Jump to content

Featured Replies

Ono sto mene zanima da li je WC u ovim autobusima funkcionalan i u praksi tj. tokom voznje a ne kao u prosecnom srpskom busu da stoji papir sa natpisom NE RADI   nono:psuje:

Što se tiče prevoznika Has potvrđujem da je funkcionalan :) To im omogućuje da jedina pauza koju prave bude na granici...

ne razumem da ljudi putuje za Istanbul..i idu odavde u sofiju..pa tamo presedaju..traže buseve..???a odavde lepo ima direktno..i uživanje..samo prodješ pored te sofije..pa košta i tamo dok čekaš na vezu..i pare,i vreme..a posle suputnici...Bulgari.....

tako se isto neko pita zasto iz srbije autobusom a ne avionom. jeftinije je vozom do sofije pa autobusom do istanbula. vrlo jednostavno.

ne razumem da ljudi putuje za Istanbul..i idu odavde u sofiju..pa tamo presedaju..traže buseve..???a odavde lepo ima direktno..i uživanje..samo prodješ pored te sofije..pa košta i tamo dok čekaš na vezu..i pare,i vreme..a posle suputnici...Bulgari.....

Da, da. Skočim iz Niša do Beograda da uhvatim direktni bus do Istanbula koji ne ide kroz Niš... A onda bez presedanja do Istanbula. Ili uhvatim lepo voz iz Niša za Istanbul pa putujem 7 sati duže nego sa presedanjem... Sve zavisi od afiniteta...

Ovo je super tema, mozda kada bi bila rang lista, ova bi bila u TOP10!  clap

E sad, u temi se na vise mesta spominje kako HAS i METRO svoje putnike besplatno prevoze do par tacaka u gradu, ali se od tih par konkretno spominje samo Taksim! Koje su ostale tacke???

Metro vozi do ogromnog broja lokacija u gradu.

Tzv servis ide na 9 razl. linija, a svaka od tih linija pokriva bar 3-4 lokacije.

Jedino sto je gungula, par stotina ljudi s torbama iscekuje razl. buse koji cesto ni nemaju natpis vec se samo vozac prodere da svi kao cuju finalnu destinaciju...

Metro ima dosta kancelarija u gradu, a nama možda najzgodnije, pored Taksima, su kancelarija na Bešiktašu i ona na Sirkeđiju (blizu ž. stanice).

Inače, info od pre dva-tri dana, cena autobusa Istanbul-Sofija je 20 evra. Kad se ide iz Sofije za Istanbul izađe malo skuplje, oko 25 evra sa Metroom. Mada, možda su me i odrali oni što su mi prodali kartu.

Ja sam isto putovala sa Metro turizm na relaciji Sof-Ist-Sof. Skuplja je karta iz Sofije, oko 25 eur. Iz Ist je 50 TL, što iziđe (po sadašenjm tečaju) oko 20 Eur.

I oduševili me njihovi autobusi.

Servisni autobusi su me zbunili kad smo stigli, kako nitko nije znao engleskog... ali smo ga uspjeli iskoristiti do Taksima. Trebali smo na Kadikoy. Ostalo mi je nejasno jel postoji takav servisni autobus....

Evo najnovija informacija: isprobao sam u je u povratku sledecu kombinaciju autobusa:

Istanbul-Sofija (METRO): 20 EUR u 23.00; stize u Sofiju u 8.30; Sofija-Beograd 23 EUR (ili 45 leva) u 9.00, sa male autobuske stanice (koja je odmah pored velike), firma Karat s, imaju tamo i kancelariju. Do Beograda ide minibus koji stize u 14.00 na gl. stanicu i krece nazad za Sofiju u 14.30. Posle visegodisnjeg mucenja po vozovima i raznih pokusaja da nadjem smislenu kombinaciju voz-autobus, ovo je najbrza i najjeftinija varijanta. Dakle, Ist-Bg oko 45 EUR za oko 15 sati.

Najjeftinija nije sigurno, jer je vozom manja cifra (poznata kombinacija voz+bus))...a i sto se tice "najbrzeg" tesko, jer je avion malkice ubedljiviji  :P

EDIT: pre nego dodjemo (ponovo) do price o ukupno boljem, ruznom vozu, najracionalnijim i sl...cena pomenutog je 45e, sto je u oba smera 90e, a avion je na 99e, tako da ipak ima i brzeg i srecnijeg, ali dobro je svakako da postoji vise opcija, pa i ova najjeftinija ;)

Mislio sam na najbržu i najjeftiniju kopnenu varijantu, jer kombinacija voz+autobus definitivno nije brža, a nije ni jeftinija, ako se sve radi regularno (bez podmićivanja konduktera ili Flexi Pass-a, uz izbegavanje doplate za spavaća kola) :)

A gde se može naći povratna avionska karta za 99e? Verovatno sam vrlo neobavešten, ako tako nešto postoji... Bilo bi super da podeliš sa nama ta saznanja. Sve što sam gledao nije jeftinije od 170 e...

turkish airlines je pocela promociju za beograd za 99 eura. ima na temi jeftini letovi.

Turkish airlines

Beograd - Istanbul: 99 Eur

Travel Period: 13.02.2012 - 30.04.2012

Ticketing Period: 05.01.2012 - 31.01.2012

Mislio sam na najbržu i najjeftiniju kopnenu varijantu, jer kombinacija voz+autobus definitivno nije brža, a nije ni jeftinija, ako se sve radi regularno (bez podmićivanja konduktera ili Flexi Pass-a, uz izbegavanje doplate za spavaća kola)

A po čemu Flexi i vožnja u sedećem vagonu nisu regularni? A i podmićivanje je očigledno sa bugarske strane gledišta regularno (nije se desilo da nije uspelo)... ;D

Pa ako si matoriji od 26 godina, kao ja, pa uzimas jeftiniji Flexi Pass koristeci tudji pasos za njegovu kupovinu (jednom probao), onda to bas i nije regularno :). Ako si matoriji od 27 i kupujes Flexi Pass po reglularnoj, visoj ceni, ne svadjas se sa Bugarima, kada otkace vagone za sedenje  i ne svercujes se par km u hodniku spavacih kola do prve stanice u Turskoj, onda moras koristiti spavaca kola i platiti doplate i u odlasku i u povratku, pa cena izadje na isto stotinak evra...

Nisam mislio na flexi i voznju vozom do Turske nego varijantu voz do Sofije, pa bus do IST...uostalom, to je vec bas puno puta pisano ;)

• 4 weeks later...

Loznica-Šabac-Beograd-Istanbul...nedeljom direktan bus...

gde si to vido_ I koliko je karta?

Loznica-Šabac-Beograd-Istanbul...nedeljom direktan bus...

gde si to vido_ I koliko je karta?

Zovi vozaca.."Lotus Tours" Pedja 065/5757-570

• 1 month later...

Ajde ako saznas cenu karte za taj bus napisi ovde

100 EUR povratna karta,ima jedno nocenje u Istanbulu,jer se vraäa utorkom za Srbiju.Ukoliko neko hoce da ostane duze,moze da spoji 7 dana,pa se opet vrati istim busom.

• 2 weeks later...
  • 4 months later...

Caos!!! Nova sam na forumu, a za tri dana putujem za Istanbul  :party: , pa imam nekoliko pitanja...

1) Da li je potrebno rezervisati kartu iz Sofije do Istanbula (prevoznik Metro) ?

2) Koliko je daleko centar Sofije od  njihove autobuske stanice i kako stici do njega?

Hvala puno unapred  na odgovorima :)