Jump to content

Featured Replies

Hvala ti puno. Da, da, nisam ni pomišljala da sakrijem rodbinu, to sam mislila i da naglasim da ih imam i da idem tamo. Mada, imam i drugaricu u blizini Toronta koja se porodila pa ću i nju ići da vidim, ali ovo mi je svakako prioritet... Onda ću ja negde krajem godine aplicirati (svakako se piše u aplikaciji planirani period odlaska i povratka, a to ću staviti da je leto 2020.), pa vam se javim sa ishodom. :) Nadam se da će mi prva viza na 5 godina biti prednost i da me neće ograničiti jednim ulaskom. Ove formalnosti i papirologija ubijaju... :D

Hvala još jednom @deleter! ?

Ako bi hteli da povećate šanse da dobijete multi vizu, ja bih napisao i izjavu u kojoj bih rekao da bih voleo da posetim više puta Kanadu u narednih par godina i da ih moliš da ti izdaju vizu na duži period (to sam ja uradio prilikom poslednje predaje).

• 3 weeks later...

Da li je neko imao ikakva iskustva sa time da je zaboravio da priloži neki dokument u online prijavi?

Konkretno sam zaboravila u sekciji Invitation Letter da pridodam sken imigrantske vize (ona kartica da živi u Kanadi) osobe koja mi je garant i kod koga ću odsesti. :( Tri dana sam gledala u sve one skupljene papire, slike, pisma, dokaze i 10 min nakon što sam aplicirala i platila troškove, slučajno naletim na mejl sa skeniranom imigrantskom karticom i sad malo ludim. Ima li leka za ovu situaciju?

Da li bi za dobijanje multiply entry visa bilo poželjno da se navede da imam u planu da posetim Kubu sa rodbinom iz Kanade za vreme boravka u Kanadi?

Sent from my iPhone using Tapatalk

• 2 weeks later...

Dobro vece svima, imam pitanje

Dobio sam ugovor na brodu, ali mi traze da apliciram za Kanadsku vizu i poslali su mi pismo zaposlenja na osnovu koga apliciram. Skinuo sam one forme za popunjavanje imm5257 i imm5707, mislim da su ostale optional. Zvao sam Centar za podnosenje zahteva u Beogradu, i rekli su mi da mogu popuniti aplikaciju i dokumenta elektronski, isprintati i zakazati biometriju, pa poneti aplikaciju i ostatak papira sa sobom i aplicirati onog momenta kada odradimo biometriju. Ova devojka koja mi je preko telefona dala info malo mi nije delovala sigurna, ne znam, mozda gresim. Uglavnom, apliciram za turisticku vizu, tako su mi rekli.

Da li je iko imao ovakvu situaciju ili da li neko zna da me uputi?

• 1 month later...

Postovani,

Da li mi neko moze objasniti najjednostavnije moguce proceduru za podnosenje zahteva za turisticku vizu za Kanadu, s' obzirom da sam nakon svega procitanog jos vise zbunjena.

Bitno je da napomenem da sam skoro doputovala iz Nemacke drugi put i da od pocetka godine imam boravak duzi od 9 meseci u pomenutoj zemlji, da sam putovala kolima sa sestrom preko madjarske granice i avionom do Hanovera, a da nisam dobila nikakvu kaznu, pecat u pasosu, niti mi je izrecena bilo kakva mera zbog prekoracenja boravka za nekog ko dolazi iz zemlje koja nije clanica EU.

U Nemackoj sam radila kao dadilja pomenuti period, na 'crnom', s' obzirom da mi jos uvek nije zakazan termin u ambasadi Nemacke u Beogradu, za koji sam aplicirala.

Boravak nelegalan u zemljama EU nema nikakve veze sa traženjem turističke vize za kanadu.

Za sve detalje vezane za dobijanje vize za potrebno je da se obratite ambasadi Kanadi.
Njihov kontakt telefon i fax u Beogradu:

Tel.: (381-11) 306-3000
Fax: (381-11) 306-3042

Adresa: ulica Kneza Milosa broj 75.
e-mail: [email protected]
Za više detalja kliknite na Ambasada Kanade u Beogradu

https://www.canadainternational.gc.ca/serbia-serbie/index.aspx?lang=eng

Hvala Vam na odgovoru!

Nisam bila sigurna da li samo prekoracenje(mada bez ikakvih kazni i zabrana) moze zakomplikovati proceduru za apliciranje za kanadsku vizu.

Pozdrav!

• 3 months later...

Pozdrav!

Interesuje me za turisticku Kanadsku vizu? 

Da li ja kao mladic od 20 godina, sa zavrsenom srednjom skolom i ne zaposlen mogu dobiti turisticku vizu. Planirao sam otici u Kanadu kod rodjaka da ih posjetim na 1 mjesec i da se vratim nazad.
Posto sam iz BiH, zvao sam u Sarajevu tamo neku ženu koja se bavi sa tim. Rekla mi je da cu tesko dobiti turisticku vizu posto nisam student...Rekla je da cu prije dobiti radnicku vizu nego turisticku, pa interesuje me da li vi imate nekih slicni iskustava?

