну собу и једно приватно купатило/тоалет ?

Кухиња, дневна соба ако постоји и остало може да се дели, али колико видим сајт и даље нуди само три опције, цео апартман, приватна соба и дељење собе.