Jump to content

Featured Replies

I da,nemoj da se zbunis kada budes isao na parking,imas dva parkinga,jedan short time(gde ti ides) i imas parking gde se moras zadrzati minimum 1 dan. Jer ako udjes na taj i dobijes karticu,moraces platiti...

Ima lepo taj sajt sa kalkulatorom, tu sve pise!

Moje iskustvo kaze da smo se zadrzali na parkingu manje od 10 minuta, ali vise od 6 i za to smo platili preko 700 forinti, znaci oko 3 evra!!! To je bas bezobrazno! Tarifa kaze da je za ostanak od 6-30 min ta cena! Dok udjes, parkiras se, pokupis nekog, platis i izadjes, treba ti bar tih 6 minuta i to brzom brzinom!

Gde ima u Budimpešti dobar roštilj,restoran da se sedne i jede,ne sa nogu ili brza hrana??I dobre čorbe ljute Madjarske??E,to me interesuje!!

Mađari, roštilj kao takav, ne poznaju. Možeš roštilj da jedeš kod nekih naših, mogu ti napisati na pp. A što se ljutih čorba tiče preporučio bih ti "Bećar čorbu", ubilo se od ljutine. Meni je reper da je nešto ljuto kada počnem da štucam, a to se retko dešava. traži ljuću ili da ti donesu tucanu srvenu papriku u ulju. :eat:

Otprilike ovde:http://maps.google.com/maps?q=budapest&oe=utf-8&client=firefox-a&ie=UTF8&hl=en&hq=&hnear=Budapest,+Hungary&ll=47.511621,19.050786&spn=0.009232,0.022295&t=h&z=16, imaš jevtin mađarski restoran sa odličnom klopom.

Na kraju Vaci ulice kod pijaca For Sale je odlicno. Ne moj da trazis Gulas to je kod njih Gulas supa a ako hoces kao nas Gulas to je ja mislim da se kaze Perket!!!

• 4 months later...

Mene zanima nesto u vezi hostela tamo u budimpesti...

Ima li ih gomia i da li je moguce jednostavno se pojaviti na vratima umesto da se rezervise preko neta. 

A drugo sto me zanima u vezi ovog grada je dal neko zna ima li tamo kakav buvljak ili nesto slicno za neki zabavan soping... cisto da se ne smucam po supermarketima i trznim centrima? I gde?

Možeš da se pojaviš i pitaš za mesto.

Kakav buvljak? Ima ih, neki rade svaki dan, neki samo nedeljom. Šta te konkretno interesuje i kada dolaziš?

kineska pijaca pod nazivom 4 tigra. u osmom je distrihtu, nisam tamo nikad bila, ali me mami, jer sam na vise mesta procitala da najautenticniju azijsku hranu mogu probati bas tamo (verovatno i najprljaviju), ali da bas nije najsigurnije mesto u Budimpesti.

Međunarodni voz "Avala" privremeno menja trasu u Mađarskoj

Četvrtak, 20. Oktobar 2011.

Međunarodni voz "Avala", zbog građevinskih radova na teritoriji Mađarskih železnica,  21. i 22. oktobra saobraćaće pomoćnim prevoznim putem preko stanice Rakoš(Rakos) i neće se zaustavljati u stanici Budapest Keleti. Putnici ovog voza, moćiće da koriste redovne putničke vozove Mađarskih železnica na relaciji Rakoš – Budapest Keleti – Rakoš.

Tokom privremene promene trase međunarodnog voza "Avala" 21. i 22. oktobra, u njegovom sastavu neće biti direktnih kola iz Beograda za Moskvu i Kijev, kao i u povratku  iz Moskve(Kijeva) za naš glavni grad.

Međunarodni voz "Avala" privremeno menja trasu u Mađarskoj

Četvrtak, 20. Oktobar 2011.

Međunarodni voz "Avala", zbog građevinskih radova na teritoriji Mađarskih železnica,  21. i 22. oktobra saobraćaće pomoćnim prevoznim putem preko stanice Rakoš(Rakos) i neće se zaustavljati u stanici Budapest Keleti. Putnici ovog voza, moćiće da koriste redovne putničke vozove Mađarskih železnica na relaciji Rakoš – Budapest Keleti – Rakoš.

Tokom privremene promene trase međunarodnog voza "Avala" 21. i 22. oktobra, u njegovom sastavu neće biti direktnih kola iz Beograda za Moskvu i Kijev, kao i u povratku  iz Moskve(Kijeva) za naš glavni grad.

30. oktobar je na izmaku  :)

Možeš da se pojaviš i pitaš za mesto.

Kakav buvljak? Ima ih, neki rade svaki dan, neki samo nedeljom. Šta te konkretno interesuje i kada dolaziš?

Ne zanima me nista odredjeno, cisto da se promuvam malo i vidim sta ima...

Ima li ih gomia i da li je moguce jednostavno se pojaviti na vratima umesto da se rezervise preko neta.

Mozes naravno.Al to ti je delimicni rizik,jer ako je hostel pun (npr. stigla im neka ekipa avanturista,a mali je hostel - kapaciteta do 20 ljudi) onda mozes i da izvisis za smestaj...

Mozda ti je najbolja varijanta (ako msi u mogucnosti) da ih nazoves telefon,pa da ih pitas.Ili ta tvoja varijanta - pojavis se na vratima i kazes "Ocu moju sobu,necete da me prevarite"' ;)

• 2 weeks later...

Zna li neko menjacnicu sa povoljnim kursom u Budimpesti? Dolazimo tamo 31. decembra i nisam sigurna da li je pametnije da ovde kupimo forinte ili u Budimpesti...

Zna li neko menjacnicu sa povoljnim kursom u Budimpesti? Dolazimo tamo 31. decembra i nisam sigurna da li je pametnije da ovde kupimo forinte ili u Budimpesti...

Moje iskustvo je da je bolje menjati novac u strogom centru nego blizu železničkih stanica i autobuske. Na pojedinim mestima se može kupovati i u evrima s tim što ti vraćaju kusur u forintama ,npr u Meku. Ja kad idem promenim manju svotu novca za sitnice a sve ostalo kupujem na karticu, jer mi banka sasvim solidno obračuna, ja čak mislim da obračunavaju po srednjem kursu što mu u svakom slučaju dođe bolje a i sigurnije. U svakom slučaju prvo pitaj koliko ćeš dobiti novca jer često ono što piše ne bude tako jer obračunaju proviziju te se dobije manje novca.

Masho ima vise menjacnica po Budimpesti i sve imaju istaknut kurs, pa ces videti da nema nekih narocitih oscilacija. Doduse mali je nizi kurs na zeleznickoj stanici i u bankama. Ja sam menjala u nekom lancu menjacnica, cini mi se da u nazivu ima North, ima ih svugde po gradu.

Na železničkoj je užasan kurs, ali imaš kad izađeš sa stanice, pa pređeš ulicu desno jednu ili dve menjačnice sa OK kursom.

Pozdrav ljudi i nadljudi  ;D

Ovako,posto do sada nisam putovao u sopstvenoj reziji (doduse nisam mnogo ni putovao) hteo bih za pocetak da opalim jednu skromnu turu od 3-4 dana Beograd-Budimpesta-Bratislava ,s tim sto bi se u Budimpesti zadrzao 2 dana ,a Bratisalvu bih obisao samo jedan dan (5-6 sati ,samo da pogledam grad-posto cujem da je to mali grad)

Putovao bih vozom,jer je to sigurno najeftini nacin (osim autostopa-sto me mrzi da radim)

E sad bih da pitam koliko bi me izasla karta za Beograd-Budimpesta sa povratnom ,onda 2 nocenja u Budimpesti,pa voz Budimpesta-Bratisalva  sa povratnom. I kako se krecu cene hrane.

Sta mislite koliko bi me ovo moje prvo puteseljstvije kostalo ?

Ja sam za Novu godinu bila u Budimpesti  i  Bratislavi, 3 nocenja u Budimpesti i 2 u Bratislavi i to me je kostlo 80 evra.Povratna karta Beograd-Budimpesta je 26 evra, do Bratislave sam isla busom http://www.studentagency.eu/,povratna karta je sada 11 evra,ako imas euro26 ili isic onda je 9.4.Voz je cini mi se 16 evra.Za smestaj pogledaj na hostels.com(isti kao hostelworld,ali se ne placa provizija),hotelcombined i na booking.com se prijavi za ekskluzivne ponude,flash deals,mozda iskopas nesto(ja sam tu npr.nasla izuzetno jeftin smestaj u Rimu i Napulju).

Pa ovo je sasvim ok 5 eura po noci u hostelu a u hotelu ima za 10 ,sasvim kul.

Agencije deru,za ovakav slican put bi naplatili 150-200 eura minimum

• 4 weeks later...

Pozdrav ljudi,hteo bih nesto da kupim u Budimepsti,ali po svemu sudeci prelazi 100 eura,kolika je carina an to akd ga budem prenosio u Srbiju i pitanje za svercere,kako da kutiju metar i po sa pola emtra prosvercujem u vozu :D

Evo ja nisam švercer ali da ti odgovorim.

Ne treba da švercuješ, već kada te carinik pita šta imaš, ti mu pokaži i kada te pita koliko si platio, ti reci 90evra. Do 100evra se ne plaća carina.

Naravno ako vrednost znatno prelazi 100evra, teško da će proći takva priča.

• 4 months later...

Ako nekom treba smeštaj u Budimpešti, može da se javi na pp. Za članove izdejstvaćemo popust 10%.