Jump to content

Featured Replies

• 2 weeks later...
Rezervisao sam Budapest Budget Hostel : http://www.bbhostel.hu/

Pronasao sam ga na hostelworld-u, i video dosta dosta preporuka. Ako neko od vas ima licnog iskustva, neka napise ;)

Soba za dvoje, sa odvojenim kupatilom, kosta 30e za noc.

Rezervisao sam preko maila, nije bio potreban depozit. Koliko je to uobicajeno? Posto nemam iskustva sa ovakvim rezervacijama, pa bih ipak da budem siguran ;)

Evo i ja da se javim, posle savrseno provedenog vikenda u Budimpesti.

Definitivno bih svima preporucio ovaj hostel. Lako smo ga pronasli, iako smo isli tramvajem nekih 8 stanica, pa presli na drugi tramvaj jos jednu stanicu. Soba je bila simpaticna, mala ali cista, sto je najbitnije. Kupatilo u sobi, takodje veoma cisto i uredno. Osoblje ljubazno, kao i gosti koji su se nasli tu...

I sama pozicija hostela mi se svidela. Na par minuta od hostela je Dunav i Petofi most, preko kojeg prolaze vrlo frekventni i bitni tramvaji 4 i 6. Tu je i tramvaj 2, idealan za turiste jer ide duz Dunava ;)

Hvala i za preporuku za Morissons klub. Bilo je fenomenalno i svakako bih ga preporucio svima zeljnim dobrog provoda ;) Svakako treba videti...

• 2 months later...

Ne sećam se da sam video ovu informaciju na forumu, izvinjavam se ako negde već stoji: na Keleti stanici nema potrebe da menjate forinte po onom lihvarskom kursu na stanici ili da jurite poštenije menjačnice okolo - međunarodni šalter prima evre, a cene preračunavaju iz forinte u evre skoro po srednjem kursu! (Primer od pre dva dana: srednji kurs je bio 284 forinte za evro, menjačnica na stanici je nudila 225 (!!), a na šalteru su nam obračunali 280).

Isto tako postoji poshtena menjachnica odmah preko puta Keletija, kad se izadje na glavni izlaz skrene se levo, kad se prodje Keleti predje se ulica i na samom coshku postoji jedna menjachnica, a levo od njega josh jedna, mozda je i isti vlasnik, kurs je uvek kada sam menjao bio najveci koji se u tom trenutku mogao dobiti u Budimpeshti...

мени у мају нису хтели да приме евре на међународном шалтеру, морао сам да променим у мењачници која је одмах поред тог шалтера, по веома пристојном курсу....

јел то нека нова фора???

а деру они тамо у мењачници која се налази код перона....  nono

• 3 months later...

Treba mi mala pomoc

Isao bih sa devojkom u budimpestu za docek nove godine,zna li neko hostel,ili slicno mesto za prenociste,na dve noci do 15e.. Hvala..

Treba mi mala pomoc

Isao bih sa devojkom u budimpestu za docek nove godine,zna li neko hostel,ili slicno mesto za prenociste,na dve noci do 15e.. Hvala..

Sad sam gladala na hostels.com, imas 5 hostela sa cijenom ispod 15 i jos 10-tak sa cijenom od 15 eura, ali sve su visekrevetne sobe. Uostalom, pogledaj i sortiraj hostele prema cijeni, pa nadji sta ti odgovara.

Ok hvala,ali nasli smo tu listu,ali je problem sto ne znamo kako da rezervisemo jer svi traze depozit...

• 1 month later...

hmm...parking u Budapest za 5 dana, imate li kakvih svezih iskustava, gde i najvaznije koliko kosta? :)

Meni je Pedjalon pomogao, ali je pitanje gde si smesten. Ja sam bila i u centru nedaleko od sinagoge i parkirali smo nedaleko u Aurora utca gde je bilo besplatno. Ovo je informacija od pre mesec dana. Bilo je cini mi se besplatno i ispred Srpske gimnazije u Rocza utca.

Na Ferihegy1 i 2, aerodromu u Budimpesti postoji vise mesta za parkiranje.

Ako pitate cika googla to je na ovoj adresi: ferihegy parkolo

Sam parking  (aerodromski ) je vrlo skup i zavisi od vremena zadrzavanja vozila. Da, za npr. 5 dana je 9990 Ft.

U neposrednoj blizini aerodroma, negde izmedju F1 i F2 ima privatnih parkinga gde je cena npr. za 5 dana 4500Ft. Ako parkirate na ovim parkinzima moracete da busom odete do uzletista.

Postoji i varijanta parkiranja u gradu, u zatvorenim parkinzima. Jedan , na odlicnom mestu je parking kod Ferdinand hida iza samog West enda odnosno Nygati (Zapadne) zel. stanice odakle ide voz za F1.

Cena parkinga je 750Ft po danu. Parking je otvoren za prijem i odlazak vozila od 07h do 23h.

Na zalost kod Srpske gimnazije se placa parking i cesto vidim automobile (uglavnom nasih tablica) sa lisicama na tockovima. Dakle, nikako kod Srpske skole bez placanja!

Ja vozim auto koji teško da nekome u Mađarskoj može biti zanimljiv za krađu ili obijanje, pa sam ga parkirao kod kuća u 500 metara udaljenom naselju od Ferihegy 2 aerodroma prema centru grada. Tu su sve privatne kuće, mirno i zavučeno mesto, parkinga kraj puta na pretek.

• 4 weeks later...

Moze li mi neko objansiti molim vas kako sa zeleznicke stganice iz Budimpeste ( Iz Bg dolazim nocnim vozom ujutru oko 5h, valjda Kelepi) da se prebacim na Orangeways stanicu jer tamo imam bus u 7h za Bratislavu i koliko mi vremena treba otprilike od zeleznicke do OW? Gde da kupim ujutru u 5 kartu za gradski prevoz? Hvala unapred :)

Procitao sam i nigde nisam video.....ima jedan post od pre 2 godine ali od OW do Keletia....ne znam da li je isto i usuprotom pravcu, a nigde ne pise jel ujutru u 5 radi metro, gde kupujem kartu....

Eeee hvala Vam punoo, ne snalazim se najbolje na ovom forumu pa nisam video ovo. Jedini sad problem je sto kartu za metro mogu kupiti tek u 6 ujutru a ja tamo stizem oko 5 i trebao bih odmah da krenem prema NTC Stadionu.

Jedina opcija, ako se ne varam je da zamolim druga koji ide sutra za Budimpestu da mi kupi karte za metro i donese u Srbiju pa kad ja budem isao za 20 tak dana da lepo ponesem te karte odavde.

dolazim ja sa Keletija u nedelju pa cu ti kupiti , odakle si ?

Imas direktan kombi Bg-Bratislava, relativno jeftino. A sto se karata za metro tice, imam cca 50, pa ako si iz Bg-a, mogu da ti doturim ako se opredelis za varijantu sa presedanjem.

Hvala Vam svima, ali ne treba, drug ide pa ce mi on kupiti a sto se tice kombija za Bratislavu za sad ide samo utorkom, cetvrtkom i nedeljom iz Bg a meni treba za petak navece tako da je jedini nacin ovaj sto sam vec napisao: Idem petak navece iz Bg za Budimpestu, to je 15 eura, a onda OW za Bratislavu i on je 14 eura. Vec sam kupio karte zza OW :)

"A sto se karata za metro tice, imam cca 50,"

stancas ih, ili...

Treba da ih potrosis jer ce ti propasti. :)