Jump to content

Featured Replies

pročito sam i isprobo foru s vozom i busom iz sofije i sve je tačno kako je napisano

1100 din do dimitrovgrada pa posle dodju bugari kojima sam dao dvesta dinara i kad sam stigo uhvatio sam bus Has koji je stvarno dobar i ima i wifi konekciju unutra

tražili su prvo 20 e al rekoh šta ti je...18 e je ok za to  pa mi dade za 18

kreće u 22h po njihovom vremenu koje je sat ranije...za to vreme se može malo muvati po sofiji i klopati nešto..kako sam i uradio

a i jeftinije je jesti izvan stanice i ima raznovrsniji izbor....menjačnica ima usput pa možete promeniti i samo 5 e

ili kad date za bus 20e on vam vrati 4 leva pa za to možete nešto pojesti i na kiosku popiti kafu

sad me zanima jel i kad se vraćam da ne kupujem kartu iz sofije za granicu već da samo udjem u voz i isto tako mu dam dvesta dinara?

voz inače ide direktno do istanbula..al nije bilo grejanje od dimitrovgrada pa neznam da li ga uopšte ima i do istanbula

kad dodjete u istanbul na stanicu od iste kompanije njihov minibus vaz odvozi do centra tako da ni netreba ići tramvajem ili nekim drugim prevozom

jedino što vas odbaci previše rano oko 6 - 6,30 jel kad tražite smeštaj više se ljudi odjavljuje kasnije

pero ista je fora i za povratak, znaci kupujes kartu do dragomana, to ti je poslednje mesto u bugarskoj, pre srpske grane....

i onda ponovo das 4 leva i to je to :).....

a sto se direkt voza tice, nema nikad grejanja kroz bugarsku, znaci menjaju lokomotivu u dimitrovgradu i ubacuju bugarsku, i onda je smrzavanje sve do turske granice, gde se ubacuje turska lokomotiva i pusta grejanje ponovo..btw. voz stize na bugarsko tursku granu negde izmedju 1 i 3 ujutru i zna da ceka poprilicno, i to je smrzavanje do jaja, pogotovu zimski meseci....

drugo, voz putjuje ceo dan, ako ne i duze....

ljudi bre poslusajte jednom nekog iskusnijeg od vas, kad vam lepo kazem, voz do sofije , pa bus do stambola je najjeftinija i najkomfornija varijanta, a i ne traje toliko dugo...

ček sad mi nije jasno da li treba da kupim kartu do tog dragomana ili da jednostavno udjem u voz i kondukterima kad dodju dam tih 4 leva i da li moraju biti levi il može recimo 2 eura ili 200 din?

i kad predje granu pa kad dodju naši kondukteri jeli karta kod nih isto 1100 din ili je skuplja pošto sam na početku uzeo kartu na šalteru?

neznam zašto te ljudi ne poslušaju ja eto idem prvi put za istanbula i pročito sam sve tu napisano i učinilo mi se najbolje taj tvoj način..pogotovo što mi se ne smrzava u vozu iako recimo ide direktno

drugo taj voz ide izgleda duže 4 sata pa što se ne bi za to vreme šetao i pojeo nešto u sofiji umesto da sedim u vozu i da s vremena na vreme defiluju sumnjivi tipovi tu i tamo

dok su recimo u tom busu bili sve fini ljudi u vozu sve sami neki šverceri

čini mi se da ljudima tvoj način deluje previše komplikovano pa bi više ono plate pa idu direktno bez presedanja i ono srame se da daju tako lovu bugarima....u stvarnosti je  stvarno lako :)

forumi su i tu za razmenjivanje iskustva

Ne, samo ulaziš u voz i daješ kondukteru taj iznos. Mada, možda će ti tražiti koji dinar više od 200, pošto je lev oko 52-53 dinara (ako budeš plaćao u dinarima). U svakom slučaju, najbolje ostavi sa strane 4 leva dok si još u Sofiji i to je to.

Da bi još više uštedeo, najbolje bi bilo da si u Beogradu kupio povratnu kartu do Dimitrovgrada. U tom slučaju bi imao popust od 20 procenata i karta bi te izašla oko 1750 dinara. Ovako ćeš izaći u Dimitrovgradu i na šalteru kupiti redovnu kartu u jednom pravcu do Beograda. Za to imaš nekih desetak minuta, posle završene pasoške i carinske kontrole. Mislim da na samoj stanici ne postoji menjačnica, a kartu moraš da platiš u dinarima. Ako nemaš dinare kod sebe, pokušaj da ih kupiš za evre ili leve od bugarskih konduktera. Oni ih uvek imaju. Ako odlučiš da ostaneš u samom vozu i kupiš kartu od naših konduktera, posle Dimitrovgrada, računaj da ćeš platiti i neku vrstu doplate za kupovinu van blagajne. Mislim da je red veličine 20 posto od redovne cene. Ili, dogovori se nekako sa njima da im tutneš koji dinar do Niša, pa onda tamo kupi na stanici kartu do Beograda. Pošto se u Nišu menja lokomotiva, imaš petnaestak minuta vremena za celu akciju.

Dakle, da rezimiram. Uvek je najbolje kupiti povratnu kartu Beograd-Dimitrovgrad-Beograd i dva puta (u odlasku i povratku) dati bugarskim kondukterima 4 leva ili protivvrednost u dinarima ili evrima. U tom slučaju nema cimanja na stanici u Dimitrovgradu pri povratku a i uštedi se preko 400 dinara. To jest, povratna karta do Sofije ispadne tek neki dinar više od 20 EUR.

aha dobro..imam inače dovoljno dinara sa sobom jel sam i računao da u povratku treba verovatno dati dinare našim kondukterima

nisam znao da je povratna jeftinija...dobro pokušaći s tim izlaskom na deset minuta...

da li znaš možda kad ima voz za bg iz sofije?

i jesi li bio u sofiji malo na razgledanje ?

jel ima nečeg zanimljivog osim one crkve u centru?

hvala...znači imam pola dana za zezanje po sofiji i ako mi voz pobegne iz dimitrovgrada još pola dana za zezanje po dimitrovgradu koji je verujem užasno zanimljiv kiklop

Evo, Rax ti je dao vremena polazaka  ;).

Što se mene tiče, u svakom gradu postoje interesantne stvari za obilazak, bez obzira koliko je to mesto objektivno ili subjektivno ružno, dosadno, sivo, loše... Sofija naravno ne spada u vrh evropskih destinacija, ali i ona nudi neke zanimljive stvari. Pored crkve Aleksandra Nevskog (one crkve u centru), meni su interesantne i crkva Svete Nedelje (gde se čuvaju mošti kralja Milutina), džamija pored te crkve, Nacionalni teatar Ivan Vazov, jezero Ariana, park pored stadiona Levski gde su najinteresantnije skulpture iz komunističkog perioda... U blizini crkve Aleksandra Nevskog je i bazar suvenira iz socijalizma, ako te nešto tako interesuje.

Inače, od skoro je grupa entuzijasta počela da organizuje svakodnevne besplatne obilaske grada za posetioce, vikendom čak i dva puta dnevno. Obilasci su u trajanju dva sata a bliže detalje možeš pronaći na njihovom sajtu i na FB stranici.

www.freesofiatour.com  

Meni je interesantna i ona mala crkvica koja se nalazi iza parlamenta ili predsednicke palate...potpuno okruzena savremenom arhitekturom...cak je veoma moguce da je ona najstarija gradjevina u Sofiji  ;)

ljudi bre poslusajte jednom nekog iskusnijeg od vas, kad vam lepo kazem, voz do sofije , pa bus do stambola je najjeftinija i najkomfornija varijanta, a i ne traje toliko dugo...

