Jump to content

Featured Replies

Mozda ima neko ko bi u Novembru na SL....  :D Kakvu ideju imas - skitanje okolo-naokolo ili leskarenje na plazi? Koliko sam ja procackala netom sto se tice vremena jako zavisi GDE planiras da ides jer 4 monsunska perioda pokrivaju manje vise celu godinu, ali ne i celo ostrvo....

bice moji drugari od 29.og do 4. decembra...

• 2 months later...

Stizem u Sri Lanku 15.2.

Planiram da se odmorim na plazama a 23.2 letim za Indiju.

Ima li na forumu domorodaca i mogu li da dobijam kakve preporuke? :)

Najbližu plažu (gledajući od aerodroma) imaš u Negombu, ali su talasi veliki pa je malo nezgodno za kupanje. U samom Kolombu ima velika i odlična plaža, ali ako hoćeš da odsedneš blizu plaže računaj da će ti voz prolaziti na 15-20 metara od sobe, a to ume da bude strašno noću. Probudi te huka i treska, da onako bunovan ne znaš šta te snašlo.

Kad kreneš južno, Beruwelu i Bentotu preskoči, tamo su kompleksi skupih hotela, eventualno da se kupaš na reci koja se uliva u okean. Predivno izgleda, ali ko zna šta je sve uzvodno pokupila, jerbo ni malo ne vode računa o higijeni pa tako i sva kanalizacija ide u reku.

Još južnije ti je Ambalangoda, ali preporučujem da produžiš još 20-30 km i odsedneš u Hikkaduwi. Malih i jeftinih hotelčića ima puno i uglavnom imaju direktan izlaz na plažu. Mi smo u to vreme 2009. bili u hotelčiću koji vodi neka Austrijanka i plaćali dvokrevetnu sobu sa kupatilom oko 6,5 evra dnevno. Veoma je bitno da menadžment bude "beli", jer u tom slučaju možeš da računaš da će imati ko da zavodi red među osobljem.

Takođe je u Hikkaduwi dobro što nema velikih talasa sa otvorenog okeana, jer se na jedno 150-200m od obale nalazi koralni greben, pa smiruje besnilo (npr. u Tangalli je noću od talasa bilo bučnije nego od već pomenutih vozova u Kolombu).

Još jedno mesto za preporuku je Unawatuna. Takođe ima koralni greben i fini pansion sa hladom na plaži i najjeftinije pivo (pitaj mastera021 - on je odsedao tamo).

Ako hoćeš još južnije, tamo su ti Weligama, Mirissa i Matara, ali o tome neka ti kažu ilegalac ili geravodeli. Oni su živeli tamo pa bolje poznaju kraj.

Više ne verujem da ćeš stići za tih nedelju dana koje si planirao za Sri Lanku

Ja sam 2006 napravio turu od Negomba pa dole do Galle-a i, po mom misljenju, Bentota je bez premca. Istina na severnijem delu plaze su skupi ekskluzivni hoteli, ali na juznom delu koji je jos lepsi se nalaze dva guesthouse-a sa pristupacnijim cenama (pored mrestilista za kornjace), ja sam bio u "Ocean View" i cena za dvokrevetnu je bila nekih 20 usd. Severni i juzni deo plaze su odvojeni grebenom i dok na severnom ima dosta ljudi, sto turista sto lokalnih zgubidana, juzni deo je potpuno prazan. Unawatuna i Mirissa koji je moj LP guide hvalio kao najlepse na SL su u najmanju ruku izgledale prilicno razocaravajuce.

• Author

ako u istanbulu nema piva ne znam gde ga ima:))

:bag:

Stizem u Sri Lanku 15.2.

Planiram da se odmorim na plazama a 23.2 letim za Indiju.

Ima li na forumu domorodaca i mogu li da dobijam kakve preporuke? :)

Unavatuna i Hikaduva = oko 1000 rupisa nocenje.. U Hikaduvi imas restoran gde klopaju lokalci, u Unavatuni nemas, ali ti je Gol blizu.

Mirisa = 800 rupisa nocenje. Mesto se zove "Mother's House". Na ostalim mestima je od 1000 rupisa pa do... U Mirisi nemas lokalni restoran, ali odes do Weligame i imas sta ti srce pozeli :) Nadam se da ce Tamara posetiti forum kada se vrati sa puta, pa ti i ona moze dati jos informacija ;)

Tamara, svi te puno pozdravljaju, a posebno bliznakinje  :tt: U djus shopu kazu da im je opao promet za 50% od kada si otisla iz Weligame  :roll:

Na neko duze vreme cu se odjaviti sa foruma ;) Dzungla zove...  :mah:

• 3 weeks later...

Da, hvala. Za generalne savete cu se lako snaci (LP i njuh :).

Bilo bi super ako neko preporuci konkretnu kolibu u kojoj je bio i zadovoljan je (prvenstveno cenom, ali i atmosferom :)

Oko kursa: Gde menjati lovu? Aerodrom, zlatare, banke, prodavnice?...

• 3 months later...
  • Author

Bilo bi super ako neko preporuci konkretnu kolibu u kojoj je bio i zadovoljan je (prvenstveno cenom, ali i atmosferom :)

Hikaduva, Top Sikret ;) Cene su pristojne, cisto je (devojka iz Austrije drzi sve pod kontrolom), imaju bezicni net... Atmosfera je totalno opustena, kao i sve u ovoj simpaticno rastimanoj drzavi :) Za clanove KPS-a mogu obezbediti smestaj i klopu za dz na dan-dva-tri-cetiri ;)

Oko kursa: Gde menjati lovu? Aerodrom, zlatare, banke, prodavnice?...

Na aerodromu imaju prilicno dobar kurs, nisam primetio neku veliku razliku u odnosu na banke..

@ilegalac

Pozdravi Austrijanku i celu ekipu. Kaži pozdravio ih onaj što je pecao ribu pa mu spremali za večeru sa sve krljušti (**bem ih blentave i naduvane)

• 3 weeks later...

Ayubowan Sinisa ili kako se vec zoves sada :-)))!Gde se nalazis trenutno...jos uvek si nadomak Hikkaduwe ili negde up?

Postavljam link sa poslednjim snimcima iz dzungle http://www.tubewatcher.tv/10321 ....malo je na brizinu uradjeno ali  je ok...vidimo se u julu ili sigurno na zimu....pisi sta ima covece...izvestavaj...pozzzz

• 3 weeks later...

Samo da prijavim da cu na (ili u) Sri Lanci biti od 20 jula do 10 avgusta, posle Tajlanda, Malezije i Singapura. Na put krecem 25 juna za Bangkok.

Pedjalon, ja takodje krecem izmedju 15 i 20 jula...ali samo na tri nedelje.

Ako budem imao vremena otisao bih samo do Jaffne na sever, pa ako budes zainteresovan, mozemo zajedno da virnemo sta se tamo dogadjalo u poslednjih 26 godina:-)!

Koliko vidom na TT forumu na www.lonelyplanet.com Jafna je pod vojnom kontrolom jos uvek i samo NGO dobijaju dozvole da idu na sever u taj de o Lanke. Turistima je, bar tako kazu oni koji su probali, apsolutno zabranjen pristup.Proverite na LP forumu.

• Author

@ilegalac

Pozdravi Austrijanku i celu ekipu. Kaži pozdravio ih onaj što je pecao ribu pa mu spremali za večeru sa sve krljušti (**bem ih blentave i naduvane)

Hehehe.. Ti si jedini gost koji je sam upec`o veceru! Sa gostima iz Srbije nikada nije dosadno :) Jedan decko iz Srbije je trazio da mu instaliraju mrezu za komarce na one lezaljke na plazi ;) Bilo mu je vruce za spavanje u sobi..

Ayubowan Sinisa ili kako se vec zoves sada :-)))!Gde se nalazis trenutno...jos uvek si nadomak Hikkaduwe ili negde up?

Postavljam link sa poslednjim snimcima iz dzungle http://www.tubewatcher.tv/10321 ....malo je na brizinu uradjeno ali  je ok...vidimo se u julu ili sigurno na zimu....pisi sta ima covece...izvestavaj...pozzzz

Ajubolan komshija ;) Svrni u julu sa Pedjalonom do Hikaduve! Pozdravlja te Poglavica Oblak Koji Pluta  :P

Koliko vidom na TT forumu na www.lonelyplanet.com Jafna je pod vojnom kontrolom jos uvek i samo NGO dobijaju dozvole da idu na sever u taj de o Lanke. Turistima je, bar tako kazu oni koji su probali, apsolutno zabranjen pristup.Proverite na LP forumu.

Sever i istok ostrva su potpuno slobodni za posete lol:: Provereno  ::crazy:teg

@ilegalac

Hehehe.. Ti si jedini gost koji je sam upec`o veceru! Sa gostima iz Srbije nikada nije dosadno :) Jedan decko iz Srbije je trazio da mu instaliraju mrezu za komarce na one lezaljke na plazi ;) Bilo mu je vruce za spavanje u sobi..

Ajubolan komshija ;) Svrni u julu sa Pedjalonom do Hikaduve! Pozdravlja te Poglavica Oblak Koji Pluta  :P

Sever i istok ostrva su potpuno slobodni za posete lol:: Provereno  ::crazy:teg

Jaffna je otvorena vec skoro godinu dana i turisti i novinari su odmah pohrlili na sever ostrva....hramovi, atoli, divljina....u februaru sam upoznao masu ljudi koji su vec bili ili idu...Da, by the way LP vise ne verujem sem kada su izdavanje soba ili autobus u pitanju :-)!

• 1 month later...
  • 3 weeks later...

wau,sjajno!gledala sam iz istanbula moze da se nadje povratna za 400e..sto je sasvim ok :)

samo sam cula da je za vizu nesto malo komplikovanije...hehehhe al dobro..hvala za savet ilegalac :mah:

• Author

Nije nikakav problem :) Prvih trideset dana dobijas na aerodromu besplatno, posle bez problema taj pecat sa aerodroma produzavas u Kolombu na +60 dana.. Cena je 660 rupisa (cca 5 evra).. Cena ove vize je pre dve godine iznosila 1980 rupisa.. Sada je Srbija zbog novog pasosa prebacena u kategoriju "ostalo" tako da je i cena vize manja.. Treba da poneses jednu fotografiju pasoskog formata i imas vizu u roku od sat vremena bez problema.. Pogledaj sekciju KPS sajta sa informacijama o vizama ;)

https://www.klubputnika.org/vize/22-azija/81-srilanka

Izvini, ja samo da proverim ovo, da li ce mi praviti problem ako imam avionsku kartu u jednom pravcu, ili je return obavezna? znaci ne placa se nista i na aerodromu,superr  :mah::blob:

koliko je komplikovano produziti posle na +60?

grazie,Ivana.