Jump to content

Featured Replies

Stvar je u tome što su mi rekli ili DHL ili FedEx. EMS nisu spominjali. Jedino da pitam...

• 6 years later...
On 5/7/2015 at 10:57 PM, travelino said:

Pozdrav ljudi,

Otvaram ovu temu, pretrazio sam sve i nisam nasao na forumu.

Pored DHL-a koji je dosta jak sa cenama, koje jos kurirske sluzbe koristite za slanje medjunarodnih posiljaka?

Koristio sam usluge EMS-a, mozete da saljete u bilo kojoj posti Srbije. Pohvale za pomenutu uslugu.

Brzo i efikasno. Cene vrlo pristupacne u odnosu na DHL, od 2400 din pa vise, zavisi od kilaze.

Isporuka 3-5 radnih dana. Slali su mi posiljku za USA, stiglo je za 5 radnih dana.

Medjutim, lose strana je sto nema pomenute usluge za sve zemlje. Onda ste prinudjeni da saljete regularnom preporucenom posiljkom a to nikako ne preporucujem za svet. Evropa, manje vise stigne za 20-25 dana. Svet je pod znakom pitanja. Mnogo kasne sa isporukom, salju preko nekih cudnih puteva i desi se da posiljka zaluta tu i tamo na drugi kraj sveta :-)

Zdravo, da li mi neko moze pomoci, poslala sam 31.10. vazna dokumenta za Nemacku, putem EMS-a, s tim sto papiri nisu stigli na zeljenu adresu, niti su se vratili nazad a danas je 8.12.22. Moram da predam papire do 30. decembra u suprotnom mi se ponistava viza, da li neko mozda zna neko resenje

2 hours ago, Isidora77 said:

Zdravo, da li mi neko moze pomoci, poslala sam 31.10. vazna dokumenta za Nemacku, putem EMS-a, s tim sto papiri nisu stigli na zeljenu adresu, niti su se vratili nazad a danas je 8.12.22. Moram da predam papire do 30. decembra u suprotnom mi se ponistava viza, da li neko mozda zna neko resenje

pa idi u postu i  raspitaj se sta se desava sa posiljkom...druga opcija ti je da odes u dhl, tu su dosta skupi, racunaj na negde oko 150 evra za to....

U postu sam bila vise puta, nemaju uvidjaj i ne znaju gde se posiljka nalazi. Pisala sam i mejlove, i zvali Dhl i naravno niko nista ne zna. U svakom slucaju hvala

29 minutes ago, Isidora77 said:

U postu sam bila vise puta, nemaju uvidjaj i ne znaju gde se posiljka nalazi. Pisala sam i mejlove, i zvali Dhl i naravno niko nista ne zna. U svakom slucaju hvala

mislio sam da odes u dhl i da posaljes novo pismo, ako imas papirologiju.....jer ko zna gde je ovo zaglavilo.....mozda je i kod njih na carini, ili u nekoj kancelariji u ministrastvu u nemackoj, ko ce ga znati....ja sam relativno skoro slao isto neka dokumenta preko EMS za ministarstvo, ali spansko ;) , i relativno je brzo bilo stiglo...sad ne mogu tacno da se setim, ali ne duze od 2 nedelje, negde oko 10-ak dana otprilike.....

Ljudi retko u Srbiji koriste UPS, on je najjeftiniji bar za Ameriku, dokumenta mislim 250g ili 5000g su oko 2500 dinara (pre par meseci je bila i dalje ta cena), verujem da je i za EU slicna cena.