Jump to content

Featured Replies

Da, Marco Polo je naveo i da se 15h klacka vozom Sofija - Beograd. Ne klacka se 15h vozom Sofija - Beograd već 8h (ajd da kažemo 10h, ako kasni). A i ne znam kako je vama, ali meni lično kad idem vozom ništa mi se ne klacka. Mislim, je li ikad neko povraćao od putovanja vozom? A autobusom? Plus još, problem sa negrejanim vozom postoji samo zimi, tako da ne vidim zašto se neko ko je mlađi od 26 ne bi odlučio za varijantu Balkanflexipass 51 EUR + doplata za spavaća Sofija - Istanbul u jednom smeru 10 EUR, dakle 71 EUR ukupno, + još može da se za džabe vozika po Turskoj mesec dana...

zato sto je varijanta voz do sofije , pa bus do stambola 64 eu povratna, ako kupujes povratnu za voz bg-dimintovgrad onda je oko 59 eu, ako je krajn je odrediste samo stambol hehehe

salim se, evo necu vise :eat:

Ma OK je to, podržavam! Ali sam uočio da većina ljudi koji idu do Istanbula produžavaju i dalje, a onda Flexipass vrši posao, umesto što bi plaćao buseve po Turskoj, bar tamo gde ide voz.

Ja mogu samo na rachun vremena da kazem neshto, pod uslovom da me ne ubijete  :happyyy: Salim se, elem, kazo ovi iz Bosfor Travela da se krece iz BGa u 10 ujutro, a stize oko ponoci i to mi potvrdili i putnici...dakle to je oko 14h putovanja...dirket autobusom

A Bam Bam...nije tahcno da su Metro autobusi krsh, ne znam za druge destinacije i u shta si ti ushao, ali mene je vozila Setra koja je bash super...grejanje, muzika, tv, dobijesh slushalice, slatkishe, sokic, vodicu, vlazne maramice, sve za 25eur...ok nek' je HAS i bolji , ali METRO ima 5 polazaka dnevno, a HAS samo 2 i to je ono shto meni nikako ne odgovara...jer mi se ne uklapa sa vremenom...

a zaista nemam lichno nishta protiv ni vozova, al ako imam avion ili bus, zaista ce mi voz biti poslednja varijanta

uostalom ovo je tema AUTOBUSOM DO ISTANBULA  :P :P :P :P

"uostalom ovo je tema AUTOBUSOM DO ISTANBULA  Tongue Tongue Tongue Tongue"

Wizzovim Airbus A320, iz Peste za dva sahata. :)

a zaista nemam lichno nishta protiv ni vozova, al ako imam avion ili bus, zaista ce mi voz biti poslednja varijanta

Hehe, nisu mi jasni ljudi koji više vole vožnju u autobusu nego u vozu. Baš bi voleo da čujem šta je to bolje kod autobusa, nego kod voza, govoreći uopšteno.. Avion ne mogu uporediti jer nikad nisam leteo niti nameravam  :spot:  Al' sto ljudi sto ćudi... :)

evo trebalo bi da se polako vraćam pa sam bio danas da pitam za kartu nazad...kaže tip 46lira ili 20 e....izgleda da je bolje dati eure jel ako promenite dobijate oko 21,3e čudno

neće nikako da spusti na 18 e kolko sam platio u sofiji....kaže ako imam leve onda bi mogo da mu dam isto tolko kolko je bilo iz sofije...no ajd 2 e više manje neigra veliku ulogu

pitah i za taj metro bus ali je 2-3 e skuplji

neko glupo hladno kišovito je veme ivde tako da nebih nikom preporučio da ide u ovom mesecu tu

Hehe, nisu mi jasni ljudi koji više vole vožnju u autobusu nego u vozu. Baš bi voleo da čujem šta je to bolje kod autobusa, nego kod voza, govoreći uopšteno.. Avion ne mogu uporediti jer nikad nisam leteo niti nameravam  :spot:  Al' sto ljudi sto ćudi... :)

Meni lichno shto se busa tiche: sigurniji (MOJE mishljenje), drugo: uvek mi je tu shofer koga mogu neshto da priupitam i dobijem pravu info...imam za sigurno grejanje, dalje...imam muziku, imam tachnu predstavu shto se vremena tiche kako i shta i nemam razloga da chekam dal' ce ova lokomotiva il' vagon da se kachi il' jok i chekam il ne bla bla...eto u Metroovom busu imala i posluzenje, pomoc svu mogucu i nemogucu chak i u IST kad smo stigli mi je ta hostesa pomogla oko josh 100 stavri na njihovom terminalu, dalje WiFi u busu chega koliko znam u vozu nema itd itd...

a eto, k'o shto ni meni nije jasno shto neko ne leti, ako vec ima i ta opcija, a ima para za to...sem ako nema fobiju naravno

Tako da...da...sto ljudi, sto cudi...ali naravno, avion je zakon, airBUS ;)

Mozda nije lose to, ali je lose da iznosis neistine samo da bi bio u pravu i pokazao kako imas bolje resenje  :?

Kada se pisalo o vremenu putovanja, naveo si da si stigao za 12h, a sada se ispostavlja da je u pitanju 15h i to tek sa juga Srbije - sto je barem 3-4h od Beograda...sto cini tek malu razliku u odnosu na varijantu voz-bus...

Rekao sam da su mi ovi iz Sport Turista rekli da bus putuje oko 12-13 sati - ne sećam se da sam rekao da sam ja stigao za to vreme, ali po svemu sudeći - tako je nekako bilo.  ;)

Ja mogu samo na rachun vremena da kazem neshto, pod uslovom da me ne ubijete  :happyyy: Salim se, elem, kazo ovi iz Bosfor Travela da se krece iz BGa u 10 ujutro, a stize oko ponoci i to mi potvrdili i putnici...dakle to je oko 14h putovanja...dirket autobusom

Meni to odgovara. :) Koja beše cena? Da li 40 ili 50 eura?

P.S. Ne zaboravi da uključiš vremensku razliku od 1h.  :)

Sabac-Istanbul autobus..vozi nedeljom,staje u Beogradu..Nisu..moze usput na autoputu..kontakt tel. 065/57 57 570 Pedja

evo vratih se iz ist isto tom has kompanijom za 20e do sofije

jedini problem je da je bus doso u sofiju oko 6 ujutro a u čekaonici ima neke glupe metalne klupe na kojima se smrznete sedeći a napolju je bilo tolko zima da mi se baš ni nije išlo u obilazak

tako sedeći do sedam dodjoh do zaključka da je glupo zimi čekati do 12,20 kad voz naidje pa sam pekoputa našo neki mapu bus koji ide ko niša u 7,30 i koji košta 13 e a od niša za bg za 1000 din

možda sam i mogo sovaj bus negde baamo do dimitrgrada al kako sam iz busa vido tu selendru dobro je da nisam..nemam pojma odakle bi pokupio bus za niš..neka baba je stopirala ovaj bus negde na nekoj okuci a par ljudi je isto tako izbacio negde u nekoj ulici..užas od mesta

• 3 weeks later...

Pozdrav narode, evo procitah sve u ovoj temi, sagledas razlicita misljenja i prvenstveno da se svima zahvalim na informacijama, misljenjima, preporukama i ostalim...

U skorije vrijeme putujem u Istanbul, tacnije 99% putujem. Iz Banja Luke sam, pa tek sada vidim u kolikom sepetu od grada a tek od drzave zivim. Neki autobus Banja Luka - Istanbul, ne da ne postoji nego ne vjerujem da ce ikada i postojati. Tako da se okrecem vama, tacnije put planiram kao da sam u BG-u. Eto jedina sreca sto postoji turisticki prevoznik Lastra Lazarevac, nije da ih reklamiram ali hvala im, jer karta Banja Luka - Beograd me izadje sa studentskim popustom 12 KM, ili vam oko 6 eura, sto je za tako dugacak put odlicna cijena racunajuci da me taxi od moje A. Stanice do kuce izasao 5 eura...  :cryy:

Sledece sto planiram kada stignem u BG je da se 'vatam voza. E, sada najveci problem je upravo taj sto se vozom nikad nisam vozio ( Iz Banja Luke do BG-a ovim nasim vozovima treba kao do Bagdada da idem), tako da sa njim tesko ko da putuje. Tako da ne znam kako to bas sve funkcionise, ajde srece da ide neko samnom ali nazalost na ovaj put idem sam. Ali snacicu se valjda nekako.  :kamp:

Idem do Sofije, pa od Sofije busom ovim sto kazete da ih ima sepet. E sada, nisam sve tacno shvatio oko cijena, pa da mi napisete koliko ce me sav taj put izaci, ukljucujuci i povratak, racunajuci ovih mojih 12 eura Banja Luka - Beograd relacije.

I ako bi mi neko pojasnio tok puta vozom kroz Srbiju i Bugarsku..

Volim putovati, nije mi tesko ni cekati na stanici i slicno tome, jer avantura je avantura..  :dance:

Istanbul airport shuttle provides a simple but efficient airport shuttle service operating 7 days a week between istanbul airport. They use experienced English speaking drivers who are specialized in the door-to-door transport of passengers and who know their way around www.istanbultransfer.net our fleet of mini-vans and cars offer a comfortable, reliable and economical transport into or out of pstis. No need to queue for taxis with their uncertain rates, or drag your bags around searching for public transport.

Bosfor travel vise nije na pominjanoj adresi...prosao juce i vidim da su iselili...pogledacu danas, da li pise gde su otisli.

Ja sam nekoj agenciji slao neki dan, koju sam nasao ovde na netu, ne sjecam se tacno koja je, jbg izbrisao mail, kazu ne voze vise tu relaciju...ajde ako neko sazna ista, ko ide i kada neka javi... :102:

Inace, putujem u Istanbul vjerovatno pocetkom marta, pa ako neko tada ide cujemo se pa da putujemo zajedno... u bilo kojoj varijanti...  :pivoooo:

Postovani,

Polazak za Istanbul imamo svake nedelje cena povratne karte iznosi 100 E, a cena karte u jednom pravcu iznosi 50E, polazak iz Novog Sada je u 9h.

Srdacan pozdrav

Od turisticke agencije Bosfor...

Aj molim vas ispisite mi brojeve prevoznika iz Novog Pazara koji voze za Istanbul.

Sabac-Istanbul autobus..vozi nedeljom,staje u Beogradu..Nisu..moze usput na autoputu..kontakt tel. 065/57 57 570 Pedja

Bosfor travel vise nije na pominjanoj adresi...prosao juce i vidim da su iselili...pogledacu danas, da li pise gde su otisli.

Preselili u Masarikovu...  :)

Pozdrav svima,

U Julu imam avion iz Istanbula koji polece u Subotu u 01:00(0-24h) . Radim i ne mogu da uzmem voz u cetvrtak iz bg-a. Treba nekako da stignem na vreme. Video sam da iz Nisa ima autobus u 4:30 koji bi treba da je do 10 u Sofiji. Iz Sofije na onom njihovom sajtu pise da ima nekih 7 polazaka za istanbul(meni bi mozda odgovorao onaj u 12) e sada prvo nisam siguran uopste da li je dovoljno vremena ako krenem u 12 iz Sofije (trebalo bi na aerodromu da budem negde u 23:00). Da li postoji neki nocni voz iz nisa za sofiju i da li postoji neka mogucnost da se rezervise autobuske karte iz Sofije za Istanbul? Da li se uvek mogu naci slobodna mesta u autobusima za Istanbul?

poz

Moraš biti precizniji. Ne kažeš o kom aerodromu u Istanbulu se radi, jer ti do Sabihe verovatno treba još jedno sat vremena, drugi će znati bolje od mene.

Nezgodno je što ti se može desiti da zagineš na granici , ja sam jednom čekao tačno 3 sata jer je jedna devojka nosila drogu, pa je onda bus išao na rendgen itd. Inače bi bus bez toga trebalo da je za najviše 9 sati u Istanbulu.

Da u pitanju je Sabina. Pokusavam da nadjem neku varijantu kako bih izbegao avion bg-istanbul. Ako neko zna za neki autobus koji ide uvece(cetvrtak) bilo bi lepo da podeli informaciju. hvala

Taj autobus koji je u Nisu u 4:30 zapravo krece iz Bg-a u 00:45. Imas taj polazak na sajtu BAS-a. Sto se tice Sofije, tih sedam polazaka koje si video su samo za kompaniju METRO. Osim njih ima jos kompanija koje voze za Istanbul. HAS ima polazak u 11 sati prepodne sto ti vise odgovara a ujedno je i jeftiniji. Karata uglavnom ima na dan polaska, ali mozes da rezervises mail-om. http://www.hasturizm.com.tr/h_english/bulgaristan.asp E sad, iako pise da stize oko pola 8 u Istanbul, to u praksi ne mora biti tako. Uglavnom jeste, uglavnom stize za najvise 9 sati, ali desava se da put traje i po 10 i vise sati, u zavisnosti od cekanja na granici. Ta cekanja nisu pravilo, ali imaj ihna umu. U principu, trebalo bi da imas bar 2 sata fore da stignes do Sabihe.

Wizzair ne odgovara zbog datuma i opet problem kako na vreme doci u Budimpestu.

@Vuk

Hvala na sajtu. Definitivno cu dobro razmisliti o ovoj opciji.