Posted September 4, 2015 Da li bi iko isao u narednom periodu da se mozemo dogovoriti...? Ja bih isla na duze vrijeme da trazim posao. Pozz Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 6, 2015 (edited) Prijateljski savet od nekoga ko je ovde godinu i po dana; Zaobidji Shenzhen ako vec zelis da radis u Kini.Expati (gastarbajteri i stranci koji rade ovde) ga zovu "Toilet seat city", jer su se ovde sjatili svi zivi seljaci (moralni), nekulturna omladina i protuve. Stranaca ima malo u odnosu na Peking ili Shangaj, a sa kinezima ne zelis previse da se druzis - kada dodjes ovde, shvatices i zbog cega. Druga stvar, u provinciji Guangdong je jako tesko (nemoguce) dobiti Z vizu (za ticera) ako nisi Native Speaker, odnosno sa engleskog govornog podrucja, dok to nije slucaj u Pekingu ili Shangaju. Samim tim, moja topla preporuka je da radije odes u neka od ova dva gorenapomenuta grada.Pozdravi iz Centralnog Kraljevstva Edited September 6, 2015 by Captain_Redbeard_Rum Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 14, 2015 Dobila ponudu iz Wenzhou grada, pa cu to prihvatiti obzirom da su mi obacali radnu vizu. Pa eto Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 15, 2015 Jao, ne bih se slozila s Kapetanom, iako je u pravu da nije moguce dobiti radnu vizu i da nema mnogo stranaca. Grad je tako divan da ti vec i sam boravak tamo daje energiju. Ako bih ikad ponovo isla u Kinu, isla bih samo tamo. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites