Posted January 31, 2013 Evo mene treutno u hikaduwi pa da javim da smeštaj placamo 7 dana u jako lepoj kuci u džungli na 300 m od plaže 300 rupisa dan po choveku što je nešto oko 1,8 eur... čisto kao neki reper Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 31, 2013 Sri Lanka, jul 2011 Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 31, 2013 Pozdrav svima! Drago mi je da se javio jos neko ko planira da u tom periodu ide na Sri Lanku. Momak i ja cemo u toku sledece nedelje kupiti kartu preko flydubai-a za period 18.7.-8.8., dakle ostajemo 3 nedelje. Povratna karta ce nas kostati 675 evra, i posle visednevnog istrazivanja i raspitivanja zakljucila sam da je to definitivno najjeftinija opcija koja se nama iz Srbije pruza, uz minimalno cekanje od svega sat vremena u Dubaiju. Zbog obaveza, nikako da krenem da pravim plan puta, ali procitala sam par putopisa do sada i iscitala postove na ovoj temi. Zelja nam je da obidjemo sto veci deo ostrva, a mislim da cemo imati i dovoljno vremena. Za sada je plan da po sletanju u Colombo odmah nastavimo za Kandy, gde bismo ostali neka 3 dana, pa bismo onda otisli u Dambullu, koja je, koliko sam shvatila, odlicna baza za posetu Sigiriyi, Polonnaruwi i Anuradhapuri. Odatle nastavljamo na istok, gde bismo se zadrzali sigurno 5-6 dana u Trincomalee-u i Nilaveli, s obzirom na to da je u tom periodu istocna obala idealna za uzivanje u moru i plazama. Obavezna je naravno i poseta Nuwara Eliyi, a poslednju nedelju ostavljamo za jugozapadnu obalu, Hikkaduwu, Unawatunu, Bentotu, Weligamu i shopping u Colombu. I mene muci vreme na jugu, ali se nadam da nece biti mnogo padavina. Zato cemo maksimalno iskoristiti istok za kupanje i suncanje. Koliko sam ja shvatila, nemoguce je biti stacioniran u jednom mestu i odatle posecivati ostale znamenitosti jer su putevi jako losi, pa putovanje od 100kim traje najmanje 3 sata, sto znaci da bi ceo dan prosao samo u putu od mesta do mesta. Mi cemo rerervisati hotele, hostele i guest houses na netu u svim nabrojanim mestima, tako da bi mi dobro dosli predlozi za sto jeftiniji smestaj, jer su cene na booking.com i hotels.com, koje sam do sada koristila na putovanjima, katastrofa. Dobar je sajt airbnb.com, mislim da se tu mogu naci pristojne sobe po koliko toliko ok cenama, mada mi se i to, kada cujem koliko jeftino placate smestaj na licu mesta, cini mnogo. Ne bismo bas trazili smestaj na licu mesta, ipak nam je ovo prvo samostalno putovanje van evropskog kontitenta, tako da nismo bas iskusni u cenkanju. Svaka pomoc je dobrodosla, pa preporucujte neki jeftin smestaj, bitno mi je samo da ima tople vode i mreze za te proklete komarce. Imam problem sa smestajem u Trincomalee, na netu se nude samo preskupi hoteli. Ako imate neki contact, mail, telefon preko koga bih mogla da rezervisem nsto unapred, javljajte. Raspisah se i ja. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 31, 2013 o.jovan :@ Bilo bi dobro da se povezemo i konsultujemo oko smestaja, marsrute, da razmenimo informacije i planove. I nas interesuje kultura i istorija Sri Lanke, kao i dzungla, slonovi, itd, tako da nam se prioriteti poklapaju. I jos nesto. Pedjalon, kako stoje stvari sa tom malarijom? Nadjoh da je ima na istoku i severu, pa mi i nije bas svejedno, pogotovo sto se komarci lepe za mene kao pijavice. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 31, 2013 On 1/31/2013 at 3:20 PM, Miljana said: Momak i ja cemo u toku sledece nedelje kupiti kartu preko flydubai-a za period 18.7.-8.8., dakle ostajemo 3 nedelje. Povratna karta ce nas kostati 675 evra, Evo, ovog momenta gledam, bas za te datume koje si navela, 18.7-8.8., Flydubai, povratna je 575 evra! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 31, 2013 Moja greska, to sam i htela da napisem, 575 Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 4, 2013 Da li je viza za Sri lanku besplatna? Nailazim na oprecne informacije. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 4, 2013 trebba mozes je platiti preko neta ili na aerodromu iznosi 25 dolara ... i to je mesec dana posle toga moras da je produzavas u Colombu glavnom gradu... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 4, 2013 hvala na informaciji, na njihovom sajtu sam nasla da je 20 dolara na aerodromu, a 12 ako se kupi onlune, ali verovatno su digli cenu. Kakva je situacija sa komarcima? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 4, 2013 ja sam netom platio 20 eur vizu , komarci nije neka frka imaju, kao shto vec rekoh mrezice iznad kreveta , i redovno u 7 sati uvece mazanje sredstvom protiv komaraca... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 4, 2013 Koje ste sredstvo kupili, Citronella? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 4, 2013 Ех, када крену планови и маштања...Сада развијамо план о великом подухвату за наш пут...Шри Ланка + Малдиви, 10 + 8 дана...Пратим карте, цене, попусте, акције...Преко агоде смо на Малдивима нашли солидан смештај са доручком у прелепој природи на Мафуши острву за 185е по особи за 8 дана у хотелчићу са 3 звездице... Искусни ланканци рекоше да је у августу за купање и уживање на плажи најбоља источна обала на Шри Ланци, јер је сувља...Јел бисте могли да нам дате неки предлог где бисмо на источној обали могли да нађемо јефтин смештај са лепом природом и лепом плажом тада? Хвала. И објасните ми још једну ствар...У оваквом случају бисмо летели за Коломбо, па на Малдиве, па за Београд...Када налети нека промоција карте до Коломба или Малдива, како решавамо проблем визе Шри Ланке? Нпр. имамо јефтину повратну карту Бг-Коломбо-Бг, узели визу за 20 долара.Да ли је та виза само за један улазак? Одемо на Малдиве, морамо да се вратимо за Коломбо па за Бг. Да ли поново вадимо визу због транзита? Или се могу везати летови при повратку, чекирати пртљаг до Бг, па остајемо у транзитном подручју аеродрома? Хвала унапред... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 4, 2013 Na istocnoj obali Trincomalee i Nilaweli ako zelite da uzivate u kupanju i suncanju, ili Arugam Bay ako ste ljubitelji surfinga. Smestaj najbolje na licu mesta, a ako vam je to suvise rizicno, imate na agoda.com ili booking.com jeftine hotele Aqua Inns i Shakira Hotel Nilaweli. Promotivnih cena karata za Colombo nece biti u narednih nekoliko meseci, proverena informacija. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 4, 2013 A sto se tice pitanja za vizu, evo odgovora ovde: http://www.eta.gov.lk/slvisa/visainfo/fees.jsp?locale=en_US Vama dakle treba TOURIST VISA WITH DOUBLE ENTRY FOR 30 DAYS, znaci cena je 30 ili 35 dolara, u zavisnosti od toga da li cete je uzeti na aerodromu po sletanju ili online pre polaska. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 5, 2013 On 2/4/2013 at 10:45 PM, Miljana said: Promotivnih cena karata za Colombo nece biti u narednih nekoliko meseci, proverena informacija. Bas me zanima ko je taj sto moze tako samouvereno da kaze da narednih nekoliko meseci nece biti promotivnih cena karata za Kolombo, ili bilo koju drugu destinaciju Izvor? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 5, 2013 On 2/4/2013 at 9:15 PM, о.