Jump to content

Featured Replies

Ako ima nesto u vezi moje struke (sve vezano za sport i fizioterapiju) dobijate drustvo na Sri Lanki :dance:

Heh bezveze sam lunjao internetom i naiđem na ovaj forum i ovaj topik, i još se ispostavi da sam se ko zna kad i registrovao. Bio sam i ja na Šri Lanki 2006. preko MIS-a 40ak dana. Bilo je sjajno :)

• Author

Bitno je krenuti  clap.gif' alt=':clap:'>  Posao se uvek moze naci ako se to stvarno zeli... Ovde uglavnom igraju kriket... Verujem da bi nasli posao u struci (Cruela DeVil, sci)... Jos cu se raspitati pa cu vam javiti... Spakujete torbu, stisnete zube, skupite m**a i krenete za Sri Lanku  ::crazy:  :dance:

• 2 weeks later...
  • Author

Definitivno najjeftiniji prevoz je vozom... 1km=1rupi u "poslovnom" vozu, ili 0,5rupija u putnickom... Weligama-Colombo (cca 140km)=135rupija, ili 70dinara....

Али зато путује годинама  :roll:

http://geravodeli.com/misc/firstclass.jpg

ево успела сам да фоткам и прву класу возу.

Како мислите, зашто је прва класа, па је л' ви не видите оне вентилаторе на плафону воза,ц ц ц. :смајлиштоселупауглаву:

• Author

Postoji i treca klasa.... Vagon, sa leve i desne strane drvene klupe, na sredini drveni rukohvati... Nema ventilatora  :cryy:

Tata, da pustam?

Pustaj sine...

Vozi Misko!

:happyyy:

• 4 weeks later...
  • Author

Cene u Sri Lanki:

1 EUR = 169 RS

Autobuska karta od aerodroma do zeleznicke stanice = 30 Rupija / rs /

Tuk-tuk od aerodroma do zeleznicke stanice = 1500 rs

Benzin, 1 litar = 127 rs

Dizel, 1 litar = 80.20 rs

Internet, 1 sat = 50 rs

Nocenje = 300 rs - 3000 rs

Klopa u restoranu = 90 rs – 140 rs

Kotu, meni je ovo zamena za burek, obavezno probati = 90 rs - 100 rs

Pivo, 625ml, 4.8% alk. = 90 rs

Pivo, 625ml, 8.8% alk. = 105 rs

Kokosov viski, 750ml = 660 rs

Mineralna voda, 1500ml = 45 rs

Gazirana mineralna voda, 1500ml = 100 rs

Toalet papir, rolna = 53 rs

Ulosci, pakovanje = 88 rs – 160 rs

Prezervativi, pakovanje = 40 rs – 70 rs

Sapun, 100gr. = 30 rs

Kafa, 250gr. = 220 rs

Caj, 1kg = 300 rs – 600 rs

Buda, figura od gipsa = 200 rs

Mirisljavi stapici = 10 rs – 50 rs

Maska za ronjenje = 3250 rs

Papuce letnje = 100 rs - 200 rs

Daska za surfanje, iznajmljivanje na dan = 500 rs – 1000 rs

Hleb = 40 rs

Mleko, 1000ml = 100 rs

Jaje, komad = 10 rs

Kiselo mleko, 1000ml = 130 rs

Sveza riba, 1kg = 300 rs – 900 rs

Sveze lignje, 1kg = 450 rs

Sveze girice, 1kg = 250 rs

Kokos, jedan komad = 40 rs

Mango, jedan komad = 25 rs

Mango, jedan komad, april i maj mesec = 5 rs

Banana, 1kg = 30 rs

Ananas, 1kg = 170 rs

Papaja, 1kg = 50 rs

Lubenica, 1kg = 50 rs

Limun, 1kg = 8 rs

Pirinac sareni, 1kg = 68 rs – 84 rs

Pirinac beli, 1kg = 72 rs – 96 rs

Kupus, 1kg = 50 rs

Paradajz, 1kg = 70 rs

Paprika, 1kg = 60 rs

Sargarepa, 1kg = 80 rs

Krastavac, 1kg = 60 rs

Krompir, 1kg = 120 rs

Crveni luk, 1kg = 80 rs

Beli luk, 1kg = 70 rs

Masline sa Sri Lanke, 1kg = 200 rs

Uh, veoma iscrpno - svaka čast! Nego, jedno kratko pitanje, za vas koji ste skoro posećivali Lanku. Mislim da ću ovde dobiti brži odgovor, nego da otvaram poseban topic na sekciji vize. Po ovdašnjim informacijama, mi treba da imamo vizu za Sri lanku, ali je ona besplatna i dobija se na samom aerodromu, jel tako? Interesuje me da li je to samo običan pečat, ili je potrebna cela prazna strana u pasošu, za tu akciju? Hvala na odgovoru!!! 

• Author

Turisticka viza koja vazi 30 dana je besplatna za gradjane Srbije i dobija se na samom aerodromu. Nije potrebno imati jednu praznu stranu u pasosu. Velicina je k`o pecat pri ulasku ili izlazku iz Srbije, a mozda cak i manji! A, kasnije ako se produzava viza na godinu dana takodje nije potrebna jedna cela prazna strana u pasosu.

:pivoooo:

E, hvala ti najlepše na ekspresnom odgovoru!!! Znaš kako je, da čovek ne razmišlja o praznim stranama, pogotovo ako hoće da iskoristi pasoš do kraja, i da ga promeni tek kada ponovu budu bili oni crveni (ako se, posle svega, uopšte i pojave :?).

Nego, uživaj ti tamo, a posebno uz to pivo od 100 rupija, 625ml i 8,8% alkohola :hihi:!!!

• Author

Hvala! A ti uzivaj uz kiseli kupus, burek i naravno Lav od 7% alk.  :dance:

Ako dolazis do Sri Lanke obavezno se javi, pa mozemo zajedno  pijjj  lol::  123

• 3 weeks later...

E, hvala na informaciji - locirani ste! Pronaći će vas Ilija Čvorović, ne sekirajte se. Zvaćemo i Đuru, koji će usput da se izvine što vas je tukao...

Šalu na stranu, meni treba baš jedna konkretna informacija. Pa, ako bi bili voljni da mi pomognete, u narednih nekoliko dana, baš bi mi značilo. O čemu se, zapravo, radi? Našao sam pretraživajući net, na šrilankansku low cost kompaniju egzotičnog imena "Mihinlanka". Da li znate nešto o njima, koliko su pouzdani i zašto to zapravo pitam? Pa, vidim da imaju povoljne cene letova od Colomba ka nekim gradovima južne Indije. Npr. u julu cena leta od Colomba ka Trivandrumu, u jednom pravcu sa svim taksama iznosi 74 USD. E, sad, pošto vidim da koriste isti softver kao i AirArabia, ja pokušam da napravim rezervaciju, ali me na prvom koraku dočeka obaveštenje da on-line rezervacija nije moguća i da se trebam obratiti nekoj njihovoj kancelariji, kojih u Šri Lanci ima konkretno 5. Na samom sajtu www.mihinlanka.com su i navedene sve adrese i telefoni. Mene konkretno interesuje da li je, kada se kupi karta kod njih u office-u, cena takođe 74 USD? Mislim, pošto ne postoji mogućnost kupovine preko neta (barem za sada), da li je office varijanta skuplja? Očito je da bi me cela operacija provere telefonom iz Beograda koštala papreno, pa ako vama ne bi bilo teško to da mi proverite, na licu mesta, bio bih vam vrlo zahvalan. Takođe, na kakvom je glasu i sama avio kompanija među lokalcima? Inače, da ne mislite da sam lenj, ja sam im pre desetak dana poslao i e-mail sa celom ovom problematikom, ali po starom dobrom srpskom običaju - nisu mi odgovorili lol::.

Ok, da ne smaram više. Ako budete bili u prilici da mi (nam) saznate nešto, biće super.

Pozz svima!!!

• Author

U redu, provericemo, ali nam kao nadoknadu moras poslati dve tegle kiselog kupusa, litru rasola, nije za ono na sta ti mislis, mi ne pijemo alkohol, tri bureka sa sirom i cetiri etikete sa tegle od tursije. Teglu zadrzi...  :roll:

Ilija Cvorovic se izgubio negde u Sri Lanki pa smo ga pokusali pronaci ali mrka kapa... Djura je odust`o cim je video prvu kontrolnu tacku (kafanu)... Orao pao!  :cryy:

:hihi:

Sutra zovemo Colombo pa cemo saznati sve detalje....  ;)

A, inace su pozivi ka Srbiji jako skupi u odnosu na pozive ka Britaniji... Devet minuta razgovora sa fiksnim brojem u Srbiji kosta 788 rupija, a dvadesetcetiri minuta razgovora sa mobilnim brojem u Britaniji kosta 430 rupija!

• Author

E, stvari stoje `vako....

Cena karte do Trivandruma je 13.110 rupija. 1 eur = 169 rupija. Novac se uplati na njihov racun u Bank of Sri Lanka i onda ti oni salju faksom potvrdu sa kojom ti podizes kartu  :bang: Kazu da ce uskoro moci i mejlom da se dobije potvrda sa kojom se podize karta!!  :party: .... Za sada nije moguca kupovina karte preko  :comp:  :cryy: Mislim da je jednostavnije plivati do Indije  teg....

Probaj na www.srilankan.aero ... To je Srilankan Airlines i oni takodje imaju letove do Indije. Cena povratne karte Colombo-Trivandrumu je oko 150 dolara. Ako ti jos nesto treba ti se obavezno javi! Tu smo!  :mah:

Hvala najlepse za sve informacije!

Za kupus i rasol (hajde, poverovaću da nije za trežnjenje lol::) ne treba da brinete - potrudiću se da ne šaljem već da ih lično donesem u "izvornom obliku".

Inače, pravim neku kombinaciju da tokom leta za što manje novca uspem da obiđem što više (uh, baš sam originalan, zar ne!?). Maksimalno ću moći da ostanem 35-40 dana, a želim da istražim Šri Lanku i južnu Indiju. Ovde svi uglavnom pričaju o letovima za Delhi, Džajpur i slične destinacije, a mene baš interesuju Trivandrum, Madurai, Pondicherry, Mysore... Pošto je odlazna karta od Istanbula dosta skupa ka Indiji (početkom jula kada planiram put), mislio sam da letim do Lanke, a da se vratim iz Indije. Na primer, od Istanbula su junske i julske cene AirArabiom, do gradova u južnoj Indiji oko 220-230 EUR. Do Colomba je još uvek oko 165 EUR. A, sam povratak je druga priča, jer krajem jula let iz Chennaia ka Istanbulu košta samo 139 EUR. E, baš zbog toga mi je bila bitna informacija o mogućnosti kupovine karte od Colomba ka južnim delovima Indije. No da ne davim više sa time.

Nego, pošto se raspoloženi da pomažete, ja bih još nešto da saznam. Jedino mi se jul pojavljuje kao kombinacija za put, a u to vreme je monsun u svim tim krajevima. Kakva su iskustva nekoga od vas (ako ste iskusili taj period godine, na svojoj koži, boraveći u tim krajevima) ili lokalaca, vezano za klimatska odigravanja u vašem delu Šri Lanke? Takođe, kakva je situacija sa cenom smeštaja u Galleu (koji je u vašem komšiluku) i u samoj Weligami? Postoji li nešto za 2-3 EUR, ili su cene znatno više? Vredi li obilaziti sam Galle? Takođe, da li je Weligama klasično turističko paket aranžmansko mesto, ili se u njoj može osetiti prava Šri Lanka? Da li ste bili i u Hill Country delu zemlje, kakav je na vas utisak ostavila Nuwara Eliya i okolne plantaže čaja? Da li se iz Gallea ili Matare i Weligame može relativno "bezbolno" putovati ka Elli ili Nuwara Eliyi?...

Mnogo znatiželje, mnogo pitanja  :102:. Polako, nigde ne žurite i ako možete dajte koji odgovor, s vremena na vreme.

Još jednom puno hvala na dosadašnjim informacijama!!! Pozz

• Author

Najvise kise ima u maju mesecu. Jun je vec mnogo lepsi, a u julu nema kise. U Galle treba otici samo zbog tvrdjave koja je zaista lepa i sa nje se pruza lep pogled na Indijski okean. A tek zalazak sunca.... Mattara je mnogo lepsa od Galle-a I tu vredi ostati nekoliko dana. Jeftin smestaj imas u Unawatuni koja je na pet minuta od Galle-a. Sobe su od 500 rupija po danu. Takodje jeftin smestaj imas u Weligami i Mirissi. Weligama je, moze se reci, ona sirova i prava Lanka. Stanovnistvo cine Muslimani sa domacim Sinhala narodom. Ima nekoliko hotela na obali u koje dolaze surferi iz Evrope jer su u Weligami odlicni uslovi za jahanje na talasima. Nuwara Eliya-lepo ali hladno, treba jakna! Kad dodjes vodimo te u obliznju fabriku caja! Iz Galle-a imas autobuse za sve pravce u Sri Lanki. U planu je odlazak do Indije pa ako hoces mozemo svi zajedno.... Pogledacemo koji su povoljni letovi do Indije pa stavljamo sve na papir i pravimo kalkulaciju...  Tu smo, pitaj!

Pa ilegalac, vi ostajete tamo jos  :)

Radite li nesto ili kulirate na plazi i upoznajete znamenitosti?  Daj slike neke  okaci negde :eat:

• Author

Ja ostajem ovde, prodao sam zimsku odecu i obucu  ;) Mora da se radi nema vise Tita!  :cryy:

Ima slika 3GB pa moram podmititi Tamaru da ih okaci kod nje na sajt :pivoooo:

Окачила Тамара пар комада већ, но неке су мало лошијег квалитета и резолуције, интернет нам је по протоку, па мало штедимо  :102:

Оригинална верзија само у локалу  :hihi:

П.С. Ах да, могла бих и линк да оставим  :roll:

http://picasaweb.google.com/geravodeli/SriLankaII

Ah, fenomenalno.

Eto mene mozda u avgustu :)

Znaci ilegalac sad si srilankanac ilegalac  ;D 

Moze li se tamo poducavati engleski ili tako nesto?