Jump to content

Featured Replies

Posted

Hocu na leto da idem u Teheran- vec godinama me zanima, a stekla sam utisak (preko interneta) da je super cool, na neki nacin, kao istocni New York, ili ako je to preterano, mozda bar istocni Montreal. 

Interesuje me da li neko bio tamo u zadnjih dve godine, i sta ste radili, videli, koga upoznali, itd?

• Author

LadyJelena89, gde si spavala? Ja vec satima trazim smestaj! Htela bih da vidim i ostatak Irana, ali nije moguce sada jer bih otisla svega na 7-8 dana, pa mi je to taman dovoljno za Teheran. Da idem na duze onda bih putovala po okolini. 

• Author

ja sam bila prosle godine :) ok je Teheran ali su drugi gradovi zanimljiviji :)

Jos jedno pitanje- da li si bila u Shirazu, ili Isfahanu, i kako, tj. busom ili vozom, i da li ima smisla ici od recimo osam dana sve ukupno na dva dana na jedno od ta dva mesta? 

Isla sam u Teheran, Isfahan, Jazd, Shiraz, Mashhad... ja bih ti preporucila da obidjes Isfahan ili Siraz a da smanjis broj dana u Teheranu...za smestaj sam se snasla privatno  :king:  prevoz je super, vozovi i busevi, jako jeftini, a ni avionske karte nisu preskupe (Shiraz-Mashhad, oko 1200 km, karta je bila oko 40 evra)

Tokom leta ce te docekati vise od 40 stepeni u Teheranu i drugim delovima zemlje, a ti ces morati da budes prekrivena. Bolje sacekaj jesen, na primer, oktobar.

• Author

bee beep hvala na savetu. istrazivajuci malo vise o Teheranu zadnjih nekoliko sati sam odlucila da mozda ipak sad nije najbolje vreme da se tamo ide- ne samo zbog toplote, vec i sto je 7-8 dana zaista malo, a verovali ili ne, jun je prebukiran po hotelima sa pristupacnim cenama, tako da sad razmisljam o drugoj lokaciji. Htela sam da idem u Jordan, ili Oman, ali to je otpalo kad sam videla da mi za kartu treba oko 900 Eura- to mi je puno s'obzirom da za te pare moze da se ide u Kinu ili Japan. Suprug i jedan drug hoce da putuju za Zanzibar na 8 dana, mene to nesto ne privlaci, jer mi se opet ne daju te pare da bi sedela na plazi (ja volim gradove ili kombinaciju- malo grad, malo plaza). Tako da- sad pocinjem sa planiranjem iz pocetka...

Ne znam gde si mogla da vidis da su hoteli rezervisani zato sto iranskih hotela nema na "zapadnim" rezervacionim sistemima. Izmedju Irana i ostatka sveta nema legalnog platnog prometa sem mozda sa izuzetkom Bahreina sto je opet neka fora.

• Author

na bookhoteliran za svaki hotel sam probala sve datume u junu i uvek pise We are sorry but the requested availabilities are superior to the availabilities of the structure.

svakako sam odustala od Teherana za sada. 

• 1 month later...

miss J .....ovog leta idem sa prijateljicom za Iran na mesec dana...skroz do juga i ostrva......najbolji smestaj posle mojih dugackih iztrazivanja je ipak CS....odlicna iskustva smo stekle sa irancima a jos nismo ni otisle, ako bi tro tako moglo da se opise

zelim ti srecan put...i ako ikako mozes tih 8 dana razvuci barem u duplo....barem.....jer je to zaista malo <3

na bookhoteliran za svaki hotel sam probala sve datume u junu i uvek pise We are sorry but the requested availabilities are superior to the availabilities of the structure.

svakako sam odustala od Teherana za sada. 

