Jump to content

Featured Replies

Posted

Pita ćaća: "Pa kad se ti više misliš selit u stan?"
Rekoh: "Evo snedilje, samo ne znam u koji ću - KazahStan, TadžikiStan ili UzbekiStan?" Nije prošlo ni par mjeseci, upada ćaća u ured: "Evo, riješeni stanovi, dajder putovnicu za vize!"  Turneja je bila upravo kroz spomenute zemlje 12 dana na ruti Dušanbe - Taškent - Almaty. Nekoć put svile, nama put maratona. "Malo odamo, malo trčemo..." reko babi prije puta. Kolutanje očima i krunica poslije dnevnika za čeljad na putu "Gluvo bilo ali kud ćete sva trojica?" U stvari, četvorica smo: ćaća, brat, ja + poznati travar iz Ljubuškog dr. Sadiković. Još mi se nije desilo da imam i osobnog liječnika na putu. Sarajevo - Istanbul - Dušanbe sa Turkish Airlinesom. Elem, viza za Tadžikistan se dobiva na ulazu u zemlju, košta 30-tak $, dvije košulje i jedan džemper. To nam je inače falilo u otvorenoj prtljazi na aerodromu. Dušanbe kao grad je simpatična postruska zona. Mazneš šašljik u lokalnom restoranu (njihova verzija ražnjića), jednu gazirovku...

Pročitajte Tadžikistan, Uzbekistan, Kazahstan - TriStan Marathon Tour 2016

• 1 year later...

Blizanci pozdrav, 
Samo da pitam jos jednom, vizu ste dobili na aerodromu u Tadžikistanu? Jesu li bila potrebna nekakva dokumenta i kakav tip vize je ovo bio? Tranzitna, turisticka, 3dnevna ili na vise dana? 

Hvala