Jump to content

Featured Replies

Da, po našem iskustvu može da potraje od pola sata do 4h. Je l' neko ostajao na aerodromu do sledećeg leta? Pauza je i do 14h. Kako provesti tih 14h? :)

Znaci moze i krace od 4 sata? Super!!!

Na zalost, ja sam jedan od "pacijenata" koji je dva puta u roku od 20 dana "overio" Sharjah aerodrom, po ceo dan. Bukvalno su nekoliko dana pre mog dolaska uveli to pravilo da se tranzitne vize naplacuju i da se na njih ceka. A posto mi budzet nije dozvoljavao dodatne troskove, presedeo sam na aerodromu.

Nekoliko prvih sati nije bilo dosadno. Gledao sam tu gomilu raznoraznog sveta koji se smuca po holovima, spava, moli se, jede, pije, cacka nokte na noznim prstima...

Posle, naravno, krece dosada. Sva sreca te mi je LP vodic za Indiju bio u rucnom prtljagu, pa sam citao, citao, citao... Jedno 4-5 puta sam skoknuo do Mc Donalds`a na kafu ili caj. Imao sam srece da su blizu mene, oko cetiri posle podne, sela dva Indijca koji studiraju medicinu u Jerevanu. Sasvim su solidno govorili engleski, pa sam od njih saznao i veoma korisne informacije - iz prve ruke. Posto su nam letovi ka Indiji bili u slicno vreme, mogu da kazem da mi od cetiri popodne nije bilo dosadno...

...a povratak. Jao, jos uvek se sa tugom setim tog dana, mozda najdosadnijeg u celom zivotu. Ni u vojsci, na strazi, vreme nije sporije prolazilo.

Dakle, preporucujem da se makar jedan dan svakako izadje sa aerodroma, koliko god da vam je budzet tanak i viza skupa. I, po mogucstvu da taj dan bude u povratku kuci.

Koristan savet za porvatak :)

Nego, ako se ostaje na aerodromu, gde, kome i kako naglasiti da torbe prebace u seldeći avion kada bude vreme? Da li je to sigurna varijanta? Da li postoji drugo rešenje?

Hvala

Aerodrom Sjarjah je jedan od najdosadnijih na kojima sam bio!!!! Nije nesto velik sto vam onemogucava ubijanje dosade. Ima jedan veci free shop, prodavnicu markirane odece (udaranje po usima) i deo gde su restorani. Imate veliku cekaonicu gde cete doziveti mali kulturoloski sok!!! Videcete ljude koji spavaju po podu, iza fotelja, presvlacenje pred 200 ljudi, smrad beduina...mozda sam surov ali tako je!! Zamislite, nema nigde interneta a o zakupljivanu soba na aerodromu da ni ne pricamo!!! To je mesto gde cete se od dosade setiti nekih stvari koje se inace ne bi ni u ludilu setili... :cry22:

Moj savet je da ponesete vrecu za spavanje ili neku prostirku na kojoj cete prekratiti vreme. Knjigu, karte, sah ili lap top...

Sto se tice prtljaga obavezno naglasite da ga podizete u mestu gde idete. Npr. ako idete iz Istanbula za Colombo, obavezno u Istanbulu naglasite da ga podizete u Col. jer ne mozete u Shjarji izaci da ga pokupite!!!

Sto se tice prtljaga obavezno naglasite da ga podizete u mestu gde idete. Npr. ako idete iz Istanbula za Colombo, obavezno u Istanbulu naglasite da ga podizete u Col. jer ne mozete u Shjarji izaci da ga pokupite!!!

Prilikom predaje prtljaga u Istanbulu naglasite krajnje odredište, pa vam na prtljag "udare" nalepnicu "transfer od - do". I onda se pomolite Isusu, Alahu i Budi (jer prtljag ide kroz sve tri nadležnosti) da vam vaše stvari stignu kad i vi, i u jednom komadu.

Ja zaboravih Budu, i u Kolombu, na traci, mi polomiše štap za pecanje.

(majku, oca, sestru, i svu familiju!!!)

Eh, Sri Lanka....evo u prilog animaciji za odlazak na ovo magichno ostrvo...Sri Lanka, vidjena mojom kamerom

pozzz

Jesi tamo otkrio novu vrstu zabe ili negde drugde :) Odlicno vidi ta tvoja kamera :D I ostali filmici na youtubeu su ti odlicni!!

Eh, Sri Lanka....evo u prilog animaciji za odlazak na ovo magichno ostrvo...Sri Lanka, vidjena mojom kamerom

pozzz

Ovo ti je baš baš! Mogao bi da ustupiš ministarstvu turizma Šri Lanke da malo promovišu zemlju, ne verujem da imaju klipove bolje od ovog.

Ej, hvala lepo...Na Sri Lanci smo nasli dve populacije za nauku nepoznatih vrsta...sto za tamo i nije nesto spektakularno, kojom brzinom pojedine izumiru druge se neprestano otkrivaju...ma nije stvar u kameri...stvar je u mom strplenju da cekam.... i oku:-)

• 2 weeks later...

Prilikom predaje prtljaga u Istanbulu naglasite krajnje odredište, pa vam na prtljag "udare" nalepnicu "transfer od - do". I onda se pomolite Isusu, Alahu i Budi (jer prtljag ide kroz sve tri nadležnosti) da vam vaše stvari stignu kad i vi, i u jednom komadu.

Ja zaboravih Budu, i u Kolombu, na traci, mi polomiše štap za pecanje.

(majku, oca, sestru, i svu familiju!!!)

wayloh nisi nam napisao kako je bilo pecanje na Cejlonu a nisi nista napisao i o drugim stvarima.

Kakvo je vaše iskustvo letenja sa drugih aerodroma?

Ja sam mislio iz Damaska da idem za Colombo.

10 dana je dovoljno za pristojan odmor na Sri Lanci?

I da li se uzima nešto od vakcina, šta?

wayloh nisi nam napisao kako je bilo pecanje na Cejlonu a nisi nista napisao i o drugim stvarima.

Planirao sam 10 dana u lezaljci, stim da odem i do Adamovog vrha.

Hteo sam juce da pogledam/rezervisem kartu preko AirArabia, i nema Srbije u spisku zemalja.

Kako da ostavim svoje podatke?

:kamp:

Izaberi opciju Other i nemas problema. Njima nije bitno odakle si nego da li imas kupljenu kartu i da se imena na karti i pasosu slazu... Kartu dobijas mailom odmah posle transakcije novca!!! Dosta je 10 dana na plazi a do Adamovog vrha ce ti trebati najmanje 3 dana, pa razmisli!!!

• 3 weeks later...

Evo i mi se vratili pre par dana, pa kome god treba sveža informacija, dostupna je :)

Obišli Hikkaduwu, Unawatunu, Galle, Mirrisu, Weligamu, Mataru, Dondru, Dickwellu, vozili se vozom, busom, mopedima, spavali na plaži, popravljali moped (neuspešno, naravno :) ), peli se na svetionik koji se nalazi na najjužnijoj tački Šri Lanke, jeli najbolju klopu u najprljavijoj mogućoj birtiji, obradovali porodice u selima izradjenim fotografijama i njihovim portretima koje smo fotografisali dan pre, borili se sa talasima, učili da vrtimo "vatrene lopte"...

Smeštaj plaćali od 200-400 dinara po osobi, po danu, obrok od 50-400 dinara po osobi, pivo od 60-160 dinara po flaši od 0.625l, sveže ceđene sokove od 30-100 dinara...

Fotke uskoro :)

Kako li izgleda sok od 30 dinara??  klanj:: klanj::

sokovi su vrh...

takvi kod nas ni ne postoje, a da ih ima, za to sho se iscedi u njima bi platio bar 500 dinara :LOLLL:

Kako li izgleda sok od 30 dinara??  klanj:: klanj::

Zeleno ili crveno ili žuto ili braon, zavisi šta izabereš da se cedi :)

• 3 weeks later...
  • Author

Sto se tice cena, nisu bas onakve kao na trecoj strani ove teme!!! Kurs je bio oko 140 rs za 1 evro! Npr. Tamo pise da je klopa u restoranu od 90 do 140rs sto ja tamo nisam video. Klopa se krece od 250 rs pa na vise, da kazemo u proseku 300-350rs, zavisi od restorana I mesta u kom jedete. Pivo je u radnji 150 rs 0.6l a u restoranu oko 200rs I ne mozete ga naci u svakoj radnji!! Jefinije vam je na Hikkaduwi nego na Unawatuni gde je skuplje za 50 do 100%! Voce na plazi je dosta skuplje nego na pijaci pa sam tako placao 400 rs za 4 banane I ananas I to uz cenkanje! Cim vide belca cena skace za ko zna koliko posto! Cedjeni sokovi su dosta povoljni, krecu se od 100 rs pa do 220rs, opet zavisi gde pijete! Coca cola, fanta… su jos jeftiniji, oko 70 rs. Prenociste se krece od 1000 rs pa navise, opet zavisi sta trazite. Mi smo uzimali pristojne sobe za 1000 rs na Hikkaduwi, nista extra samo sto je cisto!! Internet se krece od 3rs do 5 rs za minut pa racunajte!!

Ja se izvinjavam, moja greska  :bag: U spisku cena sa trece strane nisam napomenuo da su to cene u prodavnici i na pijaci!! To znaci da kupite namirnice na istom mestu gde ih kupuje i lokalno stanovnistvo, odete kuci, i sami spremite jelo. U Sri Lanki na gotovo svim proizvodima imate vec fabricki utisnutu cenu proizvoda tako da nema prevare. Najbolje je snabdevati se u nekom od marketa iz lanca "Cargills Food City" jer su to marketi uradjeni po uzoru na Evropske markete. Robu ocitavaju putem bar koda, primaju Visa kartice, a na kraju dobijete racun isti kao i kod nas u Sibiriji. Unavatuna je skupa iz razloga sto je ona iskljucivo turisticko naselje. Lokalno stanovnistvo zivi gore na brdu iznad Unavatune. Jedanput u toku nedelje prodje kamion sa kojeg se prodaje voce i povrce, pirinac i sve ostalo sto je potrebno stanovnicima.. U Unavatuni postoji jedan lokal koji se zove "Rock View". Osoblje u ovom lokalu je ljubazno, imaju pristojne cene, nema naplacivanja nekih dodatnih taksi, hrana dobra, pivo uvek hladno, mada ga drze skriveno jer nemaju dozvolu za prodaju alkohola  ;) U Unavatuni se smestaj moze naci po ceni od 400 do 3000 rupisa. 3000 rupisa je soba sa klimom i bojlerom u kupatilu. Cena internet sata u Golu je 50 rupisa, a internet kafe se nalazi kod autobuske stanice. Za prevoz je najbolje koristiti voz ili crvene drzavne autobuse na kojima pise "CTB". Svi ostali autobusi su privatni, tako da se cesto desava da hoce naplatiti 200% vecu cenu od redovne cene karte. U Kolombu postoje dve autobuske stanice, jedna od druge su udaljene nekoliko minuta, sa jedne polaze privatnici, a sa druge samo crveni drzavni autobusi. Jeftini restorani nude dve ili tri vrste pirinca i desetak vrsta povrca uz pirinac, a cena je od 90 do 120 rupisa. Ako uzmete parce ribe ili piletine to ce vas kostati dodatnih 30 rupisa. U lokalnim restoranima nemaju evropska jela vec samo jela SL kuhinje. Alkohol se moze kupiti samo u shopovima koji su specijalizovani za prodaju alkohola, a rade od 09h do 21h.  A, eto, za skoro godinu dana rupisi su ojacali u odnosu na evro, sa 160-170 na 140 rupisa za jedan evro  teg

• 2 weeks later...

pozz svima

Decko i ja planiramo da idemo na Sri Lanku tamo negde u novembru ( jos nije sto posto sigurno da cemo ici, zavisi od dosta stvari i nije sigurno da ce biti bas novembar ali najveca je verovatnoca da bude tad)...

@ilegalac

Da li bi mogao da napises gde si isao na Maldive? U koji hotel ili sta vec? Koja je najjeftinija varijanta? Pretpostavljam da se od aerodroma do nekog ostrva ide brodicem... Koliko to kosta? Gde otici da je lepo a ne mnogo skupo? Ako je povoljno, mi bismo skoknuli na par dana. Ne zanima nas nikakav luksuz, samo osnovno, da je cisto... Da li to sve mzoemo da organizujemo kad stignemo na Sri Lanku ili moramo unapred da rezervisemo avion, smestaj...?

Koliko unapred treba rezervisati kartu od Istambula do Colomba? Ja gledam na sajtu Air arabia ali nesto mi ne ide. Uvek pise ovo:

Flight(s) are full / not available on the selected date range. Please check the flight schedule and select different date.

A menjala sam datume...

Zanima me i kako to ide sa vizama ako idemo vozom od BG do Istambula? Koje nam vize trebaju, gde se vade i koliko kostaju?

P.S.

Ako neko jos ide u tom periodu bilo bi super :)

Koliko traje let od Istambula do Colomba i od Colomba do Maldiva (plasim se aviona:D )

Procitala sam. Nije toliko problem SL jer moze da se nadje informacija o njoj na netu a i slika. Problem su Maldivi, skoro da nista nema na nasim sajtovima, posebno ta varijanta par dana sa SL-e...Ili ja ne umem da nadjem ;D A cini mi se da ilegalac rece da je bio ali je malo informacija o tome dao ovde na forumu a bas me zanima....