Jump to content

Featured Replies

• Author

Nisam stručnjak za TIMATIC, prijatelj mi je skoro rekao kako su oni bukvalno 100% pouzdani. Baš je to i mene začudilo #DELETER, gledam na sajtu i piše Visa required. Šta znam, možda im treba par dana da reaguju... Videćemo uskoro, svakako.

6 minutes ago, Nightwatcher said:

Evo fotke sa nekog od aerodroma, koja kruzi na FB:
http://postimg.org/image/9cgp71e07/
Zvanicno, mozemo uci bez vize u Indoneziju !!!

Na slici je i Crna Gora. 

Ostali izvori, medjutim, tvrde da Crna Gora nije prosla potvrdu Predsednika Republike.

"Reportedly, Indonesian President has signed the latest Presidential Decree on 2nd March 2016 with regards to the revision of list of countries that are granted short-term visit visa-free facility. Out of 84 additional countries that were initially planned, only 78 were passed. Citizens of Cameroon, Guinea, Montenegro, North Korea, Pakistan, and Somalia will continue to require a visa prior to visit Indonesia. [26]"

1 hour ago, bpmilano said:

Na slici je i Crna Gora. 

Ostali izvori, medjutim, tvrde da Crna Gora nije prosla potvrdu Predsednika Republike.

"Reportedly, Indonesian President has signed the latest Presidential Decree on 2nd March 2016 with regards to the revision of list of countries that are granted short-term visit visa-free facility. Out of 84 additional countries that were initially planned, only 78 were passed. Citizens of Cameroon, Guinea, Montenegro, North Korea, Pakistan, and Somalia will continue to require a visa prior to visit Indonesia. [26]"

mislim da je jasno zasto crna gora nije prosla....zbog ASEAN-a, i Taksina Shinavatre,bivseg premijera kome su Crnogorci dali drzavljanstvo i zastitu, a u svojoj se zemlji Tajlandu tereti za teske optuzbe, i u bekstvu je...

Mislim da je ulozio pare u Milocer, tj. da je to njegovo...tako bar pricaju svi lokalci odozdo, iz tog kraja...

• 2 weeks later...

Zvao sam konzulat Indonezije, oni ne znaju za tu informaciju. To jest nesto su naculi ali nista nije zvanicno i vize su i dalje potrebne. Moj problem je sto treba 28. Aprila da idem put Balija, ali sta ciniti, vaditi vizu ili ne.

Na TIMATICu je trenutna informacija da nam NIJE potrebna viza za boravak do 30 dana. Tako da će te pustiti na avion, a vrlo verovatno i u državu :biggrin: 

Avio kompanijama je u interesu da ovi podaci budu ažurni, jer u slučaju da nisu, a oni su te pustili na avion na njihov račun ide prevoz nazad.

...

Visa required, except for Nationals of Serbia for a maximum stay of 30 days.

...

Malo nezgrapno rečeno, ali je tako formatirano i za druge države za koje nam sigurno ne treba viza (npr. Singapur ili Japan)

Sad gledam na sajtu AirAsia sa kojim letim da i dalje trebaju vize. Dakle, za sada me ne bi pustili u avion :) Nadam se da ce to azurirati do 28. :) Ali polako sve postaje i zvanicno, smor je sto im treba toliko vremena, da u konzulatu jos nista nisu ni 2 nedelje kasnije saznali, malo lici na losu drzavnu administraciju. :)

2 hours ago, Devil said:

Sad gledam na sajtu AirAsia sa kojim letim da i dalje trebaju vize. Dakle, za sada me ne bi pustili u avion :) Nadam se da ce to azurirati do 28. :) Ali polako sve postaje i zvanicno, smor je sto im treba toliko vremena, da u konzulatu jos nista nisu ni 2 nedelje kasnije saznali, malo lici na losu drzavnu administraciju. :)

ne brini, air asia je jedan od glavnih avio prevoznika u indoneziji, i znaju oni da su sad ukinute vize za brdo zemalja...verovatno jos nisu azurirali sajt, ali siguran sam da je vec masa ljudi kojima je do skora trebala viza , a sad ne treba, letela vec s njima....

Da, juce sam zvao ambasadu i potvrdjeno mi je da nam ne trebaju vize :)

U pravi cas :D 

Jedino sto je zalosno u svoj toj prici je sto na zvanicnom sajtu ambasade te informacije nema, kao ni na sajtu naseg ministarstva spoljnih poslova. Verovatno ce za par meseci da ta vest dodje do njih i neko debelo placen ce potrositi svojih 2min i ispraviti gresku. :psuje:

Edited by Devil

• Author
4 hours ago, Devil said:

Da, juce sam zvao ambasadu i potvrdjeno mi je da nam ne trebaju vize :)

Druže, srećan put. I javi obavezno kako si prošao, interesuje mnoge! :)

Sada i na nasem sajtu ministrarstva spoljnih poslova stoji da viza ne treba do 30 dana. :smile: Bice nesto, svakako cu javim kako sam prosao, to jest prosli drugarica i ja. 

Napomena:

Postoji tačno utvrđen spisak graničnih prelaza gde se bez vize može ući u zemlju.

• 3 weeks later...

Odbili ds me puste u avion

Za Srbiju trebaju vize i tacka. 2h na aerodromu cimanja. Ne i ne. Zovu imigraciono u Indoneziji i ne. :-)

Uporan sam i dalje..jos 30min do leta a ja na predavanju prtljaga. AirAsia...cccc..

• Author
1 hour ago, Devil said:

Odbili ds me puste u avion

Za Srbiju trebaju vize i tacka. 2h na aerodromu cimanja. Ne i ne. Zovu imigraciono u Indoneziji i ne. :-)

Uporan sam i dalje..jos 30min do leta a ja na predavanju prtljaga. AirAsia...cccc..

Šta je bilo na kraju, pričaj!

Upravo Sleteo na Bali. Posle 2h cimanja na aerodromu u Bangkoku i pokazivanja svega sa telefona i od drugih avio kompanija uspelo je. Sedeo sam cak za kompom kod sefa imigracionog i surfovao i trazio. Oni emailom trazili od Imigracionog Indonezije da im posalke faxom koke zemlje mogu. Stiglo iz 2015 gde nema Srvike. Ja vicem staro ovo. Pocepali boarding pas,povukli stvari nazad. Pa opet syampaj pa cepaj. 3 puta. Na kraju avion kasnio :-D 

Na sajtu air asia pise da ne treba, ali niko ne zna od kada to. Ni sami ne znaju kako to. 

Sa druge strane, na Baliju, 10sec posla otvorio pasos, lupio pecat i dovidjenja. 

Dakle, vize zvanicno nisu potreben uz naravno 2h natezanja i raspravljanja i budjenja u 04h svih nadleznih heheh.

• Author

Dobro je da si na kraju uspeo. Jbg, to ti je azijatska predanost poslu i profesionalnost... Nadamo se da neće više niko imati problema sa njima.

Probio sam led. Kaze nisu imali do sad slucaj da je neko bez vize isao. 

Ali isto tako, recimo pre 3 nedelje kad sam usao u Maleziju (Kuala Lumpur) ja prodjem za 30sec a drugaricu zadrze. Otisla samo na drugi salter i ne. Nema vizu i opet problemi. Sreca za 5min sve reseno. 

Zato slobodno putujte u Indoneziju sa AirAsia i svadjajte se sa njima ako pocnu da smaraju. Trazite sefa, pa sefocog sefa..sve do smog vrha. :-)

• 2 months later...
On 4/28/2016 at 2:29 PM, Devil said:

Probio sam led. Kaze nisu imali do sad slucaj da je neko bez vize isao. 

Ali isto tako, recimo pre 3 nedelje kad sam usao u Maleziju (Kuala Lumpur) ja prodjem za 30sec a drugaricu zadrze. Otisla samo na drugi salter i ne. Nema vizu i opet problemi. Sreca za 5min sve reseno. 

Zato slobodno putujte u Indoneziju sa AirAsia i svadjajte se sa njima ako pocnu da smaraju. Trazite sefa, pa sefocog sefa..sve do smog vrha. :-)

Uplašili ste me, jer moram sa Air Asia da putujem, idem u Bundung na neku konferenciju, i ja sam na vikipediji i na njihovom oficijalnom sajtu našao da srbiji ne treba viza. 

Dear Mr. Stefan Dylan

We have searched, and it is likely  that Serbian citizen is requires Indonesia visa.

If you have further questions regarding visa, please contact the embassy to be sure.

We also would like to know your choice of flight, either from 

1

• 8 months later...

Da li je neko u skorije vreme isao u Indoneziju?

Na sajtu naseg Ministarstva spoljnih poslova pise da nam viza nije potrebna, I vidim da su prosle godine ljudi ulazili bez iste, ali sada na raznim sajtovima (npr. Indonesia.visahq.com) Srbija nije na listi zemalja kojima nije potrebna viza ili je moguca VOA.

• Author
56 minutes ago, trikica said:

Da li je neko u skorije vreme isao u Indoneziju?

Ja bato. Opušteno, laganeze.

• 2 months later...

Da li neko zna da li preko ambasade u Beogradu može da se izvadi turistička viza od 60 dana koja se može dodatno produžiti za 4x30 dana na Baliju? Dakle, ne socijalna viza, već turistička. Pozz :smile: