Jump to content

Featured Replies

Društvo. Ja sam isto jedno vreme bio zagrejan da idem autobusom ili vozom do Istanbula u sopstvenoj režiji.

Za 14 dana sam isčačkao sve vezano za put ali sam ipak odustao.

Jedini koji vozi direktno Beograd - Istanbul je pomenuti ``Ozlem`` - autoprevoznik iz Novog Pazara.

Polasci su redovni, ali opet nisu mi se uklapali u ceo plan i program. Ja sam planirao da u Istanbulu ostanem minimum pet dana, ali moj plan se nije uklopio u ``Ozlemove`` odlaske, tj. polaske.

Ono što sam takođe saznao jeste da turistička agencija ``Bosforus``(čini mi se da se tako zove, inače iz Novog Sada) ima redovne vikend polaske za Istanbul. Njihov program se sastoji od jednog noćenja tj. dva dana, pa sam mislio da preko njih idem u jednom pravcu, tj. da idem sa njima, a vratim se ``Ozlemom``‚. ‚‚Ozlem‚‚ ide sa beogradske autobuske stanice, to je inače linija koja se saobraća Beograd - Herceg Novi, zatim se ide do Kragujevca, do nekog stajališa, odakle se preseda u drugi autobus, koji  vozi direktno do Istanbula.

Voz je savršen za putovanje, najjeftiniji ali nije bezbedan. Čuo sam da Bugari znaju da budu jako neprijatni. Nekim ljudima nisu hteli da vrate pasoše dok im ovi nisu dali 50 eura, kažu da se ponašaju kao stoka. Neke su čak i poizbacivali iz voza, kažu da su bili užas. Takođe je problem vozom putovati u zimskim mesecima, jer su vozovi hladni, a nemaju grejanje.

E, sad, ono što sam ja čuo je da su neki za Istanbul išli preko Soluna - vozom, naravno.

Kažu da iz Soulna imaju redovne polaske za Istanbul. Da li je neko od Vas proverio tu informaciju?!

Mislim da je to najbolja varijanta. Samo da se izbegne Bugarska.

Ne secam se da se iko zalio da mu je bugarski carenik trazio 50eura da mu vrati pasos ili slicnu stvar. Bar ne na ovom forumu a ljudi sa ovog foruma su mnogo puta isli dole. Ne verujem da si dobro iscitao ovu temu i sve druge vezane za Istanbul.

Mi smo isli vozom do Sofije u sred zime i ne secam se da nam je bilo hladno. Ako ce tako raznorazne glupe price da te odvrate od puta onda bolje nemoj ni da krecesh.

Konekcija voz bus sa presedanjem u Sofiji je odlicna opcija i zeleznicka i autobuska stanica su jedna pored druge kao u Beogradu i sve ostalo je manje vise stvar volje.

;D

Ne secam se da se iko zalio da mu je bugarski carenik trazio 50eura da mu vrati pasos ili slicnu stvar. Bar ne na ovom forumu a ljudi sa ovog foruma su mnogo puta isli dole. Ne verujem da si dobro iscitao ovu temu i sve druge vezane za Istanbul.

Mi smo isli vozom do Sofije u sred zime i ne secam se da nam je bilo hladno. Ako ce tako raznorazne glupe price da te odvrate od puta onda bolje nemoj ni da krecesh.

Konekcija voz bus sa presedanjem u Sofiji je odlicna opcija i zeleznicka i autobuska stanica su jedna pored druge kao u Beogradu i sve ostalo je manje vise stvar volje.

;D

meni je u vozu do istanbula, na relaciji kroz celu bugarsku , bila smrzotina u kupeu, grejanje uopste nije radilo, bilo je -4 ( to je bilo pocetkom januara ove godine, kad je bila ona uzasna hladnoca)....u povratku sam se vracao busem, i bilo je ok..

a ortaci su se vracali krajem januara iz istanbula vozom, i bila je ista prica, cim udju u bugarsku, ugasi se grejanje....s tim sto je tad bilo toplije, napolju je bilo nekih 10-ak stepeni, pa toliko i u vozu...

Preko Skoplja mi zvuci kao cimanje, ja sam sasvim zadovoljan Materikom iz Sofije, za 20 evra jos te posluze te kaficom, te cokoladicom, te sokicem  :) Poslednji put kad sam isao bio je skoro prazan.

takodje... mnogo to cimanje preko skoplja...

• 1 month later...

A iz Novog Pazara kada sve ima bus za Istanbul?Do Pazara je lako doci pa samo presednes u drugi,bolje po meni nego drndanje u Sofiji sa Bugarima,menjanje para itd..

U Sofiji bez problema mozes da platis kartu do Istanbula u evrima. A cak i da ne moze, menjacnica je na 5 metara od saltera.

Btw, na kakvo drndanje mislis? Ako ides busom iz Novog Pazara moras da prodjes kroz Bugarsku, pa ces svakako da se "drndas" sa njima.

• 1 month later...

Najnoviji podaci evo u Novembru 2009.Iz Srbije idu za Istanbul Bosfor Travel i FUDEKS, ali samo odredjenim danima i odredjenim danima se vracaju. To su soping ture ali se mozete sa njima provozati damo i nazad, Recimo FUDEKS ide nedeljom iz BG oko 11h a vraca se iz Istanbula utorkom. Vi se ne morate vratiti odmah taj prvi utorak, ali onda trebate cekati sledeci utorak. Karat je 85 eura povratna. Druga opcija je do Skoplja, autobusi iz NS idu 4x dnevno svaki dani tamo ste za 9 sati a onda mozete krenuti u 6h iz NS i stici 15h u Skorplje i u 19h imate bus za Istanbul. E sada jedino ne znam da li se ide iz Skoplja preko Grcke pa vam treba viza tranzitna kao i za Bugarsku, ali ja imam SLO drzavljanstvo i pasos, no danas cujem da su ukinute vize za sve zemlje i to stupa na snagu od 19.12 ili tako nesto.

Ovako busom NS - Skoplje - Istanbul imate svakog dana. Put traje isto dugacko otprilike.

Ako mozes bila bi korisna informacija koliko kosta bus iz N.Sad do Skoplja i od Skoplja do Stanbola i kada krecu i da li idu kroz Grcku.

Ako mozes bila bi korisna informacija koliko kosta bus iz N.Sad do Skoplja i od Skoplja do Stanbola i kada krecu i da li idu kroz Grcku.

Za busevi Skopje-Istanbul ima informacija nekoliko postova nagore.

Mogu samo jos dodati da svi idu kroz Bugarsku. Neznam dali im je tako brze, ili je to bilo zbog vize, videcemo nakon 19tog.

Pozdrav svima.

Imam pitanje u vezi sa povratnom kartom Sofija - Istanbul. Ako kupim povratnu u Sofiji (prevoznik Materik), da li odmah dobijem mesto na liniji Istanbul-Sofija, ili moram da se javim u agenciju u Istanbul  na dan kada putovacu natrag.

Hvala na brzi odgvor.

• 2 months later...

Evo ovako,pokusavam da napravim kombinaciju da odem u Krasnodar (Rusija) i koliko sam video najjeftinija varijanta je let sa Pegasus Airlines-om iz Istanbula sa aerodroma Sabiha koji kosta oko 80 eura za povratnu kartu,iz istanbula polazi negde oko 23h uvece a vraca se oko 4 ujutru sto je poprilicno nezgodno doba u oba slucaja.Sad,interesuje me kako iz Beograda najlakse,najbrze,najjeftinije i sve ostalo da dodjem do Istanbula i bez nekog preteranog gubljenja vremena sa torbama po gradu napravim tranzit ka aerodromu odakle imam let,ako sam dobro proverio ova autobuska linija od glavne stanice do aerodroma i dalje funkcionise,e sad,kakve su opcije za Bg-Istanbul,hvala unapred

Prelistaj ove postove, nacices odgovor. Ukratko, imas voz direktno(sporo), imas autobus direktno (pisu ti prevoznici) ako se uklapas u datume tj. dane kada saobracaju, i imas opciju do Sofije vozom, pa autobus do Stambola (svaki dan). Ova poslednja, mozda i najbrza varijanta, sa malo vise cimanja.

Proverio i telefonom, Fudeks ponovo ima liniju za Istanbul, €90 povratna karta, polasci iz Beograda nedeljom u 11:00h sa autobuske stanice, a polasci iz Istanbula utorkom u 12:00h (podne) sa glavne autobuske stanice. Povratna karta važi 6 meseci.

Karta u jednom pravcu je €50.

Za starije od 26 godina, kojima odgovaraju dani polazaka, i koji žele da idu samo u Istanbul, ovo je mnogo bolja opcija nego Balkan Flexipass, čak jeftinija desetak eura. Kao prvo, nema nikakvih presedanja, a putuje se i kraće. I lepše je krenuti u 11:00h nego par sati ranije, a nema ni smrzavanja u hladnim vagonima od Niša do bugarske granice, niti nekoliko kondukterskih kontrola.

www.fudeks.rs

Ako sam dobro shvatio taj autobus do Istanbula ide 21 sat (?) i stize ujutru dok ja dalje putovanje treba da nastavim u 23h uvece,nezgodno

Najbolje bi bilo da nazoves Fudeks i pitaš da li je deklarisano vreme dolaska po bugarskom ili po našem vremenu. Ako je po našem, tim je stvar gora, jer je to u Bugarskoj još jedan sat kasnije.

Nisam se mozda pravilno izrazio,u pitanju su bila 2 razlicita komentara a ne problem kako stici na avion zbog nedostatka vremena:)

naime rekao sam da autobus putuje 21 sat sto je malo previse i stize ujutru oko 8 sati u Istnabul dok ja let imam tek u 23h uvece,dakle ceo dan za cekati

Ahaa, e pa to meni recimo ne bi bio problem... :) Istanbul je pravi grad da se malo prošara po njemu. Ne znam da li si već bio tamo, ali ta velika autobuska stanica je prepuna budget restorancica gde mozes jako lep turski obrok da pojedes. Ima i tezgica sa krpicama, internet klub na spratu (jako jeftin) itd. Dole se spustis na metro i odes do grada dve-tri stanice (mislim do Ak-Saraya), nisam sad siguran, i tamo ides na bazar itd, prodje ti vreme jako brzo.

Nisam pre bio i iskreno voleo bih tako nesto i uraditi,malo obici okolo ali sa torbama zna biti muke:)

Ako ides busom, mozes ostaviti stvari u agenciji. Sigurno ce ti bez oklevanja dozvoliti. Pravi Turcin ne bi si dozvolio da ne pomogne nekome  clap.gif' alt=':clap:'> :yok:

I tako ti je aerodrom usput sa metro, tj. ako je u pitanju Ataturk.

Pa mnogo je to 90 EUR za bus. Za te pare uzmeš Flexipass i doplatiš za spavaća lepo gospodski tamo i nazad i to ti je taman 90 EUR. Još se plus voziš mesec dana po Turskoj do mile volje...

Goran ti je lepo rekao kako da na najbezbolniji nacin "ubijes" vreme u Istanbulu.

A za odlazak do samog Istanbula (unapred se ogradjujem ako neka cena nije 100% tacna, ali je priblizno to to):

- Kupi povratnu kartu od Beograda do Dimitrovgrada (oko 1.600 dinara), naravno, ako se iz Rusije posle ponovo vracas kuci preko Istanbula.

- Kada predjes bugarsku granicu samo kondukteru daj ili 200 dinara ili 4 leva ili 5 EUR (a on ce ti vratiti kusur od nekih 5 leva).

- Predji na centralnu autobusku stanicu koja je udaljena 100 metara od zeleznicke. Dnevno ima najmanje 5 polazaka za Istanbul i okvirna cena, u jednom pravcu, je oko 45 leva (23 EUR). Probaj da kupis povratnu i tada se bori za neki dodatni popust.

- Kada se budes vracao vozom za Beograd, opet 4 leva BG kondukteru, a posle prelaska granice nasima pokazujes samo povratnu kartu.

Sve u svemu, ceo put te izlazi oko 65 EUR.

Pogledaj malo po forumu sta mozes da nadjes od gradskog prevoza iz centra grada do Sabiha aerodroma. Ako nista ne nadjes imas Havas mini buseve sa Taksim trga. Skuplji su ali mozes da ih vezes za svaki let sa Sabihe. 

Havas kompanija se na Taksimu nalazi kod MC Donalda, prevoz do Sabihe košta 5€, i torbe ubaciš u prtljažnik minibusa. Vožnja traje oko 45 minuta - što znači da Sabiha nije blizu i da ćeš se PUNO iscimati menjajući gradske prevoze dok vukljaš prtljag po njima, a uštedećeš možda evro-dva. Vidi sam šta ti se isplati...

Iskreno radije bih dao i 30 eura vise nego da se cimam bez preke potrebe,zato i ne gledam druge opcije do aerodroma osim ovog Havasa,slicno i za prevoz do Istanbula,ko zna,ako me uhvati dosada mozda probam i sa ovim presedanjima,al opet...