I sta sad da radim?
Sa mnom bi putovala moja sestra koja ide u srednju skolu i ona bi bez problema dobila vizu. Rodjaci bi mi poslali garantno pismo i sve sta treba.

Edited by Milos27

• 2 weeks later...

Pozdrav. 

Dobila sam posao u Kanadskoj firmi i selim se sa porodicom tamo za 2 meseca. Ono sto me zanima je zna li neko koliko brzo nakon naseg presjenja mozemo uraditi turisticku vizu mojoj mamj koja je penzioner? 

Hvala puno  unapred

Malo mi je konfuzan ovaj njihov sajt, ili meni nesto danas mozak ne radi, ako nekom nije tesko da mi ukratko odgovori, ili ako je vec pitanje bilo izvinjavam se. U stalnom sam radnom odnosu i isao bih turisticki u Kanadu na 2 nedelje u maju, nemam tamo niti rodjake niti prijatelje, sta tacno popunjavam od ovih obrazaca?

- IMM 5257, IMM 5257 - Schedule 1, IMM 5645, IMM 5409?

Nesto vise ili manje?

Hvala unapred

Pozdrav, 

Da li je za apliciranje za kanadsku turisticku vizu dovoljno imati dokumenta prevedena ne engleski bez overe od strane sudskog tumaca?

Hvala unapred!

• 7 months later...

Jedno noob pitanje, priznajem nisam probao da nađem nigde info, čak nisam ni ovu temu celu pročitao  (ali baš je to neko nedavno napisao, na temu zašto je utihnuo ovaj forum, informacije su dostupne na sve strane, pa eto da pitam na forumu baš :) ) 

Da li može tranzit u Kanadi bez vize? 

Gledam neke karte za, trenutno Barbados, letovi koji mi se sviđaju svi su preko Toronta .. 

? 

hvala

Teško ću onda do kariba, uglavnom ili preko UK ili Canada ili USA ..  ?  

Edited by samsung

Gledam gde može na toplo da se ide,  za sada samo test da se ponese i to je, karta jeftina, 600-700, ali .. vize ? 

Doduše te jeftine karte su sa 50 sati puovanja i celu noć u Torontu. Možda ako ne bude drugih opcija i ako se lako dobija tranzitna viza možda ipak i probam. 

citat:

Isto kao i Sjedinjene Države i Kanada zahteva vizu čak i za putnike koji se nalaze u avionima koji imaju samo tehničko sletanje na kanadskom aerodromu. 

A super su, kako uopšte može da se izađe sa aerodroma, da se ja pitam ukinuo bih sve tranzitne vize :) 

Sada kada sam se na proleće leteo iz Bangkoka u Amsterdam, zabranili su ulazak bez EU pasoša u NL i ja šortsu i papučama a grejanje ne radi na aerodromu (zbog virusa?) a torba ostala dole negde, iza pasoške kontrole. I nekoliko dana sam ih molio da me puste, neka neko ide sa mnom samo da uzmem glupu torbu :) 

I nisam uspeo. I šta sada viza ne viza, kada ne možeš da prođeš 

Edited by samsung

Nije mi jasno to s prtljagom, bas idiotski. Moj drug je bio zarobljen u Dubaiju nekoliko dana, ni oni nisu imali pristup prtljagu.  

Sto se kanadskog tranzita tice Air Canada je imala dosta povoljnu varijantu sa 1-2 jeftina nocenja u Torontu za svoje putnike u tranzitu ali ne sjecam se sad detalja. Muka mi je vise od viza, cim vidim da je neki let sa presjedanjem u USA/CAN odustajem.

Do Kariba nekad ima direktnih letova iz Pariza i Amsterdama za njihove (bivse) kolonije.

On 9/28/2020 at 8:51 PM, samsung said:

Gledam gde može na toplo da se ide,  za sada samo test da se ponese i to je, karta jeftina, 600-700, ali .. vize ? 

Doduše te jeftine karte su sa 50 sati puovanja i celu noć u Torontu. Možda ako ne bude drugih opcija i ako se lako dobija tranzitna viza možda ipak i probam. 

citat:

Isto kao i Sjedinjene Države i Kanada zahteva vizu čak i za putnike koji se nalaze u avionima koji imaju samo tehničko sletanje na kanadskom aerodromu. 

A super su, kako uopšte može da se izađe sa aerodroma, da se ja pitam ukinuo bih sve tranzitne vize :) 

Sada kada sam se na proleće leteo iz Bangkoka u Amsterdam, zabranili su ulazak bez EU pasoša u NL i ja šortsu i papučama a grejanje ne radi na aerodromu (zbog virusa?) a torba ostala dole negde, iza pasoške kontrole. I nekoliko dana sam ih molio da me puste, neka neko ide sa mnom samo da uzmem glupu torbu :) 

I nisam uspeo. I šta sada viza ne viza, kada ne možeš da prođeš 

pravo da ti kazem, ako u sred korone i one frke oko povratka kucama putujes u papucama i sorcu, a da sa sobom u kabinu ne poneses toplije stvari , ni ja te ne bi pustio po prtljag hahahah

600-700 evrica i nije bas jeftina karta za karibe, cesto ima dobrih promocija iz pariza pogotovu, ali i amsterdama, ko sto rece Thirsty, za mnogo manje pare, pricamo o 300-350-400 evrica....uglanom se radi o letovima za arubu, kurasao, martinik, monserat, gvadalupe ili sent marten.....obicno su za martinik najjeftiniji letovi....

A pazi kada sam do tog ranca došao tek sada u avgustu :) 

Skupilo se nas sedmoro u Amsterdamu i zamenimo karte za otkazani BG let i odemo u Franfurt, i nikome ne pebace prtljag i sve ostane u Amsterdamu. 

Od tamo je trebao da bude onaj 'vladin let' pa je tako većina odlučila. Ja nisam hteo da se vraćam tim 'besplatnim vladinim letom' , ali svakako ga nije bilo tih dana, pa smo na neku foru izašli sa Frankfurt aerodroma (konzulat nam odštampao da ćemo sutra napustiti Nemačku, hvala na tome, konzul u Frankfurtu je baš ok čovek). 

I tu sam tek kupio neke pantalone :)  

Bili u hotelu i onda se pojavio plaćeni let neke turske kompanije za 150 eur Študgart - Beograd i tako se vratim, a prtljag ostao u Ams. Pošto tada je skroz zatvoren bio BG aerodrom, ostavim adresu prijatelja u Berlinu za dostavu i on mi doneo tek nedavno. I pivo sa Filipina je preživelo i stiglo bezbedno ipak u rancu, jes. 

.. 

Da ok, nisam mislio da je 600 super povoljno, nego ono na prvu pretragu te standardne cene su ok, pa da nije vize ne bh puno teoretisao već bih se pakovao, ali.. 

Ovo sve nema veze sa temom, tj kanadskim vizama, izvinjavam se  ¯\_(ツ)_/¯

5 hours ago, samsung said:

A pazi kada sam do tog ranca došao tek sada u avgustu :) 

Skupilo se nas sedmoro u Amsterdamu i zamenimo karte za otkazani BG let i odemo u Franfurt, i nikome ne pebace prtljag i sve ostane u Amsterdamu. 

Od tamo je trebao da bude onaj 'vladin let' pa je tako većina odlučila. Ja nisam hteo da se vraćam tim 'besplatnim vladinim letom' , ali svakako ga nije bilo tih dana, pa smo na neku foru izašli sa Frankfurt aerodroma (konzulat nam odštampao da ćemo sutra napustiti Nemačku, hvala na tome, konzul u Frankfurtu je baš ok čovek). 

I tu sam tek kupio neke pantalone :)  

Bili u hotelu i onda se pojavio plaćeni let neke turske kompanije za 150 eur Študgart - Beograd i tako se vratim, a prtljag ostao u Ams. Pošto tada je skroz zatvoren bio BG aerodrom, ostavim adresu prijatelja u Berlinu za dostavu i on mi doneo tek nedavno. I pivo sa Filipina je preživelo i stiglo bezbedno ipak u rancu, jes. 

.. 

Da ok, nisam mislio da je 600 super povoljno, nego ono na prvu pretragu te standardne cene su ok, pa da nije vize ne bh puno teoretisao već bih se pakovao, ali.. 

Ovo sve nema veze sa temom, tj kanadskim vizama, izvinjavam se  ¯\_(ツ)_/¯

jesi bar popio to pivo u zdravlje :) ? koliko je proputovalo jeeee...

da, gledaj na onim sajtovima koji se nalaze na 1. stranici topika o jeftinim kartama( secretflying, flynous itd.), ima bas cesto promocija za francuske i holandske karibe, i to u udarnoj sezoni...za njih nam ne treba viza, tako da opusteno....ja sam se jednom vracao sa st. martena za pariz, i u jednom pravcu je bas jeftino nesto bilo....

• 1 year later...

Ćao svimaa, zanima me šta je tačno potrebno za turističku vizu za Kanadu?

Imam 17 godina i htjela bih preko ljeta otići kod tetke u Kanadu. Mislim da bih većinu uslova ispunila, ali mi je problem zaposlenje roditelja. Pa ako neko zna nešto više o tome neka mi pomognee!!

Hvala unaprijed!

• 3 months later...

Pozdrav, hteo sam da pošaljem decu na leto u Kanadu ali ne mogu da nađem nigde jednu informaciju. Ćerka ima 17, a sin 20 godina a u vreme putovanja će imati 18, da li ona može da aplicira za turističku vizu sa 17 godina?

Sent from my iPhone using Tapatalk