Kako za koga. :) Ja sam došao iz Istanbula pre 10 dana, preko sofije. A otišao sam iz Pojata do Istanbula. Povratna karta Bg-Istanbul izađe 80 evra. Sofija - Istanbul je 25 evra u jednom pravcu (prevoznik Metro). To što bude 10-15 evra jeftinije zato što se ide vozom, koji se kilavi i u kome se smrzavaš, stvarno meni ne izgleda privlačno, ali dobro, svako bira šta mu drago, neko voli vozove jer može da protegli noge, npr., i slično. Ja nisam hteo ni iz Sofije vozom doći do Bg-a.

Da, nije loše znati ovu info. Postoje samo 2 polazaka busom iz Sofije za Niš (odatle je veza za Bg). Jedan je u 7:30 a drugi je u 16h. Jedina agencija koja radi sa Niš Ekspresom je Матпу - 96, to je na onoj autobuskoj za polaske van države. Cena karte je, do Bg-a 54 ili 55 leva, a do Nish valjda 24 ili 22 (zaboravio sam). Skupo jeste za one koji su navikli da idu vozom, ali ima i onih koji ne bi da se klackaju vozom i smrzavaju. :)

Marco ti i ja smo vidim isti po pitanju razmishljanja, ni ja vozom nikako  :happyyy:

Da pojednostavish sledeci put, mozesh uzeti kao ja odmah povratnu NishExpresa ovde u BGu, samim time je karta jeftinija, a uzmesh otvorenu i onda je samo za 1 lev chekirash u Sofiji u agenciji Alper, to je ona agencija ispred koje direkt staje bus NisExpresa...ja sam stigla iz IST za Sofiju u nekih 9 ujutro, dakle chekala sam onaj u 16h, ali sam imala vishe neo dovoljno vremena da se proshetam, pojedem, popijem itd.

Bus je moje prevozno sredstvo kad god ne idem avionom  ;D

Kako za koga. :) Ja sam došao iz Istanbula pre 10 dana, preko sofije. A otišao sam iz Pojata do Istanbula. Povratna karta Bg-Istanbul izađe 80 evra. Sofija - Istanbul je 25 evra u jednom pravcu (prevoznik Metro). To što bude 10-15 evra jeftinije zato što se ide vozom, koji se kilavi i u kome se smrzavaš, stvarno meni ne izgleda privlačno, ali dobro, svako bira šta mu drago, neko voli vozove jer može da protegli noge, npr., i slično. Ja nisam hteo ni iz Sofije vozom doći do Bg-a.

Da, nije loše znati ovu info. Postoje samo 2 polazaka busom iz Sofije za Niš (odatle je veza za Bg). Jedan je u 7:30 a drugi je u 16h. Jedina agencija koja radi sa Niš Ekspresom je Матпу - 96, to je na onoj autobuskoj za polaske van države. Cena karte je, do Bg-a 54 ili 55 leva, a do Nish valjda 24 ili 22 (zaboravio sam). Skupo jeste za one koji su navikli da idu vozom, ali ima i onih koji ne bi da se klackaju vozom i smrzavaju. :)

ti decko stvarno ne odustajes..jel radis za bus agenciju :)?

pa jel ti svi lepo pricamo da je u vozu od bg-a do sofije toplo do jaja, kao i u obrnutom smeru, a hladno je samo kroz bugarsku, dok je prikacena bugarska lokomotiva...dalje, karta za bus kosta 18 evra kod HAS-a koja je najbolja kompanija, a metro je krs, i skuplji pri tom....

hebote, ne odustajes od svoje price, a ja ti kazem da sam tom trasom isao bar 30 puta, i to raznim nacinima, i zakljucio da je ova NAJBOLJA voz-bus....

a koliko si ti puta bio, i jesi li uopste isao nekad vozom od bg-a do sofije?

mislim da nisi? e, pa ja sam tvojom varijantom samo busa, isao, i platio 30 evra skuplje, a daleko vise se smorio putujuci 15 sati busom, gde ne mozes ni noge da ispruzis....a putovao sam i samo vozom, i ni to ne preporucujem, jer je hladno u vozu kroz bugarsku i voz se klacka 24 sata...

