Jump to content

Featured Replies

Posted

Pozdrav svima. Tek sam se ukljucio, ali mi se sajt jako dopada.

Treba mi pomoc oko planinarskog ranca. Gde se moze kupiti dobar ranac, i po kojoj ceni? I polovni dolaze u obzir.

ima u Novom Sadu, prodavnica rashodovane vojne opreme. Vrlo povoljno se mozhe nabaviti pravi vojnichki ranac, cipele, shatorsko krilo, ashov, injekcija adrenalina, shlem i bajonet.

Nalazi se odmah pored bioskopa Jadran a mislim da se zove kaplar.

Nema bash planinarski ranac ali vredi posetiti makar  :-)

U Beogradu rance mozes naci u Gori ili u InterSportu. Gora (Djusina 10) ima bas profi rance Ferrino i RPOutdoor, a i nisu mnogo skupi 6-10.000 (ovo je cena za rance od 60+ litara, manji ranci su i jeftiniji). A InterSport (u Merkatoru) prodaje McKinley.

Imam 2 mekkinlija iz Intersporta (40 i 75+10 litara) i dosta sam zadovoljan. Gledao sam izvikane (i skuplje, naravno) profi rančeve po Gori (čini mi se Ferino) i nalazio im glupave mane, tipa kai? sa patentom kojim se poklopac pričvr?ćuje na prednju stranu ranca (koji dakle zatvara ranac) je suvi?e kratak ?to onemogućuje sa iskoristi? celu visinu ranca, tako da praktično ima vi?ak materijala.

Vidi da ranac bude dovoljno visok da mo?e? da stegne? uprtač oko koski, a ne oko ?eluca, da uprtač mo?e zgodno da se stegne i da ranac bude dovoljno čvrst (za to slu?e ?ipke) tako da se većim delom te?ine osloni na uprtač, tako da rastereti? ramena.

Recimo na adventurer tool rančevima (to je klasa ispod mekkinlija - pijačari) uprtači su mnogo nezgodni za stezanje i samim tim skoro neupotrebljivi.

Sta mislite jel ok dati 58 evra za McKinley od 65L+10L?

Koliko se rancevi razlikuju po tezini?

I ta pojacanja na ledjima koliko su bitna? Jel ima tu nekih fora koje treba znati?

To je valjda OK cena. Nisam odavno gledao McK rance ali mislim da je OK.

Kada biras ranac uvek gledas, kao i kod ostatka opreme, da bude sto laksi a da to, naravno, ne ugrozava njegovu upotrebnu vrednost. McK je dosta dobar po tom pitanju. Pojacanja ili ramovi su bitni jer drze ranac u uspravnom polozaju i lepo rasporedjuju tezinu na cela ledja tako da ne ide sve na ramena. Takodje, obrati paznju na to da ranac ima otvor sa strane koji mu omogucava da se lako pristupi stvarima koje se nalaze u sredini ranca. Razni dzepovi i sl. su takodje plus.

A ti Tashev, jel imaju negde kod nas da se kupe? Jedan decko mi ih je jos nahvalio, ali kaze da tamo u Gori vise nemaju tih, vec samo Ferino koji su skuplji....

Bio sam sad u Merkatoru i nisam nasao neki malo veci ranac a da je ispod 7-8.000 (veci>=60L). A te Tashev nisam nigde video odavno.

Danas sam i ja bio u Merkatoru i grand kanyon 65 + 10  l ko?ta  cca 5700, a model od 55 + 10 ne?to vi?e od 5000. A recimo Northland-ov model od 65 + 15 litara koji ima malko bolji uprtač (bar na prvo pipanje) a inače je malje vi?e isto odrađen kao canyon ko?ta cca 11700 !

Ja sam McKinley rančevima prilično zadovoljan, kao ?to već rekoh, i toplo ti preporučujem da ga pazari?. Jedino ?to stvarno zameram mom grand canyonu 75 + 10 je da je malko preveliki :-), praktično nikad ga i ne punim do kraja (osim kad se selim), jer onda već bude 20ak kilograma u njemu ?to je neudobno a nije mi neophodno.

Ako si mnogo visok stavi ranac na leđa i probaj da stegne? uprtač, ali tako da te stegne preko bedrenih koski, ne preko ?eluca. Na zadnjoj strani ranca mo?e da se setuje visina na kojoj se kai?evi vezuju na ranac i ako ih podigne? skroz verujem da neće? imati frke.

Znači, jo? jedan glas za ZA.

Heh, u kom je delu bio taj ranac? Ja sam gledao one sto su bili na zidu i sve su bili neki mali. Uspeo sam da nadjem samo jedan veci i taj je bio, kao sto rekoh, oko 8.000.

Da i ja sam skoknuo danas do Merkatora i video taj od 65L i jos neke. Svidja mi se taj McKinley i mislim da cu ga uzeti :)

hvala za info!

Miljan : Heh, u kom je delu bio taj ranac?

- Ama, tamo gde su oduvek rančevi u Intersportu. Iza (desno) od ?atora, uza zid.

Blue :  aj kupi ga pre nego sto ja krenem! Treba mi na zajam!

- Mo?e? da dobije? moj adveturer tool 100l, kad se vidimo. Nije ba? neki ali slu?i. Canyon će mi zatrebati pre nego ?to se ti vrati?.

• 1 month later...

Kak'i su to tacno TASHEV rancovi ? ? ?? :potty:

Posto nee'am pojma,..a 'tela bi' neki . .. . .????? KAkav da kuuupim... - - el? nikakav? :shockkk:

• Author

Ajmo ovako! Ko se razume u te ranceve, neka napise kakvi su. I naravno, kolike su cene?

eeeeeee  ovako!

Mateja ima jedan i mnogo je zadovoljan!  Meni se mnogo svidja  , pra svega sto su svi od kordure ( izrzavaju naprezanje do 100 kg  - mislim)  inace Kordura je najkvalitetniji materijal za ranceve:  jak  i brzo se susi!

Mom drugu sa faxa donosi neko stvari iz Sofije jednom nedeljno , tako da verujem da bi se on ugradio za par procenata, ali sredicemo valjda nesto ! Inace  , ja sam se raspitivao nesto pre par dana , i rekao mi je da nihov ranc od 30 litara kosta nekih  20 eura, sto je jako primamljivo!  Inace kontaktiracu drga sutra pa cu vam javiti!

Mozemo da napravimop i varijantu . velikog st shopinga u Sofiji  :)    Meni se ta varijanta vise svidja!  Inace kontaktiracu drga sutra pa cu vam javiti

danas mi je rekao da su rancevi od 85 litara  oko 40 eura!

Javite mi se na mob  ili mail  pa cu vas povezati! Kika on je iz Vladicinog Hana tako da mozes lako da pokupis ranac!

Samo nadjite  koji vas model interesuje , mozete i da mu posaljete link sa slikom ..........i to bi valjda bilo to

• 4 weeks later...

reci mi koliko bi bio ovaj Model:  Tracker 55+  ?i da li bi kojim sluchajem dobili popust na 2 hehehhe :)))

i naravno, kada bi to moglo da stigne??