Jump to content

Featured Replies

Posted

Za manje od mesec dana, van svih naših očekivanja, otputovalo je celo prvo izdanje. 1000 “Bantustana” otputovalo je poštom ili automobilom, autobusom i vozom, u torbi ili ruksaku, do susednog kvarta ili preko granica, i tako obišlo pozamašno parče našeg govornog prostora: Pazin i Pančevo, Čakovec i Čačak, Opatiju i Lopatnicu. Od Tuzle do Tetova, od Zadra do Ibra. Nekoliko knjiga čak je otišlo ljudima koji ne znaju naš jezik – nepoznatim ljudima iz Norveške, Estonije, Mađarske, Albanije, Poljske – koji su želeli da podrže Klub putnika, ili su ih crteži zaintrigirali. Mnogi su nas pitali: zašto je delite tako jeftino? Je l' ima tu neka caka? Ima, govorili smo. Treba da je širite dalje. Mnogi su nas pitali: zašto je delite tako jeftino? Je l' ima tu neka caka? Ima, govorili smo. Treba da je širite dalje. Da je čitate, da je delite svojim prijateljima. Da knjiga putuje i povezuje ljude, baš kao što je to činilo i putovanje o kome knjiga govori. To putovanje rodilo je niti između minijaturnih ljudskih...

Pročitajte Otputovalo već 1000 "Bantustana"! Drugo izdanje na Afro festivalu!

Bravo momci!

Želim vam da i sledeći  primerci što pre dođu u ruke čitalaca.

p.s. nadam se da ću i ja doći do svog izdanja.

p.s.s. bilo je pitanje kako platiti pay palom a adresa je u inostranstvu?

Nažalost ne možemo isporučiti papirno izdanje van SR/HR/BiH/CG, prosto je neisplativo. Ali uvek može da se naruči elektronsko :) Ili misliš da se naruči Paypalom koji je vezan na adresu u inostranstvu a da isporuka bude u neku od ovih zemalja? U tom slučaju nema nikakvih problema, šaljemo na adresu koja se popuni u formularu.

sto neisplativo? Vi zaracunajte postarinu onoliko koliko treba da vam se isplati, pa hoce neka naruci. 

da li postoji mogucnost da knjigu neko donese kad krene put mora u podgoricu,placam je odmah kesom i castim sladoledom

Marko, Urose i Lazare, meni se Bantustan mnogo svidja. Bili ste iskreni. Knjigu citam iskljucivo u vozu ka i od posla. Stigao sam do dela gde ste boravili medju pripadnicima plemena Masaji. Zamolio bih vas da objavite recept za sejk od manga iz Mombase koji je bio u blogu. Mango jeste u Srbiji jadan i preskup, ali se meni se jako svideo. Mogli biste to da uradite u okviru clanka za sajt.

• Author

Mislim da se taj šejk pravi tako što metneš mango u blender, nema tu posebne veštine. Ali ovaj naš mango i onaj afrički, to se uopšte ne može porediti. Onaj mango je možda i najlepše voće koje sam ikada probao. Ono je zbilja fantastično.

Nije poenta u mangu, već avokadu :) Smuti se avokado (zreo, ne može odmah kad ga kupiš u radnji!) sa mlekom i doda se malo šećera. Koliko mleka zavisi kakvu teksturu hoćeš, po meni ne puno, a za šećer najbolje da probaš, pa dodaješ ako treba još. Šejk u Mombasi nije imao mango uopšte :) Banana, ananas i papaja. Ali to je manje bitno, možeš kombinovati razno voće, staviš neko neutralno tipa banana i neko malo jače da preseče, tipa ananas, pomorandža itd. Papaja nema tako jak ukus, ne moraš se cimati da je tražiš, a mango u Srbiji zaista jeste sranje, prilično je vlaknast, tvrd i bezukusan. Ima u Briselu sjajan mango i pri tom prilično jeftin  :king: I ne mutiš to voće, iseckaš ga pa preliješ tim sokom od avokada.

Hvala Marko! Vazno je da je ukusno! Mislio sam da je bilo u Lazarevom delu bloga, ali ocigledno si se ti sa tim susreo.