cuj mala,oni tamo ni ne znaju sta je to bukiranje,odakle ti ideja da ti u tamo nekoj bednoj i izolovanoj zemlji treba bukiranje hotela,ono sto ti treba su dolari u kesu,uzmes taksi s aerodroma fiksna je tarifa i nek te izbaci u centru i od centra su ti pansioni uglavnom u krugu od kilometar dva,nadji u gajd knjizi gde su najvise skoncentrisani i samo se muvaj okolo pa sta naleti,bolji hoteli su mozda okupirani jel je normalno da se bliskoistocnjaci luksuziraju i sire na putu al oni od po des petnaes dolara noc su uglavnom neokupirani,najbolje je da dodjes dok je jos dan,jel ako je prekasno ljude u pansionima mrzi da ti otvore vrata,grad je bezbedan,atrakcija nema nesto tu previse zanimljivih,u sustini najzanimljivije je besciljno ili ciljano lutanje gradom..ono kao ides negde pola dana pa snimas usput okolinu ili kao ne ides nigde vec se motas ko muva bez glave okolo naokolo pa sta ti zanimljivo naleti

atrakcije po zemlji su uglavnom nista da sad skaces od odusevljenja osim par dzamija koje je tesko videti negde drugde ...to je uglavnom  zamlja za pricanje s ljudima..ono ides pricas s okolinom na koju naleces  ljudi su dosta obrazovani pa nije dosadno pricati s njima

• Author

superpera, odustala sam od teherana za sad. ide mi se jako, ali ovi moji sa kojima bi putovala nisu bas za tu varijantu.

suprug mi je otisao u barcelonu pre neki dan, pa za firencu- ja cu u ponedeljak da odem do petka u firencu, to bas i ne racunamo kao putovanje jer idemo kod druga... planiramo iduce putovanje, kad tad, valjda do kraja ove godine, u koreju. nagovaram ga na cauchsurfing- on nije za tu varijantu, pa cemo da vidimo. 

naravno da nije za cauchsurf varijantu jel ste dvoje,pa je sigurno zgodnije da ste nasamo,mislim da je to pogodnije kad neko ide sam negde a i tim koji ga primaju je isto tako zgodnije da je jedna osoba,sve u svemu ako su smestaji jeftini mislim da ni nema neke potrebe za time,plus sto se treba smarati s tu nekim planiranjem,ne znam nesto previse o tome jel nikad nisam ni probao niti nameravam,radije cu potraziti nesto za desetak dolara nego se smarati s tim planiranjem,kontaktiranjem i trudom da se dopadnem tom gde se zelim uvaliti...slobodno vreme treba trositi onako kako ti se prohte bez previse planova dok planova i obaveza mozes imati onda kad zaradjujes lovu,tako da nakrkaj se ti samo lovom i uzivaj s tvojim muzem u privatnosti pansiona a pricanja i upoznavanja ces sigurno imati i vise nego dovoljno tamo i bez uvaljivanja nekom u stan

al pravo da ti kazem ima i boljih destinacija od te zemlje,iran je jedna od dosadnijih destinacija,ja sam oso tamo jel nisam imao pametnija posla a i zato sto je karta bila jeftina i posle 3 nedelje mi je postalo previse dosadno plus sto je hrana zesca glupost,uglavnom brza hrana,kebab varijante,hamburgeri i tako to, jedino sto je super su ljudi tamo,al ipak nije ni sve u ljudima treba biti malo zanimljivije prirode i jos kojih zanimljivih atrakcija da bi se moglo ubiti vise vremena tamo

zasto uopste oces da ides tamo?sta te je navelo da te to zanima?

• Author

superpera- sta me navelo da idem u teheran? andergraund scena kucnih zurki, izlozbi, performansa, i uopste razvoj nezvisne anderground kulture. to mi je zvucalo jako interesantno, i onda sam upoznala mlade ljude na facebooku, iz nekoliko umetnickih bransi, pa mi je sve to bilo interesantno, da vidim teheran iz tog ugla... ali po ko zna koji put sada opet navodim- predomislila sam se - jer supruga ne interesuje. 

odoh sutra za firencu na 4 dana samo da promenim atmosferu. bleja tamo, bleja vamo :) 

pa jes,sto i rekoh da su u toj zemlji ljudi i druzenje s njima najzanimljivije a sto se tice supruga mislim da ni nema potrebe da ga sve interesuje sto i tebe interesuje,kad bi oboje uvek imali ista interesovanja bili bi kao klonirani :gossip: ,e s obzirom da je i pored finih ljudi tamo tesko muslimanstvo nije ni previse prigodno ici kao zena sama,ne zato sto ce te neko sad tu silovati vec cisto da bi se komotnije osecala s upoznavanjem s ljudima jel ipak ima nekih neprijatnih  fora za samostalne zene

sretan put za firencu flowers::