Jump to content

Featured Replies

• Author

Uh.. Stvarno malo vremena.. Jedino da iznajmis kola ili motor ;) Mozda da probas ovako: Kolombo (mada tu nemas nista zanimljivo osim smoga i prasine..), Dzafna, Anuradapura, Polonaruva, Sigirija, Dambula, Kendi, Adam`s Peak, Hikaduva, Gol, Veligama, Mirisa, Matara i pred odlazak kuci Negombo (blizu je aerodrom)..

Mi smo za pet dana motorom obisli skoro pola ostrva.. Mnogo je bolje nego autobusom ili vozom a imas slobodu da istrazujes okolinu kako hoces ;)

Dzip safari u nacionalnom parku Yala... Bili smo juce i prenosim utiske...

PRVA i veoma bitna stvar je koji ces "guest house" izabrati. MOJ savet ti je iskljucivo "Traveller's Home", evo i linka da vidis gde se nalazi i kako izgleda.

http://www.tripadvisor.com/Hotel_Review-g1102395-d1649998-Reviews-Traveller_s_Home-Tissamaharama.html

DRUGA isto tako bitna stvar, nikako nemoj da prihvatas ponude za smestaj i safari od "prijatnih i nasmejanih ljudi" u autobusu na putu za Tissamaharama niti na samoj autobuskoj stanici! Jer svi oni rade za guest house "Independent Traveller's Inn" koji se lazno predstavlja kao "Traveller's Home" iz Lonely Planet-a. Idu do te mere da ti pokazuju vizit karte od "Traveller's Home" i na kraju te odvedu u svoj guest house "Independent Traveller's Inn" i kazu da je to prava adresa! Kod ovih laznjaka cena smestaja je ista, ali te osisaju sa duplom cenom safarija!

Moj savet je, lepo direktno idi u "Traveller's Home", imas gore link. Cena smestaja ti je 1000 rupija za dvoje (soba sa dva kreveta a kupatilo delis sa ostalim gostima), i 1500 rupija (imas kupatilo u sobi, krevet za dvoje + pomocni lezaj)... Safari u Nacionalnom parku Yala nas je kostao 4900 rupija, tj.32 evra (5 osoba u dzipu, i u ovu cenu su uracunate ulaznice! Ova cena vazi ako je pet osoba u dzipu!) Polazak je bio u 05h a povratak oko 12:30h, to je pola dana safarija, a za ceo dan nismo ni pitali

Sve to resavas u "Traveller's Home" guest house-u!

Malo sam procesljao net i nasao sam o prevarama u vezi Yale (na svu srecu mi smo na vreme shvatili da se radi o prevari):

http://www.lonelyplanet.com/thorntree/thread.jspa?threadID=2057606

Sve u svemu, super je dozivljaj! 

Pozdrav i uzivajte...

Hvala Ilegalac,samo mi reci postio sam jako los vozac koliko je pametno da iznajmim motor tamo i sam spartam i gde bih ga iznajmio.Mislio sam prvo da odem do Mt lavinia plaze i tu ostanem 3 dana pa onda odatle da krenem onim redom kako si napisao.Moze li ista ta marsruta vozom ili busom?

• Author

Najbolje je da kada dodjes i vidis kako funkcionise saobracaj odlucis da li ti odgovara sistem voznje ;) Cinjenica da nije kao u Evropi, ali moze se uci u njihov sistem voznje i onda ide k`o po loju ;) Ne znam kako bih ti opisao ovdasnji saobracaj.. Koliko konfuzno deluje, isto tako je i savrsen, samo ako udjes u sistem :D Motor se na jugu ostrva moze iznajmiti na dosta mesta, videces natpise gde pise da se iznajmljuje motor.. Ne daj im vise od 400 rupija po danu ;)

Napisao sam rutu onako kako bih ja uradio, zbog prevoza, pa sam kombinovao da je sve usput i jedno pored drugog da ne trcis sa jednog na drugi kraj ostrva i gubis vreme u putu ;) Autobuse na ovoj ruti imas sigurno, malo je konfuzno ali moze da se uklopi ;) Vozovi od Kolomba ka jugu idu negde do pola puta pa se posle nastavlja autobusom jer su razmontirali prugu ka Matari, u toku je remont..

Ha, ha, ha. Jugo na motoru po Šri Lanci. :)

Šalu na stranu ali ako nisi vešt u upravljanju motora, zaboravi da tamo voziš.

Tamo se kao, vozi levom stranom.

Pravo prvenstva:

01. slonovi;

02. krave;

03. autobusi (crveni);

04. autobusi (beli);

05. kamioni;

06. automobili;

07. tuk-tukadzije;

08. motori;

09. biciklisti;

pet praznih mesta i

15. pešaci... i

100. stranci na motoru

Ili unajmi ilegalca, lako je njemu da priča kad je "domaći". :)

Moze pomoc prijatelja :)

Koji AC PLUG IN (u nasem narodu "utikac") standard je na Sri Lanci (vazi li isto za Indiju)? U slucaju da se razlikuju, da li se lako mogu kupiti dodatci tamo?

Pozz!

Ne znam napamet kakvi su utikaci u Sri Lanci, ali, znam da se ti adapteri mogu kupiti i u Srbiji. Ja sam, recimo, uzeo u Beogradu, u Home centru, neke adaptere, sa vise razlicitih uticnica koje pokrivaju skoro citav svet. Vrlo prakticna stvar. Proizvodjac je Hama, a verujem da mozes naci i u nekim drugim radnjama.

Da li je lako naci na Sl mrezu za krevet protiv komaraca i koliko kosta?I koji je najbolji DEET preparat?

• Author

I kako dobiti vizu u 2012, na pomenutom sajtu nema nase drzave

Dragance, ovo je pitanje za milionce :D Magelan, upisi "Sri Lanka", nje ima na spisku  clap.gif' alt=':clap:'>

Da li je lako naci na Sl mrezu za krevet protiv komaraca i koliko kosta?I koji je najbolji DEET preparat

Mrezu mozes kupiti u svakom vecem shopu ;) Cenu ne znam, ali verujem da nije skupa.. Ako hoces mogu pogledati pa ti javiti tacnu cenu ;)

Protiv komaraca imas "Citronelu" ;) Bocica od 30ml je oko 130 rupisa..

I jos zadnje pitanjce za Ilegalca,gde odsesti u Jaffni?

Izvini, ne znam :( U Dzafni nisam spavao u gesthausu ili hotelu.. Ako ides do Dzafne, nemoj zaboraviti posetiti ostrvo "Nainativu" ;)

Ili unajmi ilegalca, lako je njemu da priča kad je "domaći". :)

Pedja, hajde dodji da se vozamo na motoricu :D Kada tebe vide na motoru, imacemo prednost na svakoj raskrsnici, i "TATA" ce morati stati dok mi ne prodjemo :D Inace, Jugo, obrati paznju, kada prolaze raskrsnicu a idu pravo ukljuce sva cetiri migavca ;)

Misljenje iskusnih (mislim na one koji su recimo bili vise od jednog puta na Lanci ili duze od mesec dana), Koja je bolja varijanta rute za obilazak od Negomba ka Jaffni = Negombo - Puttalam - Mannar (pa ukoliko postoji brod varijanta do Jaffne ili kako vec) ili kroz "trougao". Koliko je opsana severozapadna obala (zbog mogucih aktivnih mina i sl)?  :102:

• Author

Mislim da nema takva brodska linija (nisam 101% siguran, nisam cuo za tako nesto, treba proveriti).. Jednostavnije je Kolombo-preko Vavunije-Dzafna, imas direktne autobuse, ali je neuporedivo zanimljivije i atraktivnije opcija Negombo-Chilaw-Putalam-Mannar-Dzafna ;) Tu neki mali motoric resava stvar ;) Proci motorom ovu drugu opciju bio bi pun pogodak i lepa avantura sa prelepim pejzazima  :spot: Drzi se puteva, asfalta i nema frke, samo opusteno ;)

Ove zime idem u prosvećivanje indijskih vozača. ;D

Ko preživi, pričaće. :)

Jooj :D Cujem da su, ekspresno, tamosnjim tuk-tukadzijama uveli beneficirani radni staz  :P

Pozdrav svima,

ako moze neka informacija od vas koji ste tamo duze. Ima li kakvog zanimljivog posla? Da li je problem dobiti papire za rad i boravak u SL? Koliki su otprilike mesecni troskovi zivota (nista posebno, skroman normalan zivot)? I ako neko zna posto su cigare u SL? :) Recimo marlboro ili tako nesto. Hvala unapred.

• Author

Poskupele cigare! Sada je paklo najjeftinijih cigara 440 rupija.. To mu dodje, da zaokruzimo, 300 dinara ;)

Meni trebaju neke sveze informacije kako od Sri Lanke do Andamskih ostrva...pisano je da je karta 100e...ja nasla najeftiniju 550 dolara ...pa jel jos ima tih za 100e i koji je prevoznik u pitanju?