Jump to content

Featured Replies

IIIVisas of all kinds:  

1Those for single entryVisa25

2Those for multiple entry  

a/ Valid for 03 monthsVisa50

b/ Valid for from more than 03 months up to 06 monthsVisa95

c/ Valid for from more than 06 months up to 01 yearVisa135

d/ Valid for from more 01 year up to 02 yearsVisa145

e/ Valid for from more 02 years up to 05 yearsVisa155

3Transfer of valid visas from old passport to new oneVisa5

Charges for rush work and overtime work other than the above-specified fees when dossiers are valid, (except Item 3, Section D):  

a/ Within a day (24 hours): 30%

b/ Within a day and a half (36 hours): 20%

c/ Overtime work, work after dossier-receiving hours or on holidays: 30%

Cene u konzulatu.

pa vidis, ne razumem ni ja posto mi iskustvo kaze da je u ambasadi uvek najjeftinija cena vize za gdegod jer nema nikakve dodatne usluge koju treba naplatiti, pa sam jutros, posto je jelte petak u Aziji, pojurila u ambasadu i aplicirala, platila 40 dolara za single entry od 30 dana i sa osmehom zadovoljno izasla jer mi je devojka rekla da vazi na kopnenim prelazima i da mi niko nece naplatiti dodatno pecat.

a onda mi je u medjuvremenu odgovorio @nemanja i rekao da je on licno preko ovog sajta: https://evisa.xuatnhapcanh.gov.vn/en_US/web/guest/khai-thi-thuc-dien-tu/cap-thi-thuc-dien-tu

platio svoju eVizu, uleteo u Vijetnam i nije platio apsolutno nikakav pecat, tako da je cela viza bila svega 25 dolara, sto ce reci - jeftinija je nego da se aplicira u ambasadi.

Sad me interesuje da li sam zaista izgubila 15 dolara posto je moguce uci kopnom sa ovom eVizom od svega 25 dolara, ili tu eVizu zapravo nije moguce koristiti na kopnenim prelazima iako je navedeno da moze..dakle, da li neko ima iskustva sa ovom eVizom a da je usao/la kopnom?

Hvala!!!

ma pusti ti Nemanju da on ima pojma zvao bi se Znamanja...Nemanja to previse asocira na nemam pojma;)
pa sta znam ima tu i drugih faktora,eto covek napisa gore tarifu i pise 25
kako se secam,viza je bila nesto jeftinija za srpski pasos a malo skuplja za eu i rekli su mi ako hocu odmah to kosta toliko,sutra je toliko a najjeftinije je bilo za tri dana,pa onda vise ulaza itd,uglavnom ima tamo ceo cenovnik usluga..da li si uopste videla cenovnik?
a kad dobijes pise na vizi gde si dobila,moze se i zapisati ime ko ti je sta rekao pa i nema problema na granicama
licno bi uvek vadio vize u ambasadama
sad dal je to s e vizom jeftinije ne znam ali tesko mi je da u to poverujem osim ako nije oficijalna strana ambasade pa kao popust da im bude lakse

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

u medjuvremenu sam dobila odgovore na vise strana i nekako dobila ambasadu, i ovako stoje stvari:

Srbi mogu da apliciraju za eVizu preko onog linka koji je zvanicni link i plate samo 25 dolara i dobiju vizu u PDF formatu.

Ta viza vazi i za vazdusni i za dobar broj kopnenih prelaza. Pecat moze a ne mora da se plati dodatno, i zavisi od prelaza, a jedna devojka je navela da su joj pecat naolatili svega 2 dolara.

...

Sestra mi je potvrdila da je uletela u Vijetnam i na granici dobila VISA ON ARRIVAL.

Prijatelj koji zivi na Tajlandu mi je potvrdio da je iz Kambodze busom usao u Vijetnam i isto tako dobio VISA ON ARRIVAL.

Zvala sam ambasadu/konzularno u Pnom Penu da ih pitam da obustave proces medjutim rekli su mi da u tom slucaju mogu samo da mi vrate 25 dolara za vizu dok je onih 15 zapravo danak imigracionom za uslugu.

Tako da, jeftinije je ako nije pri ambasadi, makar ne ovoj u Pnom Penu...

pa onaj sajt ciji link je ostavio nemanja, a ja ostavio dopunu, je drzavni sajt vijetnama za evize...

potrebno je samo otvoriti sajt i tamo je sve jasno...nije nikakva agencija u pitanju...

znaci to je puna cena vize, 25$, i to je to.....

to sa evizama od skora vazi za srbiju, pa ljudi jos  nisu bili dovoljno upuceni...ali evo moji drugari iz kine, koji zive blizu vijetnama, vec 2 puta idu tako do vijetnama, da produzavaju svoj boravak u kini...

• 8 months later...

Drugari imam sledecu situaciju.

Da li e viza za Vijetnam moze da se izvadi za vise ulazaka.

Zelim da idem u Vijetnam i Kambodzu a svaki let za Kambodzu vodi preko Vijetnama ili Tajlanda, tako da imam opcije ili da idem preko Tajlanda (i kupim tranzitnu vizu) ili Vijetnam-Kambodza-Vijetnam sto znaci 2 ulaska u VIE, a jedan moze biti tranzitni. 

Kako je najbolje da se ovo izvede?

1 hour ago, sasha16 said:

Drugari imam sledecu situaciju.

Da li e viza za Vijetnam moze da se izvadi za vise ulazaka.

Zelim da idem u Vijetnam i Kambodzu a svaki let za Kambodzu vodi preko Vijetnama ili Tajlanda, tako da imam opcije ili da idem preko Tajlanda (i kupim tranzitnu vizu) ili Vijetnam-Kambodza-Vijetnam sto znaci 2 ulaska u VIE, a jedan moze biti tranzitni. 

Kako je najbolje da se ovo izvede?

tranzitna viza kroz tajlnad kosta isto koliko i turisticka....i isti su papiri potrebni, tj. samo povratna avio karta....vijetnamska e-viza se, koliko znam, izdaje na 1 ulazak...tako da, mozes samo 2 puta da popunis e-vizu, i to je to.....jedino sto se placa dvaput....i tai vizu mozes da uzmes na 1 ulazak, pa posle na granici izmedju tajlanda i kambodze , pre nego sto napustis tajland ima salter gde ti lupe pecat za ponovni ulazak na tajland...to kosta 1000 bahta, oko 30 evra..

Hvala, tako i ja nalazim, tranzitna viza za Vijetnam ne postoji, pa je najlakse uzeti vijetnamske 2 e-vize (ili multientry on arrival), bar nema cimanja sa tai konzulatom, a cene karata i rastojanja su slicni.

Da li je neko vadio e vizu za Kambodzu ovde https://www.evisa.gov.kh/

Koje su razlike u odnosu na vizu on arrival, da li je ista prica kao za Vijetnam, da li e viza ustedi 2 strane u pasosu, cekanje u redu na aerodromu u Siem Reap-u, da li su cene 30$ za arrival odnosno 36$ za e vizu? 

Hvala

Da li je neko vadio e vizu za Kambodzu ovde https://www.evisa.gov.kh/
Koje su razlike u odnosu na vizu on arrival, da li je ista prica kao za Vijetnam, da li e viza ustedi 2 strane u pasosu, cekanje u redu na aerodromu u Siem Reap-u, da li su cene 30$ za arrival odnosno 36$ za e vizu? 
Hvala

Ja sam vadio (i bio) u decembru.

Definitivno ustedi vreme na REP-u u odnosu na one koji vade VoA.

Meni su printout e-vize zaheftali u pasos na ulasku, ali su pecate (i ulazni i izlazni) lupili na istoj stranici ispod tog papira (iako se odstampa na A4, sama viza je manja od stranice u pasosu i moze da se isece).

Ne znam kako je za Vijetnam jer sam tamo isao sa UK pasosem kada nije trebala viza.

Mozda je bilo zbog predstojecih praznika, ali sam ja cekao malo duze od tri radna dana (koliko kazu da je maksimum za obradu) za eVizu (isto za Laos). Online vidim da neki dobise istog dana.

Sent from my iTelephone using Tapatalk

Jedna stvar koje treba da budete svesni ako putujete u Kambodzu i Laos, na manjim granicnim prelazima ce vam traziti vise novca da platite za vizu na ulasku. Recimo ako je 30 dolara onda traze 35 dolara. I ako necete da platite iscimace vas da cekate sat vremena ili duze, ljudima se desavalo da im ode autobus i da ostanu tako na granici pa na kraju em plate vise za vizu em moraju da plate ponovo za autobus.

To je prednost ove elektronske vize sto ne mogu da vam iscede te dodatne novce za njihovu "uslugu".