Jump to content

Featured Replies

Posted

Dolazim u Suboticu oko 12.20h, utorak,  i treba da budem u Segedinu u 20h. Međutim, malo me brine ova kriza na granicama i nikako ne mogu skontati način kako da se prebacim javnim prevozom u ovom vremenskom terminu.

1. Da li da idem do Horgoša prigradskim busom, da li je moguće preći granicu pješke i onda pješke produžiti do Roszke-a odakle mogu hvatati bus ili voz za Segedin?

2. Nikako mi nije jasno da li saobraća taj voz-šinobus na relaciji Subotica - Horgoš - Roszke - Segedin i ako saobraća, da li je linija značajno vremenski poremećena?

Ili neki treći način...

Mozes peske preci granicu.

Vidim na sajtu "Zeleznice Srbija" da kazu da na relaciji Subotica-Segedin (Szeged) nema vozeva (?).Ne znam kad su ih ukinuli.

Mozda neko iz Subotice moze da ti kaze da li ima (i kad ima) neki lokalni bus Subotica-Palic-Horgos.

Ili ako bas nista nema (ni bus ni voz ni taksi),onda da probas auto-stopom ili peske (sta drugo).

EDIT:

S'obzirom na situaciju/guzvu sa migrantima,kad stignes u Suboticu raspitaj se da li mozda ima nekih divljih taksista koji voze na relaciji Subotica-Segedin.Ko zna,mozda i iskopas nekog.

EDIT 2:

Znam da ima ovih sto idu u sverc-ture,ali oni krecu rano ujutru (a ti stizes tek oko podne).

Edited by Laza GNR

• Author

Okej, kontam nije neka frka čim se granica može preći pješke, to mi je najbitniji info, valjda ću se snaći za tih nekoliko par kilometara do i od Horgoša.

Ukinuti su vec neko vreme satro izbeglice, a u stvari nemaju dovoljno garnitura tj pokvarila se 711 koja je vozila tu rutu. Sad dal su je popravili i kakvo je stanje neznam. Autobus imas recimo ima sigurno i jos al vidim da ovaj ide dosta cesto

http://sutrans.rs/Redvoznje-1A.html

Ako već ideš peške, granični prelaz Horgoš 2 (stari prelaz što ide direktno iz sela, ne ovaj na autoputu) je sada samo za pešački saobraćaj pa ne bi trebalo da bude problem da se pređe u kratkom roku. Ne znam da li ima prevoz Roszke - Segedin.

http://sutrans.rs/Redvoznje-42.html

Pored toga našao sam da ima bus od Subotice do Segedina, od prevoznika Volanbusz.hu (Eurolines)

http://www.volanbusz.hu/en/timetable/lines/line?menetrend=600&dir=from

Na autoputu pre mesec dana, mene nisu pustili pesaka, navodno sad moze samo na tom starom prelazu... mozda da bacis oko i na blablacar - to ne bi trebalo da ti je skupo...

Javlja se Suboticanin. 

Dakle kao sto rekose mozes bez problema na Horgos 2 ( predvidjen za bicikliste,traktore i pesake) .

Od Roszke sela tj do Roszke sela imas par KM , Autobus sigurno ide do Szegedina ali jedino sto bi mene brinulo je kako stici do Reskea . Od granice starim putem do Szegedina imas 12 km koliko se secam ( molio bih te da konsultujes naseg vernog druga google maps). I kao sto sagovornik rece Volan Szeged ide. 

Sto se tice puta preko Kelebije. Mislim da je bespotrebno da se vozikas 80km okolo, a i ne znam da li ide sa te strane do Szegedina. Od tamo bih morao da gledas rutu Tompa - Szegedin.

Nadama se da sam pomogao .

Pitanje je,posto je to mali granicni prelaz i nisam siguran da li radi non-stop (ili samo preko dana).

Takodje,dosta migranata bira taj prelaz (tacnije,njive oko tog prelaza :hihi: ),pa verovatno ima i dosta policije/vojske i mozda je strozija kontrola.

Mislim da ste svi upuceni da je Horgos 1 i Horgos 2 kao i Ashotholom zatvoren. Kelebija je jedini prelaz. Za Djalu i Bajmok nisam siguran. 

Otvorice se sigurno opet granicini prelazi , dok se malo ne rastereti granica - naravno koliko ce ovo vanredno stanje trajati jos se ne zna. Kazem vandredno stanje jer je u pokrajni Congrad proglaseno vanredno stanje tj u Szegedinu i selu Asotholom.

Možda će nekome biti korisna infomacija kad prođe ova gužva: ima bus i direktno sa graničnog prelaza Horgoš do Segedina. Pre je išao sa Horgoša 1, stanica je bila kod kućica gde se prodaje vinjeta. Ne znam da li i sad ide sa Horgoša 1 ili su ga prebacili na Horgoš 2, ali postoji planer puta:

http://xmap.tiszavolan.hu/

• Author

Da, situacija se komplikuje.

Zna li neko kakva je situacija sa vozom Beograd - Budimpešta, koliko kasni ovih dana? Pošto je Kelebija otvorena, mislim da ću preusmjeriti rutu.

Horgos 1 je juce bio otvoren i prolazi se bez problema.

Horgos 2 je juce zatvoren na mesec dana!