Jump to content

Featured Replies

Posted

Kao prvo,izvinjavam se što mi je hitno potreban savet ali moram da vas pitam u vezi ponude za posao u Americi.Konkurisao sam u poslednjih 10-ak dana na radno mesto konobara u hotelu Lotte New York Palace Hotel i pre 2 dana sam dobio online intervju na mail od njihove direktorice HR-a.Popunio sam taj intervju i poslao joj nazad.Sinoć mi je odgovorila da im je moja biografija odgovarajuća i da mogu raditi na mestu konobara,kao plata je 5.000USD basic i da potpišem ugovor,oni će platiti usa vizu,avionske karte i druge troškove a ja treba da platim radnu dozvolu USA work permit nekoj agenciji kada potpišem ugovor.Frka mi je da nije neka prevara pa bih vas zamolio da mi pogledate ugovor,ovde ću vam poslati,čisto me interesuje vaše mišljenje .Ovde već ne radim 7 meseci,diplomirani sam pravnik,ostao sam bez posla u PIO Fondu i gledao sam te kombinacije za Ameriku ili Novi Zeland i ovo mi je uletelo.

http://www.slideshare.net/PredragPetkovi/the-lotte-palace-hotel-for-predrag-petkovic

http://www.slideshare.net/PredragPetkovi/the-lotte-palace-hotel-contract-of-agreement-predrag-petkovic

Ovako izgleda njen odgovor,nakon slanja popunjenog intervju formulara:

The Lotte Palace Hotel, Address:

455 Madison Ave, New York, NY 10022, United States

Tel +15186334699,

Dear Predrag Petkovic,

We are satisfied with the caliber of your CV and your answers to our interview questions. Attached to this mail is a contract of Agreement cum Appointment Letter that you are expected to go through, sign and date at the bottom if you are satisfied with the terms of Contract. Thereafter you are to send us a scanned copy of the signed Contract for the purpose of filing and other office protocols. It should be noted that The Lotte Palace Hotel New York will take care of the charges for your Visa, Flight Ticket and other travel cost but work permit will be taken care of by the employee as stated in the contract.Employee will be contacted by our travel agency after contract has been signed and details will be given concerning your travel.First salary bonus will be sent to employee's account as soon as all travel detail are finished and employee is ready to come to the United States of America. We also want to encourage you to read the contract carefully before signing.

We will encourage you to contact the travel agent working with The Lotte Palace Hotel so that you can get your Valid USA Visa, Work Permit Paper and the rest of your Travel Documents in due time and you get to the USA before the date of your resumption.You are to contact (Mrss Mary Bojan) via mail sending a scanned copy of the signed contract to them also.

The email of the travel agent email: [email protected]

We congratulate you as our latest worker and we hope that you will repay the faith we have in you.

Best Wishes, Mrs Christine Falciglia, Director of Human Resources, The Lotte Palace Hotel

• Author

To mi je i sumnjivo,ne nalazim taj mail na guglu nigde.A za Lotte New York Palace Hotel sam našao taj e-mail [email protected] na zvaničnim sajtovima američke Vlade za ponudu poslova kao i na Linkedin-u.Ta žena Christine Falciglia im je stvarno direktor HR-a.Ovaj ugovor mi je malo čudan a i formular za intervju takođe.Mogu i njega ovde priložiti da vidite

Proveri dobro, nije bas logicno da jednom pravniku ponude tek tako 5000 dolara kao osnovnu platu i to da radi kao konobar:blink:

Moze da se javi elefteros, ja koliko znam konobari imaju satnicu tj za sve koje znam u Americi rade na sate, a konobari imaju male satnnice jer imaju ogroman baksis.

• Author

Ljudi ovo je onda težak kriminal.Ladno kada sam poslao da ne želim ništa da potpišem bez video intervjua preko Skajpa posle 4 sata me lik dodaje na Skype-u,neki Pedro Dias,belac sa bradom,sa lošim internetom,sav skockan u odelu,kao zamenik HR menadžera hotela.

Mozda oni koriste zaista neke podatke od hotela i imena njihovih menadzera a u stvari neka bzvz agencija. Ako nista ne moras da platis iz Srbije, i posalju ti ugovor za vizu, super.

A jesi aplicirao preko zvanicnog sajta hotela ili kako? Iz radoznalosti sam pogledao njihov zvanican sajt, imaju i odeljak gde se nude poslovi i ne vidim da tamo traze konobare.