Jump to content

Featured Replies

Svi su sigurni, dok se ne dokaze suprotno :)

Ti koji nisu pouzdani, ne bi mogli dugo opstati. A i nije im sigurno interes da od tebe uzmu 100 ili 500 evra i nestanu sa trzista, ako je to ono sto te plasi. Nisam koristio mytrip.com, ali jesam mnoge druge: kayak, expedia, orbitz, ebookers, cheaptickets...

U pitanju je grcka kompanija:

Mytrip.com is owned by E-Travel SA, an Athens, Greece based online travel agency. E-Travel SA is a Greek registered company under the following:

e-Travel SA
7 Kifisias Ave., Ampelokipoi,
115 23, Athens, GR
Tax ID: EL998645900 
IATA Accreditation: 2721308-2

• Author

Hvala na odgovorima. Pretpostavljam da su sigurni dok se ne dokaze suprotno, ali ne zelim bas ja dokazati suprotno kupujuci neprovjereno. :D

Vidjela sam vec da su grcka kompanija s jako puno negativnih iskustava na internetu, tako da sam odustala od mytrip.com, iako imaju najpovoljnije cijene :/

• 3 months later...

Pokusavam vec 2 sata da kupim multi destination kartu za Australiju preko Orbitza i eBookers.de debitom gold Visa karticom Reiffeisena ali ne dozvoljava, iako u opcijama placanja (na Orbitz-u) daje mogucnost da to bude jedna od ove 2 vrste. I drugar je pokusao virtuon karticom ali ne ide. Oba put prijavljuje gresku, i objasnjava da 'moja banka ne dozvoljava potvrdu stanja na racunu kreditne kartice', koja kako rekoh, ni jedna nije kreditna vec debitna.

Molim za urgentnu pomoc - jel' mi treba kreditna ili je problem u banci i tome sto kupujem srpskom karticom? U cemu je problem?

Hvala unapred

Jesi ranije placao tom karticom na netu? Je l' funkcionisala?

Probaj odaberi opciju kao da je kreditna kartica, mozda prodje.

Edited by Dragance

Neke kompanije ne dozvoljavaju upotrebu debitnih kartica. Samo kreditnih zbog svoje sigurnosti. Možda je to tvoj slučaj.

Edited by pedjalon

Zahvaljujem se i Dragancetu i Pedjalon-u na odgovorima, i izvinjavam sto se nisam ranije javio da izvestim o rezultatima pokusaja kupovine.

Na kraju je kartu na Orbitz-u za mene kupio ortak sa kreditnom karticom Intesa banke, bez ikakvih problema.

Nepotrebno je verovatno da kazem da nije u redu da na sajtu pise da je placanje moguce i jednom i drugom, ali evo, sada znam da je samo kreditna resenje za mene iz Srbije. A sa druge strane se pitam da nije problem sto je debitna kartica izdata ovde ili su uslovi isti za sve bez obzira na zemlju...A i ne razumem zasto je nesigurnost za prodavca da debitnom karticom platim kartu s obzirom da je rec o proizvodu koji se unapred placa u celosti i koji ne mogu naknadno da unistim ili napravim dodatne troskove (kao recimo hotelsku sobu), da bi trazili sigurnost kreditne kartice. Ali dobro....

Zavisi nekad i od zemlje u kojoj je izdata kartica, a i u nekim zemljama i na nekim sajtovima primaju iskljucivo kreditne kartice.

Za ubuduce, Visa electron od Intese, koja je debitna kartica, obicno prolazi i kao kreditna na mnogim sajtovima. A ne kosta nista, ni vadjenje ni odrzavanje.

• 2 weeks later...

Jesi li siguran da je bas elektron, to ne bi trebalo da radi na netu uopste? Posto znam da imaju viza internet koja je debitna i radi uglavnom ok osim ponekada. Mada nijedna od tih kartica ne funkcionise svaki put.

Edited by Zoki28

Zove se electron, a ne radi na netu, a? flowers:: 

http://www.bancaintesa.rs/code/navigate.aspx?Id=449

Da, bas na tu mislim, visa electron. Pored navedenih prednosti, vrlo je korisna i za placanje na pos-terminalima u inostranstvu, jer obracunava po priblizno srednjem kursu bilo koju valutu, pa se isplati koristiti je, pre nego menjati kes u menjacnici. Za takva placanja, nema nikakvih naknada.

Visa internet je takodje ok, ali je ona, samo ime kaze, samo za online placanja. Korisno je, npr, imati obe, pa po potrebi prebaciti sa jedne na drugu novac, putem online bankinga i placanja po netu izvrsavati sa tom visa internet karticom. Prebaciti samo onoliko novca koliko je potrebno za transakciju, to mu dodje jedan dodatni vid zastite.

Slazem se da nema te kartice koja ce uvek i svuda da prodje, ali, ova se pokazala kao najbolja, nakon visegodisnjeg iskustva i prolazila je u skoro pa 100% slucajeva. A ne kosta apsolutno nista.

Jesi li siguran da je bas elektron, to ne bi trebalo da radi na netu uopste? Posto znam da imaju viza internet koja je debitna i radi uglavnom ok osim ponekada. Mada nijedna od tih kartica ne funkcionise svaki put.

visu electron , sam koristio na tri kontinenta za razna placanja,od avio karata hotela do placanje voznji u busevima i nikad nije zakazala

Evo bas sam proverio visa electron koju izdaje RF ne radi na netu. Samo na bankomatima.

Edited by Zoki28