Pusti ga bam-bam, neki ljudi su toliko tvrdoglavi! Na kraju, neka svako putuje onako kako voli, ja licno najvise mrzim autobus!

Pusti ga bam-bam, neki ljudi su toliko tvrdoglavi! Na kraju, neka svako putuje onako kako voli, ja licno najvise mrzim autobus!

Ma da...nema veze sto nema grejanje kroz Bugarsku,malo se istrpimo...dobro de obuces,malo alkohola,i nista se ne oseti..Nema nekad grejanje ni kod nas,zavisi kako kad...ja uvek za put vozom obucem malo starije stvari,prljavi budu nekad vagoni,sto bih prljao garderobu bezveze...

pa jel ti svi lepo pricamo da je u vozu od bg-a do sofije toplo do jaja, kao i u obrnutom smeru, a hladno je samo kroz bugarsku, dok je prikacena bugarska lokomotiva...dalje, karta za bus kosta 18 evra kod HAS-a koja je najbolja kompanija, a metro je krs, i skuplji pri tom....

hebote, ne odustajes od svoje price, a ja ti kazem da sam tom trasom isao bar 30 puta, i to raznim nacinima, i zakljucio da je ova NAJBOLJA voz-bus....

mislim da nisi? e, pa ja sam tvojom varijantom samo busa, isao, i platio 30 evra skuplje, a daleko vise se smorio putujuci 15 sati busom, gde ne mozes ni noge da ispruzis....a putovao sam i samo vozom, i ni to ne preporucujem, jer je hladno u vozu kroz bugarsku i voz se klacka 24 sata...

Mene ne zanima što si ti išao 30 puta, niti me zanima što možeš noge da ispružiš, niti me zanima što je toplo kroz Srbiju i Tursku, a samo je u Bugarskoj hladno zbog njihovih krš lokomotiva. Sve je to u redu, i ja tebe kapiram, ali ne kapiram što si tako napadan? Baš me briga ako je tebi voz bolji - već sam rekao da kome je bolji, bolji je, nemam baš ništa protiv, svako putuje kako želi a ne kako neko drugi misli da je bolje. Tebi je voz bolje - super, to cenim, ali meni voz nije bolji iz više razloga i - to je to.

Drugo, Metro nije krš, jer sam se vozio u njemu. Bar ne možeš reći da su svi Metro busevi krš. Ja sam išao do Tbilisija i posle do Jermenije, pa se vratio nazad, i ispostavilo se da je Metro bus, od Istanbula do Sofije, bio najbolji. Možda nisu svi njihovi busevi tako dobri - ne mogu 100% da tvrdim, ali sam ih video, a i ovde na forumu od nekih likova, još pre nego što sam otišao, pročitao da su oni najbolji prevoznici u Turskoj (ima još par konkurenata, koji ih uslugama i busevima čak prestižu, sami Turci su mi to rekli, ja se još nisam vozio). Istanbul - Sofija je karta 25 eura. Meni je to odgovaralo.

A bg83girl je lepo rekla - bus je moje prevozno sredstvo kada god ne idem avionom. Vozovima po Srbiji i Bugarskoj - stvarno ih izbegavam. Svaka čast ko putuje, ko ih voli i ima lepa iskustva, nimalo mi to ne smeta (koliko vidim da tebi smeta to što ja volim nešto drugačije) - ja jednostavno sam platio autobusku kartu iz Sofije do Bg-a, kako ne bih išao vozom, iako sam mogao i njime otići u 12:25 po redu vožnje (tako su mi rekli). No, bilo je malo prohladno toga dana, na železničkoj stanici surovo jadno, hladnjikavo, meni malo prohladno, pa i sama pomisao da ću da se klackam 15 sati do Bg-a u polu-hladnom vozu jednostavno me je odvukla na bus koji je išao do Madrida, i koji po redu vožnje ne staje u Bg, ali ova žena iz agencije je bila ljubazna i sredila mi je da mi oni stanu u Bg, kako i bi, i nije mi uopšte žao što sam platio punu cenu karte a ne 4 leva kondukterima. Možda ću sledeći put ići vozom, bar da vidim kako je, ali ovoga puta nisam bio spreman za vozove, niti se vozim u njima već dugi niz godina. :)

Valjda nemaš ništa protiv što imam svoj izbor (nije on samo moj, svako može da bira čime će da putuje, zar ne) i razloge zbog kojih (ne)volim da putujem ovim ili onim prevoznim sredstvom? Meni tvoj izbor ne smeta, uživaj i dalje ako ti tako najviše odgovara, zaista mi je drago što neko drugačije razmišlja od mene i što vidi drugačije od mene . :)

Marco ti i ja smo vidim isti po pitanju razmishljanja, ni ja vozom nikako  :happyyy:

Imam rođenu sestru u Pančevu živi, pa godinama ne idem tzv. 'Beovozom,' izem ti ja te 'brze pruge' Srbije, kada sam par puta putovao po sat i više vremena, do Pančeva, onda su mi vozovi preko glave. Možda na zapadu. Kaže mi jedan frend pre neki dan, to jest, čudi se što izbegavam vozove. Njemu su oni super, i on je uvek putovao njima. 'Da,' ja mu kažem, 'ne zaboravi da si ti živeo godinama na zapadu i tamo si išao vozovima koji su ok, a kada si ovde poslednji put putovao njima?' Nasmejao se, jer ovde nije godinama unazad išao vozovima.

Da pojednostavish sledeci put, mozesh uzeti kao ja odmah povratnu NishExpresa ovde u BGu, samim time je karta jeftinija, a uzmesh otvorenu i onda je samo za 1 lev chekirash u Sofiji u agenciji Alper, to je ona agencija ispred koje direkt staje bus NisExpresa...ja sam stigla iz IST za Sofiju u nekih 9 ujutro, dakle chekala sam onaj u 16h, ali sam imala vishe neo dovoljno vremena da se proshetam, pojedem, popijem itd.

Da pojednostavim priču iz mog ugla - sledeći put idem za Istanbul direktno iz Beograda, ne presedam u Sofiji, niti želim da je razgledam.  ;D Neću nigde ništa da čekiram, nego direktno do Istanbula. Za 50 ili 40 eura u jednom pravcu, nebitno. Krenuo sam oko 16h iz Pojata i bio oko 06-07 u Istanbulu. Jel to nešto loše? Nije. Meni je tako odgovaralo, i to je to (Sofiju sam video tek kada sam se vraćao, i nije mi nešto žao što više nisam video lol).

U pravu si. Pa, pošto ja, najverovatnije, u martu opet putujem za Istanbul, imam 3 opcije:

1) avionom do Istanbula (teško, ali ko zna).

2) Busem do Istanbula.

3) Kolima do Istanbula.

Ne idem sam, moj prijatelj ide samnom. Mi putujemo mnogo dalje od Istanbula, pa ćemo se još o detaljima natenane dogovoriti. Voz ću mu predložiti, ali znam da on neće ići vozom. Verovatno su neki ljudi toliko tvrdoglavi i nedokazani, ne znam šta je, ali ne idu i ne vole svi vozove (a oni koji ih vole nikako da to shvate i ostave na miru ove koji koriste alternativna rešenja lol).