јован said: Ех, када крену планови и маштања...Сада развијамо план о великом подухвату за наш пут...Шри Ланка + Малдиви, 10 + 8 дана...Пратим карте, цене, попусте, акције...Преко агоде смо на Малдивима нашли солидан смештај са доручком у прелепој природи на Мафуши острву за 185е по особи за 8 дана у хотелчићу са 3 звездице... Искусни ланканци рекоше да је у августу за купање и уживање на плажи најбоља источна обала на Шри Ланци, јер је сувља...Јел бисте могли да нам дате неки предлог где бисмо на источној обали могли да нађемо јефтин смештај са лепом природом и лепом плажом тада? Хвала. И објасните ми још једну ствар...У оваквом случају бисмо летели за Коломбо, па на Малдиве, па за Београд...Када налети нека промоција карте до Коломба или Малдива, како решавамо проблем визе Шри Ланке? Нпр. имамо јефтину повратну карту Бг-Коломбо-Бг, узели визу за 20 долара.Да ли је та виза само за један улазак? Одемо на Малдиве, морамо да се вратимо за Коломбо па за Бг. Да ли поново вадимо визу због транзита? Или се могу везати летови при повратку, чекирати пртљаг до Бг, па остајемо у транзитном подручју аеродрома? Хвала унапред... Avionsku kartu Colombo-Male-Colombo možete naći u julu za 82Eura. S obzirom da će te na Maldinima uživati u moru i sunčanju, predložio bih vam da dane na Šri Lanci potrošite za obilazak ovog predivnog ostrva. Mogu vam ponuditi LP vodič, koji je sada na ŠL , ali se "vraća" ovih dana. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 5, 2013 Пеђалон, да, свакако, тако ће и бити...Обилазак Шри Ланке...Уз наравно свесрдну помоћ српски ланканаца... ја се надам да ће се појавити нека промоција за лет крај јула, август...стрпљиво чекамо и пратимо, мсм да до маја нема фрке да пратимо, јер ћемо по садашњим ценама имати и у мају карте за период који нас занима... мислиш, да сада може да се нађе карта за почетак августа по 82е, или да чекамо до пред пут за ту карту, Ланка -Малдиви? Прво бисмо од 28.јула до 7.августа били на Ланци, па онда на Малдиве...е сада, знам да је виза за Малдиве џабе и да се добија на аеродрому...а ако се деси да улети нека супер цена карте за Малдиве у нашем периоду, и ако са Малдива 28.07 продужавамо на Ланку, па се после враћамо, и ако лет није везан, па морамо чекирати пртљаг тада у Малеу, да ли се једноставно узме виза за тај транзит, па онда опет виза за боравак на Мадивима, када се вратимо са Ланке Хвала... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 5, 2013 o. Jovane, ja ne znam da ti kažem da li će se cena za Maldive menjati. Ako izaberete Emirates za kompaniju kojom bi leteli, teoretski je moguće da letite, iz nekog grada u Evropi, do Colomba, te iz Colomba za Male, i iz Malea do evrope, bez vraćanja u Šri Lanku. To bi mogao biti vezani let i vaše bi torbe čekirali direktno do odredišta. Da li su vaši datumi fiksni? Napisao sam ti da ako je tranzit u pitanju nisu potrebne ponovo vize. Dakle ne izlazi se iz carinske zone, tj ne ulazi se u Šri Lanku. Da li ste pogledali za transfer od Male do Mafušia? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 5, 2013 Пеђалон, твоји постови су од велике важности и помоћи и немој се молим те узнемиравати због мог незнања...Знам да нико живи не може да предвиди хоће ли се појавити супер промоције наредних месеци...Свашта сам од вас овде научио...по вашим инструкцијама пратим сајтове, акције, упоређујем и чекам прилику! Зато нећемо журити наредна 2 месеца, чекамо... Све сам разумео око преседања и сл...Само сам хтео код искусног путника да проверима јесам ли добро разумео, око чекирања, пртљага и сл... А за лет Ланка-Мале за 82е питао сам јел то већ сада може да се нађе или да чекамо прилику и за то? Датуми нису поптуно фиксни... Не можемо пре 26.07 увече да кренемо, и морамо најкасније 18.увече да се вратимо...Волели би да Малдиви буду после Ланке, 7-8 дана последњих, а првих 10-11 Ланка. Дакле ту се све може карикати сем крајња два датума у Београду... Хвала ти и извини ако сам дигао притисак... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 5, 2013 S obzirom da je najviše u igri Flydubai, nemoj zaboraviti: If a credit card is used to pay on behalf of someone else, a photocopy of the front of the credit card and a photocopy of the cardholder's passport will need to be presented at the airport. If these photocopies can't be presented at the airport, flydubai will not allow you to travel. This is an extra level of security designed to protect you. Please note that a credit card cannot be used to pay on behalf of someone else travelling to or from Sudan, Nepal, Pakistan, SRI LANKA or Bangladesh. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 5, 2013 Kada sam rekla da naradnih nekoliko meseci nece biti promotivnih karata za Colombo, mislila sam na period do juna. Izvor: www.companions-serbia.com Obicno pazljivo proverim informaciju pre nego sto je prosledim. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 5, 2013 Pedjalon, ni meni nije jasno da li si mislio da se karta Colombo-Male-Colombo za 82 evra moze naci sada za jul ili se moze kupiti po toj ceni tek u julu? Ja sam najpovoljnije trenutno nasla preko emirates za 173 evra za period od 1-8 avgusta. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 5, 2013 Suludo je da iko sebi da za pravo da tvrdi tako nesto, pa bili to ti companionsi ili bilo ko drugi. To niko ne moze da zna unapred. Oni imaju iskustva sto se kretanja cena karata tice, ali, nisu proroci, niti neko ko odredjuje cene letova ka Kolombu. Maksimalno sto mogu da kazu je, npr, da je jako malo verovatno da ce karte kostati oko 200 evra iz Istanbula, kao sto je bilo pre koju godinu. Ali, garantujem da se uvek moze naci neka karta povoljnija od neke prosecne cene, ne bagatalna, ali prihvatljiva za date okolnosti i destinaciju. Tako da, nemoj da obeshrabrujes ljude Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 5, 2013 OK, prihvatam kritiku. Samo sam htela da pomognem onim sto sam saznala, ali ispade kontraefekat. I ja putujem na Sri Lanku u julu, tako da i meni svakako ide u prilog da naleti neka promocija. Mislila sam da sutra kupim kartu preko flydubai-a za period 18.jul-8.avgust, 575 evra je cena, ali sad se vec dvoumim da li je pametno. Mislis da ne brzam nego da cekam nesto povoljnije? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 5, 2013 Nisam ekspert za cene iskljucivo za tu destinaciju, tako da ti ne mogu reci kupuj sad ili ne kupuj. Samo konstatujem da se uvek i za svaku destinaciju moze naci nesto prihvatljivo u nekom zadatom periodu, pa tako i za Kolombo. Ta cena koju ti imas je ok, a plus je svakako sto ne moras da se cimas do bilo kog drugog aerodroma u blizini, presedas ne znam koliko i slicno. Ides direktno iz BGa, uz dobru konekciju, tako da, uzimajuci sve to u obzir, ta cena je dobra. Da li ce nekad na nekoj promociji biti niza, to ne mogu da garantujem, ali postoji mogucnost uvek. Ali, obzirom na datume i da je to spic sezone kada Evropljani putuju, verovatnoca mi se ne cini velika. Ako je tebi ova cena prihvatljiva i uklapa ti se u budzet, nemoj puno razmisljati. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites