Jump to content

Featured Replies

Neko je pitao svojevremeno...ne mogu se setiti na kojoj temi...oko ostavljanja torbi na stanicama u Budimpesti. Cene idu 100 huf po satu do 5 sati, preko 6 sati se racuna kao 1 dan i cena je 600 huf.

U Rakoczi ulici na koju se izlazi iz Keletija se nalazi nekoliko hostela u kojima nije problem ostaviti stvari.

Situacija je jos bolja kod Nepligeti stanice.

cca 16 E po osobi, a dobijes kljuceve od stana koji nema veze sa hostelom

Postoji mogucnost " zloupotrebe, tipa platis 2 spava 3 !?  zvizhd

Ne znam o kakvoj zloupotrebi pricas...ja posteno platim za 2 osobe. Ne mogu sad stalno da pratim koliko je ljudi u sobi. Pa nisam ja policajac  ;D Recimo da se 5oro ljudi lagano smesti u centralnoj sobi. Za prethodna 3 puta nisam video nikog da proverava niti da uopste svraca do tog stana. E sad, u stanu su 3 sobe, 2 su velike privatne, a jedna je mali dorm (4 ili 6 kreveta). Uvek tisina, retko puno. Svaki put nas je bilo vise od troje. Nikad problema.

Nisam mislio da li ti pratis, nego bas te provere (rekao si da je udaljeno od hostela)...platis za 3, uzmes kljuc i smesti se vas 4 - tako nesto!

hellou....

ide li neko za prvi maj u Budapest????

tacnije, od 3-5, 6 ili slicno????

pozzz....

Koliko je sada euro prema forinti ?

JA sam se upravo vratila iz Budimpeše i što se tiče kursa na želeyničkoj stanici i oko nje je katastrofalan. Niši je 209forinti 1 euro, a gornji je 270forinti za 1 euro. Dok je u samom centru grada samo 10 do 15 forinti razlika između gornjeg i donjeg kursa.

Uh i mene ovo zanima pa ako Pedjalon ili neko ko je gore moze da da tacniju informaciju u vezi kursa forinte prema euru. Naime ja na nekom sajtu gledam da je donji kurs forinte oko 265 za euro. A su te prevare na snazi onda mi je bolje u Beogradu sve eure da zamenim u forinte pa da ne mislim gore gde cu, sta cu i kako cu.

Svuda u Bp imas Change i slicna mesta gde se menja po realnom kursu. Samo su kursevi na autobuskim i zeleznickim stanicama dosta nizi. Glavna fora im je da pored menjacnice na stanicama stoje likovi koji ti nude bolji kurs od onoga u menjacnici, ali te opet zavrnu. Anyway, stanice su za izbegavanje.

e ljudi chitao sam topic ali nisam nashao ono shto meni treba...

ja imam let iz budimpeshte u 7.oo AM 12. maja i ne znam koji prevoz bi mi najvishe odgovarao.

znam za onaj voz koji stize u 5.oo u budimpeshtu ali dok ja stignem do aerodroma... to mi je rizichno.

ima li neki autobus, kombi prevoz ili tako neshto kako bih ja stigao na vreme u budimpeshtu ili josh bolje direktno na aerodrom..

HVALA za svaku informaciju, tJ.

A još ti je brže sa Nyugati stanice vozom. U principu je mala razlika, a lakše je metro+200E, pa biraj. Stižeš bez problema. Jedino ako voz kasni, a ne bi trebalo.

Evo i ja da potvrdim, prosle srede (14.04.) voz Bgd - Budimpesta pristigao oko 5:10 na Keleti. Uz lagani odlazak do metro stanice, kupovinu karata za metro i bus, presedanje sa jedne metro linije na drugu do Kobanya Kispest i voznju busom 200 E - na Ferihegy Terminalu 1 sam bila u 6:15 ;) Da sam zurila, mozda je moglo i malo brze  :)

Gde je najbolje ostaviti auto u Budimpešti?

Hotel mi nudi za 18 eura po danu,a to mi je malo mnogo obzirom da sam negde pročitao da se parking u centru grada ne naplaćuje vikendom.

Jel neku ima detaljniju info o parkingu u centru Budimpešte?

Van centralnog prstena se retko gde naplacuje i vidno je obelezeno. Unutar centralnog prstena vikendom se ne naplacuje, radnim danima od 20 h do 08 h se ne naplacuje. Ako ti hotel nije bas na Dunavu, onda ti je svejedno gde ces ostaviti jer je sve relativno blizu.

premotao sam temu od pocetka do kraja, i ne nadjo jednu sitnicu, pa ako neko zna..

autobus Suboticatrans-a, Subotica - Budimpesta, gde tacno staje u Budimpesti?

premotao sam temu od pocetka do kraja, i ne nadjo jednu sitnicu, pa ako neko zna..

Ne znam jel vec negde pisalo, ali voz Subotica - Budimpeshta povratna je neshto smeshno jeftina...

Ne znam jel vec negde pisalo, ali voz Subotica - Budimpeshta povratna je neshto smeshno jeftina...

a be znam sve, hvala, nego pitam konkretno za ovaj Suboticatrans autobus, ako neko zna, nek kaze :) linija je valjda nova neka od pre par meseci, pa ne mogu nigde po netu da pronadjem gde tacno staju u budimpesti, sem da zovem njihovu centralu, gde se od jutros niko ne javlja.

• 5 weeks later...

Ne znam da li je bilo reci o ovome... Potrebna mi je karta iz Budimpeste do Beograde, dakle jedan pravac. Kako je najbolje da to resim, odnosno da li je u Beogradu moguce kupiti kartu po ceni od 15 evra koliko inace kosta?

Odes  u Budimpestu i das 4150 forinti i dobijes kartu, toliko forinti bilo u januaru :)