U svakom slučaju, raspitaću se kada, odakle i po kojoj ceni idu busevi iz Bg-a za Istanbul, ne računam Nish express i presedanja u Nishu i Sofiji. Ako nešto iskopaš - javi mi na pp, da se ne iznerviraju ovi što vole vozove i nas ne mogu da shvate (lol), premda već par nekih telefona imam još od pre Nove godine, samo trebam da ih nazovem i pitam za cene i ostalo. Ako odemo kolima, super, ali onda moram za neke druge informacije da se raspitam, i tako. U svakom slučaju - lepo je bilo videti Istanbul, iako ja nisam bio dugo tamo.

Kaže mi Turčin - ako hoćeš da dobro upoznaš Istanbul, onda trebaš biti godinu dana u njemu. Ako hoćeš onako, površno, onda mesec dana. Ja se pitam - šta može za jedan dan da se vidi? :) Mnogo korisnih informacija mi je dao za to kratko vreme koliko smo proveli zajedno, i sve to zaista vredi.

vi kako 'oćete.. a ja idem ili

1. vozom do Budimpešte pa wizz-om za Istanbul 26 + 66 €

2. vozom do Sofije pa pegasus-om za Istanbul 25 + ~70 €

i nema klackanja i nema smrzavanja itd nono

Busom ne bih putovala, verovali ili ne, ni da mi neko plati. Biti preko 10h u busu za mene predstavlja horor. Nakon jednog takvog putovanja do Barselone, nikad vise! I sada kad idem busom, a u pitanju su krace relacije, uvek gledam da zauzmem dva sedista.

S druge strane, vozom sam npr. putovala do Moskve, dva dana i dve noci, bez problema: mozes da odspavas, prosetas do restorana, zapalis cigaretu... Meni to puno znaci.

Mene ne zanima što si ti išao 30 puta, niti me zanima što možeš noge da ispružiš, niti me zanima što je toplo kroz Srbiju i Tursku, a samo je u Bugarskoj hladno zbog njihovih krš lokomotiva. Sve je to u redu, i ja tebe kapiram, ali ne kapiram što si tako napadan? Baš me briga ako je tebi voz bolji - već sam rekao da kome je bolji, bolji je, nemam baš ništa protiv, svako putuje kako želi a ne kako neko drugi misli da je bolje. Tebi je voz bolje - super, to cenim, ali meni voz nije bolji iz više razloga i - to je to.

Drugo, Metro nije krš, jer sam se vozio u njemu. Bar ne možeš reći da su svi Metro busevi krš. Ja sam išao do Tbilisija i posle do Jermenije, pa se vratio nazad, i ispostavilo se da je Metro bus, od Istanbula do Sofije, bio najbolji. Možda nisu svi njihovi busevi tako dobri - ne mogu 100% da tvrdim, ali sam ih video, a i ovde na forumu od nekih likova, još pre nego što sam otišao, pročitao da su oni najbolji prevoznici u Turskoj (ima još par konkurenata, koji ih uslugama i busevima čak prestižu, sami Turci su mi to rekli, ja se još nisam vozio). Istanbul - Sofija je karta 25 eura. Meni je to odgovaralo.

A bg83girl je lepo rekla - bus je moje prevozno sredstvo kada god ne idem avionom. Vozovima po Srbiji i Bugarskoj - stvarno ih izbegavam. Svaka čast ko putuje, ko ih voli i ima lepa iskustva, nimalo mi to ne smeta (koliko vidim da tebi smeta to što ja volim nešto drugačije) - ja jednostavno sam platio autobusku kartu iz Sofije do Bg-a, kako ne bih išao vozom, iako sam mogao i njime otići u 12:25 po redu vožnje (tako su mi rekli). No, bilo je malo prohladno toga dana, na železničkoj stanici surovo jadno, hladnjikavo, meni malo prohladno, pa i sama pomisao da ću da se klackam 15 sati do Bg-a u polu-hladnom vozu jednostavno me je odvukla na bus koji je išao do Madrida, i koji po redu vožnje ne staje u Bg, ali ova žena iz agencije je bila ljubazna i sredila mi je da mi oni stanu u Bg, kako i bi, i nije mi uopšte žao što sam platio punu cenu karte a ne 4 leva kondukterima. Možda ću sledeći put ići vozom, bar da vidim kako je, ali ovoga puta nisam bio spreman za vozove, niti se vozim u njima već dugi niz godina. :)

Valjda nemaš ništa protiv što imam svoj izbor (nije on samo moj, svako može da bira čime će da putuje, zar ne) i razloge zbog kojih (ne)volim da putujem ovim ili onim prevoznim sredstvom? Meni tvoj izbor ne smeta, uživaj i dalje ako ti tako najviše odgovara, zaista mi je drago što neko drugačije razmišlja od mene i što vidi drugačije od mene . :)

Imam rođenu sestru u Pančevu živi, pa godinama ne idem tzv. 'Beovozom,' izem ti ja te 'brze pruge' Srbije, kada sam par puta putovao po sat i više vremena, do Pančeva, onda su mi vozovi preko glave. Možda na zapadu. Kaže mi jedan frend pre neki dan, to jest, čudi se što izbegavam vozove. Njemu su oni super, i on je uvek putovao njima. 'Da,' ja mu kažem, 'ne zaboravi da si ti živeo godinama na zapadu i tamo si išao vozovima koji su ok, a kada si ovde poslednji put putovao njima?' Nasmejao se, jer ovde nije godinama unazad išao vozovima.

Da pojednostavim priču iz mog ugla - sledeći put idem za Istanbul direktno iz Beograda, ne presedam u Sofiji, niti želim da je razgledam.  ;D Neću nigde ništa da čekiram, nego direktno do Istanbula. Za 50 ili 40 eura u jednom pravcu, nebitno. Krenuo sam oko 16h iz Pojata i bio oko 06-07 u Istanbulu. Jel to nešto loše? Nije. Meni je tako odgovaralo, i to je to (Sofiju sam video tek kada sam se vraćao, i nije mi nešto žao što više nisam video lol).

U pravu si. Pa, pošto ja, najverovatnije, u martu opet putujem za Istanbul, imam 3 opcije:

1) avionom do Istanbula (teško, ali ko zna).

2) Busem do Istanbula.

3) Kolima do Istanbula.

Ne idem sam, moj prijatelj ide samnom. Mi putujemo mnogo dalje od Istanbula, pa ćemo se još o detaljima natenane dogovoriti. Voz ću mu predložiti, ali znam da on neće ići vozom. Verovatno su neki ljudi toliko tvrdoglavi i nedokazani, ne znam šta je, ali ne idu i ne vole svi vozove (a oni koji ih vole nikako da to shvate i ostave na miru ove koji koriste alternativna rešenja lol).

U svakom slučaju, raspitaću se kada, odakle i po kojoj ceni idu busevi iz Bg-a za Istanbul, ne računam Nish express i presedanja u Nishu i Sofiji. Ako nešto iskopaš - javi mi na pp, da se ne iznerviraju ovi što vole vozove i nas ne mogu da shvate (lol), premda već par nekih telefona imam još od pre Nove godine, samo trebam da ih nazovem i pitam za cene i ostalo. Ako odemo kolima, super, ali onda moram za neke druge informacije da se raspitam, i tako. U svakom slučaju - lepo je bilo videti Istanbul, iako ja nisam bio dugo tamo.

Kaže mi Turčin - ako hoćeš da dobro upoznaš Istanbul, onda trebaš biti godinu dana u njemu. Ako hoćeš onako, površno, onda mesec dana. Ja se pitam - šta može za jedan dan da se vidi? :) Mnogo korisnih informacija mi je dao za to kratko vreme koliko smo proveli zajedno, i sve to zaista vredi.

ok...potpuno si u pravu, ovo prepucavanje je beskorisno, ti volis direkt bus, ili sta god, ja volim voz-bus, ali ako letim sa sabihe ( istanbul) negde dalje, onda , ko sto rece besni flok, bolja je kombinacija voz do sofije, pa avion, za mene licno....

a nisam bio napadan, nego sam samo odgovorio na tvoje quotovanje mog zadnjeg posta....

nemoj da quotujes, nego samo stavi reply, i to znaci da samo dajemo razlicite info...a ovako si ponovo bio krenuo da nipodastavas moj predlog prevoza , i tvrdis da je tvoj bolji...

al aj pls. da prekinemo ovo....ljudi su valjda do sad zakljucili koliko varijanti ima, sta je jeftinije, brze, lakse, bolje za noge, za setnju, za toplo-hladno itd...

a najbitnije je da dobiju info, a ne da se ubedjujemo ko sta vise voli...

ima jedan moj post ranije gde sam, pod brojevima, nabrojao sve nacine, i cene, i vremena puta...i besni flok me dopunio jer sam jedno zaboravio...al odma je ispod  :)

prema tome, mogu da nadju to da ne bi citali celu ovu korespondenciju..

peace bro`

Krenuo sam oko 16h iz Pojata i bio oko 06-07 u Istanbulu. Jel to nešto loše? Nije.

Mozda nije lose to, ali je lose da iznosis neistine samo da bi bio u pravu i pokazao kako imas bolje resenje  :?

Kada se pisalo o vremenu putovanja, naveo si da si stigao za 12h, a sada se ispostavlja da je u pitanju 15h i to tek sa juga Srbije - sto je barem 3-4h od Beograda...sto cini tek malu razliku u odnosu na varijantu voz-bus...

Sa druge strane, uporno o tome kako je hladno (a evo sad i koliko treba beovozu do Panceva  :o ), a bam-bam kombinacija bas izbegava tu relaciju voza kroz Bugarsku i generalno ocigledno nema nista protiv voznje busom...

Sa trece strane, varijanta voz-bus je za celih 35e jeftinija...sa time mogu biti placena 3 nocenja u Istanbulu ili se dobrano oprobati svi tamosnji specijaliteti !

I za sam kraj, mozgalica za cetvrti razred osnovne skole:

3 * 64e = X

2 * 100e = Y

Sta je vece X ili Y?

Pozdrav za sve dobre ljude !

Da, Marco Polo je naveo i da se 15h klacka vozom Sofija - Beograd. Ne klacka se 15h vozom Sofija - Beograd već 8h (ajd da kažemo 10h, ako kasni). A i ne znam kako je vama, ali meni lično kad idem vozom ništa mi se ne klacka. Mislim, je li ikad neko povraćao od putovanja vozom? A autobusom? Plus još, problem sa negrejanim vozom postoji samo zimi, tako da ne vidim zašto se neko ko je mlađi od 26 ne bi odlučio za varijantu Balkanflexipass 51 EUR + doplata za spavaća Sofija - Istanbul u jednom smeru 10 EUR, dakle 71 EUR ukupno, + još može da se za džabe vozika po Turskoj mesec dana...

Da, Marco Polo je naveo i da se 15h klacka vozom Sofija - Beograd. Ne klacka se 15h vozom Sofija - Beograd već 8h (ajd da kažemo 10h, ako kasni). A i ne znam kako je vama, ali meni lično kad idem vozom ništa mi se ne klacka. Mislim, je li ikad neko povraćao od putovanja vozom? A autobusom? Plus još, problem sa negrejanim vozom postoji samo zimi, tako da ne vidim zašto se neko ko je mlađi od 26 ne bi odlučio za varijantu Balkanflexipass 51 EUR + doplata za spavaća Sofija - Istanbul u jednom smeru 10 EUR, dakle 71 EUR ukupno, + još može da se za džabe vozika po Turskoj mesec dana...

zato sto je varijanta voz do sofije , pa bus do stambola 64 eu povratna, ako kupujes povratnu za voz bg-dimintovgrad onda je oko 59 eu, ako je krajn je odrediste samo stambol hehehe

salim se, evo necu vise :eat: