Jump to content

Featured Replies

Koliko ja znam strajk nije okoncan, ali voz iz Beograda za Budimpestu poceo je da saobraca od 24.12. Samo sto je vreme polaska sa beogradske stanice pomereno za 21:20h.

Hvala Pedja, saznala sam u medjuvremenu da je strajk okoncan u utorak, 30. decembra i da ima nocni voz iz Peste u 23.00 za Novi Sad.

Ja nikako da se mrdnem od ove Budikmpeste  :) Sledece pitanje za poznavaoce Budimpeste (Pedja pomagaj) je kako covek najbrze da stigne od autobuske stanice kod Nep stadiona do Keleti zeleznicke stanice ? A da nije taksijem, naravno...

Maja, evo ti mapa prevoza u BD, pa se snalazi :) Ako si mozda mislila kako od stanice Nepliget (kod FTC stadiona, odakle polazi Orangeways) do Keletija, onda ides 6 stanica plavim metroom u smeru Ujpest-Kozpont, do stanice Deak ter, tu presednes na crveni u smeru Ors vezer tere i ides 3 stanice do Keletija!

http://metro.xdt.hu/map/bkv.jpg

Hvala Dragance, bas sam na to mislila. Al` slabo divanim madzarski...

• 11 months later...

Da li neko zna jel radi nesto u Budimpesti za novogodisnje praznike? Za prvi januar pretpostavljam da je sve zatvoreno, a 2. 3...?

Pozdrav

ja sam bio pre par godina za NG u Budimpešti i .... čist promašaj!

Prve nedelje januara klubovi i pabovi su prazni, ceo grad je pust .... ali odlično za obilazak znamenitosti u sopstvenom aranžmanu.

sumnjam da se sada nešto promenilo.

• 4 weeks later...

Ima li neko iskustva sa parkiranjem kola u centru Budimpeste?

Da li postoje parking zone kao kod nas?

pre par godina sam auto parkirao u Andrassy ut, jedino se tu nije placalo u centru, a uvek je bilo dovoljno mesta, ne znam kako je sada......

Secas li se mozda koliko je kostao parking?

Jos vaznije- da li je parkiranje vremenski ograniceno?

Da, na neki nacin.

Naime Budimpesta je podeljena na opstine i svaka ima svoju cenu parkiranja. Parkiranje se placa na automatima i na druge nacine koje vama nisu dostupne,(pretplata, putem mobilnog itd.). Tako da ce vam trebati metalni epoeni. Maksimalno na jednom mestu mozete parkirati najvise dva sata. Da ste platili potvrdjujete potvrdom koju ste dobili od automata i koju ostavljate na vidnom mestu.

Parkiranje se placa od 08 ujutro do 18 uvece, radnim danom. Praznicima, subotom i nedeljom se ne placa parking.

Parkiranje je moguce i u zatvorenim i otvorenim parkiralistima gde je po pravilu veca cena.

Cena parkiranja je od 120ft do 500ft po satu.

Ako ne platite parking rizikujete da dobijete kaznu, u crvenom ili plavom plasticnom omotu je i uplatnica.

Obicno stranci ne placaju parkin i kazne ali moze da vam se dogodi da u tom slucaju vas auto bude zarobljen lisicama. A tada nastaje problem... I to kosta cca 100Eura.

U uzem, centralnom delu Budimpeste se placa parking, sto se moze videti po saobracajnim znakovima. U delu u kom su uglavnom i turisti.

U ostalom delu Budimpeste se parking ne placa.

Na parkinzima prodajnih centara se po pravilu ne placa parking ili je vremenski ogranicen.

Ako me pitate za konkretna mesta verovatno bih mogao da vam dam preciznije informacije.

Sjajno, hvala pedjalone!

Ti zivis u Madjarskoj, zar ne?

Znaci ukoliko dodjemo u petak poslepodne u Budimpestu, trebalo bi da platimo parking samo do 6, a posle mozemo opusteno da ostavimo auto u centru sve do ponedeljka?

Da ne otvaram drugu temu, pitacu ovde- koliko je realno da nadjemo kartu Budimpesta-Bratislava Orangeways prevoznika na dan polaska?

Da, tako je. Ukoliko nije radna subota!

Moguce je da ima karata, narocito kada nije sezona.

• 4 weeks later...

ćao drugari

ovo je moj prvi post ikad na forumu... znam za ono pravilo "pretraži teme" itd. video sam dosta tema o budimpešti, ali me interesuje par konkretnih postova, a može i preko privatnih poruka... pa se nadam da će to biti uvaženo : )

dakle, interesuje me smeštaj u budimpešti na 3 noćenja od 19. februara, soba sa sopstvenim kupatilom i velikim krevetom - za dve osobe koje vole da se baškare

bitan mi je odnos cena-kvalitet

i bitna mi je dobra preporuka

preko jednog sajta za hostele sam našao neke dobre sobe "Our rooms" ili tako nešto, ali mišljenja o smeštaju su oprečna - neki ga pljuju neki hvale. Cena jeste super - 3 noćenja za 2 osobe u sobi sa sopstvenim kupatilom i fr. ležajem su 48 e. Ako je neko bio tamo mnogo bi mi značilo, ili ukoliko ima nekoga ko živi u Budimpešti, ako bi mogao da mi pomogne da se povežem sa vlasnikom ili pak izvidi situaciju na terenu... Bio bih veoma zahvalan : ))

Veseli putnički pozdrav! : ))

takodje preporucujem, provereno, sto se apartmana tice:

http://www.adina.eu/adina-apartment-hotel-budapest/home

odlicni apartmani, bazen, djakuzi, sauna, i nisu bili skupi, mada se ne secam cene...

Jako jeftina a proverena opcija je http://www.booking.com/hotel/hu/zriny-guesthouse.html?sid=4ed90c8ca58b12c4cf6ca2704fa4d125;checkin=2010-02-19;checkout=2010-02-22 ali ne znam da li imaju sobe sa sopstvenim kupatilom  :?

a ovo je hostel http://www.homemadehostel.com/ na koji sam skoro naletela na netu i izgleda slatko ali je neproveren.

Wow, sve je ovo sjajno, ali izgleda da nije po cenama ni približno nisko kao ovi apartmani i hosteli po gradu : )

Hvala vam u svakom slučaju!  smartass

Baci pogled i na ovaj hostel: www.aventurahostel.com

Nalazi se na dobroj lokaciji, odmah kod tržnog centra West End.

Lično smo ga proverili, super je.

Ukoliko hoćeš nešto jeftinije da prođeš- www.mohahostel.hu.

Cena dvokrevetne sobe u januaru je bila oko 24 evra/noć. Nalazi se u Budimu. Nismo ga proverili lično.

Banjanje nemoj da je neko propustio, jes' da nije jeftino ali vredi svake forinte  :spot: